Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke ingen schlagerprinsessa

Det kan vara frestande att jämföra Tove Styrke med en annan 16-årig debutant, Carola. Som två nöjes- och mediafenomen kan jämförelsen vara relevant. Musikaliskt är de samtidigt varandras motsatser. Tove har redan hunnit tacka nej till Melodifestivalen. Carola var och är Sveriges schlagerprinsessa nummer ett utan konkurrens:

1983 Främling. Etta i MF (Sverige), trea i ESC (Europa).
1990 Mitt i ett äventyr. Tvåa i MF.
1991 Fångad av en stormvind. Etta i MF, etta i ESC.
2006 Evighet. Etta i MF, femma i ESC.
2008 One Love. Gick inte till final i MF och detta blev ett lite snöpligt slut på Carolas framgångssaga i Melodifestivalen och ESC.

De flesta före detta idoldeltagare (utom Amanda Jenssen) skulle nog offra vitala kroppsdelar för publiciteten det ger att vara med i Melodifestivalen och ESC. Därför är det rätt unikt att Tove Styrke redan sagt nej till denna mediacirkus.

Inom parentes sagt sade Marie Picasso att hennes stora dröm var att få vara med i Melodifestivalen. Marie har idag inte ens en egen hemsida och har nog gett upp planerna på Melodifestival och ESC. Senast Picasso syntes var hon utklädd till kyckling i japansk förnedringsteve.

Sibel, en annan ex-idol, hade fått utgivningen av sitt debutalbum uppskjuten. När hon varit med i Melodifestivalen 2008 blev hon tydligen hetare igen och strax efter fick hon ge ut sin första CD. Sparven från Makedonien fick blodad tand och ska vara med i år igen. Så visst kan Melodifestivalen vara bra för karriären.

Men för den som inte vill sjunga schlager eller förknippas med Melodifestivalen kan det vara ett bra beslut att tacka nej. Som någon sagt, om man tackar ja till alla erbjudanden får man ett otydligt varumärke och fansen tröttnar.

Vilka planer Tove Styrke har just nu är som sagt väldigt hemligt. Jag törs ändå sätta en krona på att hon kommer vårda sin coola image. Att vi ska få se henne utklädd till kyckling i japansk förnedringsteve är extremt otroligt.

Annonser

26 december 2009 - Posted by | Tove Styrke | ,

5 kommentarer »

 1. Jag kan inte minnas att hon någon gång sagt att hon gillar popmusik.

  Hon sade så här i intervjun med Folkbladet:
  ”Vilken typ av musik skulle du vilja göra?
  – Jag skulle ha svårt att hålla mig till en genre. Det skulle bli en blandning av rock, soul, blues och country. Tidigare gillade jag inte alls jazz men nu har jag upptäckt allt man kan göra och hur fritt det är.”

  Jag menar inte att hon borde hitta en låtskrivarpartner och skriva samma sorts musik som Amanda. Bara att hon borde hitta en låtskrivarpartner, någon som varit med länge, som kan hjälpa henne att hitta sin stil.

  Kommentar av Tomas | 27 december 2009 | Svara

 2. Tove kan vara en svår nöt att knäcka för skivbolaget. Det vore enkelt om hon ville gå åt schlagerhållet, det görs oändligt mycket sådana låtar av de svenska låtskrivarstallen som hon skulle kunna välja bland. Likaså om hon ville gå åt eurodisco/pophållet, då skulle väl Andreas Carlsson jubla. Han ville nog väldigt gärna att Tove skulle ha gillat Kylie Minogues eurodisco-aktiga låt, bara hon fick prova på den. Men om nu Tove vill göra låtar som har en djupare mening eller åtminstone någon form av vettigt innehåll så blir det svårare. Hon borde hitta en låtskrivarpartner, som Amanda.

  Kommentar av Tomas | 26 december 2009 | Svara

  • Nja, jag tror nog att Andreas skulle få ihop en jätte bra låt som skulle passa henne. Han har faktiskt redan sagt att han skulle vilja göra en låt till henne. Amanda och Tove må vara udda bägge två, men dom har verkligen inte samma stil. Tror inte alls att Tove skulle passa att sjunga en låt som Amanda skrivit, Amanda är väl åt det jazziga hållet och visst, Tove var jätte bra med Mack The Knife, men jag tror nog att hon vill satsa på det lite mer poprockiga håller. Och lite blues. Är väl mer hennes stil

   Kommentar av Sanna | 26 december 2009 | Svara

   • Jag har också väldigt svårt att tänka mig Tove sjunga Amanda-låtar. Har väl trott att Tove gillar pop och rock, att hon tyckte Kylie Minogue-låten helt enkelt var en dålig låt, särskilt trallandet. Men egentligen har väl Tove inte sagt något om vad hon vill sjunga i framtiden? Mer än att hon inte vill sjunga schlager. Någon som vet?

    Kommentar av Roger Krook | 27 december 2009 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s