Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke tillbaka i rampljuset

Bild från Svt Play

You’re going out there a youngster, but you’ve got to come back a star.


*** fredag 20 augusti ***

Det här blev ett långt inlägg med kanske fler nyheter än sammanlagt i bloggen hittills. Tove är verkligen tillbaka och nyhetstorkan är förvandlad till nostalgi. Nu befinner sig vår hjältinna i rampljuset och där kan hon nog tänka sig att bo. Som känd artist har hon ju möjlighet att arbeta med sin egen musik på heltid och åstadkomma något hon kan stå för. Till glädje för oss som vill höra och se mer av henne.

Skivbranschens officiella försäljningslista visar betald nedladdning och skivförsäljning sammanlagt. Sverigetopplistan var namnet och nu har Million Pieces äntligen kommit in där. Artonde plats är minst arton gånger bättre än ingen plats alls. Det känns lite grann som att ordningen är återställd, klart Tove ska ligga på listorna! På iTunes svenska lista för poplåtar ligger MP nu på tionde plats.

Imorgon är Tove Styrke på Gröna Lund och Sommarkrysset. Kanske frågar de när albumet kommer? I så fall får hon en chans att tala om vilket datum som gäller. Men det viktiga är att hon får en chans till att synas i rutan. Ska bli kul att se vilka förändringar de gjort i numret, eller om det blir likadant som på Skansen.

Dagens Tove Styrke-spekulationer

Kanske har det funnits en plan hela tiden. Att Tove Styrke och inte Erik fick Allsång på Skansen, att albumet får ta så lång tid, att man har tagit in en massa låtskrivare, fotografer, stylister, producenter, marknadsförare och artister tycker jag tyder på en långsiktig och medveten satsning. Annars hade man kunnat snabbproducera ett album och surfa på efterdyningarna till Idol i vintras.

Men: Allt som händer eller inte händer omkring Tove Styrke behöver inte vara delar av en långsiktig plan. Det kan ju vara så enkelt som att det funnits mer akuta grejer, att något strulat, att det blivit försenat eller att det bara har blivit så.

Det enda man kan veta riktigt säkert är att globalisering, digitala media och piratkopiering ändrat förutsättningarna för hela musik- och nöjesbranschen. Aktörerna måste anpassa sig eller försvinna. När marknadschefen på Tove Styrkes skivbolag säger att man frångått mallen för skivsläpp så är det säkert sant, även om det är svårt att veta hur det nya sättet att släppa skivor ser ut. En ledtråd vi fått är att fansen och nätet blivit väldigt viktiga. Sedan får väl alla dra sina egna slutsatser.

Men fortfarande ger det stor effekt att synas i rutan, eller rättare sagt i teveprogram där miljoner svenskar bänkar sig framför apparaten. Där ligger de flesta bloggar, hemsidor och youtubeklipp i lä.

Helt säkert finns det någon typ av plan – även om den innebär att vänta, improvisera eller prova sig fram ibland. Om man ska tro på det som sagts så har Tove Styrkes vinter och vår gått åt till att landa i vardagen, köpa pizza, plugga på distans, skriva låtar, lyssna på låtförslag från andra och hitta sin egen personliga stil. Ofta, men inte alltid, instängd i en studio i Stockholm. Singeln Million Pieces marknadsfördes bland fansen med räknaren på hemsidan och ett smakprov på Youtube, men annars på ett ganska lågmält sätt.

Och nu har det plötsligt blivit full fräs! Kul tycker vi.

PS

Själv har jag frångått mallen för bloggande. Genom att uppdatera det senaste inlägget istället för att skriva nya kan man få en oavbruten diskussion i kommentarstrådarna. (Plus att man kan uppdatera det man skrivit när nya fakta kommer fram.) Men efter Sommarkrysset är det kanske dags för ett nytt inlägg och nya trådar? Det här inlägget har just nu 149 kommentarer och totalt finns det 1,501 kommentarer.

DS

*** torsdag 19 augusti ***

Den senaste tidens toverelaterade radioprogram och tidningsartiklar finns nu samlade på sidorna Radio och Tidningar i menyn. Kolla att du inte missat något!

Och apropå radio: P3 Svea spelar Million Pieces extremt mycket. P3 spelar MP ganska ofta. När det gäller reklamradio återstår fortfarande en del att uppnå, så hjälp till genom att önska och rösta!

Marknadsföring på nätet

Tomas tipsar om att det inte kan uteslutas att Tove Styrke igår träffade ett företag som arbetar med marknadsföring via Internet. Bland annat arbetar de med att hitta bloggare samt att välja ut sajter med relevant trafik för annonsering. Enligt obekräftade rykten skulle detta kunna tyda på att Tove Styrke själv spelar en aktiv roll när det gäller marknadsföringen av henne.

Full fräs!

Tove Styrke syns mycket i media nu. Omslagsflicka på Cosmopolitan, intervjuer i tidningar, gäst i flera radioprogram, Allsång på Skansen och så Sommarkrysset i övermorgon. Albumet kommer om tre veckor (?) vilket säkert ger en hel del intervjuer, recensioner samt gästspel i soffprogram. Sedan kommer en klubbturné. Full fräs, med andra ord.

Lyft luren!

Ninath på Sony skriver om hur man kan hjälpa artister att bli kända. Ett tips är att ringa till radiostationer och önska låtar.

Dagens skvaller

Väldigt många människor skulle vilja ha mer skvaller här på Tove Styrke Bloggen. Så här kommer lite Hot Gossip! Fräckt och ocensurerat!

De siamesiska tvillingsystrarna Daisy och Violet Hilton har hand om omvärldsbevakningen här på Tove Styrke Bloggen. Förra veckan gifte sig Daisy. Violet är redan gift. Daisys man hälsade på Violets man och sade: -Hej, jag heter Börje. Trevligt att råkas. Jag hoppas vi får anledning att träffas fler gånger. -Det kommer vi säkert att göra, sade Violets man.

*** onsdag 18 augusti ***


Tove Styrke släpper skiva 10 september!

Enligt TT Spektra släpper Tove Styrke en skiva 10 september. Tomas tipsade om en artikel i Skånskan.

Sony har kallat Million Pieces första singeln och det borde vara andra singeln. Men skriver man verkligen om en singel som höstens skivsläpp? Och det finns inget annat planerat skivsläpp av Tove Styrke under hösten. Släpper man albumet tidigare pga succén i Allsången? Eller är det tryckfel?

Peter tipsar om att Laholms Tidning har samma TT-artikel med samma datum. Så om någon har skrivit fel måste det vara TT Spektra. Och här är en till, med bild på madame själv i egen hög person

Tomas tipsar om att Million Pieces är med på nästa Absolute Music. Släpps 1 september.

Tove for Trackslistan! Rösta här!

Tove shoppade kläder i förmiddags.

Många i Norge ser på svensk teve. (Säger en norrman jag känner.) Kanske är det därför Million Pieces blivit populär där? MP spelas på Norsk RiksKringkastning.

*** tisdag 17 augusti ***

Peter tipsar om att ni-vet-vem synts på Stockholm Fashion Week. Det är en proffsmässa för modebranschen där man ”bestämmer” vad vi ska ha på oss nästa år. I går hade man presskonferens, flera modevisningar, mingel och officiellt party – och när det skulle partajas stod förstås Tove på gästlistan! Och här är en bild hos stureplan.se. Cool tjej.

Någon som minns look-alike tävlingen här i december? Här hittade jag en kul grej hos Cosmopolitan:

* En hel del Cosmoläsare har påpekat likheten mellan Tove Styrke (omslagstjejen på senaste Cosmopolitan) och skådespelerskan Scarlett Johansson, och nu är de ännu likare eftersom Scarlett klippt håret nästan identiskt med vår lilla popstjärnas frisyr!
* Via Seriously? OMG!

Så här en vecka senare kan man se hur allsångs-effekten fungerar. Man kan förvänta sig att det blir en spik varje gång en massa folk upptäcker Tove , börjar söka information, köpa musik och skriva i sina bloggar. Sedan går aktiviteten ner, men det har blivit lite fler fans och intresset ligger på en högre nivå. När inget händer sjunker aktiviteten, den var som lägst strax innan singeln släpptes.

