Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke, hennes fans och hemligheter

Hur ska man skydda sin idol och hennes hemligheter? Jag ska ta exemplet Amanda Jenssen, för att visa hur man kan göra.

Fansen till Amanda Jenssen har i åratal spekulerat och fantiserat om Amandas lansering i USA. Oftast har man trott att den bara var några månader bort, men tiden har gått och gått. I går kväll släppte Sony Music bomben i form av en promotionvideo där AJ pratar om sitt album på engelska. Då hade fansen redan hittat inlägg på Twitter som visade att AJ hade något på gång i USA och diskuterat detta i sina forum. Men sådana diskussioner hade ju funnits i åratal, det kunde räcka med att någon sett AJ på en flygplats med avgångar till USA.

Att fantisera, fundera och leta information på det sättet är en del av nöjet med att ha en idol och ingå i en gemenskap av fans.

Ett exempel på motsatsen är hur fansen hanterade Amandas nuvarande pojkvän. I månader kände de till honom utan att säga något. Inte ens kändispressens journalister lyckades få något ur fansen. Så småningom blev AJ själv mer och mer öppen och till slut var det ingen hemlighet längre.

En gång hittade jag meddelanden som AJ skrivit. Det var inget märkvärdigt, men sådant som en kvällstidning möjligen hade kunnat använda i brist på bättre. Jag har fortfarande inte berättat för någon vad som stod i dem, men jag skrev på min blogg att jag hittat meddelanden. Varför? Tanken var förstås att någon som kände AJ skulle läsa inlägget och tipsa henne om att bli försiktigare. Troligen fanns det inget samband, men AJ skrev aldrig mer meddelanden som var öppet åtkomliga på det sättet. Hade innehållet i meddelandena varit hemligt hade jag förstås inte skrivit om dem på min blogg utan skrivit ett brev till AJ, men man ska inte överdriva när det gäller säkerhet. Med största sannolikhet insåg AJ själv att hon måste bli försiktigare sedan hon blivit känd, men det kändes ändå rätt att försöka göra något för henne.

När det gäller en idol finns det alltså sådant man kan spekulera om hur som helst (USA-lanseringen), sådant man håller helt tyst om (pojkvännen) och sådant man kan skriva om lite försiktigt (de privata meddelandena).

Tove Styrke och hennes hemligheter

För att komma till Tove Styrke: Jag tycker Tove Styrkes fans sköter det här riktigt bra. En del ramlar på känslig information ibland och då har de hittills hållit tyst. Det kan vara Magnus Ugglas hundvakt som sett Tove i Magnus studio och berättat att de två håller på att göra en skiva tillsammans. Sådant diskuterar man inte på bloggar och i forum om man gillar Tove.

Tove Styrkes privata blogg är ett exempel på en sak man kan diskutera lite försiktigt. Tidigt var det flera som skrev att Tove kunde skydda bloggen med lösenord om hon ville ha den ifred. Och det gjorde hon.

Det enda riktigt intressanta för oss är Tove Styrkes framtida karriär inom musiken. Det är för att diskutera den vi har bloggar och forum. Om vi diskuterar Toves kläder så är det mer en extra bonus. Det intressanta är ju när det kommer skiva, turné osv. Det är det vi vill diskutera. Och just nu är hennes framtida karriär inom musiken lika med hennes hemliga projekt. Så till 90% handlar det vi skriver om det hemliga projektet.

Det mesta vi skriver är spekulationer och gissningar, som är rena villospår eller desinformation. På så sätt så skyddar faktiskt diskussionerna Toves hemligheter. Ibland kan en vild gissning ändå råka bli rätt. Den som vill spionera på Tove Styrke läser förstås våra bloggar och forum. Men att hitta något vettigt bland alla fantasifulla spekulationer är inte lätt.

Och all information här är öppen, sådant som man kan läsa på andra ställen. Vi använder inte social engineering för att komma åt hemlig eller privat information. Sådant får spioner och journalister syssla med. Vi tar bara information ur öppna källor som tv4.se, Västerbottens-Kuriren eller Umeå Kommuns hemsida.

Så jag tycker alla fans sköter sig jättebra. Keep up the good work!

Annonser

09 februari 2010 - Posted by | Tove Styrke | ,

1 kommentar »

 1. Hej Tove
  Undrar om du skulle kunna hjälpa oss med detta!

  Vi ska försöka att sätta Forshaga på kartan
  Vi ska ha ett litet ForshagaIdol här och undrar om du vill ställa upp och hjälpa till med detta arrangemang.?
  eller har du några andra Ideer.Det vore kanon kul om du ville sitta i juryn.

  Vi kommer denna dag att ha b.la
  Loppis,tipspromenad,hästshow,hundshow, Forshaga Idol, Brandbil m.m. Har du några förslag …är dessa jätte välkomna!

  Första audition 2:a maj 14.00 på Hälsohuset Kropp & Själ
  Dom 10 Bästa går vidare till den stora Finalen 19 Maj.

  Hoppas att du kan göra oss sällskap antingen den 2:a maj elller Finalenden 19 Maj.
  Tiden under dagen är inte satt ännu,

  Ha en bra dag
  Maria
  Hälsohuset Kropp & Själ
  http://www.hälsohusetkropposjäl.se
  0703-872655

  Kommentar av Maria.E | 15 april 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s