Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke on the cover of Cosmopolitan

9 juli

Skivbolaget har gett trötta små löften att TS kommer att samarbeta med spännande personer. Enligt pressreleasen har hon ”inlett spännande samarbeten” i arbetet med sitt debutalbum. Någon duett med Eilert Pilarm blir det kanske inte, men säkert något annat. Är de spännande människorna producenter, låtskrivare och/eller artister? Dessutom står det i pressreleasen att Million Pieces är den första singeln från det kommande albumet. Plus en stor nyhet: Tove ska skriva en del av musiken själv! Kul tycker vi.

Mindre kul: Signaturen Tomas tipsar om att Million Pieces precis kommit in på den svenska försäljningslistan, plats 56. På iTunes är den på väg ner mot plats 200. Det bekräftar min känsla av att i princip bara hardcore-fansen och några glada bloggare, som upptäckt Million Pieces via artikeln på blogg.se, känner till singeln. (Okej, som signaturen Marcus skriver: Om inte några upptäckt låten genom P3 hade det nog inte ens blivit plats 56.)

Fler hade nog känt till Million Pieces om Tove Styrke sjungit den på något kungligt bröllop. Eller hinkat champagne (alkoholfri naturligtvis) med Bert Karlsson i direktsändning. (Se tidigare inlägg.) Kanske hade det gått bättre om det inte varit sommar och sol.

Det är inget fel på Million Pieces, felet är bara att folk inte vet att den existerar. Och jag tycker inte man ska skjuta på Toves PR-folk (eller pianisten) innan man sett hur albumet lanseras när semestertiden är över. Marknadschefen säger ju att de frångått mallen för skivsläpp och förhoppningsvis kommer vi att få en behaglig överraskning så småningom.

Men visst hade det varit roligare om Million Pieces gått upp som listetta.

Varför denna tystnad?

Jag måste erkänna att jag inte förstått meningen med hemlighetsmakeriet och den långa tystnaden ännu. En tystnad som egentligen fortfarande råder.

Tv4/Idol har till och med gjort en ”whatever happened to Tove”-artikel!

Om Madonna släpper en skiva i hemlighet blir det en nyhet i sig. Att en debutant släpper en skiva i hemlighet kan knappast fungera. En singel från en ny artist är ingen stor händelse i sig. Såvitt jag vet har bara några små privatbloggar kommenterat eller recenserat Million Pieces. Om det ska bli en stor händelse måste det nog till mer än hövlig tystnad.

Varför släpptes inte singeln i efterdyningarna till Idol? Att Tove Styrke skulle ha prioriterats ner till förmån för Eddie och Rabih verkar otroligt. Om hon har prioriterats upp för att få en väl förberedd debut som slår världen med häpnad, så blir tystnaden kring singelsläppet obegriplig.

Att det tog så länge kan naturligtvis bero på olycksfall, strul eller misstag. Det finns ju en massa skumma grejer kring skivinspelningen, som Toves ledighet/sysslolöshet i vintras. Men jag hoppas förstås fortfarande på den roligaste förklaringen: Att man lägger extra mycket tid och möda på den här extraordinära idoldeltagarens debutalbum.

Två ljus i tunneln är Allsång på Skansen och omslaget på Cosmopolitan. Det är den typ av marknadsföring man väntar sig för en artist med Tove Styrkes potential. De promotionbilder vi fått se och valet av Tommie X som stilkonsult känns också helt rätt.

Och jag hoppas verkligen att Tove Styrke inte river av Million Pieces på Skansen och sedan försvinner genom bakdörren utan att möta kvällspressen. Det är kanske coolt att vara lite hemlig, men det vore en överdrift. Ungefär som när den överförfriskade passageraren i Titanics bar sade: -Visserligen beställde jag isvatten, men det här är ju löjligt!

8 juli

Skivbolaget har gett ut två promotionbilder och på Tommie X:s blogg finns tre. Med det här omslaget blir det sex nya bilder, som alla är väldigt olika varandra. (Det kan inte uteslutas att det har förekommit fler bilder, men väggarna har öron.) Vad säger de här bilderna om TS nya stil?

