Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke prisutdelare på Rockbjörnen

fredag 10 september

Familjen remix går nu att höra på Youtube.

torsdag 9 september

Ja, nu kan man kanske börja vänta på den andra singeln…

onsdag 8 september

Mossa, mossa alla människobarn!

Million Pieces i Rockbjörnen finns nu på Youtube.

Privatspanare: Jag har lagt till en automatisk sökning på Twitter under Länkar.

tisdag 7 september

Idag har jag gjort en egen sajt för informationen på engelska. Den heter kort och gott Tove Styrke. Det finns redan intresse för Tove i våra nordiska grannländer och åtminstone i Finland läser de flesta hellre engelska än svenska. Om några ute i världen googlar Tove Styrke och hamnar här, så ser de förhoppningsvis den engelska flaggan och klickar på den. Då får de (än så länge) lite basic info och några exempel på Toves musik och scenkonst. Alltid något, sa Fan när han fick se Åmål. (Gammalt svenskt djungelordstäv.)

måndag 6 september


Howdy Doody!

What time is it?  It’s Tove-time!

Tove sjunger i Rockbjörnen

Det här ger mig lite deja vu-känsla. När Amanda Jenssen sjöng sin debutsingel på Grammisgalan såg hon superläcker ut, men verkade nervös och sjöng ganska falskt. Ändå höll hon sig  cool efteråt. Vad hände sedan? Debutsingeln toppade allt som gick att toppa och med debutalbumet blev Amanda geniförklarad av den så kallade stockholmska creddmaffian. Så låt oss hoppas ABBA hade rätt när de sjöng att historien upprepar sig…

Många rutinerade artister tar betablockerare, som dämpar stressen, innan de går upp på scenen. (Och en och annan lugnar nerverna med alkohol.) Att nerverna kan spela en debutant ett spratt är inget konstigt och kombinationen nerver, dåligt ljud, dålig publik eller att man kanske är i dålig form kan få vågskålen att tippa över åt fel håll. Till och med Pavarotti sjöng falskt någon gång.

För en nybörjare som Tove är det viktigaste att synas så folk vet att hon finns. Och synligheten har redan fått upp Million Pieces på listorna. För de flesta som hör låten tycks det vara en nyhet (och positiv överraskning) att den existerar.

FOTNOT: Betablockerare är egentligen läkemedel mot högt blodtryck. De fungerar genom att dämpa aktiviteten i det sympatiska nervsystemet. Detta nervsystem är kroppens gaspedal, som aktiveras när en fara hotar. Uppvarvningen kan ge tunnelseende, darrningar, muntorrhet, hjärtklappning, höjt blodtryck och andra stressreaktioner. Lite farmakologi på måndagsmorgonen.

söndag 5 september

Guds frid i stugan! Million Pieces med Tove Styrke gick idag upp till plats 20 på Digilistan.

lördag 4 september

Yo, mina damer och herrar!

Tove är fortfarande femma på Trackslistan och var debutanten som placerade sig högst. Länkar på Friendfeed. Och glöm inte att rösta i Tracks.

Tomas tipsar om en uppgift i P3 Svea att albumet kommer 22 november. Om datumet kommer från skivbolaget så stämmer det säkert. Då satsar man tydligen på att bli årets julklapp. Kanske tänker man sig att Styrkes unga fans sätter albumet på sin önskelista? The Hep Stars album blev årets julklapp på det sättet. En gång på sextiotalet, bro.

fredag 3 september

Yo bro, what’s up?

Jaha, nu blir det väl lugnt fram till albumsläppet. Kanske satsar man på julhandeln, så Toves Styrkes album blir årets julklapp. Troligen kommer en andra singel först, i oktober eller så.

Allsångseffekten börjar gå över. Förra veckan gick MP ner från plats 18 till 27 på försäljningslistan, men har nu stigit till plats 23. (Länkar.) iTunes har sjunkit till plats 22. Digilistan ner till plats 29. Försäljningen har alltså minskat, men listor med röstning går bättre. Det kan tyda på aktiva fans. Att placeringen på försäljningslistan stigit lite den här veckan kanske kan ha ett samband med ökad spelning i radio.

