Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Falska och äkta Tove Styrke

Det fanns så många kopior av Tove Styrkes jazziga föregångare Louis Armstrong att han lär ha annonserat sig själv som ”The one and only”.

See how Louis Armstrong changed the German cabaret song Mackie Messer to the jazzstandard Mack the Knife!

Självklart är det många som vill låtsas vara Tove Styrke, eller som använder hennes namn fast de egentligen bara menar att de är hennes fans. Och det är inte förbjudet att använda falskt namn.

Hur ska man kunna se skillnad på en falsk och en äkta Tove Styrke? När Tove var en vanlig okänd människa startade hon åtminstone en Myspace, en bilddagbok och en blogg, precis som de flesta (eller många) tjejer i hennes ålder. I Idol sade hon att det inte fanns mycket att läsa där och/eller att hon höll dem lite privat. Ni kanske minns killen som inte blev addad till hennes Myspace? Annars brukar ju artister ha officiella Myspace och adda alla som vill bli vänner. Tove såg alltså inte sin Myspace som officiell och när jag kollade där var den ganska stängd för allmänheten.

Tove vet helt säkert hur man ställer in åtkomsten för olika saker (annars kan hon fråga någon) och om något är öppet tycker jag man kan titta med gott samvete. Hon verkar medveten om hur det fungerar och inga skandaler med bilder från ”ölfester” (he he) eller annat olämpligt har dykt upp i media. Vi vet inte varför hon stängde sin privata blogg (för icke-inbjudna) men en anledning kan vara att information som ”idag chillade jag med Claes af Geijerstam” gav för mycket ledtrådar till hennes hemliga projekt.

Annars kanske man tyckte det räckte med Tove Styrkes officiella kanaler för kommunikation med världen utanför kretsen av nära och kära. Det kan ju lätt bli oklarheter, som kan tolkas som motstridiga uppgifter, om man uttalar sig på flera olika ställen både privat och i yrkesrollen. Och Tove har ju numera en yrkesroll som skivartist – plus kanske något mer.

I början undrade jag om bloggen kunde vara gjord av en skämtare, men numera är jag väldigt säker på att den var äkta.

Sin bilddagbok slutade Tove skriva i när hon återupplivade sin privata (numera lösenordsskyddade) blogg. Numera finns det bara två officiella kanaler för kommunikation med omvärlden. Den ena är hennes officiella hemsida, den andra hennes officiella Twitter. Att de är äkta vet vi genom att Sony registrerat hemsidan och den pekar på Twittern.

En kul grej är att både tovestyrke.com och tovestyrke på Twitter tagits av andra innan Sony hann registrera dem. Hemsidan finns därför på tovestyrke.nu och Twittern heter toveostyrke. Men de är äkta.

Även kända artister kan chatta privat med folk. Att någon får exklusiv information från Tove Styrke är därför inte omöjligt. Däremot är det omöjligt att veta om personen talar sanning eller om det var den äkta Tove han eller hon chattade med. Om någon påstår sig ha insiderinformation så kan man därför tro på det så mycket eller lite man själv vill.

Annars är det bara att vänta på hemsidan, Twittern, pressreleaser, intervjuer och allt annat som drar igång när Toves skivor ska lanseras. Och då vet vi att det säkert är den alldeles riktiga Tove Styrke som talar.

The one and only.

PS

Det är många artister som har problem med falska kopior. Här är ett laddat möte mellan en falsk och en äkta artist. Kan du se vem som är den äkta?

DS

Till senaste inlägget

28 mars 2010 - Posted by | Tove Styrke | ,

9 kommentarer »

 1. Det här känns som en dålig nyhet:
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article6860372.ab

  Rabih och Eddie släpper alltså en singel på Sony under april. Även om jag tycker de tillhör bottenskrapet från årets Idol har de nog sina fans. Frågan är om detta är en större satsning från Sony eller bara ett litet provskott.

  Sannolikheten för en singel från Tove den närmaste månaden har i alla fall sjunkit, och då kommer det nog inget album före hösten heller.

  Kommentar av Erik | 29 mars 2010 | Svara

  • Tove var först av alla att säga att hon kommer tillbaka, redan när hon åkte ur Idol. Alla tog det för givet att hon skulle få kontrakt, så pass så hon kunde inte låtsas som om att inget var klart. Det är väl första gången det har hänt i Idol.

   Det spelar egentligen ingen roll vad andra idolaktiga artister har för sig. Det är intressant att det dröjer faktiskt. Att Sony väntar över ett halvår måste väl innebära att det inte handlar om snabba cash på hitlistan den här gången. Jag har svårt att tro att dom inte tycker hon är tillräckligt intressant, och därför får släppa skivan sist. Snarare är det nog så, att hennes marknadsvärde står sig, så att säga, trots att tiden går. Till skillnad från andra idoler.

   Möjligen kan det vara så att det har dragit ut på tiden. Hon skulle ju vara ledig från skolan i vår, och kanske plugga på distans i höst. Om skivan kommer i höst hinns det nog dåligt med att plugga. Det går rätt snabbt att plocka låtar ur befintlig katalog hos musikförlaget, men om det ska skrivas låtar som gör henne rättvisa och hon blir nöjd med kan det ta tid. Ju längre tid det tar desto bättre blir nog plattan.

   Den som väntar på något gott…

   Kommentar av Tomas | 29 mars 2010 | Svara

   • Ja jag har nästan under hela Idol och efteråt förväntat mig en skiva från Tove. Hoppas att det tar tid pga att man vill göra rätt grej för Tove.

    Kommentar av plingplong | 29 mars 2010 | Svara

   • Jag hoppas du har rätt. Jag litar inte på att Sony tänker längre än nästa kvartalsrapport.

    Kommentar av Erik | 29 mars 2010 | Svara

 2. Varför tar du upp Claes af Geijerstam så ofta? Fattar inte poängen riktigt 😛

  Kommentar av Julia | 28 mars 2010 | Svara

  • Han var med i min fanfiction om Amanda, så det är ett skämt för dem som kommer från min Amanda-blogg. 🙂

   Kommentar av Roger Krook | 29 mars 2010 | Svara

 3. Ang ”hennes” nya fan Facebook. Skulle vara kul och veta om de är hon på riktigt. Någon som vet något mer om det? Hon skrev tex en gång att hon skulle ha en ”fan-chat”.

  Kommentar av E | 28 mars 2010 | Svara

 4. Det är förstås inte alltid lätt att skilja på fansajter och officiella sajter, särskilt om man är mycket ung. Till och med du får ju ibland gulliga kommentarer från besökare som tror du är Tove själv. 😀 Men ju fler fans som gör egna bloggar och sajter om Tove desto bättre.

  Falska Tove är en annan sak. Nog borde det vara otillåtet att låtsas vara en offentlig person på nätet?

  Domänerna tovestyrke.se och tovestyrke.com borde också gå att ta över. Den tiden är förbi när man kunde registrera domäner för företag och kända personer och sedan sälja dem för dyra pengar.

  Kommentar av Erik | 28 mars 2010 | Svara

 5. Jovisst är det så, och det kommer säkert en officiell MySpace och Facebook för artisten Tove till skillnad från privatpersonen Tove.

  Kommentar av plingplong | 28 mars 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s