Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke imponerar

För ett par år sedan kunde man fortfarande försöka ta det Idol-juryn sade på allvar. Nu har det gått inflation i stående ovationer, världsklass, superstjärna och bättre än originalet. Folk vill se en stor stjärna födas och juryn måste försöka ge folk det folk vill ha. Eller göra bra teve, som man brukar säga.

Så när Laila Bagge säger att Tove Styrke kan bli lika stor som Britney Spears vet man inte om Laila menar det eller om det bara är en del av showen. Men egentligen spelar det ingen roll vad Idol-juryn säger, det intressanta är ju vad som verkligen händer efter såpan, när strålkastarljuset slocknat och kvällspressen hittat nya saker att skriva om.

Själv ser jag hellre Tove Styrke än Elvis Presley sjunga In The Ghetto. Men rent objektivt har Tove Styrke förstås otroligt långt kvar till att bli en historisk person av Elvis kaliber. Det intressanta just nu är hennes talang och hur hon kan göra Elvis låtar till sina egna.

Och i en talangjakt handlar det ju mer om just talang än färdiga artister i världsklass. I en talangjakt blir det automatiskt lite falsksång och ojämna prestationer, åtminstone om deltagarna vågar försöka sig på nya saker och ta lite risker.  Sedan må hardcorefansen säga att idolen bara tänjer lite på den kromatiska skalan. (Jag måste erkänna att jag själv har talat en del om kromatiska skalor.)

Jag vet inte om Tove har lärt sig det av Amanda, men båda har öppet sagt att vissa nummer de gjorde i Idol var ganska misslyckade. Om folk har köpt svindyra biljetter till en konsert med en superstjärna förväntar de sig en bra prestation, superstjärnan får inte ha några dåliga dagar. Men en talangjakt handlar mycket om att våga prova nya saker och utvecklas. Att erkänna misslyckanden och försöka lära sig något av dem tycker jag är ett tecken på mognad.

Även kroppsspråket i Idol kan vara på embryostadiet. Men i Calles fall tyckte nog många det var en del av hans charm just att han gick från Zombie & Son till lite skuttande och armbågsdans. Och någon kanske minns Andreas congadans 2007? Som jag har skrivit tidigare rör sig Tove Styrke förvånansvärt proffsigt, men så har hon också sysslat en del med dans. Och hennes udda rörelser, i den extas hon säger sig befinna sig i på scenen, har blivit ett varumärke. Vi är många som hoppas att hon inte ska försöka sluta med dem för att bli mer ”normal”!

Så vad är det som gör Tove Styrke så imponerande, som får många att förutspå en lysande karriär inom showbiz? Det är nog kombinationen av talang, mångsidighet och förtrollande personlighet. Hon är bra redan nu, men man får en känsla av att the sky is the limit i framtiden.

Till senaste inlägget

30 december 2009 - Posted by | Tove Styrke | ,

1 kommentar »

  1. Risker ja, AB:s reporter på plats skrev flera gånger något i stil med att hon hade en fascinerande förmåga att alltid balansera på kanten, men att aldrig ramla ner.

    Kommentar av Tomas | 30 december 2009 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s