*** måndag 16 augusti ***

I morgon är det en vecka sedan Toves comeback i rutan. Folk upptäckte Million Pieces och den ligger fortfarande på listorna:

Tove Styrke med Million Pieces på iTunes Pop Songs! (iTunes svenska hemsida.)

Tove Styrke med Million Pieces på iTunes top 300 songs (RSS)

Allsång på Skansen skapade stort intresse för Tove Styrke

När Allsången sändes blev det plötsligt tio gånger fler som googlade Tove Styrke. (Se Länkar)

Google Trendrapport visar noll Tove-trafik före Allsången, en spik under Allsången och en fortfarande hög nivå.

Samma effekt uppstod på Youtube och Tove-klippen ligger nu på en högre nivå än innan.

Missa inte Tove i Sommarkrysset på lördag!

På lördag är det dags igen, då är Tove Styrke med i Sommarkrysset. Se även Tv4.

Artisterna i Sommarkrysset är enligt Tv4:

Brolle
Tove Styrke
Takida
Chanée & n’Evergreen
Pugh Rogefeldt

*** söndag 15 augusti ***

Framträdandet på Allsången är nog en blivande klassiker. Läs kommentarerna för lite tips om höjdpunkter!

*** FREDAG DEN 13:E ***

Tove Styrke befinner sig hemma i Umeå över helgen. En bloggare råkade befinna sig på Umeå flygplats och såg Tove Styrke  anlända med SAS fredag morgon klockan 09.10. (Tomas tipsade om blogginlägget.)

*** torsdag 12 augusti ***

Tove Styrke var med i Vakna! med The Voice 7.34 12 augusti. (Spola fram 34 minuter.) Hon bekräftade att albumet kommer i november och kommer att låta lite blandat. En del låtar är helt knäppa och jätteglada. En kille som heter Patrik har hjälpt henne med dem. Andra låtar är lite större och mer känslofyllda så man får ta i från tårna.

*** onsdag 11 augusti ***

I Mix Megapol berättade Tove Styrke en del om sina närmaste planer:

1. Sommarkrysset 21 augusti
2. Skivsläpp i november
3. Klubbturné i vinter

Glöm inte heller bort Tove Styrkes 25 minuter långa konsert när Botniabanan invigs: Lördag 28 augusti, stora scenen i Umeå klockan 12.35-13.00: Tove Styrke uppträder tillsammans med niomannabandet Hasse Hjorteks underhållningsorkester. Jag hoppas verkligen att någon umeåbo filmar och lägger upp på Youtube.

I morgon bitti är Tove Styrke med i Vakna! med The Voice.

I år har varje avsnitt av Allsång på Skansen haft mellan 1,2 och 1,5 miljoner tittare. Det är inte många klipp på Youtube (eller bloggar) som får det på en kväll. (Tomas tipsar om att SvD skriver det var säsongsrekord med 1,7 miljoner tittare igår.)

Tove Styrke Bloggens IT-chef (hon längst till vänster på personalbilden) är INTE stylad av Tommie X. Det var däremot Tove Styrke och jag tycker stylingen var helt perfekt. Den cerise behån som skymtar under Tove Styrkes svarta kläder några sekunder är en liten detalj, men det är dom små, små detaljerna som gör det. Och kolla på reprisen på Svt Play: Tove Styrkes mimik när hon sjunger MP är material för en hel licentiatsavhandling.

Så hur gick det med klappandet? Carl-Axel Dominique (en av Sveriges bästa jazzmusiker) klappade väldigt taktfast. Resten klappade lite olika takter, men det är tillåtet.

Arret var bra, nästan bättre än studioversionen. (Kompet körde fast lite i början, men folk trodde nog det skulle vara så.) Tove Styrke sjöng bra och var som vanligt både cool och ödmjuk på ett charmigt sätt. Extra bra tycker jag det var att framträdandet presenterades som Tove Styrkes comeback. Aftonbladets exklusiva intervju var riktigt ball.

Inga konstigheter

Nu när Tove Styrke pratar igen har alla konstigheter från i vintras fått sin naturliga förklaring. När det verkade som om hon tog det väldigt lugnt var det väl precis det hon gjorde. Efter att ha levt i en mediabubbla, där journalisterna ville veta vad hon hade på sig när hon sov, i flera månader behövde hon landa i vardagen igen. Inga konstigheter.

Dessutom har Tove Styrke försökt hitta en egen stil och göra ett riktigt bra album. Att få göra sådant utan krav på att snabbt producera något säljbart är en dröm för de flesta artister, men en verklighet för vår begåvade hjältinna. Dessutom vill hon inte hoppa av gymnasiet utan tenta av det sista året så fort som möjligt. Och en studentexamen är alltid bra att ha, om hon till exempel skulle vilja studera harmonilära, sång eller pianospel på akademisk nivå om några år. Inga konstigheter.

Den största gåtan av alla fick sitt svar när Tove Styrke (klockan sju i morse!) i reklamradio berättade att albumet kommer i november. Och att Frk Styrke åkte hem och sov efter Allsången fick också sin förklaring i och med detta program i svinottan! I samma intervju förklarade Tove Styrke att hon inte ”lärt sig” vara barfota av någon annan artist. De skinheadsdojor Tove Styrke skulle ha haft på sig var helt enkelt för tunga när hon skulle springa omkring ute bland publiken. Inga konstigheter.

Huka er gubbar och kärringar, nu laddar Tove om!

Erik tipsar om att Tove Styrke är  med i Vakna! med The Voice torsdag morgon.

Allsång repris på Svt Play (Tove Styrke kommer efter 9 minuter)

Webbradio Mix Megapol med Tove Styrke 11 aug klockan 7.04 (Erik tipsade)

Aftonbladet onsdag

Aftonbladet onsdag 2

Expressen onsdag

Intervju med Tove Styrke i Radio P4 Västerbotten 10 aug klockan 15.18 (Peter tipsade)

Bilder i Expressen

Okej: Tove Styrke kan ta över pop-Sverige

Tisdag klockan 21.30

Amen! Praise The Lord! Tove Styrke är tillbaka i rampljuset och allt är som det ska vara. Good night children, where ever you are!

Här var det bara folk som gifter sig. Men nu verkar det bli musik. Nähä, nu börjar prästen be… Tio minuter kvar… Åtta minuter… och prästen håller tal. Och nu blir det psalmsång… Ingen Tove Styrke.

Tisdag 10 augusti klockan 21.00

Det gick ju bra. Blir det mer Tove Styrke i webb-teve nu?

Tisdag 10 augusti klockan 20.00

Då var det dags…

Tisdag 10 augusti klockan 19.45

Genrepet är klart och Anders sjunger upp publiken. Snart smäller det…

Tisdag 10 augusti klockan 19.30

Aftonbladet är inköpt, en helsida med Tove Styrke. Vädret är perfekt. Det finns ingen anledning att vara nervös: You’re going out there a youngster, but you’ve got to come back a star.

Tisdag 10 augusti klockan 18.00

Se en intervju med Tove Styrke i Svt Play!

Intervju med Tove Styrke i VästerbottensKuriren.

Intervju med Tove Styrke i Aftonbladet

Tommie X har stylat Tove Styrke för ikväll (Tomas tipsade om det här inlägget)

Tove Styrke kommer att sjunga Million Pieces tillsammans med tre tjejer på körsång och slagverk, plus husbandet. Dessutom sjunger hon Sjösala vals som allsång med publiken. Kanske blir det ett extranummer i webb-teve efteråt.

Intervjuer kan vara vinklade, felciterade, dumt rubriksatta och ibland helt enkelt påhittade. Men det verkar som om man ändå kan få veta intressanta saker om Tove Styrkes kommande album och hur hon ser på musik, media och kändisskap, genom att läsa de intervjuer som nu kommer. Hon beskriver sig till exempel som en stofil, som sitter hemma och lyssnar på Hoola Bandoola och skriver låtar, istället för att vara ute och festa. He he.

Och på Allsångsbloggen kan vi läsa om att Tove Styrke repade klockan 11.47 idag. Klädd i en röd-vit tunika med batikliknande mönster.

Just nu är allt väldigt kul. Men det här är kanske bara början? Eller slutet på början.