Det är inte över förrän den feta damen sjungit. Kanske kan ett genombrott i P3 Star och reklamkanalerna få folk att upptäcka MP? Jag ska titta på om det finns något bra sätt att generera statistik över exponeringen i radio. Säg till om du har några tips!

Rösta i Mix Megapol! Ring till alla radiostationer och önska MP!

Tittar man på Googles statistik för googlande av Tove Styrke (Länkar) så blev det ett högfjäll vid Allsången och ett lågfjäll vid Sommarkrysset. Nu är vi tillbaka i dalgången.

Den 22 juni hade en liten topp och sedan dess ligger grundnivån lite högre. Vad hände då? Det var då räknaren gick ner till noll och MP släpptes. Ett skivsläpp ökar alltså i sig intresset för TS.

Google Trends visar hela Tove-trafiken på nätet inklusive skrivande. Den kurvan ser likadan ut som kurvan för googlandet.

Mer intressant från Google Trends:

1. Noll intresse för Tove Östman Styrke och Idol-Tove
2. Allt intresse finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Tove är alltså ett storstadsfenomen! Under Idol var det stort intresse i Umeå.

Slutsatser

Det här visar att det behövs mediahändelser för att driva både skivförsäljningen och intresset just nu. TS är inte så känd och har inte så många fans att det räcker med att bara vara bra. Ännu.

Det var dagens trendanalys, bro. Nu ska jag ta en java.

torsdag 2 september

Bilder på Tove här, nummer 25 och framåt.

onsdag 1 september

22.35 Tove fick synas i en intervju också. Och berättade äntligen när albumet kommer. I november. Därmed är det väl slut för ikväll.
22.20 Tove sjöng Million Pieces och sade att hon ligger i slutspurten med albumet.

22.00 Yo bro! En kvart kvar..

21.00 Jaha… törs man hoppas på att Tove uppträder?

Följ hela Rockbjörnen här 20.00 (nu funkar det)

Aftonbladet har nu gått ut med programmet för Rockbjörnens prisutdelning. Länken finns på Friendfeed. Tove Styrke beräknas anlända 22.14. Se Rockbjörnen live 19.55 – 23.00. Det dyker upp strömmande video live på aftonbladet.se. Ryktena om direktsändning i någon tevekanal verkar inte stämma.

Man kan undra varför AB inte sagt något om livesändningen, till slut hittade jag uppgiften hos Tokio Hotels fans igår kväll. Det handlar inte om resursbrist, att skriva ”galan livesänds här på Aftonbladet.se 1/9 20.00” tar fem sekunder. (Tio om man skriver långsamt.) Kanske heter projektledaren för Rockbjörnen Åsa-Nisse Pucko? (Se gårdagens uppdatering.)

Tomas tipsar om en kul grej: Million Pieces med Tove Styrke spelades på en amerikansk radiostation 25 augusti!

(Texten om mode och media som fanns i det här inlägget är flyttad till sidan med Blandat i menyn.)

tisdag 31 aug

Aftonbladet meddelar idag att Tove Styrke kommer att dela ut priset för årets genombrott (!) på Rockbjörnen imorgon.

N tipsar om en ny video med Million Pieces från Umeå.

Ganska kul att Aftonbladet (och/eller PR-människorna på Sony) valde att lyfta fram Tove och inte Erik i strålkastarljuset! Kanske just för att Erik själv inte blev nominerad trots släppta album? Erik får nog leva med en viss Picasso-stämpel, men det kan ju inte han rå för.

Och som Tomas påpekar: Det kanske finns någon tanke bakom att den yngsta och äldsta artisten delar ut priser: Tove Styrke 17 år och Jerry Williams 68 år. Debutanten och veteranen. Skönheten och odjuret.

Se Rockbjörnen på webbteve!

”Det kommer att finnas en livestream på aftonbladet.se,  med start 20.00” säger Tokio Hotels fans. Aftonbladet har ju sänt konserter där, så det verkar väldigt troligt att prisutdelningen sänds på samma sätt.

