Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Ryktena om Tove Styrke en tidningsanka

Här kommenterar Tove alla konstiga rykten, bland annat att hon skulle vara med i olika sekter.

Jag bestämde mig för att kolla upp de så kallade opassande bilderna. Att det fanns sådana bilder gick jag faktiskt på, det är ju vanligt att photoshoppa porrbilder och sätta dit kända personers ansikten.

Inom pornografin finns en genre som kallas Bareley Legal. Det är modeller som är över 18 år men (med lite fantasi) ser ut som 15-17. Kanske fanns det någon sådan porrstjärna som liknade Tove?

Svar: Några opassande bilder existerar inte.

Istället handlar det om EN bild som någon länkade till på Flashback. Det var en av miljoner slumpmässiga bilder vem som helst kan hitta, som föreställer en blond kvinnlig porrstjärna som ger en man oralsex. Ingen på forumet tyckte att kvinnan på bilden var särskilt lik Tove. Bland annat var näsan för spetsig. Någon trodde att kvinnan på bilden kunde vara den kända porrstjärnan Ashlynn Brooke, född 1985.  Av denna icke-händelse blev det en nyhet, som till slut kommenterades av Tove Styrke själv.

Flashbacks forum med idolskvaller är inte förargelseväckande, spännande eller märkvärdigt på något sätt. Det är bara dötrist och fullständigt innehållslöst. Till och med inläggen på forumet tar upp detta. Jag citerar:

”Över 91 sidor lång tråd, men finns det något skvaller värt att nämna?”

”Nej, bara repeterade länkar till samma samma saker:

* en artikel i aftonbladet där deltagarna berättar om hur de förlorat oskulden
* ett foto föreställande en porrstjärna som liknar tove
* ett foto på erika och en lotionflaska som vissa tycker ser ut som en dildo”

Diskussionen om sekter och pro-anorexia självdog snabbt på forumet. De flesta visste att magiska armband används inom olika religioner och att ”välsignade” armband säljs till turister. Vissa som ”tycker anorexia är bra” har snott konceptet och bär ett rött armband för att visa sin åsikt, men ingen trodde att Tove Styrke hade den åsikten.

Enligt ett inlägg i forumet är den enda skandalen att Aftonbladets så kallade journalister går till ett forum, där ett tiotal personer sitter och fantiserar, för att hitta ”scoop”.

Även på forumet Existenz fick Aftonbladets journalistik kritik:

Det sorgliga är att Aftonhoran får ALLA sina grejer ifrån flashback, haha. Samma som för några veckor sedan att Tove skulle ha en porrbild, då var det någon som hittat någon brud som såg exakt ut som henne. Och då tog ju hela hennes familj skada!

Här handlar det alltså inte om att det sprids osanna rykten på nätet. Det handlar om att ryktena (som diskuteras i intervjun) inte ens finns. Sekt- och anorexiaryktena samt de ”opassande bilderna” är i sig en falsk nyhet eller tidningsanka. (Eller, om man ska vara snäll mot Aftonbladet,  möjligen en höna av en fjäder.)

Så Tove har ingen anledning att vara ledsen, eftersom bilderna och ryktena hon talar om i intervjun inte finns. Om du som läser det här känner Tove kan du hälsa henne att några opassande bilder, sektrykten eller pro-anorexiarykten inte existerar.

Journalistik och etik

Etik betyder att vara schysst. Är det schysst att skriva om ”ölfester” att folk är ”knäckta” eller påstå att det finns ”sektrykten på nätet” som inte finns? För Toves fans är det åtminstone inte schysst när tidningar skriver så om idolen.

Det ena problemet är att kvälls- och kändistidningar bara ger folk det de vill ha. Det andra är det som Tove själv sagt, att utan media skulle hon inte ha kommit dit hon har kommit.

Journalister använder en del trick, som att skriva ”enligt obekräftade rykten” eller ”det kan inte uteslutas”. Om man skriver ”enligt obekräftade rykten kan det inte uteslutas att alla som jobbar på Aftonbladet är idioter” har man egentligen inte påstått något. Men det folk minns är att det var något om att alla som jobbar på Aftonbladet är idioter.

I USA finns det tidningar som säljs vid stormarknadernas kassor och bara innehåller påhittade nyheter. En gång talade en senator ut apropå ett rykte om de amerikanska senatorerna och sade: Yes, we are all space aliens! Den mest kända tidningen av den typen heter National Enquirer. I Sverige fanns det en sådan tidning som hette En ding, ding värld, men jag tror den är nedlagd.

Nästa nivår är skvallertidningar typ Se & Hör. De kan vara roliga, men allt som står i dem är inte så överdrivet sant. Oftast är kändisartiklarna inte intervjuer, utan påhittade på redaktionen.

Sedan kommer kvälls- sensations- eller tabloidtidningarna. Även  om Aftonbladet och Expressen har kultursidor och seriös debatt, så säljer de enligt obekräftade rykten på mer eller mindre sanna historier om kändisar. Det kan inte uteslutas att de vrider till sanningen lite om detta kan få folk att köpa lösnummer.

För kändisen är media vad vattnet är för fisken. Förhållandet mellan Tove Östman Styrke och media är något jag säkert kommer att återkomma till.

 

Till senaste inlägget

Annonser

23 december 2009 - Posted by | Tove Styrke | ,

6 kommentarer »

 1. […] i fråga, utan en amerikansk porrskådis som delar ansiktsdrag med henne. Tove Styrke själv har kommenterat detta, och bekräftat att det inte är hon på bilden. Det är alltså inte att betrakta som grovt […]

  Pingback av Därför polisanmäler jag Jockiboi | Jack Werner – En Blogg om Internet | Nyheter24 | 02 oktober 2011 | Svara

 2. ”Tråkigt att ni är så lättlurade och svaga individer som tror på dessa rykten. Och ni som startar dessa sexrykten ang. Tove måste ju göra det för att stilla era perversa behov eller något.. Shit get a grip och väx upp…
  Sen ni som har ”källor från juryn och högste producentansvarig”, vad har ni rökt? Juryn och producentansvarig vet SÄKERT om deras privatliv(inte), även om de skulle veta det så skulle de knappast berätta det för någon kåt liten snorunge.
  Ni som tror på dessa rykten gör det endast för att ni är så jävla sjuka i huvudet och måste fantisera om sexscener med idolerna.
  Haha ska man skratta eller gråta?

  FLAME ON..”

  Skrev jag på flashback, man kan inte direkt säga att jag blev snällt besvarad 😀

  Kommentar av Rasmus | 23 december 2009 | Svara

 3. Undrar om hon vet om den här sidan

  Kommentar av Sanna | 23 december 2009 | Svara

 4. ”Om du som läser det här känner Tove kan du hälsa henne att några opassande bilder, sektrykten eller pro-anorexiarykten inte existerar.”

  Vad menar du med det? Klart sexrykten finns, men varför ska man hälsa henne att det inte är sant? Det vet hon väl redan?:)

  Kommentar av Rasmus | 23 december 2009 | Svara

  • I intervjun verkar det som om hon tror att bilderna och ryktena (sekter, pro-anorexia) existerar och att hon tycker det är jobbigt. 😦 Det här blogginlägget handlar inte om att ryktena är osanna, det handlar om att bilderna/ryktena inte finns, att de är en tidningsanka eller falsk nyhet. Att ryktena (om de fanns) skulle vara osanna vet hon redan, det har du rätt i! 🙂 (Jag ska förtydliga det i inlägget, tack för tipset.)

   Kommentar av Roger Krook | 23 december 2009 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s