Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Goda nyheter om Tove Styrke

23 juli: Det som händer just nu är i princip att ryktet om Tove Styrke och Million Pieces sprids på bloggar över hela världen. Om du väljer Länkar i menyn finns det olika sökmotorer för att leta efter nya blogginlägg. Twingly och Icerocket är en bra början.

Håll ut! Snart kommer albumet och den lansering i media som måste följa med.

Tove Styrke uppträder med HM Konungen, Amanda Jenssen med flera.

När Botniabanan invigs kommer flera berörda städer, bland annat Umeå, att fira. Lördag 28 augusti, stora scenen i Umeå klockan 12.35-13.00: Tove Styrke uppträder tillsammans med niomannabandet Hasse Hjorteks underhållningsorkester. Det tycker jag låter som att hon ska vara vokalist och kanske kan man hoppas på lite jazz? Bandet har tidigare spelat swing med Babben Larsson, som faktiskt är en riktigt bra jazzsångerska. Men de spelar även gamla hits och allsångslåtar, rock och latinamerikanskt. Amanda uppträder först på söndag så det blir ingen duett med de två jazzsångerskorna. Inte den här gången.

Med lite tur kanske TV4 lokalt gör något. Men ni som är i Umeå då, se för bövelen till att videofilma och lägga upp klippen på Youtube! En halvtimmes konsert med Tove. Nyp mig i armen!

Ninath på Sony bloggar om Tove.
Okej Nina det var min länk, nu väntar jag på din! 🙂

Många av er känner Ninath från Amanda Jenssens officiella hemsida, där hon skrev signerade inlägg i början, nu är de osignerade. Nina Thorsell är ett dansande popsnöre som skvallrar snällt. Hennes formella titel är promotion manager international. Faktum är att hon skriver väldigt snällt och jag brukar bli glad av att läsa hennes inlägg. Och då är jag normalt en person som får Ingmar Bergman och Lars Norén att framstå som muntergökar.

Äntligen har Sony Music lagt upp hela Million Pieces på Youtube och klippet funkar ÄVEN I SVERIGE! Nu är det inte längre bara Toves fans bland inuiter och samojeder som kan lyssna. Kul tycker vi.

VARNING! NU BESKRIVER JAG INNEHÅLLET I COSMOPOLITAN! SLUTA LÄSA OM DU INTE VILL FÅ DET AVSLÖJAT!

Är du fortfarande kvar? Nyfiken i en strut! Okej, skyll inte på mig. Nu börjar jag…. NOT.

Nu börjar jag. Artikeln i Cosmopolitan börjar med att Tove Styrke inte nästan är Amanda Jenssen och inte heller nästa Amanda Jenssen. AJ brukar tala om hur viktigt det är för henne att ha ett kreativt yrke och kunna vara stolt över det hon åstadkommer. Den allra största kicken är att gå av scenen under publikens jubel efter ett riktigt lyckat gig. Hon brukar även berätta mycket om sin barndom, sina husdjur och saker som gör henne lycklig.

TS är väldigt annorlunda. Hon talar mest om hur viktigt det är att vara ärlig mot sig själv och ha distans till prestationer och andras uppskattning. Hon kan lika gärna sitta i en stuga i skogen och klinka piano, som att erövra världens stora scener. Kanske kommer hon att satsa på karriären, kanske på stugan. Och det är inte ens nödvändigt för TS att arbeta med musik, spela kan hon alltid göra på fritiden.

När det gäller drömmannen är det viktigaste att han är snäll, pålitlig och inte för plastig. TS återkommer hela tiden till en äkthet och hederlighet, som man sällan hör unga människor tala om idag.

Allt detta tycker jag gör henne till en ovanlig och ganska egensinnig människa. Och det är väldigt typiskt Tove Styrke att själv säga hon är helt vanlig och inte sensationell på något sätt. Alla kan väl vara unga och vackra, sjunga, spela teater och dansa. Samt prata flytande engelska med puertoricansk brytning. Nej, det var visst kravprofilen på sökande till West Side Story, men ni kanske förstår vad jag menar?

