Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke som folkets favorit

Hur blir man folkkär? Kanske är det bra med en viss ödmjukhet. Den svenske civilingenjören Dolph Lundgren fick en stor roll i en rockyfilm. Det var nog mest pga utseendet och för att han placerat sig bra i tävlingar inom den stenhårda kampsporten Kyukoshin. Dolph Lundgren, kanske något berusad av framgången, pratade engelska när han blev intervjuad i svensk teve. Det förlät svenska folket aldrig och än idag är Dolph mycket större utomlands än i Sverige.

Den folkkära konstnären Amanda är däremot den självsäkra ödmjukhetens mästare. När hon fick veta att hon låg etta på Svensktoppen sade hon inte att hon skulle fira med champagne. Istället sade hon: -Jag sitter på golvet i mitt gamla flickrum. Min mamma står i köket och diskar, så jag ska gå ner till henne och säga: -Godmorgon mamma, jag är etta på Svensktoppen.

Tove Styrke är en pigg och glad tjej, som utnämndes till folkets favorit under idoltävlingen. Sedan spekulerade många i om hennes ”klagomål” på den så kallade glänsarlåten gjorde henne mindre populär och kostade henne finalplatsen.

Som kritik tycker jag det är ganska orättvist. I Tv400 trodde Tove först att glänsarlåten var den svåra låten! Men sedan gjorde hon verkligen vad hon kunde av trallandet. När Tove Styrke pratar med Jihde efteråt säger hon att hon bestämde sig för att verkligen göra något bra av utmaningen. (Som ju egentligen alltså skulle vara extra lätt för henne.)

Att Tove missade finalplatsen kan bero på tusen saker. Kanske att många trodde Tove Styrkes plats i finalen var klar, kanske att några trodde det var bättre om hon inte vann, kanske på att outsidern Calle väckte sympati, kanske på juryns låtval. Eller något annat. Att hon skulle ha framstått som gnällig tror jag inte på.

Men nu spelar allt det där ingen roll, med hennes talang och utstrålning kommer det att gå bra ändå!

Även folkkära idoler har sina hardcorefans. Det kan verka lite överdrivet när de på fullt allvar kallar idolen gudomlig eller utomjordisk, men det är bara ett sätt att uttrycka kärlek. Så jag ska avsluta med en historia om Hennes Gudomlighet Tove Styrke:

Tove hade kommit till himlen. Där satt Gud på en stor, gyllene tron. På hans högra sida satt Jesus, på en något mindre gyllene tron. När Gud fick se Tove sade han: -Flytta på dig grabben, här ska Tove sitta!

Till det senaste inlägget

Annonser

27 december 2009 - Posted by | Tove Styrke |

2 kommentarer »

 1. Jag har läst någonstans att den största gruppen som röstar, tvärt emot vad man kan tro, inte är tjejer i nedre tonåren utan medelålders kvinnor. Även om 12-åringarna som vet allt om sin favorit röstar fler gånger per person så är dom i försvinnande minoritet mot de vuxna som kastar iväg några röster på kul, bara för att bara vara med lite mer i TV-såpan. Min teori är att dessa vuxna inte är speciellt insatta i vad som skrivs om idolerna på nätet, samt bara gillar musik ganska allmänt. Dom röstar på en fin låt eller lika som juryn resonerar. Majoriteten av röstarna visste nog inte om att Tove klagat dagarna innan.

  Att Tove fick låtar som stympade hennes möjligheter att konkurrera i semifinalen (och därmed fick begränsat med röster från ovanstående) kanske kan bero på två saker. Antingen trodde verkligen juryn att hon skulle glänsa med Kylie-låten. Mycket underligt i så fall, när scenspråket är hennes främsta vapen. En låt som Pink-So What hade hon glänst med.

  Det andra alternativet, vilket jag tror är mer troligt, är rent företagsekonomiskt. Hon fick absolut inte komma till final, och därmed riskera att vinna. Försök hitta en trovärdig men begränsande låt. Grabbarna ska ut på idolturné, vi gör två idolskivor till julhandeln som alla föräldrar till 12-åringarna kommer att köpa i julklapp.

  Tove kan komma att göra en karriär liknande Amanda, flest skivor 2010 och en lång sommarturné. Det blir sammanlagt ”most bang for the buck”, så att säga.

  Kommentar av Tomas | 27 december 2009 | Svara

  • Måste hålla med om att det låter logiskt: Mjölka ur killarna lite snabba cash och gör en långsiktig satsning på Tove.

   Kommentar av Roger Krook | 27 december 2009 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s