Annonser

09 augusti 2010 - Posted by | Tove Styrke |

156 kommentarer »

 1. Jag kom att tänka på en grej. I en av radiointervjuerna frågade dom nåt om varför hon valde just den här genren. Då svarade hon med eftertryck nåt i stil med ”Jag har inte valt genre än!”. Det är rätt så vågat och ärligt att säga så, i stället för att komma med standardsvaret, att måla upp nåt om hur viktig just den här musiken är för henne osv.

  Samtidigt är det ju spännande. Många av dom historiska artisterna har haft olika faser i sin karriär, dels på grund av olika situationer i livet, men också genom att de influerats av musik eller artister från andra genres. Tex Lou Reed som efter glamrockiga ”Transformer” överraskade de förväntansfulla fansen med den mörka och brutala ”Berlin”. Så utvecklas också musiken. Reed blev sågad för skivan, men ett antal år senare hyllas Ian Curtis i Joy Division för samma mörka stil.

  Det jag skrev ovan fick jag från en bra bok jag läser nu, hehe: ”1001 album du måste höra innan du dör”. Rekommenderas. 950 sidor med alla viktiga plattor från 50-talet och framåt, en hel- eller halvsida om varje. Skivor som blev milstolpar eller banade vägen för andra.

  Med det inte sagt att Toves album skulle vara en milstolpe, men hennes inställning är en bra grund åtminstone 🙂

  Kommentar av Tomas | 20 augusti 2010 | Svara

  • Äntligen nämns Lou Redd och Joy Division här, nu börjar det likna nåt! 😉

   Den där boken är bra. Roade mig med att räkna hur många skivor jag har av dem som de listar. Det blev ca en tredjedel. Och fler lär det inte bli för jag ska bara köpa en skiva till, och det är Toves debutalbum.

   Kommentar av Giorgio | 23 augusti 2010 | Svara

 2. Om ni frågar mig så tycker jag det är dags förr ett nyss inlägg. Det ser lite krångligt ut, hehe

  Kommentar av Sanna | 20 augusti 2010 | Svara

  • NYTT inlägg menade jag ju

   Kommentar av Sanna | 20 augusti 2010 | Svara

 3. Nackdelen med långa inlägg skulle väl vara att man måste scrolla längt ner för att klicka sig in till kommentarerna, så man missar kanske eventuella spontankommentarer från nya tittare? Samt att om man googlar avancerat med sökfiltret ”senaste dygnet”, så syns inte tovestyrkebloggen. Men det gör väl bara någon enstaka. Sedan så verkar rankingen på WordPress sjunka.

  Kommentar av Tomas | 20 augusti 2010 | Svara

  • Idealet är väl att göra ett nytt inlägg när det blir ett nytt ämne att diskutera. Datum för det nya albumet hade till exempel kanske varit ett bra tillfälle att bryta diskussionen.

   Jag visar nya spontankommentarer uppe till höger (i marginalen) just för att jag själv tycker det är kul att se det senaste där. Man ser ju även vem det är på monstren.

   Min tanke är att komma ifrån dagboksstilen med ”hej nu ska jag ta en macka” och läsare som svarar ”det låter gott” 😉 och istället få en intelligent underrättelse- och diskussioncentral i samarbete med läsarna.

   Kommentar av Roger Krook | 20 augusti 2010 | Svara

   • Oj, tänkte inte ens på att man alltid får samma monster vid inlägg men nu när du säger det så 🙂

    Kommentar av Mattias | 20 augusti 2010 | Svara

   • Jag uttryckte mig nog lite otydligt. Jag menade att någon ny tittare spontant kanske tänkt klicka och ge en kommentar, i stundens ingivelse, men det var långt där nere, så han surfar vidare i stället. Det var bara så jag tänkte.

    Kommentar av Tomas | 20 augusti 2010 | Svara

 4. MP ligger på 18:e plats på singellistan. Fantastiskt egentligen, topplistemusik är ju annars oftast banala dagsländor. MP har ju ingen hook, ovanlig rhytm och staccatosång. Ta tex Dancing on my own, även den ”creddiga” låten följer standard med stadig beat och catchig refräng.
  http://www.sverigetopplistan.se/

  Kommentar av Tomas | 20 augusti 2010 | Svara

 5. Familjen har gjort en remix på Million Pieces.
  Så här står det på Familjens facebook:
  ”Har precis gjort klart en remix åt Tove Styrke på ”Million Pieces” och är rånöjd! Piano, Shamisen, Leksakspiano, SH-101 basgång Addictive Drums och bastrumma i 125 bpm; så låter det. Ni får snart höra!”
  http://www.facebook.com/hassleholm

  Kommentar av Peter | 20 augusti 2010 | Svara

  • Härligt. Låten är ju perfekt att bygga om, det kan bli riktigt grymt.

   Kommentar av Tomas | 20 augusti 2010 | Svara

 6. Undrar om det är en slump eller en tanke bakom att släppa plattan samma vecka som Robyn? Måndag och fredag. MP jämförs ju så mycket med Robyn, åtminstone av bloggare och andra privatpersoner. Själv säger hon att det inte låter lika. Kanske skivorna kommer att recenseras samtidigt i tidningarna, och man vet att skivan är riktigt bra, annorlunda än Robyn, och tål jämförelsen? Worst case är väl att det råkade bli samtidigt, och Tove framställs som en sämre Robyn, vilket ju inte vore så roligt.

  Kommentar av Tomas | 19 augusti 2010 | Svara

  • Jag är fortfarande övertygad om att det inte släpps någon platta den 10 sept. Skulle förvåna mig väldigt mycket.

   Kommentar av Marcus | 19 augusti 2010 | Svara

   • Jag också. Om inte annat så för att det är Toves ord mot nån journalists. Såna där listor stämmer aldrig helt, och jag har svårt att tänka mig att hon skulle sitta och fabulera i radio om pågående studioarbete ifall skivan egentligen var klar att mixas. Det vore om inte annat väldigt negativt för hennes image.

    Kommentar av Erik | 19 augusti 2010 | Svara

    • Om hon verkligen sade att hon jobbar i studion, så ska det mixas, mastras, plåtas, layoutas och tryckas på 3 veckor, det låter lite kort. Förutom allt annat som ska göras före ett släpp. Men sade hon verkligen att hon jobbar i studion? Om hon bara sade att skivan inte är klar, så kan det ju betyda att hon inte hållit i ett färdigt konvolut förra veckan.

     Kommentar av Tomas | 19 augusti 2010 | Svara

     • Det är just det att det är för kort tid för allt det där. Arbetet med skivan måste ha snabbats på rejält eller så har Tove ljugit i intervjuerna, omöjligt.

      Jag tror datumet som gäller istället är den 10 november. Det är en onsdag och de allra flesta skivor släpps måndagar eller onsdagar. Och sen är sannolikheten större att det bara blev fel på månaden än både dagen och månaden.

      Kommentar av Peter | 19 augusti 2010 | Svara

     • Hon sa väl inte direkt nåt om studion, men på frågan om Adam Olenius är med på fler låtar sa hon att de håller på med ett par som nog blir ganska bra.
      En annan sak, kritikerna brukar väl få skivan ett par veckor i förväg för att hinna lyssna i lugn och ro.

      Kommentar av Erik | 20 augusti 2010 | Svara

   • Samma här. Kan ju inte stämma att den ska släppas då. Måste vara något fel.

    Kommentar av Jimmy | 19 augusti 2010 | Svara

 7. Det finns 199 artister i listan med skivsläpp under hösten. Jag har hittat några sidor med TT-artikeln, och bilden på Tove verkar populär att lägga ut.
  http://www.dt.se/noje/article720820.ece
  http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5542107
  http://www.nyheterna.net/kultur_noeje/kritikerfavoriter_lyfter_skivhoesten

  Kommentar av Tomas | 19 augusti 2010 | Svara

 8. I väntan på klarhet i när albumet släpps…
  Tove blev veckans raket igen på labyrint och klättrar till 4:e plats 8) :
  http://www.labyrint.nu/topp20.asp

  Kommentar av Peter | 19 augusti 2010 | Svara

 9. Apropå anpassning till nya strategier, så var Tove på besök hos ett företag för onlinemarknadsföring igår. Jag antar att det var på jobbet den här bloggaren träffade henne. Bloggaren har som jobb att hitta bloggare. Vad det här säger är väl dels att Sony är med i matchen i den nya tiden, dels att Tove är aktiv i arbetet.
  http://firstblogg.blogg.se/index.html

  Kommentar av Tomas | 19 augusti 2010 | Svara

 10. Kul med Norge! Faktum är att MP verkar gå att köpa på iTunes i hela Europa (men inte i USA), så vem vet vad som kan hända.