Toves ”söndagsskola” i vintras får en förklaring: Hon pluggar på distans för att kunna åka mellan Stockholm och Umeå. Vår hjältinna har alltså inte tagit en paus i gymnasiestudierna för något så trivialt som ett skivkontrakt, arbete med ett album, konserter, stor lansering och en lysande karriär. Som den naturligaste sak i världen pluggar hon matte mellan arbetet i studion och en stor intervju och fotografering för Cosmopolitan.

Vi får även veta en sak vi funderat mycket på, hur Tove Styrke fick skivkontrakt. Hon stod i rök och damm efter att ha åkt ur Idol, omsvärmad av journalister och filmkameror. Sony Musics VD kom fram till henne och viskade: -Tove, Tove, Tove… Låtsas att du tittar på min Iphone här. Vi signar dig.

Och Tove Styrke tar nog inte karriären med en klackspark ändå. Hon säger: -Nu är det jag och mina låtar mot världen.

Till senaste inlägget

15 juli 2010 - Posted by | Tove Styrke |

37 kommentarer »

 1. Hehe, såg att Nina på Sony länkade hit idag och tipsade alla att kolla in den här bloggen. Kul! Bra jobbat, Roger! Undrar om någon annan svensk artist har någon fansajt i klass med den här. Det ska väl vara Amanda i så fall.
  http://www.sonymusic.se/blogg/ninath/hej-mitt-i-ledigheten

  Kommentar av Tomas | 27 juli 2010 | Svara

 2. Apropå kommentarer på YouTube. Under ett annat Tove-klipp, där det vanliga käbblet om tonsäkerhet, för stort självförtroende o.s.v. pågick, hittade jag detta:
  ”When a true genius appears in the world, you may know her by this sign; that the dunces are all in confederacy against her.” Det är ett citat av Jonathan Swift, skrivet i början av 1700-talet men fortfarande giltigt (fast han skrev förstås him, inte her).
  Jag gissar att detta gick långt över huvudet på de flesta dunces (dumskallar) i kommentarsfältet.
  Tove har en viss kategori av fans som nog inte är så vanlig för tonåriga popstjärnor. Jag antar att Mr. Krook och vissa av oss som kommenterar här får räknas dit också. 😀

  Kommentar av Erik | 27 juli 2010 | Svara

 3. I går visade SVT en dokumentär om Anita O´Day, en av historiens stora jazzsångerskor, som är känd för sin känsla för feeling och sin musikalitet. Stefan Stenudd, en fd musikrecensent på DN skriver om henne idag i sin blogg.
  http://stenudd.blogspot.com/2010/07/toner-som-alltid-faller-ratt.html

  Jag hajade till när jag läste det. Han beskrev Tove med ungefär samma ordalag i november förra året:
  http://stenudd.blogspot.com/2009/11/tove-overtrumfar-sig-sjalv-igen.html

  Här kan man höra en snutt när Anita sjunger Mack the Knife. Jag tycker inte Tove gör det sämre, hehe.
  http://itunes.apple.com/us/album/cool-heat-anita-oday-sings/id158299210

  Tove sjunger den med en artikulation och feeling som få andra jag hittar på Youtube, faktiskt. Möjligen Ella Fitzgerald och Louis Armstrong då. Lyssna tex på Clay Aiken, som kom tvåa i American Idol. Han sjunger kraftigare, och bandet är bättre, men det är kabaretsång, helt menlöst. Juryn hyllade honom efteråt.

  Jag blir bara mer och mer övertygad om, som det stod i Cosmo, att Tove kan hamna i historieböckerna.

  Kommentar av Tomas | 25 juli 2010 | Svara

  • Det där var en riktigt intressant jämförelse. Clay Aiken är alltså en stor amerikansk stjärna , och han är ju duktig, tonsäker och så. Men jämfört med Tove är han en sjungande robot.
   I kommentarerna till Toves klipp skrev någon: ”Ingen har gjort den här intressant i modern tid. Men hon gjorde det.”

