Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke och andra förlorare

Att inte vinna Idol kan, som alla vet, vara ganska bra. Nu när man funderar över Tove Styrkes framtid kan det vara kul att jämföra med några andra som inte heller vunnit Idol. Och som gärna även har andra likheter med vår hjältinna.

Whatever happened to Johan Palm ?

Johan Palm skapade hysteri hösten 2008, gav ut skivor och syntes i media under sommaren 2009. Vad gör han nu? Han går på gymnasiet, läs mer här. Flickfavoriten är inte nominerad till någon Grammis och har inte sålt så mycket skivor. Andra kvartalet 2009 låg hans singel Emma-Lee på försäljningslistans trettonde plats. Tredje kvartalet fanns den inte längre bland de 100 första.

Johan Palms album My Antidote släpptes 20 maj,  låg på försäljningslistans plats 25 andra kvartalet och plats 75 tredje kvartalet 2009. Hela albumet påminner ganska mycket om Johans låt på Idolskivan, Beautiful Ones. Men mer städat. Kanske var den strategin lite för sejf?

Om man ska jämföra de två ex-idolerna, så har jag väldigt svårt att se Tove Styrke ”varva ner” och återvända till gymnasiet i höst.

Framgångssagan Amanda

Amanda Jenssen var lika unik som Tove  i Idol 2007. Nu ligger Amanda etta på Svensktoppen, fyra på albumtoppen och är nominerad till fem Grammis. Dessutom är hon redan erkänd som en stor konstnär och musikskapare. Båda hennes album har sålt platina och det första (släppt 07 maj) var det tredje mest sålda svenska albumet 2008.

Självklart hoppas vi det ska gå lika bra för Tove ! Men det är inget som säger att även Miss Styrke måste bli kompositör, textförfattare och producent.

Snygg men inte stygg

Förloraren 2006 hette Snygg-Erik. När han bildade EMD med två andra snyggingar blev det stor succé. Årets låt och bra listplaceringar finns på EMD:s meritlista. Deras album A state of mind – deluxe har sålt platina. Singeln All for love har sålt trippel-platina. Just nu ligger deras singel Välkommen hem på plats 15. Men frånsett snyggheten finns det väl inte så många likheter med Umeås stolthet. Dessutom har jag svårt att tänka mig Tove göra karriär i ett tjejband!

Mums för Måns

Länge togs Agnes som ett exempel på att det inte är bra att vinna Idol. Men just nu går det ju desto bättre för henne. Vi har sett en del av Sibel, Ola och Sebastian, men till vinnande förlorare 2005  måste man nog utse Måns Zelmerlöw. Han har själv sagt att han inte tog Idol på allvar och därför åkte ut tidigt, han slutade på femte plats.

Där skiljer han sig väldigt mycket från den superfokuserade Tove Styrke, som inte kan beskyllas för att ha tagit tävlingen med en klackspark. Såsmåningom fick Måns ändå fart på karriären och har till exempel varit med i musikaler och Melodifestivaler. Dessutom har gaykillarna utsett mumsige Måns till Sveriges sexigaste man!

Darin och hans tandställning

Det skrevs mycket elakheter om Darins tandställning under Idol 2004. Men såsmåningom satte mobbarna skrattet i halsen. Under 2005 släppte Darin två album (16 feb och 28 sept), som sålde guld respektive platina. Sedan dess har Darin haft stora framgångar och är fortfarande en het artist. Men kanske inte så lik Tove Styrke?

Slutsatser

Så i min fantasi är det Amanda och kanske Darin man kan snegla lite på, om man ska försöka spå Tove Styrkes närmaste framtid. Båda satsade (och marknadsfördes) hårt, gav ut bästsäljande skivor och gjorde solokarriär direkt efter Idol. Och ett album i maj (eller möjligen september) 2010 verkar vara en bra gissning.

Men Tove är lite full i f-n och man vet inte vad hon hittar på…

Till senaste inlägget

Annonser

28 december 2009 - Posted by | Tove Styrke | ,

10 kommentarer »

 1. Nej, det verkar inte som att det finns tillräckligt med nerkärade tweens så det räcker för att hamna etta på hitlistorna. Man måste nog tilltala en bredare publik. Kollar man under fliken Statistik på Johans youtube-klipp så ser man att de som kollat på klippen är tjejer 13-17. Även killar, men dom har visst klickat för att skriva elaka kommentarer.

  Toves klipp däremot, har setts av båda könen och av alla åldrar. Det är en bra förutsättning för karriären om både mamma, pappa och barnen gillar Tove.

  Ett exempel är mina grannar. Det är ett par i 50-årsåldern. När jag pratade med dom kom vi in på Idol. Dom hade inte följt programmet, så dom hade alltså ingen favorit. Men dom hade kollat fredagen då Tove sjöng Punkrocker, och dom avslöjade att dom hade börjat gråta, hulka. Tårarna bara sprutade.

  Det är ganska fantastiskt. Det är ju inte ens en sådan låt, utan det var intrycket Tove gjorde som blev så starkt. Alla känslor hon hade, och som hamnade mitt i deras vardagsrum blev överväldigande.

  Om hon påverkar vanligt folk så så starkt så bäddar det för framgång på listorna.

  Amanda gjorde samma intryck med Hallelujah. Jag gick in i idolforumet direkt efter (fast det gick segt, saften höll på att krascha av trycket). Vuxna människor skrev av sig om sina problem. Det måste ha varit en av de största TV-ögonblicken.

  Jag följde inte Idol tidigare, men ingen av de övriga förlorarna verkar ha förmågan att kunna förmedla sina känslor på scenen på samma sätt som Tove och Amanda.

  Kommentar av Tomas | 29 december 2009 | Svara

  • *sajten^^

   Kommentar av Tomas | 29 december 2009 | Svara

 2. ”Tove Styrke och andra förlorare”

  Och ANDRA förlorare, låter som att hon bara är en av ”förlorarna” men Tove är inte en annan förlorare, hon är en riktig vinnare!:)

  Vet att hur du menar var bara tvungen 😉

  Kommentar av Rasmus | 29 december 2009 | Svara

 3. Förresten! Har inget med det hät att göra, men jag har ett litet förslag om sajten. Kan du inte skapa en plats med bara Tove bilder i?? 🙂

  Kommentar av Sanna | 29 december 2009 | Svara

 4. Tack gode gud att det blev mycket av Johan Palm. Rätt rolig kille, men sjunga kan han inte. Tyckte han förföljde mig ett tag, hahaha. N’r jag var i Trollhättan förra året, ja då var han där och jag visste inte det. Sen åkte jag till Stockholm och var på Gröna Lund på samma dag som Sommarkrysset och var han inte där då?? Jodå! Haha!

  Kommentar av Sanna | 29 december 2009 | Svara

 5. Trodde först att du jämförde TOVE(!) med Johan Palm och blev besviken, fast sen läste jag vidare och förstod att fallet inte var så 🙂

  Fast skulle man jämföra de två så skulle Tove vara Elvis
  (THE King) och Johan skulle då vara Idol-Anna från 2006 med sin ljuvliga stämma på Ring Ring.

  Kommentar av Rasmus | 29 december 2009 | Svara

  • Och jämförde man Tove med The King skulle hon vara The Queen! 😉

   Kommentar av Roger Krook | 29 december 2009 | Svara

   • Haha jo självklart 🙂

    Kommentar av Rasmus | 29 december 2009 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s