  Emma Elwin som skulle shoppa med Tove är ju Elin Klings assistent (enligt hennes bloggprofil), och i kommentarerna skrev Petra från Sony ett par dagar tidigare ”Kontakta mig så fort du kan!”. Det verkar vara en liten styling-reunion på gång inför Sommarkrysset.

  Kommentar av Erik | 18 augusti 2010 | Svara

 11. MP är med på nästa Absolute Music
  http://www.ginza.se/Product/Product.aspx?Identifier=10102

  Kommentar av Tomas | 18 augusti 2010 | Svara

  • Va kul. Hoppas det blir någon musikvideo snart också.:)

   Kommentar av Jimmy | 18 augusti 2010 | Svara

 12. STOPPA PRESSARNA!
  Toves album kommer den 10 september, om 23 dagar!
  För dom kan väl inte mena singel nr 2…?

  Kommentar av Tomas | 18 augusti 2010 | Svara

  • Oj, blev så förvirrad så jag glömde länken…
   http://www.skanskan.se/article/20100818/NOJE/100819691/1006/nyheter

   Kommentar av Tomas | 18 augusti 2010 | Svara

   • Haha 🙂
    Men kan det verkligen stämma? Nyss var det ju november!

    Kommentar av Peter | 18 augusti 2010 | Svara

    • Detta kräver omedelbar diskussion! 😉

     Kommentar av Roger Krook | 18 augusti 2010 | Svara

     • Man skulle vilja se det från någon mer källa än Skånskan, så dom inte halkat på tangentbordet. Längst ner i listan står tex ”December: 27/10 Jester”, så det är ju inte helt säkert att journalisten var nykter.

      Knepigt att dom (i så fall) valde att släppa samma vecka som Robyn.

      Kommentar av Tomas | 18 augusti 2010 | Svara

     • Nej jag tror inte alls på det där faktiskt. November sa Tove, till alla som ville höra på. I Mix sa hon också att den inte hade något namn än och att de hade ”kommit en bit på väg”.
      ”Ligger ni efter?” – ”Jag vet inte… jag tror inte det. Vi har inte stressat”. Det låter inte som de är i slutskedet direkt.

      Skånskan och Laholms Tidning har ju samma layout och antagligen samma webbredaktion, så det är säkert bara ett enkelt misstag i redigeringen. Roger, jag tycker rubriken borde vara ”Tove Styrke *påstås* släppa skiva 10 september”. Det är ju hit man kommer för korrekt info. 🙂

      Kommentar av Erik | 18 augusti 2010 | Svara

      • Jag citerar TT Spektra och det ska vara en trovärdig källa, om det hade varit någon annan hade jag skrivit att det var ett rykte. Men i motsats till tidningarna skriver jag vad som talar mot uppgiften. Sedan får väl alla dra sina egna slutsatser. 🙂

       Kommentar av Roger Krook | 18 augusti 2010 | Svara

  • Något känns skumt. Albumet verkade ganska långtifrån färdigt när Tove gästade radioprogrammen förra veckan. Skulle det gå så fort att slutföra det sista, mixa och trycka? Det ställer jag mig väldigt tveksam till.

   Kommentar av Marcus | 18 augusti 2010 | Svara

   • Det kanske blir tydligare i morgon. Det kanske bara är en redaktion som släppt ut det på webben. Dom andra vill väl trycka listan i papperstidningen i morgon först. En del tidningar och musikmagasin kanske kommer med egna kommentarer också, och i så fall kan man ju hoppas att någon skriver en rad om Tove.

    Kommentar av Tomas | 18 augusti 2010 | Svara

    • Sen kan det ju också vara så att dom kom överens om att säga november utåt, även om nästan allt är klart. Dom vill nog inte hamna i läget att gå ut med september, och så visar det sig vara något som strular. Det ser ju inte bra ut. När dom sade november så trodde jag oktober. Men det kan även vara marknadsaspekter, att hitta en lucka mellan andra skivsläpp mm, och september visade sig passa bättre.

     Kommentar av Tomas | 18 augusti 2010 | Svara

     • Om man ska spekulera (och varför ska man inte det): Jag har trott ganska mycket på september hela tiden, men när Tove sade november trodde jag det var spikat. Det kan vara som du säger, Sonys representant sade ”förhoppningvis i slutet av året” till Aftonbladet i våras, det låter ju som att de vill gardera sig och inte lova för mycket. Och det kan ju finnas många marknadsaspekter som får dem att vilja släppa nu.

      Någon hade nog sagt åt Tove att säga november när journalisterna frågade om albumet. Det var väl knappast något hon hittade på själv i direktsändning. 🙂

      Kommentar av Roger Krook | 18 augusti 2010 | Svara

     • Nu står samma TT-text i Norrländskan också (och en bild på Tove). 10 september även här, så det är definitivt det TT skickat ut. Om inte TT har gjort en miss så drar karusellen väl i gång snart. Kul.
      http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5542107

      Kommentar av Tomas | 18 augusti 2010 | Svara

      • Kul! Och det är kanske karusellen som snurrar just nu! Och dom kanske har planerat det hela tiden, dom små filurerna inklusive madame själv! Allsång, intervjuer, radio, sommarkrysset, album, tevesoffor och så klubbturné! 🙂 I så fall kan vi vara stolta över att få spela rollen av nyttiga idioter. Ha ha ha. 🙂

       Kommentar av Roger Krook | 18 augusti 2010 | Svara

       • Men om den släpps den 10 September så borde man väll kunna förhandsboka skivan.. Har kollat både Cdon och Ginza och den finns inte där.

        Kommentar av Jimmy | 19 augusti 2010 | Svara

        • Fast samtidigt så undrar man lite om det verkligen stämmer.

         Kommentar av Jimmy | 19 augusti 2010 | Svara

 13. Vilken skillnad på intresset för de olika idolerna på AlltOmTv-forumet. Tråden om Tove har 39 tusen visningar, Erik 8. Resten mindre, ner till nästan noll. Det speglar nog rätt så bra deras framtid i branschen. Undrar varför så många kastar bort all denna tid när det är dömt att misslyckas.

  Kommentar av Tomas | 17 augusti 2010 | Svara

  • Jag var förstås tvungen att kolla och Tove Styrke är ju i särklass mest läst. (Av dom nya, Amanda och Sibel är mest lästa totalt.) Så trots att diskussionen är död verkar många läsa tråden. (Eller ha läst den.)

   Kommentar av Roger Krook | 17 augusti 2010 | Svara

   • Darin, Amanda och Agnes är inne på tråd nr 2 eftersom den första blev för stor. De har i särklass mest visningar, Amanda allra mest med 317000. Så man kan väl säga att det finns en viss överensstämmelse mellan visningar och framgång, men långt ifrån fullständig. Forumet verkar f.ö. tappa medlemmar.

    Toves tråd har haft ca 10000 visningar sedan i mars, alltså efter att diskussionen avstannade. Jag gissar att det beror på att många fans har jagat information och besökt tråden regelbundet för att se om det hänt något nytt. Det är delvis därför jag har försökt hålla lite liv i den.

    Kommentar av Erik | 17 augusti 2010 | Svara

 14. Tove på Stockholm Fashion Week:

  Kommentar av Peter | 17 augusti 2010 | Svara

 15. En kritiker skriver gott om MP, visseligen från Umeå, men ändå.
  http://blogg.vk.se/popkultur/2010/08/17/heja-umebrudar-183742

  Hon skriver att många kritiker höjde förvånat på ögonbrynen. Har någon kritiker skrivit något om MP tidigare? Dom brukar ju vänta till albumet kommer. Eller är det kanske internt snack kritiker emellan? Dom kanske har något stängt forum eller nåt som dom hänger på. I alla fall så känns det ju lovande.