Coolhet smittar

Coolhet smittar. Om en artist gör reklam för coca-cola får coca-cola del av artistens coolhet. Samtidigt får artisten del av coca-colas coolhet. Inte av drycken, utan av varumärket som är känt för att sponsra coola kändisar. Blir man sponsrad av coca-cola måste man vara cool. Hänger du med?

Det är coolt för en författare att ge ut en bok på Bonniers förlag eller skriva en debattartikel i DN. Samtidigt är det coolt för Bonniers förlag eller DN att ha en cool skribent. It works both ways, som dom säger over there.

När Tove Styrke uppträder på en stor gala får Tove Styrke del av galans coolhet. Samtidigt får galan del av Tove Styrkes coolhet. Därför kan det vara smart att uppträda gratis, betalningen är att man blir coolare. Alltså att ens varumärke byggs eller stärks.

Annonser

31 augusti 2010 - Posted by | Tove Styrke |

72 kommentarer »

 1. haha seg eller, familjen remixen har legat uppe på spotify flera veckor

  Kommentar av julia | 11 september 2010 | Svara

  • Ja remixen har funnits på Spotify i drygt två veckor, allra först kom den upp på iTunes. Men det är bra att den kom upp på youtube också. Då kan den bäddas in på bloggar, och alla har inte Spotify.

   Kommentar av Peter | 11 september 2010 | Svara

 2. Expressen skriver att Amanda kan räkna sig till landets fin-artister. Och att Tove verkar följa ungefär samma bana.
  http://www.expressen.se/noje/1.2130231/sa-har-det-gatt-for-idol-deltagarna-ar-for-ar

  Kommentar av Tomas | 10 september 2010 | Svara

  • Och Tove fick tre getingar efter att ha släppt en enda singel. Bara Agnes, Amanda och Darin fick fler. Inte illa!

   Ganska bra bedömningar i den där artikeln. Lite väl elakt mot Erik kanske.
   Ett grovt fel drar dock ner intrycket, Amanda har inte lyckats TACK VARE sin kreddiga låtskrivare utan genom att VARA en grym låtskrivare.

   Kommentar av Erik | 10 september 2010 | Svara

   • Ja det var ju väldigt bra faktiskt. Dom skriver så här i en artikel som hör till betygslistan: ”De tre främsta från varje säsong har vi satt betygsatt efter stjärnstatus och hur deras framgångar har sett ut efter ”Idol”.”
    http://www.expressen.se/noje/tvsajten/1.2130233/battre-idol-skord-med-gamla-juryn

    Då är ju 3 getingar lysande, hon har ju i princip inte hunnit haft några framgångar efter idol, utan hon får väl full pott för stjärnstatus.

    Kommentar av Tomas | 10 september 2010 | Svara

 3. P3 har spelat remixen några gånger nu, men dom har inte slutat spela originalet. Alltså ligger möjligen båda versionerna på P3:s spellista. Skulle tro att det är rätt ovanligt.

  Kommentar av Tomas | 10 september 2010 | Svara

 4. Aftonbladet har räknat upp alla idol-deltagare som dom tycker har lyckats genom åren, och betygsatt deras framgång. Tove fick 3 getingar och blir jämförd med Amanda Jenssen. Det står även att hon fick bra kritik för allsången. Dom ända som har bättre betyg är Agnes, Amanda, Darin och Måns. Hon är jämn med Ola och Danny (EMD). Alla andra har sämre betyg än Tove, inklusive Anna Bergendahl som dom tror kommer bli en one hit wonder. Detta betyder att Tove är, enligt aftonbladet, den högst betygsatta debutanten från idol. En debutant som blir sedd, av aftonbladet, som lika framgångsrik som Ola och Danny, som släppt flera singlar och album och varit på topp i topplistor genom åren. Erik och Rabih fick en liten geting.
  http://www.expressen.se/noje/1.2130231/sa-har-det-gatt-for-idol-deltagarna-ar-for-ar

  Kommentar av N | 10 september 2010 | Svara

  • Oj, det blev fel, jag menar expressen istället för aftonbladet.

