Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrkes fans lägger puzzel (Uppdaterat)

För varje dag blir det svårare att skriva den sanna historien om Tove Styrkes genombrott hösten 2009. Videoklipp, radioprogram, tevetablåer, tidningsartiklar och personliga minnen försvinner. Säkert kommer många myter om Tove och början på hennes karriär att skapas.

Därför är det så roligt att Toves fans nu katlägger hur idolen egentligen gick från superokänd till superkänd. Skriv en kommentar om du vet något eller tycker något verkar oklart. Här är lite fakta som redan kommit fram:

De första framträdandena

Datum när hon sjöng (inte när det sändes) är extra intressant! Men även sändningsdatum och när klippen lades upp på tv4.se är en del av historien.

Audition i Umeå 3-5 maj
Tove var inte där.

Bagges stjärnjakt i Norrland, Skeppsviks Herrgård.
Tove var anmäld av sin mamma utan att veta om det. Bagge ringde och ville höra Tove sjunga. Tove blev glad.
The greatest love of all Början av maj??? Bagge blev nöjd
Tove sjöng och fick en guldbiljett till slutauditionen i Stockholm. Sedan höll hon guldbiljetten hemlig till 16 sept, då inslaget från Skeppsvik sändes i tv4. Den 17 sep hade VK en artikel ”De knep guldbiljetterna”.

Slutaudition i Stockholm
Listen (Spiritual-versionen) datum??? Juryn hade stoneface
Signed, sealed delivered datum ??? Juryn blev charmad av Tove

Kvalvecka / Semifinal
All these things that I’ve done 1 okt?? Juryn blev imponerad
Life on Mars 2 okt Fortsatt succé hos juryn

Fredagsfinaler
Hot n’ cold 9 okt Ännu större succé

(sedan är allt väl dokumenterat)

Mysteriet med de registrerade domänerna

Den 22 sept 2009 var en mycket speciell dag. Då lades det första enskilda klippet med Tove (Listen) upp på tv4.se. Då visades samma klipp på teve. (?) Då registerades com- och se-domäner för alla deltagare i kvalveckan (?). För Tove blev det toveostmanstyrke.com och toveostmanstyrke.se. Alla domäner registrerades med intetsägande kontaktinformation på ett teknikföretag, det är den man ser med WHOIS, Ripe, Samspade osv.

Samma dag registrerade någon tovestyrke.se. Det måste nästan ha varit någon med insyn i produktionen. Senare (13 nov) registrerade man tovestyrke.nu och lät de två gamla adresserna peka på denna nya adress. På ”hemsidan” finns ett unikt studiofoto av Tove Styrke och två länkar.

Den 16 okt registrerade någon tovestyrke.com.

Den 22 sep var det tydligen klart vilka som skulle gå vidare från slutaudition till kvalvecka. För att inte lämpliga adresser till hemsidor för de blivande stjärnorna skulle ”kapas” registrerade man en com- och en se-adress för alla som skulle gå vidare. Senare kom man tydligen på att toveostmanstyrke var för lång, eller så hade Tove börjat kalla sig Tove Styrke, så då registrerade man tovestyrke.nu och lät de två gamla adresserna peka på den. Varför tovestyrke.nu? Tovestyrke.com och tovestyrke.se hade då redan registrerats av andra.

Till senaste inlägget

Annonser

05 februari 2010 - Posted by | Tove Styrke | , ,

6 kommentarer »

 1. Tove är söt,snygg och hot!!<33333

  Kommentar av Simon andreansson | 06 april 2010 | Svara

 2. Hittatde på tovestyrke.blogg.se att Tove har en blogg! 🙂 Gå in och kolla och komentera http://random019.blogspot.com/ visst är de Toves blogg? 🙂

  Kommentar av Camilla | 06 februari 2010 | Svara

  • Dock så är det en privat blogg och jag är mycket säker på att hon kommer att lägga ner den om en massa fans börjar spamma ner den.

   Kommentar av Rasmus | 06 februari 2010 | Svara

   • skit i det jag skrev, jag trodde att det var en privat blogg men vet inte faktiskt.. ledsen!

    Kommentar av Rasmus | 06 februari 2010 | Svara

  • Hårlängden på fotot får mig att tro det är Toves blogg. Att den ligger på Blogger visar att den är privat i bemärkelsen amatörblogg. Däremot säger hon ju faktiskt att hon vill ha läsare och kommentarer, så den verkar inte vara privat i bemärkelsen bara för kompisar. Vi får följa den och se vad det blir av den! 🙂

   Kommentar av Roger Krook | 06 februari 2010 | Svara

 3. Tove har vid något tillfälle uttryckt att mellannamnet Österman är viktigt för henne. Inte så konstigt, det är ju Pappas och Farfars namn – det musikaliska arvet om inte annat. Tove Styrke som artistnamn är nog en liten eftergift till produktionsbolag och skivbolag.
  Det finns för övrigt en skämtsam diskussion på AlltOmTV om hur Toves internationella artistnamn skulle kunna se ut. ”Tove Styrke” är ju rappt och snyggt på svenska, men hur låter det på engelska?

  Lite mer trivia: Elin Kling fick i kväll i Let’s Dance tittarfrågan vem som är den coolaste person hon stylat. Hon nämnde två namn, Tove (i förbigående, som en självklarhet) och sin egen bror.

  Kommentar av Erik | 05 februari 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s