Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

The talented Miss Tove Styrke

Filmen The talented Mr Ripley (med Matt Damon) handlar om en kille som egentligen inte kan någonting. Ändå lyckas han få jobb som pilot, läkare och advokat genom att fuska, luras och dupera folk. Allt har hänt på riktigt och än idag vill han inte avslöja hur han bar sig åt.

Inte. Galne Gunnar rättar mig: Filmen jag tänker på heter Catch me if you can och huvudrollen spelas av Leonardo di Caprio, inte Matt Damon. Hur som helst, bedragaren hette i alla fall Abagnale i verkligheten och var i Tove Styrkes ålder. En 17-årig läkare, advokat och pilot. Ganska otroligt att folk gick på det.

En gång skulle Abagnale/di Caprio gå in på en flygplats som pilot. För att ingen skulle se att han var alldeles för ung skaffade han ett gäng riktigt snygga tjejer och klädde ut dem till flygvärdinnor. Då tittade alla på tjejerna och ingen på honom, så bluffen lyckades. Nu kunde han ju inte styra ett plan, så han bad att få följa med som passagerare i cockpit. Flygbolagen gör så ibland när en pilot ska förflytta sig från ett land till ett annat i tjänsten. Och så där höll han på.

Så visst kan man fuska sig fram, även i musikbranschen. The Monkees kunde inte spela på sina instrument, de var bara utvalda som karaktärer till en teveserie. Men när de åkte på turné lärde de sig såsmåningom att spela på riktigt. Och en del sångare lär låta ganska hemskt om inte deras röst fixas till med överdubbning och autotune i studion.

Eleanor Powell var den bästa kvinnliga steppdansaren som någonsin levt. Men hon sjöng inget vidare och hennes röst byttes oftast ut mot någon annans. Å andra sidan sjöng Marilyn Monroe så bra att många blev förvånade när de fick höra att det var hennes egen röst i sångnumren. I en film sjunger Errol Flynn som en gud och säger sedan: -Vilken underbar röst. Jag önskar den vore min. Och filmen Singing in the rain handlar om en stumfilmsstjärna med hemsk röst, som får låna en annan tjejs röst när hon ska göra ljudfilm. Men hur ska hon göra när publiken vill höra henne sjunga live?

Skämt eller allvar?

Enligt obekräftade rykten är vissa superstjärnor utvalda för sitt utseende och kan inte sjunga live. Kan detta verkligen stämma? Mössa av, foliehatt på! Följ med in i konspirationsteoriernas underbara värld. Här är några exempel på så kallade real voice-klipp som diskuteras på Youtube just nu:

Enrique Iglesias
Britney Spears
Britney Spears
Britney Spears live (?) på soundcheck
Christina Aguilera
Beyonce

Folk har verkligen försökt hitta skandaler om Tove. Det enda sanna ”avslöjandet” jag hittills sett är att Miss Styrke hade KORT HÅR när hon var 14 år.  Ha ha.

Tove är 100% äkta

The talented Miss Styrke är raka motsatsen till Abagnale och alla andra fuskare. Inget hos henne är fusk, trick eller fasadhållning. Hon verkar kunna allt och lite till, men har (hittills) nöjt sig med att vara en vanlig skolflicka.

Nu ska hon börja pröva sina vingar och se hur underbart det är.
Där ovan molnen snart hon swingar – och fröjdas åt att vingarna bär.

(Och i motsats till Abagnale behöver hon inte ens hyra en pilotuniform på Buttericks för att kunna flyga.)

För Tove Styrke är nog stjärnorna gränsen för hur högt hon kan flyga. Hon har redan (enbart på grund av sina talanger) förutspåtts en lysande karriär som sångerska, entertainer, skådespelerska och fotomodell. Vem vet vad hon kan åstadkomma om hon träffar rätt samarbetspartners?

Till och med Skoldirektören i Umeå är imponerad av sin elev!

Men vad är det som händer med Tove, hon så ofta vill vara i fre’ ?
Hon kan inte berätta’t me’samma. Om vi väntar ett tag får vi se.

Senare.

Tjenare!

Till senaste inlägget

Annonser

07 januari 2010 - Posted by | Tove Styrke | , ,

5 kommentarer »

 1. Äsch, jag minns att jag läst nånstans att nån svensk sångerska berättade att hon hade flugits ner till en gala i frankrike eller holland för att stå backstage och sjunga en låt åt Celine Dion som stod på scenen och hade halsproblem, så nog fuskas det allt. Lyckades inte googla fram det nu, synd.

  Nog är det ärligt och ingen fasad när Tove sjunger. Hon förbereder sig säkert jättemycket och planerar framförandet i detalj, men bara släpper allt hon har lärt sig när hon väl kliver upp på scenen. Det är väl det som gör det magiskt. Det blir inte lika magiskt när man ser att artisten tänker att nu ska jag le och nu ska jag göra mina inövade moves.

  Kommentar av Tomas | 08 januari 2010 | Svara

 2. Beyoncé måste ha haft en dålig dag, haha. Varit sjuk eller nånting för hon har en otrolig röst och hon sjunger bättre live än inspelat. Jag vet, jag var på henner konsert maj 2009 i Göteborg

  Kommentar av Sanna | 08 januari 2010 | Svara

  • Men de där videoklippen var ju fejkade, det stod väl i några av dem.

   Kommentar av ST | 08 januari 2010 | Svara

 3. De där klippen var väl inte på riktigt? I alla fall, Tove är en av dem sångare som jag hellre skulle vilja höra live än i en studioproduktion, gissar jag.

  Dessutom, Tove i kort hår! Jag smälter inombords. Söt söt söt.

  Kommentar av ST | 08 januari 2010 | Svara

 4. shit, va jag gillar det du skriver. Tack! 🙂

  Kommentar av rosalita | 08 januari 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s