  Kommentar av Tomas | 17 augusti 2010 | Svara

  • Många privata bloggare reagerade med förvåning på singeln – ”javisstja, Tove”. Mediafolk däremot tycks i allmänhet inte ha blivit överraskade när den till slut släpptes. Man kan dessutom ana en ganska utbredd uppfattning att albumet blir något alldeles extra och Tove vår nästa stora stjärna.
   Det är tydligt att folk i branschen har vetat (och vet) mer än vi. Jag gissar att det har läckt en del från Sony, kanske med avsikt. Den kan vara många fler än den där TT-journalisten som har fått små ”exklusiva” förhandslyssningar. Det har nog pratats en hel del utan att det kommit ut till allmänheten.
   Och Fredrik Strages pudel kanske redan ligger klar för publicering. 😀

   Kommentar av Erik | 18 augusti 2010 | Svara

 16. Trackslistan är en av de främsta musiktopplistorna i Sverige, som till och med sändes i TV i mitten av 2000-talet (sänds nu i P3 radio). Nu kan man rösta in sina 5 sommar favoriter till listan. MP är ett av exemplen på låtar man kan rösta på, som enligt dom varit populära nu i sommar, och som håller kraven för att komma in.

  Rösta här: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2696

  Kommentar av N | 16 augusti 2010 | Svara

  • Några som gissat på nästa Trackslista på Labyrint har alla skrivit MP på 5-6 plats. Hoppas det går så bra.
   http://www.labyrint.nu/forum.asp

   Kommentar av Tomas | 17 augusti 2010 | Svara

   • Det vore mycket bra. Och topp 10 på Digilistan på söndag?

    Kommentar av Peter | 17 augusti 2010 | Svara

 17. Finns en gammal video på youtube från när hon gick på högstadiet. Tycker själv att den är ointressant men ni tycker kanske annorlunda, http://www.youtube.com/watch?v=jyyGIZXjdLA

  Kommentar av Elin | 15 augusti 2010 | Svara

  • Jag håller med dig om att den är ointressant. Och vi bör inte länka till inofficiella klipp där Tove inte uppträder eller blir intervjuad.

   Kommentar av Peter Svensson | 16 augusti 2010 | Svara

  • Hon säger knappt något och blir heller inte filmad så mycket. Därför blir den ointressant för mig.

   Kommentar av Jimmy | 16 augusti 2010 | Svara

 18. MP har kommit in igen i listan med nya singlar på CDON. Det är den näst mest sålda singeln just nu, efter Winnerbäck. Den finns inte med i ”Topplistan”, den listan verkar vara trögare i uppdatering.
  http://cdon.se/musik/singlar/nyheter/

  Ginzas lista verkar lite knepig, där ligger singlar kvar från i mars. MP har dock sålt slut, dom har beställt fler.

  Spotify uppdaterar sin topplista en gång per vecka, ”oftast måndagar”. Kolla alltså under What´s new/Top lists/Tracks/in Sweden i morgon.

  Kommentar av Tomas | 15 augusti 2010 | Svara

  • plats 3 i finska cdon
   plats 9 i norska cdon

   Kommentar av N | 16 augusti 2010 | Svara

 19. Mitt i stressen med direktsändning och livedebut agerade hon väldigt proffsigt när bandet på linnet gled ner. Kolla det långa klippet på Youtube. Hon tittade först åt höger för att sedan kunna slänga ner en blick omärkligt vid 1:40 för att se hur det såg ut. Sedan väntade hon till rätt tillfälle gavs vid 2:05 för att hinna rätta till det.

  Kommentar av Tomas | 15 augusti 2010 | Svara

  • titta från 2:23 till 2:24. vad gör hon med handen, exakt när hon säger ”with me”. det går fort och ser coolt ut. har aldrig set en artist röra sig som Tove på scenen, det är så annorlunda.

   älskar känslan i rösten mot slutet av låten (efter 3:13)

   Kommentar av N | 15 augusti 2010 | Svara

 20. Hörde någonstans att tove skulle vara med i sommarkrysset till lördag som kommer men om det stämmer är jag inte riktigt säker på.

  Kommentar av martina | 15 augusti 2010 | Svara

 21. kan någon vara så jättesnäll och skriva upp texten till refrängen i million pieces för ibland hör jag inte vad hon sjunger.
  Tack på förhand 🙂

  Kommentar av Isabella | 14 augusti 2010 | Svara

  • Jag tror refrängen är så här:

   so let’s straighten this
   baby don’t break me my baby
   you know you know me better
   how come you don’t remember
   i’m living by the hour
   i’m living by the minute
   so stay with me baby
   don’t break me my baby, say

   Kommentar av Peter | 14 augusti 2010 | Svara

   • Okej. Tack så hemskt mycket 🙂

    Kommentar av Isabella | 14 augusti 2010 | Svara

    • Varsågod 🙂
     Fast det andra ”you know” i ”you know you know me better” stämmer inte, det är något annat där.

     Kommentar av Peter | 14 augusti 2010 | Svara

     • You owe me better?

      Kommentar av Annika | 14 augusti 2010 | Svara

      • Skulle precis svara på det 🙂 Japp, det är ”You know you owe me better”

       Kommentar av Sanna | 14 augusti 2010 | Svara

 22. Lite reflektioner kring Allsången, så här några dagar efteråt:

  Jag tror faktiskt att Anders Lundin kände det som att Tove höjde programmet. Vid ett kamerasvep såg man de första 20 raderna, och alla klappade takten. Det var nog drag på Skansen. Jerry Williams kastade upp bollen och Tove smashade in den. Det var kanske till och med förlösande efter all negativ kritik som varit. Allsången har fått kritik för att programmet känns trött och gammalt, att formatet har gjort sitt. Så kommer en über-glad virvelvind in och kör en låt som på papperet inte borde passa i Allsången, en klubbig sommarpoppunkdance, som Tommie X uttryckte det. Men det blev fantastiskt i rutan, publiken njöt, och till och med Arne Weise försökte ooa med i refrängen.

  Slagverkstrion gjorde ju sitt till också, verkligen annorlunda och kul. En rolig kommentar på Youtube: ”tror woodstock ringde och ville ha tillbaks tjejen i blått”, haha.

  Bra tänkt att välja Evert Taube. Hon fick visa sin bredd, så inte tittarna placerar henne i facket elektropop, utan hon fick visa att hon är lika bra på ursvenska visor. Avslutningen av hennes stund i rutan kändes full av folkhemslycka.

  Anders Lundin blev alldeles till sig och tokhyllade väl Tove: ”vilken cool låt, skitbra, verkligen, jättebra, ascoolt sound, en applåd rakt av oannonserat, jag tycker du är tuff, kom snart tillbaks, en toppentjej”.

  Tidningarna slutade med sin attack också. Dom skrev att allsången var bra denna gång. Det hade varit så lätt för dom att få vatten på kvarn i den vinkling dom använt, att de äldre slutar se programmet eftersom det är så mycket popmusik. Men kritiken uteblev. Reaktionerna i bloggar och på Youtube är också förvånansvärt positiva. Det brukar alltid hagla in bittra kommentarer på Youtube. Är det nån som klagar så är det på låten, inte på Tove.

  Hon kanske lyckas med konststycket att bli både creddig och folkkär.

  Kommentar av Tomas | 14 augusti 2010 | Svara

  • Något som slår mig är hur bra MP fungerar live. Det tog bara ett par sekunder innan hela publiken klappade med i introt och refrängen svängde nåt enormt. Den skulle kunna bli en bra konsertöppning lite längre fram när hon har fler hits att fylla på med i slutet. Tänk er en mörklagd scen, ett förlängt intro som får igång publiken och sedan tänds strålkastarna och Tove börjar sjunga versen.

   Tomas, skulle du kunna hjälpa mig att hålla igång tråden på AlltOmTV? Det är många som läser den, men det blir fånigt när bara en skriver.
   http://www.alltomtv.se/t63632-15-12.html
   Det vore förresten kul om fler kunde hänga på. I början när Amanda Jenssens hemsida knappt existerade var det hennes tråd på AOTV tillsammans med Roger och ett par andra bloggar som hjälptes åt att hålla igång intresset.
   Jan Gradvall skrev en krönika om det: http://gradvall.se/artiklar.asp?entry_id=373

   Kommentar av Erik | 14 augusti 2010 | Svara

   • Ja, det kan jag göra. Jag trodde det var heldött där. Jag funderar ut nåt.

