Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke – 100% äkta artist

Jag har aldrig riktigt förstått mig på lightprodukter, saker utan den viktigaste ingrediensen: Matfett utan fett och socker utan socker? Vad skulle en light-blogg vara? En blogg utan text?

Men problemet är inte nytt, en schlagertext från 1930-talet handlar om ”milkless milk and silkless silk”. Och mjölkfri mjölk är förstås bra för veganer och mjölkallergiker. Och konstsilke är väl bra för silkesmaskarna, som får behålla sina puppor. Och mummor.

Men en light-artist? Det borde bli en artist utan artisteri. Motsatsen till Tove Styrke alltså.

Vi har sett Tove Styrke sjunga, dansa, showa och ge intervjuer i direktsändning, ocensurerat  och äkta. Ibland har jag funderat på vad som skulle hända om någon idoldeltagare svimmade eller kräktes av nervositet. Kanske skulle någon trycka på en knapp med ”Tillfälligt Avbrott”? Sedan skulle mobilfilmerna med skandalen ligga på Youtube. Censur är svårt i cyberrymdens tidevarv.

En artist kan ha en dålig dag, vara förkyld, bakfull eller må dåligt av influensa (eller influensavaccin). Är det sådana misstag som blir Real Voice of…-klipp på Youtube. Eller kan vissa artister verkligen inte sjunga live?

Jag tror det är ungefär som cirklar i sädesfälten. Det mesta är fejk, men det utesluter ju inte att något kan vara äkta. Hur man fejkar en Real Voice-video kan ni se här:

Och saknar man talang kan man ju alltid bli bäst på att vara sämst. Det har fungerat för Eilert Pilarm. 100% falsksång!

Men kanske finns det artister som är ännu sämre. Mrs Miller var riktigt stor på 1960-talet. Här är en verklig raritet, ett liveframträdande med en Fru Miller i toppform. Garanterat 100% äkta.

Till senaste inlägget

Annonser

08 januari 2010 - Posted by | Tove Styrke | ,

3 kommentarer »

 1. Men ändå aldrig överdrivet, det känns bara äkta.

  Kommentar av Tomas | 09 januari 2010 | Svara

 2. Jag har funderat på det där med äkta. Hon förstärker det där äkta intrycket på nåt vis beroende på temat. Sjunger hon Mack the Knife så tror jag hon lever sig in i att hon står framför ett storband i ett ballroom, Cotton Club på 40-talet eller så. Hon både sjunger och rör sig som hon var där och då. Inte i Idol 2009. I Punkrocker ser det ut som hon står på en avantgarde-scen i Paris. Hot n Cold i Studio 54 i New York. I Pride så är hon Bono på en arenascen på deras turné. Som Stenmarck sa, det blir som en minivideo, det blir en upplevelse, en happening, inte bara ett sångnummer.

  Kommentar av Tomas | 09 januari 2010 | Svara

  • Ja, det är kanske en del av förklaringen till att hon blir så förtrollande och att man inte vet om hon ska bli sångerska eller skådis. Performancekonst och totalteater på högsta nivå!

   Kommentar av Roger Krook | 09 januari 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s