Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke medias älskling Del 1

Med programmet Google Trend kan man se hur mycket det skrivits om något, till exempel ”Tove Östman Styrke”. Här har jag gjort kurvor för Calle Kristiansson, Erik Grönwall och Tove Östman Styrke:

calle i media

————————–

erik i media

————————-

tove östman styrke i media

———————————

Det är ganska lätt att se vad som har hänt de senaste månaderna. Den övre kurvan visar hur mycket som skrivits på nätet. Före Idol skrev ingen något om någon. Sedan ökade intresset, men det skrevs mycket mer om Tove än Calle och Erik.

När Tove åkte ur Idol minskade hennes publicitet. Erik och Calle fick maximal publicitet omkring idolfinalen. Efter finalen minskade Eriks publicitet, medan det faktiskt skrivs mer än någonsin om Calle just nu. Calles skivförsäljning går dåligt, men det verkar som om han har trogna och skrivkunniga fans. Kanske är Erik den folkkäre flickfavoriten och Calle den rockige outsidern.

Den nedre kurvan är nyheter. Calle och Erik nämndes mest i nyheter omkring den första december, alltså strax innan finalen. Toves topp ligger lite tidigare, veckan innan då hon lämnade Idol. Just nu skrivs det inte så mycket nyheter om någon av de tre. Pga skivsläppen syns Calle och Erik lite mer i nyheterna. Det mesta som skrivs nu görs troligen på bloggar och forum.

Det är olika skalor på y-axlarna, så maxvärdet är ungefär dubbelt så högt för Erik och Calle jämfört med Tove. Båda killarna fick dock sin stora publicitet först omkring den mediahändelse finalen utgjorde – och som Tove inte var med i. Före finalen fick däremot Tove mest publicitet, vilket visar att hon var intressantast att skriva om.

När det inte händer så mycket kring en artist blir det ganska tyst på nätet. Man kan vänta sig att Toves kurva sjunker den närmaste tiden och vänder uppåt när man börjar skriva om skivkontrakt eller nya skivor.  (För Amanda släpptes nyheten direkt efter nyårshelgen, vilket skulle motsvara nu på måndag.)

Både tidningar och vanligt folk gillar alltså att skriva om Tove Styrke. Vad skriver de? Det ska jag försöka reda ut i nästa inlägg.

Till senaste inlägget

Annonser

02 januari 2010 - Posted by | Tove Styrke | ,

2 kommentarer »

  1. Det kanske finns sidor som skriver om ”Tove Styrke” i stället för ”Tove Östman Styrke”, som inte kommer med i ovanstående statistik? Åtminstone bland bloggarna hoppar man ibland över mellannamnet har jag sett.

    Kommentar av Tomas | 02 januari 2010 | Svara

    • Det blev (underligt nog) inga tidningsartiklar i Google Trend om man skrev ”Tove Styrke”. Den övre kurvan blev (underligt nog) samma i båda fallen. Måste vara någon bugg i Google Trend!

      Kommentar av Roger Krook | 02 januari 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s