    Kommentar av Tomas | 15 augusti 2010 | Svara

 23. Hon har sån jävla skön och avslappnad stil! 🙂

  Kommentar av Adde | 14 augusti 2010 | Svara

 24. Det blir väl ingen TV-soffa i helgen antar jag, hon sågs på Umeå flygplats idag.
  http://lovisamariajohansson.blogspot.com/

  Kommentar av Tomas | 13 augusti 2010 | Svara

 25. Ni röstar väl på Mix Megapol Topp 20?
  http://www.mixmegapol.se/musik/mix-topp-20
  Det verkar gå att rösta flera gånger, eller åtminstone en gång per dag.

  Kommentar av Erik | 13 augusti 2010 | Svara

  • Ny lista imorgon ska tilläggas och inte igår som jag skrev i någon kommentar tidigare. Dom har flyttat Mix Topp 20 till söndagar helt enkelt.

   Kommentar av Marcus | 14 augusti 2010 | Svara

 26. Här har vi en bloggare som har läst Aftonbladet och verkligen förstått Toves tankar om kändisskap:
  ”Är det inte helt underbart att höra hur en ung och lovande artist, som mycket väl skulle kunna använda sig av medierna på många sätt för att öka uppmärksamheten kring sig, och därmed få mer publicitet och tjäna mer pengar, totalt förkastar den kultur som hon själv skulle kunna vara en del av?”
  http://alfredsson86.blogg.se/2010/august/utkast-aug-12-2010.html

  Kommentar av Erik | 13 augusti 2010 | Svara

  • Erik, jag tror att det där var ironiskt. Den här personen tycker alltså det är löjligt att hon säger såna saker istället för att dra fördel av det. Det var inget positivt, haha

   Kommentar av Sanna | 14 augusti 2010 | Svara

   • Nu fick jag något att tänka på, men nej, jag tror faktiskt inte det. 🙂
    När man läser hela inlägget och inte bara mitt citat ser det absolut ut att vara allvarligt menat. Tittar man också på några fler inlägg och bloggprofilen så känns det nästan uteslutet att ”Affe” skulle försöka sig på att leka Alex Schulman.

    Kommentar av Erik | 14 augusti 2010 | Svara

 27. Radiofy.se som jag tipsade om tidigare, verkar inte 100% tillförlitligt. I går spelades MP på P3, men det syns inte när man söker på låten…

  Kommentar av Tomas | 13 augusti 2010 | Svara

  • Ja jag såg det också, den är med på P3:s låtlista men inte på Radiofy. Sen har programmen på P3 också varit dåliga de senaste veckorna med att redovisa låtlistor.

   Kommentar av Peter | 13 augusti 2010 | Svara

 28. Detta kanske alla redan sett, men när jag kollade på klippet här uppe igen la jag märke till att det är hennes pappa (mörkblå kavaj och glasögon) hon håller fram micken till vid 6:45. Hon tittar lite extra in i kameran just där (hej mamma!). Möjligen är det också lillsyrran som sitter bredvid med vit keps.

  Kommentar av Erik | 12 augusti 2010 | Svara

  • Jo, det är nog hela familjen, mamma sitter på raden bakom.

   Kommentar av Tomas | 12 augusti 2010 | Svara

  • Hennes storasyster satt på raden bakom.:)

   Kommentar av Jimmy | 13 augusti 2010 | Svara

  • Jag tyckte allt att jag kände igen honom 🙂

   Kommentar av Sanna | 13 augusti 2010 | Svara

 29. Bättre sent än aldrig men jag la upp min inspelning av allsången för dom som vill ha här:

  http://www.tove-styrke.net/video/live/Tove%20-%20Million%20Pieces%20&%20Sj%f6sala%20vals%20(Alls%e5ng%20p%e5%20skansen%20-%20SVT%20HD%20-%20720p%20-%20DD5.1%20-%2010-08-2010)-MelC4Eva.ts

  Den är tagen från SVT HD utan omkodning, H264 video.
  Den som vill får gärna använda den på sin sida men vänligen behåll isf filnamnet.

  Kommentar av Mattias | 12 augusti 2010 | Svara

  • Great, tackar! Oj, vilken upplösning. Måste nog snart ta steget och införskaffa en platt-TV åtminstone, haha.

   Kommentar av Tomas | 12 augusti 2010 | Svara

  • Vad använder ni för program för att spela upp filen?

   Kommentar av Marcus | 13 augusti 2010 | Svara

   • Jag använde VLC media player, finns på videolan.org.

    Kommentar av Tomas | 13 augusti 2010 | Svara

    • VLC funkar, själv kör jag Zoom Player med CoreAVC codec för bild & AC3 Filter för ljudet.

     även Media Player Clssic bör funka bra med samma codecs.

     PowerDVD funkar också för den som har.

     Kommentar av Mattias | 13 augusti 2010 | Svara

     • Mycket möjligt, H264 (MPEG4) kräver en hel del av datorn, har man dock ett någorlunda modernt grafikkort kan den avlasta en hel del om man har DXVA aktiverat. Vad har du för dator/grafikkort?

      Kommentar av Mattias | 14 augusti 2010 | Svara

 30. MP är bubblare på Mix Megapol Topp 20
  http://www.mixmegapol.se/musik/mix-topp-20

  Håller med Giorgio att Tove visar högre klass (för det var väl så du menade med klasskillnad, haha). Scenmässigt slår hon ju Carola. Och de flesta andra artister, som känns platta, plastiga och inövade i jämförelse. Joss Stone är en annan med naturlig utstrålning, men dom är lätträknade.

  Kommentar av Tomas | 12 augusti 2010 | Svara

  • Oj, det är viktigt för att den ska börja spelas i Mix Megapol. Uppmana alla att rösta!

   Man kan också önska låtar på Rix FM, http://www.rixfm.com/musik/onska-latar/

   Kommentar av Erik | 12 augusti 2010 | Svara

  • Är ju ingen fan, men jag gick ändå dit i tron att Carola skulle sjunga betydligt bättre än vad hon faktiskt gjorde. Mycket vibrato och okänslig timing. Att jämföra med Toves enorma dito.

   Efter det osvängiga (var det en frikyrkoorkester?) elvissetet hoppades jag hon skulle klara Streisand bättre. Hon öppnade med tre fantastiska låtar: Somewhere, Happy Days Are Here Again och Send In The Clowns, utan att kunna göra någon av dem konstnärlig rättvisa. Sen gick jag.

   Apropå Elvis var det en befrielse att höra Jerry Williams göra samma sorts musik med pondus, feeling och sväng på allsången.

   Kommentar av Giorgio | 13 augusti 2010 | Svara

 31. Nja, den iTunes-sida du länkar till har några timmars eftersläpning. I programmet iTunes låg hon 5:a under förmiddagen, men har nu halkar ner till 7:a-8:a (för alla genrer, vilket nog är det man brukar tala om). Det var väl ganska väntat att det skulle vända ner efter ett tag.

  Den här länken ger RSS-flödet som jag tror att iTunes använder för att läsa in data. Det är nog den mest korrekta informationen.
  http://ax.itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wpa/MRSS/topsongs/sf=143456/limit=300/rss.xml

  ———–
  Patrik med de galna låtarna som hon pratar om måste väl vara Patrik Berger.

  Kommentar av Erik | 12 augusti 2010 | Svara

  • Tack för länken, jag lägger in den också.

   Kommentar av Roger Krook | 12 augusti 2010 | Svara

 32. Missa inte att rösta på Mix Topp 20 där Tove utmanar. Ny lista där imorgon så gå in och rösta direkt.
  http://www.mixmegapol.se/musik/mix-topp-20

  Kommentar av Marcus | 12 augusti 2010 | Svara

 33. Intervjun från The Voice kl. 07.34 imorse:
  http://webbradio.thevoice.se/index.aspx?mediaid=71590&cid=6&cattype=2

  Kommentar av Peter | 12 augusti 2010 | Svara

  • Tack, jag höll precis på och letade efter det! 🙂

   Kommentar av Roger Krook | 12 augusti 2010 | Svara

 34. ”Och jag får väl ge Tomas rätt, det var inte helt lätt för publiken att klappa med. Arne Weise var helt bortkommen i takten (men glad ändå).”