   Kommentar av Erik | 27 juli 2010 | Svara

 4. MP dyker upp lite varstans, tex i Vietnam:
  http://www.nhaccuatui.com/nghe?M=MPqUgznzhH

  Kommentar av Tomas | 22 juli 2010 | Svara

 5. Det är konstigt, men jag får inga resultat alls om jag säker på Tove på twitter

  Kommentar av Sanna | 20 juli 2010 | Svara

  • Det finns ju den här:
   http://twitter.com/tovestyrke

   Kommentar av Peter | 20 juli 2010 | Svara

  • Verkar vara något fel med twitter just nu. Det står ”Older tweets are temporarily unavailable.” under sökningarna.

   Kommentar av Peter | 20 juli 2010 | Svara

  • Idag tycks Twitters sökfunktion vara OK igen. Det roliga med att söka på Twitter är att men hittar fler utländska referenser än svenska.

   Här är en från Kanarieöarna som säger ungefär ”De som gillar Robyn kan snart ladda ner debutsingeln från Tove Styrke” (hjälp mig med översättningen, någon som kan spanska)

   Här är en från Mexiko som dessvärre länkar till en illegal MP3-fil (kanske inte så viktigt, det är ändå svårt att köpa låten utanför Sverige)
   http://twitter.com/electrik_pop/statuses/19097624843

   Kommentar av Erik | 21 juli 2010 | Svara

 6. Ingen som kan lägga upp bilderna någonstans? Är pank och har inte ens råd med en tidning

  Kommentar av DD | 20 juli 2010 | Svara

 7. Nedan nämnda fransman har nu lagt upp MP i sin lista av ”songs of the week” på sin blog ”It´s Pop”. Han tycker den är ”absolutely fantastic”. Han verkar ha djup inblick i popscenen och har läsare från hela världen.

  Kanske det blir som Sonys marknadschef sade, att fansen sprider och marknadsför musiken, och hemsidan är centralpunkten. Det verkar finnas ett nätverk med europeiska popsidor, och dom läser väl och länkar till varandras sidor. Om dessa två sidor tycker MP är fantastisk så borde andra göra det också. De har även 1000 och 370 followers på Twitter.

  http://itspop.blogspot.com/

  http://www.facebook.com/pages/Its-Pop/120514921323851?ref=ts#%21/pages/Its-Pop/120514921323851?ref=ts

  Kommentar av Tomas | 19 juli 2010 | Svara

  • Bra att du tipsade om de där länkarna. Och haha, den här bloggen blev rätt kul i Google Translate. Tove Weightlifting Blog och Tove Strength :).

   Kommentar av Peter | 19 juli 2010 | Svara

  • Hihi, fransmannen twittrade ”Tove Styrke, ma nouvelle chouchoute”. Min nya favorit (eller gullegris). Han har nog kollat nu på idolklippen jag tipsade om.

   Kommentar av Tomas | 19 juli 2010 | Svara

 8. En fransman på Twitter tipsar om MP och att den brittiska bloggen This Must Be Pop skriver om Tove. Där kallas hon ”the coolest teenage girl on the planet” och MP förutspås bli en jättehit i Sverige.
  Den skulle lätt kunna slå även internationellt, tror bloggaren, fast i England skulle man nog behöva dölja idol-kopplingen. (Det sista har dock en viss idolvinnare just motbevisat.)

  http://tmbpop.blogspot.com/2010/07/next-big-thing.html

  Kommentar av Erik | 19 juli 2010 | Svara

  • Kul att läsa konversationen mellan honom (@itspop) och @poptastic
   ”star quality by the bucket-load”
   ”I think I’ll listen to this song on repeat for the entire night.”

   Kommentar av Tomas | 19 juli 2010 | Svara

  • En engelsman kommenterar artikeln i This Must Be Pop, där Tove och någon Alex recenseras med rubriken ”The next big thing?”: ”Poor Alex. Because Tove is SO magnificent any one you paired her with was going to suffer by comparison!!”

   Jag tycker allmänt att det finns ytterst få som har något negativt att säga om MP, eller Tove med för den delen. Kul att de första reaktionerna från utlandet också är riktigt positiva.

