Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Kommer Tove Styrke med en singel i maj?

I förra inlägget framgick det att en skiva kan ta länge att göra. Kommer Tove Styrke ut med sitt debutalbum på sin 25-årsdag? I så fall, hur många av fansen är det då som fortfarande går hemma på fäboden och väntar? Och har kvar sina känslor för Tove. Säkert de flesta, eller hur?

Okej, lite allvar nu. Vad vet vi säkert? Att Tove Styrke ska ge ut musik genom Sony Music. Det visade redan den nygamla officiella hemsidan, rapporterna om att Toves musik spelades på kick-offen undanröjde alla tvivel.

Vi vet även att det är den elfte maj idag. Man brukar inte ge ut skivor under sommaren. Skivan från Tove Styrke alla längtar efter bör alltså komma före eller efter sommaren.

Blir det en singel eller ett album? Om det vore ett album på väg hade det nog kommit en singel för ett tag sedan. Med största sannolikhet är det alltså en singel som kommer, om det kommer något före sommaren. Ett album kommer nog tidigast i början på september, om inte den senmoderna livsstilen och de därmed sammanhängande konsumtionsmönstren ändrats sedan 2009.

Hur lever svenska folket sommaren 2010? Mor och barnen åker inte till landet när skolorna slutar och stannar där tills skolorna börjar igen, som man gjorde förr. Alla pappor (klädda i vit nylonskjorta, hatt och rak pipa) tar inte heller semester samtidigt i juli. Shit, det är knappt så det är några rejäla sommarmord i tidningarna nuförtiden!

Istället pusslar man ihop sommaren med arbete, resor, barn, släktingar, husrenovering och lite arbete igen. Delvis handlar det nog om att bygga varumärke och verka oumbärlig på jobbet, det vore trist om man försvann fem veckor på raken och de klarade sig hur bra som helst.

En god vän till mig är säljare och säger att man sedan många år kan sälja hela sommaren, företagen stänger inte och det är business as usual. Privatpersoner kan ha konsumtion som aktivitet under sommaren och till exempel åka till IKEA.

Men ändå anser man fortfarande att det är bättre att vänta med skivsläpp till början på september, när allt återvänt till de vanliga rutinerna igen. Det handlar kanske mer om uppmärksamhet än konsumtionsbenägenhet? Och att man kanske hellre går på popfestival än  lyssnar på skivor när solen skiner?

Kanske är det bara gammal tradition att inte släppa skivor under sommaren, vad  vet jag. Men en gissning är ändå att skivan kommer före eller efter sommaren.

Som sagt, det är den elfte maj. Min gissning är därför att det kommer en singel inom tre veckor, annars kommer den efter sommaren, vilket kan innebära början på september. Det måste alltså komma en låt från Tove Styrke väldigt snart – eller först någon gång i höst.

Men det är bara en gissning. Kanske dröjer det åtta år. *ler*

Uppdatering 1 juni: Det kom inget i maj. Kommer det något i juni? Enligt Aftonbladet säger Sony att det troligen kommer något under 2010.

Till senaste inlägget

Annonser

11 maj 2010 - Posted by | Tove Styrke |

3 kommentarer »

 1. För att slå ihjäl tid på tåget, så kollade jag hur många nya svenska skivsläpp som kom in på sverigetopplistan under 2009. 199 singlar och 225 album.
  Singlar i blått, album i rött:
  http://sv.tinypic.com/r/14uw2f5/5

  En klar dipp under semestern alltså. Många singelsläpp runt skolavslutningen dock.

  Jag såg att Tove har redan haft sex låtar på topplistan, hehe. Vecka 46-51: In the Ghetto (då även Elvis blev nykomling på listan med sin version, haha), Punkrocker, Himlen är blå, Pride, Greatest love och Hot n Cold.

  Kommentar av Tomas | 11 maj 2010 | Svara

  • Väldigt intressant! Man ser även en viss tröghet, det tar en stund efter skolavlutningen innan försäljningen stannat av och sedan tar det hela augusti innan den kommer igång igen. Singeln borde alltså kunna komma i början av juni. Annars tar det nog till början av september.

   Kommentar av Roger Krook | 12 maj 2010 | Svara

 2. Jo det låter väl rimligt tycker jag. Jag hoppas det kommer nåt nu i maj.

  Kommentar av plingplong | 11 maj 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s