   Kommentar av N | 10 september 2010 | Svara

 5. Andra singeln? 3-4 veckor före albumet är väl lagom. Om Cissi Wallin har rätt betyder det i slutet av oktober.
  Det känns som lång tid. Tur att MP fortfarande går så bra, upp till 21 på singellistan idag.
  —————–
  Det här får väl ses som en slags komplimang: ”Är mycket förvånad över att den här Tove Styrke vi spelar i raddion hela tiden är någon form av barn. MYCKET FÖRVÅNAD.” 😀

  Kommentar av Erik | 10 september 2010 | Svara

  • Kanske är andra singeln redan på gång. Mårten Andersson rapporterar om en liten skogsmulle som går omkring i korridorerna på Sony 🙂

   Kommentar av Peter | 10 september 2010 | Svara

   • Hon verkar ha gjort sig hemmastadd på skivbolaget. ”Skogsmulle” betyder nog inte bara barfota, utan också den vardagsklädsel som brukar få små pimpinätta bloggbrudar som ser henne på stan att rynka på näsan, hehe.
    De kan ha hållit på med lite vad som helst – webbsida, skivomslag eller planering av nästa singel. Min gissning är att de gick igenom allt studiomaterial med A&R och spikade en låtlista. Spännande tanke!

    Kommentar av Erik | 11 september 2010 | Svara

  • Man kanske kan hoppas på en teaser mellan singlarna, typ hemsida med video från studioarbetet?

   Kommentar av Tomas | 10 september 2010 | Svara

 6. Spännande att se hur skivan kommer att tas emot av kritikerkåren. Dom har inte varit nådiga mot idoler hittills. Amanda är ett undantag, hennes skivor fick bra kritik. Darins sista klarade sig väl hyfsat. Men annars befinner sig alla skivor längst ner i bottenskrapet. Amanda är väl den enda som tillfört världen något nytt, resten är gammal skåpmat. Som hötorgskonst inom måleriet. Fiskargubben eller det gråtande barnet. Åtminstone ur kritikernas synvinkel.

  Här är den plats i ”topplistan” idolernas skivor fick för respektive år. Antal recenserade skivor inom parentes:

  2010 (405 skivor): Darin 277, Anna 366, Erik 401.
  2009 (728 skivor): Amanda 243, Måns 618, Sebastian 629, Johan 634, Daniel 673, Erik 714, Kevin 716, Calle 721.
  2008 (651 skivor): Amanda 139, Agnes 441, Darin 485, Sibel 499, Danny 562, Markus 622, EMD 646.
  2007 (548 skivor): Måns 466, Sebastian 469, Danny 477, Erik 519, Ola 531, Marie 532.
  2006 (236 skivor): Darin 151, Agnes 218, Markus 229, Sebastian 233.
  2005 (111 skivor): Darin 104, Agnes 108.

  http://kritiker.se/skivor/topplistor/

  Kommentar av Tomas | 08 september 2010 | Svara

  • Alltid kul med listor. Av de 80 bästa plattorna (enligt genomsnittsbetygen) från 2003-2010 har jag köpt in 21. Betyder det att jag har 25 procents god smak?

   Kommentar av Giorgio | 09 september 2010 | Svara

 7. En twittrare från Los Angeles som i övrigt inte twittrar om musik eller verkar ha några kopplingar till Sverige:
  ”…I cant get ”Tove Styrke – Million Pieces” out of my head! I’ve been singing on it nonstop today. Oh oh ohoh oh oh…”
  http://twitter.com/#search?q=tove%20styrke
  Man undrar hur MP hittar dit, det skulle vara kul om någon radiostation i Californien kör den, det skulle kunna bli som när Roxettes ”The Look” började spelas på en radiostation i USA och gjorde dom världsberömda…

  Kommentar av Tomas | 08 september 2010 | Svara

  • Jag kanske skulla ta med mig singeln när jag åker till San Francisco nästa vecka, och knacka på hos en radiostation, haha.