   Kommentar av Tomas | 20 juli 2010 | Svara

 9. MP har under de fyra veckor den funnits på P3:s lista spelats 4-5-6-9 gånger. Förra veckan var det 10 låtar som spelades 9 gånger eller mer. Så det är nästan helt säkert att MP nu flyttats upp till A-listan. Hoppas den stannar där fram till Allsången.

  Kommentar av Tomas | 18 juli 2010 | Svara

  • Förhoppningsvis vaknar reklamstationerna också, det är ju viktigt. Men det kanske inte blir förrän efter Allsången.

   Kommentar av Erik | 18 juli 2010 | Svara

  • Från och med förra veckan gick väl MP upp till B-listan från C-listan? Eller kanske t.o.m. till B-listan redan vecka 27 när den spelades 6 gånger.
   Hur som helst är det surt nu i sommar när dom inte redovisar spellistorna och Tracks har uppehåll.

   Kommentar av Peter | 19 juli 2010 | Svara

  • Förlåt, du har nog rätt. Låtarna som spelas mest spelas inte så ofta som två gånger om dagen. Så, wohoo 🙂

   Kommentar av Peter | 20 juli 2010 | Svara

 10. Nu har jag läst artikeln.

  Jag trodde ju inte att hon kan ha skrivit så många av låtarna på skivan, men jag måste nog ändra mig. Om man säger ”jag och mina låtar mot världen” så måste det väl betyda att man skrivit dem själv. Eller?

  Det där med distanspluggandet förvånar mig inte alls, det var som jag trodde. Däremot är det intressant att hennes kloka föräldrar satte ner foten och kallade hem henne för en välbehövlig vilopaus. Där finns förklaringen till att det tog så lång tid innan något började hända, men kanske också till avskärmningen och tystnaden. Tove har fått återhämta sig, mogna och göra musik utan att behöva tänka på fans och media.

  Ni missade väl inte Bästa komplimangen: ”…djup på ett bra sätt … en tänkande människa”. Bra sagt, och typiskt att hon uppskattar just det mest.

  Bilderna i tidningen är fantastiska porträtt som förstärker personteckningen, både den första med all sin gulliga charm och den andra med den beslutsamma men sökande blicken. Hon är ju allt det där.

  Kommentar av Erik | 18 juli 2010 | Svara

  • Nja, det är inte säkert. Även om Elvis, Britney och massa andra inte skrivit en enda textrad så kallar nog dom låtarna på sina skivor för sina låtar. Elvis låtar hade inte varit mycket värda utan Elvis, så att säga. Men Tove har varit med på nåt sätt i skapandeprocessen, Sony säger att hon har skrivit och komponerat under våren. Men också att hon har inlett spännande samarbeten, det är väl andra artister och/eller låtskrivare. Det kommer väl att stå ”annan artist”/Tove Styrke eller Tove Styrke/”annan artist” på skivfodralet, beroende på vem som gjort musik/text i låten. Står det ”annan artist 1″/”annan artist 2″/Tove Styrke så har hon troligen kommit med förslag till vissa delar av låten eller ändringar. Eller så har dom gjort lika mycket var, och dom räknas upp i bokstavsordning.

   Kommentar av Tomas | 18 juli 2010 | Svara

   • Jo det är förstås sant. Framför allt om låten skrivits speciellt för artisten så är en hennes (det där snacket om att den som inte skriver sin egen musik inte är någon riktig artist är ju bara löjligt).
    Ändå tycker jag att formuleringen tyder på att hon skrivit låtarna själv, men givetvis i samarbete med andra. Många tycker det ger bättre resultat, och hon är ju trots allt nybörjare.

    Kommentar av Erik | 18 juli 2010 | Svara

    • Ja, det är lite konstigt att man resonerar så om musik. Man ser inte ner på konstnärer för att dom målar av något som redan finns, så att säga. I så fall skulle abstrakt konst vara det enda kreddiga. Det viktiga är hur artisten tolkar låten. Har artisten inget att tillföra så blir det ”hötorgskonst”, om man ska jämföra konstarter. Löjligast är väl de musikkritiker som tycker artister måste svälta och kämpa i många år med egna låtar innan dom anser artisten kreddig nog för att få godkänt. Är man bra så är man bra, svårare än så är det inte.

