Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Är det här Tove Styrkes nya stil?

Om man sammanställer det som sagts om syntar, Knife och Robyn, så borde Tove Styrkes nya stil kunna låta ungefär så här. Otippat värre och svinbra.

I dagens Expressen berättar Sonys VD att de lanserar en svensk artist utomlands just nu. Det är en ung, cool blondin som gillar Tom Waits och gammal jazz. Kanske är det inte läge att lansera en till just nu? Tove Styrkes musikval har nog varit en svår nöt att knäcka, men kanske det bästa är att göra något som är totalt annorlunda än Amandas stil. Ung och cool musik för en ung och cool tjej. Och Toves begåvning är ju så enorm att hon kan göra precis vilken musik som helst, så där är det inga problem. Men det här är förstås bara en gissning.

Idag är det både valborgsmässoafton och Save A Frog Day. Plus att Kungen fyller år. Men ännu gladare blir jag faktiskt av nyheterna om Tove.

Berusa er! Med musik. Techno hela natten i valborgsmässoeldens sken.

Apropå valborgsmässoafton och musik. Valborgsmässen är en gammal hednisk högtid och Anton LaVey tyckte det var en bra kväll att grunda First Church of Satan. Den mest kända medlemmen i hans kyrka är kanske Marilyn Manson. Denne Mansons version av Sweet Dreams är väldigt bra med (tycker jag) en hel del Alice Cooper-feeling. Kanske var det den versionen Tove tänkte på när hon framförde Sweet Dreams i Idol. Mansons video är ganska läskig, på tema hallucinationer eller mardrömmar i ett spökhus. Passar bra en häxornas kväll som denna. Titta om du törs!

Till slut lite nördfakta: Tove hade en blogg, tovestyrke.blogg.se, som hon raderade när hon skulle vara med i Idol. Redan då insåg hon alltså vikten av att vara hemlig!

Till senaste inlägget

Annonser

30 april 2010 - Posted by | Tove Styrke |

2 kommentarer »

 1. Vad det än blir så blir det nog väldigt mycket Tove, till skillnad från så många andra nya gröna kommersiella artister (typ från Idol), som inte har så mycket eget att tillföra, utan mer som känns som marionettdockor där skivbolaget drar i trådarna.

  I skivbolagets katalog finns antagligen inte så mycket nyskapande musik att välja på. Sådan musik växer fram hos artister eller grupper med tiden, och dom framför den själva. Med någon månad tillgänglig att bestämma låtar på för Tove, så gör väl hon och dom det bästa av situationen, väljer något kommersiellt men med viss konstnärlig höjd, och så sätter Tove sin prägel på det.

  Debutsingeln säger nog inte så mycket om vilken artist Tove kommer att bli. Kanske inte heller den första plattan. Det visar sig troligen på nästa platta, när hon har mer erfarenhet, och fått mer tid på sig. Hon ges väl mer konstnärlig frihet då också.

  Lite roligt, för ett par månader sedan så såg det ut i hennes blogg som att hon inte riktigt visste hur hon skulle få dagarna att gå. Nu skriver Mårten Andersson att han hört ”Toves kommande grejer”. Sicken luring.

  Kommentar av Tomas | 01 maj 2010 | Svara

 2. Jag gillar Robyn och Fembot är skitbra…men jag vet inte om dfet är Toves still. Men man vet väl adrig. Jag ändrar mig nog kanske om jag hör henne göra nåt liknande, hehe

  Kommentar av Sanna | 01 maj 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s