  Hahaha

  Kommentar av Sanna | 12 augusti 2010 | Svara

 35. Under Allsången var jag på Götaplatsen och såg Carola mörda Elvis och Barbra Streisand. Sen gick jag förväntansfullt hem och satte på videon. Klasskillnad!!!!

  Och jag får väl ge Tomas rätt, det var inte helt lätt för publiken att klappa med. Arne Weise var helt bortkommen i takten (men glad ändå).

  Så härligt att se henne tillbaka. Ögonens sidoblick under de avslutande tonerna var värda hela tevelicensen.

  Och Tove vet hur man klappar till en låt.

  Och barfötterna. De enkla svarta kläderna. Handen utsträckt på mickstället. Eller på ryggen under publikvandrandet. Allt så rätt, så personligt, så musikaliskt, så snyggt, så elektriskt.

  Fint att de försiktigt placerat henne mitt på scen och inte ute på flanken där Håkan och andra jättar brukar hålla till. Inga overblown illusioner om hysteriska fans.

  Men vi finns ju.

  Kommentar av Giorgio | 12 augusti 2010 | Svara

 36. På Youtube är det ena allsångsklippet just nu (09:00) det tredje mest sedda musikklippet idag.

  Kommentar av Tomas | 12 augusti 2010 | Svara

 37. 5:a på iTunes, torsdag 07:00 🙂

  Kommentar av Erik | 12 augusti 2010 | Svara

 38. Missade Allsång tyvärr, men det verkar ju ha gått bra! Ska bli kul att höra mer av Tove. 🙂

  Kommentar av plingplong | 11 augusti 2010 | Svara

 39. fan vad glad jag är!
  Tove är tillbaka med besked! 🙂

  Kommentar av Adde | 11 augusti 2010 | Svara

 40. Jag har undrat var det är för konstigt ljud i början av det officiella klippet med Million Pieces på youtube. Det låter lite som någon scratchar en vinylskiva och på singeln är det inte med. Men nu på Allsång på Skansen så efterliknades det ljudet med hjälp av elgitarr tills Tove börjar sjunga versen. Lite kul. 🙂

  Kommentar av Peter | 11 augusti 2010 | Svara

  • Ja det verkar helt enkelt vara en senare version som ligger på YouTube. Det stämmer på något sätt med Toves uttalande i P4: ”Vi hade inte så jättemycket planer med den. Vi fick feeling och släppte den till P3.”
   Undrar om skivbolaget hade uttryckt det så. 😀

   Kommentar av Erik | 11 augusti 2010 | Svara

 41. Vem var det som sa att hon ska vara med på Sommarkysset och hur vet du det?? lol

  Kommentar av Sanna | 11 augusti 2010 | Svara

  • Det framgick i Mix Megapol med Tove i morse som Erik tipsade om.

   Kommentar av Peter | 11 augusti 2010 | Svara

   • Det var Gry Forsell som sa det, och hon bör ju veta. Det är det sista programmet och artisterna har inte presenterats ännu på tv4.se.

    Kommentar av Erik | 11 augusti 2010 | Svara

   • Hur kunde jag ha missat det, jag hördet ju på det, lol FAIL

    Kommentar av Sanna | 11 augusti 2010 | Svara

 42. Det finns en sida där iTunes topp 100 redovisas dag för dag. Det går att se enskilda låtars placeringar i en graf. Tror jag hittade den här på bloggen. Hur som helst, här är den igen:
  http://www.music-chart.info/Sweden

  Kommentar av Peter | 11 augusti 2010 | Svara

 43. Eftersom hon verkar åka runt till de kommersiella radiokanalerna nu, så borde väl MP börja spelas där snart? Då blir det betydligt fler som känner till MP.
  P3 har 900.000 lyssnare, och Mix, NRJ, Rix och Voice har tillsammans 2.100.000 lyssnare.
  http://www.dagensmedia.se/nyheter/radio/article98299.ece

  Kommentar av Tomas | 11 augusti 2010 | Svara

 44. Nu är MP på tio-i-topp hos iTunes, plats 9.

  Jag antar att det haglar in erbjudanden nu, om hon kan vara med i massa olika happenings. Men hon gjorde väl klart för alla igår i AB att hon bara ställer upp i musiksammanhang. I radion i morse fick jag känslan av att hon helst verkar vilja undvika allt ståhej och sitta hemma vid köksbordet och dricka kaffe och doppa småkakor, haha.

  Kommentar av Tomas | 11 augusti 2010 | Svara

  • Är man stofil så är man. 🙂 Ska uppdatera om iTunes, riktigt kul.

   Kommentar av Roger Krook | 11 augusti 2010 | Svara

  • 7:a nu, kl. 17:30. Var ska det sluta?

   Kommentar av Erik | 11 augusti 2010 | Svara

  • 6:a kl. 21:00.
   Nu har det gått ett dygn, så den första allsångseffekten börjar nog klinga av. Hoppas hon kan hänga kvar ett tag på topp 10 så att reklamradion vaknar ordentligt.

   Kommentar av Erik | 11 augusti 2010 | Svara

 45. Nu har MP tagit sig in på iTunes 10-i-topp-lista och syns på förstasidan. Äntligen!

  Tove dyker upp i Vakna med The Voice imorgon bitti.
  Det går att lyssna i efterhand även där. Tyvärr är det ingen webb-TV under sommaren.
  http://www.thevoice.se/bloggar/vakna

  Kommentar av Erik | 11 augusti 2010 | Svara

 46. Nöjesredaktören för Borås Tidning: ”Blir glad när jag läser AB-intervjun med Tove Styrke. Vettigare 17-åring får man leta efter.”
  http://twitter.com/EricKlefberg

  Kommentar av Tomas | 11 augusti 2010 | Svara

 47. Det var 1,7 miljoner människor som såg Tove sjunga i går. Årsbästa för Allsången.
  http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/arets-basta-siffror-for-allsangen_5119583.svd

  Kommentar av Tomas | 11 augusti 2010 | Svara

 48. Det finns två klipp på youtube från Allsången.
  Ett med Million Pieces:

  och ett med Million Pieces + Intervju + Sjösala vals:

  Kommentar av Peter | 11 augusti 2010 | Svara

 49. Åter samma handrörelser som vi alla älskar. Underbart! Samma charmiga sätt när Anders intervjuar. Tove är tillbax! 😉

  Kommentar av Christer | 11 augusti 2010 | Svara

 50. ”…lika självklar på scen som isbitarna i en Coca Cola.”
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article7599160.ab

  Sedan blandade tyvärr journalisten ihop ”känd” och ”kändis”-fånerier.

  Kommentar av Tomas | 11 augusti 2010 | Svara

  • Krönikören Helena Trus var en av de journalister som belägrade idolerna med frågor om vem som eventuellt hånglade med vem och annat trams.
   En av dem som Tove lär sig kändisskapets nackdelar av. 😦

   Kommentar av Erik | 11 augusti 2010 | Svara

 51. Tove var gäst på Mix Megapol i morse. Jag missade det, men det kommer att gå att lyssna i efterhand lite senare.
  http://www.mixmegapol.se/on-air/antligen-morgon/88-2010-08-11

  Kommentar av Erik | 11 augusti 2010 | Svara

  • 08.00 – 09.00 ungefär 08.10?

   Kommentar av Christer | 11 augusti 2010 | Svara

   • Nej, 07-08, med början efter 4 minuter.
    http://webbradio.mixmegapol.se/index.aspx?mediaid=71485&cid=1&cattype=2

    Mysig och bra intervju. Några höjdpunkter:
    – En hel del prat kring skivan och musikstilen.
    – Om officiella webben: ”Vi har inte hunnit”. Obs att hon säger vi. Hon är själv involverad i allt.
    – Hon var barfota för att kängorna var för tunga att röra sig i – sent beslut.
    – Sommarkrysset 21/8. YESSS!