     Kommentar av Tomas | 20 juli 2010 | Svara

 11. Haha, såg det här först nu, i den rosa textrutan: ”Hon är riktigt svag för proggmusik”. Självklart. Och bilden på samma sida är väl ungefär precis tvärtom mot vad man föreställer sig hur en typisk proggare såg ut. Why am I not surprised.

  Kommentar av Tomas | 17 juli 2010 | Svara

 12. 3 Bilder totalt, inräknat den från framsidan.

  Köpte tidningen idag och jag är såååå glaaad 🙂

  Hon är så vacker på bilderna! Och riktigt intressant intervju!

  Kommentar av Henry | 17 juli 2010 | Svara

 13. Nu har Sony tre veckor på sig att göra MP känd för allsångstittarna. Kollar man reaktioner i bloggar så verkar det som att MP ofta känns underlig vid första lyssningen, men växer och blir svinbra efter ett antal lyssningar. Man kan ju undra hur medelsvensson kommer att reagera. Kanske som när en för allmänheten okänd Lady Gaga uppträdde i Sommarkrysset 2008, med ansikten som frågetecken och några spridda applåder efteråt.

  Darin lanserade en ny enkel popballad på förra Allsången, och den gick direkt upp på iTunes första plats. Om det ska hända för en okänd och mer komplicerat uppbyggd låt som MP måste nog framträdandet vara minnesvärt. Dom kanske borde kapa bort en av de inledande sega verserna. Men framför allt borde dom lägga en slant på att få låten känd i förväg. Det borde bli ett bättre genomslag om ungdomarna i publiken sjunger med i oh-oh-andet i låten än om folk ser ut som frågetecken. Sony kanske har en policy att alla skivsläpp ska bära sina egna kostnader, och en singel ger inga intäkter. Alltså ingen marknadsföring? Inte ens vid lansering av en ny artist?

  På några dagar hade det första klippet med hela MP på Youtube fått 9000 visningar, och ingen avmattning fanns i sikte. Nätet fylldes med länkningar till klippet. MP var på väg att bli veckans mest sedda musikklipp. I det läget tog Sony bort möjligheten att kolla på klippet. Det känns surt om Sony gjorde det för att styra över lyssnarna till att köpa skivan i stället. För det skedde ju inte. Folk blev väl bara förbannade. När skadan var skedd lägger dom ut klippet igen, men nu är det ingen som letar reda på det.

  Vi får väl hoppas på att det sker en återstart med ett fantastiskt framträdande på Allsången. Och att Sony har en fungerande marknadsplan.

  Kommentar av Tomas | 16 juli 2010 | Svara

  • Tror dom flesta kommer ihåg vem Tove från Idol är så jag tror inte det ska vara ett problem där 🙂

   Kommentar av Sanna | 16 juli 2010 | Svara

 14. Många bilder i tidningen eller var det bara den på framsidan?

  Kommentar av Karin | 16 juli 2010 | Svara

  • Två helsidesbilder och tre små bilder där Tove prövar klänningar till omslagsbilden. Men det bästa är det som framkommer av hennes personlighet som sammanfattats ovan av Roger.

   Kommentar av Peter | 17 juli 2010 | Svara

 15. Nej, hon verkar inte ta något hon ger sig in i med en klackspark. Och just nu är det musikkarriären. ”Jag vill göra klart varje kapitel i mitt liv, och göra det fullt ut”. Någon sa i en kommentar för länge sedan att Tove alltid jobbar stenhårt och fokuserat, eller nåt liknande.

  Kommentar av Tomas | 15 juli 2010 | Svara

 16. *gillar skarpt*

  Kommentar av bobmygga | 15 juli 2010 | Svara

 17. ”Vi får även veta en sak vi funderat mycket på, hur Tove Styrke fick skivkontrakt. Hon stod i rök och damm efter att ha åkt ur Idol, omsvärmad av journalister och filmkameror. Sony Musics VD kom fram till henne och viskade: -Tove, Tove, Tove… Låtsas att du tittar på min Iphone här. Vi signar dig.”

  Haha, skit coolt

  Kommentar av Sanna | 15 juli 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s