Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke – fortfarande lika hemlig?

Ät aldrig knäck från Barsebäck!

Här kommer lite rena spekulationer och vilda gissningar kring det faktum att det fortfarande är dött som i Keopspyramidens östra gravkammare, när det gäller nyheter om Tove Styrkes hemliga projekt.

För två veckor sedan fick vi veta att Sony Music tagit sig an Tove Styrkes stora charm och begåvning, för att på något sätt tjäna pengar på den. Det rimligaste är att de tänker sälja skivor och konserter med Tove Styrke. Ju fler och mer desto bättre.

Man kan undra varför man aktiverar en hemsida istället för att gå ut med en pressrelease om sin nya artist, men det kan väl finnas många skäl till detta. Det märkliga är om man bara gör det och sedan inget händer.

Visst har det hänt att både ex-idoler och andra fått vänta, men inte på det här sättet. Om skivkontraktet var klart redan under Idol, så borde standardproceduren ha varit en singel så fort som möjligt och ett album före sommaren.

Toves blogginlägg typ ”idag har jag letat efter en pizza hela dagen” och ”idag är det skola” (på en söndag) var totalt obegripliga åtminstone för mig. Varför var hon ledig från skolan om det inte fanns något att göra? Och varför ska hon plugga på distans i höst, förresten? Men Tove är lite full i fan och kanske driver hon bara med oss nyfikna strutar? (Men det tror jag inte.)

Man kan fundera på om Tove prioriterats ner och har fått vänta på andra idoldeltagare… men vänta på Rabih och Eddie? Det skulle vara som att låta Lilian Gish vänta på Åsa-Nisse.

Alla sådana funderingar bygger egentligen på att det är jobbigt att behöva vänta och att tystnaden är irriterande. Om man kör fast är en bra metod att glömma allt och titta på saken från ett helt nytt håll. Det kanske inte alls handlar om uppskjutna eller sena skivor.

Att jämföra Tove Styrke med Amanda Jenssen är nog mer  givande än att jämföra henne med Erik, Calle, Rabih och Eddie. Idag vet vi att Sony Music har förstått vilket stort geni Amanda är och att hon kan bli en creddig, udda artist i hela världen. Den som tvivlar på det kan flukta in Sonys EPK-video med AJ. Att det dröjde med Happyland berodde inte på att AJ var nerprioriterad, utan på att hon fick konstnärlig frihet och massor av studiotid för att åstadkomma något riktigt stort. Andra idoltjejer drömde om att få vara med i Melodifestivalen. AJ drömde om att skapa odödlig musik och blivande klassiker. Otroligt (eller snarare konsekvent) nog fick den unga, oerfarna AJ komponera och producera sin musik själv och handplocka sina musiker till turnén.

Och jag erkänner gärna att jag tyckte all väntan och tystnad var jobbig då också. I mina sämsta stunder undrade jag om AJ låg på en badstrand i något varmt land, med en bamsegrogg i handen. I själva verket hade hon jobbat oavbrutet med det nya albumet sedan turnén för att marknadsföra det första albumet slutade.

Att det tar tid när det gäller lanseringen av Tove Styrke kan alltså vara extremt goda nyheter. Kanske får hon någon form av speciell behandling som vore bortkastad på Erik, Calle, Rabih och Eddie? Kanske har man förstått att hennes talang kan leda till mycket mer än några hitlåtar medan folk fortfarande minns Idol 2009?

Betyder det att vi ska vänta på en sommarsingel och ett höstalbum? Kanske det. Eller något helt annat.

Till senaste inlägget

30 mars 2010 - Posted by | Tove Styrke |

8 kommentarer »

 1. Det är alltid kul att höra kunnigt folk uttala sig om Tove. Vet inte om så många har hört detta – Mariette Hansson lägger ut texten i en videoblogg från veckan efter första fredagsfinalen.
  http://mariette.idol.tv4.se/2009/10/14/svar-pa-fler-fragor/ (startar vid 4:45).

  Samma dag skrev hon också: ”En underbart skön tjej med två lägen. *On/Off * Haha! Antingen superenergisk eller tlöööött! 😉 Söt!!”

  Kommentar av Erik | 01 april 2010 | Svara

 2. kan du besöka henens blogg?

  Kommentar av c. | 30 mars 2010 | Svara

 3. Har Tove en blogg? Vad heter den? Måste få veta 😀

  Kommentar av Kim | 30 mars 2010 | Svara

  • Toves privata blogg är numera lösenordsskyddad. Bilddagboken kommer man åt, men hon har slutat skriva där. I framtiden kommer hon att använda toveostyrke på Twitter.

   Kommentar av Roger Krook | 31 mars 2010 | Svara

 4. Jo, dom har nog förstått att hon har rejält med talang. Jag kom på att dom frågade Breitholtz (som jobbar på Sony) i ett radioprogram i november, hur det gick med inspelningen av idols samlingsskiva. Han svarade inte på frågan, utan började bara prata om ”vilken liten stjärna Tove är”. ”När man kikar in i sångbåset så ser man att hon gör dom där movsen när hon står där alldeles för sig själv också”. Han lät helt fascinerad. En rutinerad A&R.

  Kommentar av Tomas | 30 mars 2010 | Svara

 5. Dom kanske inte var tillräckligt klara för att skicka ut ett pressmeddelande, men tyckte så synd om oss som väntar och väntar, att dom åtminstone visade ett livstecken på hemsidan 🙂

  Kommentar av Tomas | 30 mars 2010 | Svara

 6. det kan ju ha varit höstlov när hon vr ledig

  Kommentar av jonathan | 30 mars 2010 | Svara

  • mena sportlov

   Kommentar av jonathan | 30 mars 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s