Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrkes privatliv

Tove Styrke har gått från helt vanlig tonåring till kändis. Som kändis kan man råka ut för oseriös journalistik och osanna rykten. Jag ska ta några exempel på vad detta kan innebära. Håll för öronen på alla småbarn, det blir mycket sprit och sex!

För ett par år sedan hade en tidning rubriken Amanda: Jag ska ha barn. Om man köpte tidningen kunde man läsa att hon skulle ha barn – någon gång i framtiden kanske. I samma nummer fanns det en artikel om Runars penislängd. Han nekade till att den skulle vara 30 cm lång. (Vem vet, den är kanske bara 29 cm?)

På rak arm kommer jag på två gånger då kvällstidningar blivit dömda för sina lögner. Ena gången påstod man att Gudrun Schyman skulle vara med i en porrfilm, den andra att Carola hade piskat sin väninna.

På den nivån är det. Eftersom Amanda Jenssen verkade lika snäll och gullig som Tove Styrke i Idol, så kan det vara intressant med en jämförelse. Kan man undvika rykten och dålig publicitet?

Ett ganska komiskt exempel är en bild där Amanda kysste en annan tjej. Självklart uppstod rykten att hon var homosexuell och hade en flickvän. Amanda skrattade bara och sade att hon inte hade den läggningen. Bilden var från hennes bästa kompis 18-årsfest. Amanda gratulerade henne med en puss.

Då kunde man faktikt hitta en del privat material om Amanda på nätet. Hon hade skrivit en del inlägg och kommentarer till kompisar, som var sökbara. Det var helt vanliga meddelanden från en helt vanlig 18-årig tjej om fester och annat. Hon hade även en bilddagbok med helt vanliga festbilder. Bilder där hon höll ett glas i handen (jag tror det var från hennes studentfirande) presenterades i kvällspressen som bevis på hennes omåttliga supande. Historien slutade med att hon fick radera sin bilddagbok.

Trots att Tove Styrke var två år yngre i Idol verkade hon mer medveten om hur media fungerar. Bilddagbok har hon i princip inte och där finns inget som är värt att se, har hon sagt. Myspace och Facebook är privat och hon är mycket restriktiv med att adda vänner. Hon vill hålla sina sociala plattformar privata för folk hon känner. Det verkar inte heller möjligt att på något enkelt sätt hitta meddelanden hon skrivit på nätet. Det väckte en del uppärksamhet när Amanda gjorde ett inlägg på sin idolblogg med rubriken ”Hellre sprit.” Tove har istället påpekat att hon kanske var den enda nyktra på efterfesten. (Ha ha.)

Jag vet inte om det är medvetet, men Tove har berättat vad hon har för betyg. Skolbetyg är annars en offentlig handling som en skvallerjournalist kan begära att få ut från skolan. Om det är medvetet, så är det väldigt imponerande. Tove har även berättat vad hon väger, en annan sak som det är populärt att skvallra om.

Idolpresentationerna innehåller civilstånd, även för dem som är för unga för att vara gifta. Först sade Tove att hon hade pojkvän, sedan att hon var singel. Självklart har det cirkulerat rykten om förhållanden, otrohet och sex. Sådant hör till när man är känd. Tove själv har sagt att hon drar en gräns här. Hennes eventuella partner ska inte behöva lida av att hon själv är känd. Under Idol vägrade hon svara på frågor om sin kille, även om det inte var särskilt svårt att lista ut vem han var.  

Sprit och sex

Förr var homosexualitet otroligt skandalöst och före 1944 var det till och med olagligt i vårt land. Det gick till exempel elaka rykten om att Kungens farfars far Gustav V var homosexuell. Men idag tycker de flesta svenskar homosexualitet är helt normalt. Unga kvinnor har allra minst fördomar. Ändå är homo-bisexualitet hett stoff inom kändis- och skandalpressen.

Man kan tycka att läggningen och sexlivet är något privat, som inte angår någon annan. Just därför hör sex till det kändispressen helst skriver om, med sprit som god tvåa. Så ser nog verkligheten ut. Och när det gäller sprit råkar kvinnliga kändisar värre ut än manliga i media.

Drömmen om den stora skandalen

Att hitta en saftig skandal om en ”ung och oskyldig” kvinnlig idol är väl alla skvallerjournalisters dröm. Gärna med ingredienserna sex och sprit. Annars får man väl nöja sig med att hon verkat lite nervös och frustrerad på en repetition och göra en skandal av det. Eller helt enkelt hitta på något. Den Nationella Insatsstyrkan lär knappast storma in på redaktionen för att någon tidning publicerar lögner om en kändis.

Så vi kommer ganska säkert att få läsa en massa dumheter om Tove Östman Styrke i framtiden, men vem bryr sig? Skvallerjournalister har ett hårt jobb, men någon måste göra det. Så länge folk vill läsa skvaller och lögner om kända personer.

Här kommenterar Tove alla konstiga rykten, bland annat att hon skulle vara med i olika sekter.

Till senaste inlägget

Annonser

22 december 2009 - Posted by | Tove Styrke | , ,

5 kommentarer »

 1. ”Jag tycker det är fascinerande när hon veckan efter ölfestskriverierna sjunger ”Punkrocker”, då leendet försvinner, hon biter ihop tänderna och visar onda ögat för Aftonbladet när hon sjunger texten ”and the media counld´t buy your soul”. Snacka om att framföra ett innehåll och inte bara sjunga en text.”

  Jag ÄSLAKR det. Har undrat om det var mer än jag som såg det där, haha. Hon till och med kollar rakt in i kameran när hon sjunger det, vilket var väldigt medvetet. När hon söng textraden innan som tittate hon på publiken. Hon till ochb med låter bestämd. Bra gjort

  Kommentar av Sanna | 23 december 2009 | Svara

 2. Tråkigt det här med alla ryktena. Har läst många rykten om att Tove skulle ha varit otrogen, men vi förstår nog nästan alla att det är ren bullshit. Antagligen så är det småkillar i puberteten som har sina fantasier, fast Tove är en stark tjej och tar inte åt sig.

  Kommentar av Rasmus | 22 december 2009 | Svara

 3. Jag tycker det är fascinerande när hon veckan efter ölfestskriverierna sjunger ”Punkrocker”, då leendet försvinner, hon biter ihop tänderna och visar onda ögat för Aftonbladet när hon sjunger texten ”and the media counld´t buy your soul”. Snacka om att framföra ett innehåll och inte bara sjunga en text.

  Kommentar av Tomas | 22 december 2009 | Svara

 4. Var nånstand sa hon sin vikt och sina betyg??

  Kommentar av Sanna | 22 december 2009 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s