Kanske kan man säga att Tove Styrke möter hela svenska folket via Allsången, för första gången sedan Idol. Hur blir hennes outfit då? Signaturen Erik frågar om någon vågar gissa. Om ni inte vågar gissa kan ni göra som jag och önska istället. Jag önskar mig Tove i skor med stilettklackar, camouflageuniform och hög hatt. En given succé i rutan.

6 juli

Signaturen N tipsar om en god nyhet: Tove Styrke är omslagsflicka på Cosmopolitans augustinummer. Och det är ungefär som att hamna on the cover of the Rolling Stone. ”Cosmopolitan-världens största magasin för kvinnor” är (om någon har missat det ) en ledande mode – och tjejtidning som ges ut av det amerikanska Hearst-imperiet. Till tidningens meriter hör att ha haft världens första utvikningskille 1973. Men framförallt är ”Cosmo” en prestigefylld mode- och livsstilstidning. Globalt är Cosmopolitan för dagens tjejtidningar ungefär vad Rolling Stone var för musiktidningarna, när Shel Silverstein skrev Dr Hooks hit. När Britney Spears stod på topp var hon omslagsflicka för Cosmopolitan. Och nu är det alltså Tove Styrkes tur.

Vi gratulerar och saluterar.

Kolla under redaktörens förtjusande, ringprydda ringfinger. Står det inte Idol-Tove med ett överkorsat ”Idol-”? Och något om ”karriären”? Ska vår hjältinna äntligen tala ut i media? Spänningen är olidlig. När kommer tidningen ut?

PS

Man kan förstås undra hur hårt Sonys PR-folk har fått jobba för det här omslaget. Hur som helst är det precis sådan marknadsföring man önskar Tove. Om man ska tänka positivt: Kanske är det medvetet som Tove Styrke inte syns i media till varje pris? När till exempel EMD larvar sig i teve så fort tillfälle ges, så tycks TS vara desto mer kräsen. För en creddig artist som TS är kanske inte all publicitet bättre än ingen.

Vad säger ni? Borde Tove vara med i program som Bingolotto, Så ska det låta, Let’s Dance, Körslaget och japansk förnedringsteve?

DS

Till senaste inlägget

06 juli 2010 - Posted by | Tove Styrke |

13 kommentarer »

 1. Tidningens utgivningsdag är 15/7, dvs på torsdag. Kanske prenumeranter får den tidigare?
  http://sverigestidskrifter.se/medlem/tidskrifter/cosmopolitan
  Målgruppen är kvinnor 20-30 år, och upplagan 65.300. Räckvidd 179.000 personer.
  http://ts.se/mediefakta/Index.aspx?mc=004279
  Det finns 600.000 kvinnor i Sverige mellan 20-30 år. Om det huvudsakligen är dessa som läser tidningen och en stor del av Toves fans finns i denna köpstarka grupp så får nog artikeln stort genomslag.

  Det känns som att det finns en långsiktig strategi. Ville man dra in snabba cash kanske man hade släppt singeln tidigare och haft en Idol-artikel i Frida i stället.

  Kommentar av Tomas | 11 juli 2010 | Svara

 2. Ska inte berätta nånting om vad som står i repotaget om henne i cosmo (läste den idag). Men måste säga att hon är en av Sveriges snyggaste tjejer, utan tvekan.

  Angående att de har hållit det lite hemligt är väl ändå positivt, för då vet man ju inte vad som kommer hända, bara att det kommer hända nångång och att det kommer vara det särklass kanske bästa som nån har kommit med på debuten efter Idol lixom.

  Sen när man kommer till programmen är ju Så ska det låta är klart program där hon passar, Körslaget är lite tveksamt men resten är enligt mig uteslutna 🙂

  Kommentar av Charlotte | 10 juli 2010 | Svara

 3. Kan det vara så att hemligheten, Tove har burit på under våren, fortfarande inte är avslöjad?

  Kommentar av N | 09 juli 2010 | Svara

 4. En hel del som lyssnat på P3 lär ju ha upptäckt Toves singel också. Annars hade den förmodligen inte funnits alls på veckans singellista. Nu är den på väg att trilla ur topp 200 på Itunes.