    Kommentar av Erik | 11 augusti 2010 | Svara

 52. Såg ni att hon var barfota förresten?? 😀

  Kommentar av Sanna | 11 augusti 2010 | Svara

  • Jag var tvungen att titta en gång till, men nu ser jag det. 🙂

   Kommentar av Roger Krook | 11 augusti 2010 | Svara

 53. Awww, hon var jätteduktig. Hon var så söt när hon började klappa i takt, haha. Jag tycker också att live versionen är bättre än den inspelade

  Kommentar av Sanna | 11 augusti 2010 | Svara

 54. Kollade på reprisen nu. Ja, det var lite förvirring bland musikerna i början. Tove hörde visst inte introgrejen. Vid sticket skulle det ha varit en synt som inte hördes, det blev lite tomt, så Tove blev lite off i första meningen, men det löste sig. Trots det så gick det ju jättebra. Massor av spelglädje.

  Men vad lättsamt och somrigt det kändes med Tove som allsångsledare. Vilken glädjespridare. Det märks också att hon är väldigt musikalisk. Nu kan man väl slå fast att hon inte är idolstjärna utan stjärna på riktigt. Hon är genuint duktig, en multitalang. Om hon vill står hon fortfarande på scenen om 50 år och gör fantastiska uppträdanden oavsett musikstil.

  Kommentar av Tomas | 11 augusti 2010 | Svara

 55. Såg Tove uppträda live på allsången idag. Riktigt duktig är hon! Och jäklars vad hon e söt. Såg henne på ett par meters håll 🙂

  Kommentar av E | 11 augusti 2010 | Svara

 56. Hon var så bra idag och så söööt!!:D

  Kommentar av Jimmy | 10 augusti 2010 | Svara

 57. Spännande, hehe. Synd att ljudet var lite dåligt. Den där marimba- eller xylofongrejen som drar igång låten hördes inte. Det såg ut som att Tove vände sig mot keyboardisten och kollade varför han inte spelade. Om det var så så blev hon väl inte mindre nervös. Senare i låten så hördes den lite svagt. Men folk märkte nog inte nåt. Dom som inte följt Idol tyckte det nog var en rackarns duktig och charmig tjej. Och dom som följt Idol vet det ju redan.

  Kommentar av Tomas | 10 augusti 2010 | Svara

 58. Tove blev intervjuad i P4 Västerbotten idag också, ungefär kl 15.18:34.
  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=65

  Kommentar av Peter | 10 augusti 2010 | Svara

 59. Godnatt när det kanske mest intressanta inför framtiden visar sig? Klättringen på Itunes alltså. Strax efter att webbsändningen var slut var Tove uppe som den 25:e mest sålda singeln. Nu, en halvtimme senare, är hon på 15:e plats.

  Kommentar av Marcus | 10 augusti 2010 | Svara

  • Och då ska man veta att hon startade kvällen på plats 198.
   Jag har för mig att Ituneslistan bygger på det senaste dygnets försäljning, så det kan bli ännu bättre.

   Kommentar av Erik | 10 augusti 2010 | Svara

 60. MP är en bra låt, men allsångsversionen var ännu bättre. Tove är definitivt tillbax!

  Kommentar av Christer | 10 augusti 2010 | Svara

 61. Såg nyss ditt framträdande på Allsång på Skansen på TV, du gjorde riktigt bra ifrån dig! Million Pieces är SJUUUKT bra!! Ser fram emot att lyssna på resten av ditt album!:)

  Kommentar av Linn | 10 augusti 2010 | Svara

 62. Strul med bandet i början? Men det gick ju bra till slut 😀 så skönt med lite livemusik igen, vilken underbar röst!

  Kommentar av Mattias | 10 augusti 2010 | Svara

 63. äntligen får man se henne sjunga igen! 🙂

  Kommentar av Adde | 10 augusti 2010 | Svara

 64. Tommie X har stylat Tove för kvällen.
  http://tommiex.blogspot.com/2010/08/ikvall.html

  Kommentar av Tomas | 10 augusti 2010 | Svara

  • Det låter spännande men en aning nervöst 🙂

   Elin skrev under förra inlägget att Tove valde mellan en svartvitrandig klänning med kängor och en tröja som hon har ”dränkt i färg” (hur hon nu kan veta det). Tröjan kan vara den batiktunika Tove hade på repet (och på Sevs bilder).
   Vi får se vad det blir ikväll.

   Kommentar av Erik | 10 augusti 2010 | Svara

 65. Intervju i Aftonbladet!
  ”Kändisgrejen är helt absurd”

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article7593695.ab

  Kommentar av Tomas | 10 augusti 2010 | Svara

  • Haha, jag tyckte det var konstigt att intervjun bara hamnade bland nyhetsflasharna på AB-sajten, och inte bland de andra artiklarna. Hmmm, så jag köpte tidningen och skulle kolla om det stod nåt där. Artikeln var en helsida! ”Nöjesbladet EXKLUSIVT” står det. Dom är alltså stolta över att som enda tidning ha fått en exklusiv intervju med den stora artisten. Otroligt egentligen, om det hade varit exklusivt med Bruce Springsteen på sverigebesök hade det varit mer normalt.

   Kommentar av Tomas | 10 augusti 2010 | Svara

   • Bra, då blir det att gå och köpa Aftonbladet nu! 🙂

    Kommentar av Roger Krook | 10 augusti 2010 | Svara

   • Det känns häftigare med en helsida i papperstidningen än en webbartikel med samma innehåll (Orup fick förresten 1/6 sida).

    Intressant att skivbolaget först tänkte göra henne till en ”flicka med gitarr”, men fick backa.
    Favoritcitat: ”Singeln är snäll. Jag har galna låtar som kommer på albumet.”

    Kommentar av Erik | 10 augusti 2010 | Svara

 66. Nu är det väl dags att spekulera om vilken allsångslåt Tove har valt. Nåt av Ted Gärdestad, kanske ”Sol vind och vatten”, ligger nära till hands.
  Å andra sidan har väl Tove sällan gjort det förväntade, så här är några alternativ: ”Båtlåt” (Robert Broberg), ”Calle Schewens vals” och ”Min soldat”.
  Vad tror ni andra?

  Kommentar av Erik | 09 augusti 2010 | Svara

  • svaret finns här:
   http://www.vk.se/Article.jsp?article=368386

   Kommentar av N | 09 augusti 2010 | Svara

   • Se där, men då var jag inte helt fel ute i alla fall. 😀
    Det var en hel del ny info i den där artikeln. Albumsläpp i november alltså. Och Patrik Berger, undrar om han är producent för albumet eller låtskrivarpartner.

    Kommentar av Erik | 09 augusti 2010 | Svara

    • Och svaret på det finns här 🙂
     http://www.goldengatemanagement.com/en/news/detail/datum/2010/05/31/-28c2c6b069/

     Kommentar av Tomas | 09 augusti 2010 | Svara

     • Det var en dålig engelsk översättning från tyska. I den tyska texten står det ”med Tove”, inte ”åt Tove”.

      ”Patrik schreibt und produziert drei Songs mit Tove, der 2. Siegerin der diesjährigen Pop Idol Staffel in Schweden, und verpasst ihr einen uniquen sound. In Schweden haben sich bisher mittelfristig immer die zweitplazierten dieses Formats durchgesetzt.”

      Kommentar av Tomas | 09 augusti 2010 | Svara

     • Jag blir helt ”utgooglad” här, hehe.

      Det där låter ju bra. PB har alltså skrivit och producerat ”Dancing On My Own” tillsammans med Robyn.
      Enda invändningen jag har är att det inte får bli för många olika producenter. Det kan bli splittrat då.

      Kommentar av Erik | 09 augusti 2010 | Svara

 67. Är det Lykke Li i mitten eller någon som är väldigt lik henne?

  Kommentar av Tomas | 09 augusti 2010 | Svara

 68. Härling, äntligen! Här skall det spelas in, återkommer 😉

  Kommentar av Mattias | 09 augusti 2010 | Svara

 69. Med tanke på hur dåliga Sony är på att uppdatera sina hemsidor så är jag tveksam till att något läggs upp inför alllsången. Amandas fungerar bra men där har dom ju en artist som redan är stor.
  Men vi får hoppas på det bästa.

  Kommentar av Marcus | 09 augusti 2010 | Svara

 70. Så är det äntligen dax! Välkommen igen Tove!

  Kommentar av Christer | 09 augusti 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s