Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Önskelåtar med ToveStyrke Del 1

Är det inte Tove Styrke i Allsång på Skansen?

Sveriges Vera Lynn var väl Ulla Billquist. Och den största svenska beredskapslåten var hennes stora hit Min soldat. Här framförd av ABBA-Frida i ett teveprogram 1970. Anni-Frid visar att hon är en kompetent jazzsångerska.

För övrigt påverkades Fridas liv starkt av Andra Världskriget. Det ryktades att hennes far var en tysk SS-soldat. De blonda elitsoldaterna hade fått order att para sig med så många norskor som möjligt, eftersom dessa ansågs väldigt ariska. Efter befrielsen var ”tysketöserna” som haft tyska pojkvänner under ockupationen inte populära. Anni-Frids mamma blev så mobbad att hon flyttade till Sverige. And that’s how ABBA was born!

Tove tycker kanske att Swing it, magistern! har gjort sitt i Allsången. Och St Louis Blues är väl lite gammal och långsam som allsång betraktad. Men om man är riktigt modern och gör en twist av den? Kan Alice så kan Tove!

Annars finns ju annan bra musik i filmen Swing it, magistern! Det här är Regntunga skyar, versionen från finalen med kör och orkester. Inte ett öga torrt i publiken på Skansen.

Annonser

17 februari 2010 - Posted by | Tove Styrke | ,

Inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s