  Kommentar av Marcus | 09 juli 2010 | Svara

 5. Nu drar jag en parallell med Agnes igen. 🙂 Hon har en uttalad princip att bara vara med i sammanhang – TV eller reklam – som gäller musik och mode. Alltså är Körslaget och MQ-reklam OK men Whipeout och läskreklam uteslutet.

  Det är en bra princip, men om Agnes är ”kommersiell med integritet” så vill vi att Tove ska vara ”kommersiell med cred”, så hon borde vara restriktiv med de mest folkliga programmen. Just Så ska det låta tycker jag dock är ett undantag, och alla sammanhang där hon får framföra sin egen musik ska utnyttjas.

  När man är med i något så ska man vara det fullt ut. Kleerup var faktiskt med i Whipeout, vilket borde ha varit under hans värdighet, men ännu mer pinsamt var att han såg ut som han blivit tvingad av sin manager och gav upp nästan direkt.

  Kommentar av Erik | 08 juli 2010 | Svara

 6. Det är mer respektfullt att inte ställa upp i dom där programmen, men ”Så ska det låta” skulle vara kul och se Toves spontana tolkningar.

  Jag har läst några bloggar nu, och ett namn nämns om och om igen, Robyn. Så jag gick in i youtube och lyssnade på några av Robyns låtar samtidigt som jag lyssnade på Toves. Att jämföra dom här två är inte konstigt, men dom är inte lika i musik stilen. Tove är mycket mer rock, medans Robyn är mer disco. Att jämföra rösten är ännu kostigare, jag hör ingen likhet, förutom att dom ibland uttrycker sig på samma sätt, men visst låter det som Tove.

  Jag måste bara säga, att jag tror många kommenterar låten för snabbt i bloggar och youtube. Detta är enligt mig en växande låt, och med det menar jag att låten är ungefär 1000 gånger bättre i den tionde lyssningen, än i den första.

  Kommentar av N | 08 juli 2010 | Svara

 7. Skulle inte ha nåt emot om hon var med i Så Ska Det Låta, haha

  Kommentar av Sanna | 08 juli 2010 | Svara

 8. Är de bara jag som tror att de är Tove som håller i tidningen? 🙂

  Kommentar av E | 08 juli 2010 | Svara

 9. Jag har varit orolig för bristen på marknadsföring och radiospelningar, men det där är riktigt bra. Konstigt bara att det händer en månad efter singelsläppet (eller när nu tidningen kommer ut). Man kan bara hoppas att allt är en del i en listig marknadsföringsplan.
  Kul att en massa bloggare vaknat, antagligen p.g.a. artikeln på blogg.se. Det lär nog inte räcka till en bra placering på singellistan den här veckan, men det kanske aldrig var meningen.

  Nu har vi sett nytagna bilder av Tove med militärjacka och foliekrona, dräktjacka med chic hatt och kort sexig sommarklänning. Nån som vågar gissa vilken stil hon kommer att ha på allsången?

  Kommentar av Erik | 08 juli 2010 | Svara

  • Törs man hoppas på skor med stilettklackar, uniform M/90 och hög hatt?

   Kommentar av Roger Krook | 08 juli 2010 | Svara

 10. Kände knappt igen henne när jag såg omslaget första gången.:) Men hon är såå snygg!!!

  Kommentar av Jimmy | 07 juli 2010 | Svara

 11. Säg att du ska köpa den till din flickvän, haha

  Hon är jätte snygg på omslaget förresten. Gillar klänningen

  Kommentar av Sanna | 07 juli 2010 | Svara

 12. Då får det bli premiärköp av denna tidning då när numret kommer ut, hur skall man tackla det pinsama kassabesöket då?!

  Kommentar av Mattias | 07 juli 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s