Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

The late Tove Styrke

När Marilyn Monroe skulle sjunga på John F Kennedys födelsedag var hon kraftigt försenad. Hon hade bland annat blivit insydd i en klänning (för bästa passform) och fått håret blonderat till den rätta platinablonda nyansen. Marilyn hade ganska stora hälsoproblem och var känd för att dyka upp sent eller aldrig på filminspelningar. Konferenciern presenterade henne lite vitsigt som ”The late Marilyn Monroe”. Det är ett skämt, eftersom ”the late” även kan betyda framliden eller nyligen bortgången, alltså död.

Är Tove Styrke kanske helt enkelt försenad? Förseningar inträffar och det finns många exempel på album och lanseringar som blivit försenade. Många trodde att Anna Bergendahl skulle höras och synas efter Idol 2008. Istället blev det väldigt tyst – och så kom hon plötsligt ut ur skuggorna och vann Melodifestivalen.

När Tove Styrke sade att hon skulle vara ledig från skolan under vårterminen räknade hon säkert med att ha fullt upp med sitt musikprojekt. Sedan blev det hela kanske helt enkelt försenat. Man kan tänka sig många förklaringar till en försening. Kanske har det pågått förhandlingar med olika skivbolag in i det sista. Kanske har man haft svårt att enas om kontraktet eller vilken stil det skulle vara på första albumet. Kanske dök det upp enklare jobb i form av artister som kunde ge ut snabbproducerade skivor. Kanske fastnade ljudteknikern med näsan i volymkontrollen. Kanske åt Toves hund upp partituret.

När man gjorde om den sedan länge registrerade officiella hemsidan visade det ändå att Sony ska ge ut Toves skivor. Så nu vet vi varför Tove myste på Sony i vintras.Varför  man inte säger något mer är svårt att veta. Det troligaste är väl att man inte vill ödsla krut på att säga något svävande eller halvdant. Kanske går man ut först när det finns en konkret nyhet, som att det ska komma en singel eller något.

Apropå död så är ju till exempel Elvis död sedan över trettio år – även om det finns rykten att han lever och arbetar som fönsterputsare eller elvisimitatör. Trots att han därför inte kan göra eller säga något är han en av världens största idoler.

Så trogna fans kan stå ut med att inte få läsa några nya intervjuer med eller höra några nya låtar från idolen. Men när det gäller Miss Styrke ska vi förhoppningsvis inte behöva vänta trettio år.

Men i vanlig ordning är allt bara gissningar. Endast Tove vet. Eller vet inte.

Till senaste inlägget

Annonser

08 april 2010 - Posted by | Tove Styrke |

5 kommentarer »

 1. Hoppas bara inte det blir som rockrecensenten Stefan Stenudd skrev i sin blogg, att eftersom Toves talang är så stor så den är oförutsägbar, så kanske utmaningen att bli artist är för liten för henne. Att det gör att hon kanske i stället väljer att bli hjärnkirurg. 🙂 😦

  Kommentar av Tomas | 08 april 2010 | Svara

 2. En skum grej är ju att flera av de andra idolfinalisterna drog ut på miniturné efter idol. Förutom finalisterna även Mariette, Rabih, Eddie och till och med Nicklas Hocker. Erika har farit runt med någon show. Kanske de andra har haft spelningar som jag inte vet om. Nästan alla bloggar friskt. Det känns som att dom försöker hålla sig kvar i rampljuset. Även Erik verkar rädd att glömmas bort. Men Tove är knäpptyst.

  Det liknar Amandas vår 2008. Efter singeln försvann hon spårlöst. Många andra finalister hade spelningar, men Amanda gick in i studion och gav inga intervjuer. I maj när albumet släpptes så syntes hon överallt. Hon sade att hon ville vänta med framträdanden i media tills hon hade något vettigt att säga, och inte bara svara på meningslösa frågor om vad hon gjorde under påsken, typ.

  Jag tror att mediatrycket mot Sony är starkt. Det brakar nog loss snart. Kanske efter att idolvinnaren släppt sin singel den 19:e.

  Kommentar av Tomas | 08 april 2010 | Svara

 3. Knepigt att hon synts av bloggare flera gånger i Umeå nyligen, att hon inte veckopendlar till Stockholm och jobbar i studion? Fast hon kanske är i en studio i Umeå, tex den här någon mil utanför. Lisa Miskovsky har spelat in här:

  http://vk.se/Article.jsp?article=321813

  Kommentar av Tomas | 08 april 2010 | Svara

 4. På tal om sent… Det är dålig uppdatering på Ginza och Cdon. Kommer ni ihåg när vi trodde att även Tove skulle släppa Higher som singel?
  Den finns fortfarande kvar!
  http://cdon.se/musik/styrke_tove/higher-7705218
  http://www.ginza.se/Product/Product.aspx?Identifier=267474

  Jag tror att inom en månad så kommer det hända något. Den här tystnaden som är nu kan vara som lugnet före stormen.

  Kommentar av Peter | 08 april 2010 | Svara

 5. Efter Mack the Knife sa ju Andreas Carlsson att han blev påmind om just Marilyn Monroe. Men ja, vad beror denna tystnad på? Kanske som du säger att hennes skiva inte är lika snabbproducerad, om man säger så.

  Kommentar av plingplong | 08 april 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s