   Kommentar av Tomas | 08 september 2010 | Svara

 8. Louise Hoffsten intervjuades i DN Söndag, och hon säger att ”musikbranschen är så brutal idag. Om du inte slår på en vecka så är du ute.” Och det är väl så. Men det gör det väldigt märkligt att Tove får ett helt år på sig att göra sin debutskiva. Om den släpps den 22 november så var det ett år minus ett par veckor sedan Sony gav ett muntligt löfte om att signa henne. Undrar om Sony väntat så länge med någon annan från Idol? Det har dykt upp idoler senare, men då på andra bolag.

  Men dom har väl dålig förhandlingssits när stjärnan säger att hon lika gärna kan fortsätta skolan, haha.

  För övrigt så fanns inget artistämne i första avsnittet av årets Idol. Fina röster med uttryckslösa blickar, någon singer/songwriter och några gaphalsar. Och en helt betagen jury. Precis som vanligt alltså.

  Kommentar av Tomas | 07 september 2010 | Svara

  • Jag ser fortfarande det här som en gåta. När Amanda tävlade sade Sony i förväg att hon skulle få extra lång tid på sig för albumet om hon vann. Ändå kom första singeln snabbt och albumet till våren. Andra idoler har spelat in album på ett par veckor. Om det inte beror på ”naturliga” förseningar så måste de ha frångått mallen för idoler helt när det gäller Tove.

   Kommentar av Roger Krook | 07 september 2010 | Svara

   • Man skulle kunna tänka sig att de första månaderna gick åt till att bestämma musikstil och låtar som kan vara internationellt gångbara, eller passa för USA-marknaden. Och i så fall är moderbolaget i USA med och bestämmer. Att hon får jobba månader i studion tyder också på att det ska vara hög kvalitet. Men nu spekulerar jag förstås friskt, haha.

    Kommentar av Tomas | 08 september 2010 | Svara

    • Ja, angående musikstil så fanns det många tänkbara möjligheter, hon är ju ganska mångsidig.

     Kommentar av plingplong | 10 september 2010 | Svara

 9. Den här figuren undrar varför MP spelas en gång i timmen i P3. 😀

  Han överdriver förstås, men faktum är att den har spelats tio gånger på fyra dagar, två gånger per dag plus Tracks och Digilistan. Det måste vara rekord.
  Däremot är det fortsatt trögt i reklamradion. Den kom inte in på Mix topp 20 nu heller.

  Kommentar av Erik | 07 september 2010 | Svara

 10. remixen ligger på youtube nu! 😀

  Kommentar av jonathan | 06 september 2010 | Svara

  • Ja, fast bara du i Sverige kan kolla på den (om du är inloggad på youtube). 🙂
   ”Detta videoklipp visar Sony Music Entertainment. Detta videoklipp kan inte längre visas i ditt land. ”
   Jag laddade upp den igår med kass ljudkvalitet och länkar till iTunes och Spotify, men den blev också spärrad. 😦

   Kommentar av Peter | 06 september 2010 | Svara

   • Det här är verkligen tråkigt. Hur tragikomiskt var det inte när Million Pieces som Sony själva laddade upp blev spärrat…
    vilket gjorde att teasern fick fler visningar.

    Kommentar av Peter | 06 september 2010 | Svara

    • Jag undrar om Youtube har ett automatiskt men bristfälligt system som spärrar låtar hur som helst. Har varit med om att nästan alla låtar från ett visst band får vara kvar, medan en enda är spärrad. Sen finns det de låtar som först inte är spärrade, sedan är det i nån vecka, sen tillåten igen… alltså samma uppladdning. Det är något som är helmysko med det där. Själv tycker jag att om man inte kan se musikvideon på nätet, var kan man det då? Vad är i så fall meningen med musikvideon?

     Kommentar av plingplong | 10 september 2010 | Svara

 11. Förutsättningarna och omständigheterna gjorde detta,
  vi har ju hört henne live förut 🙂

  Kommentar av Bengtzon | 06 september 2010 | Svara

 12. Det var nog ett riktigt ökengig. Vid halv elva hördes bara fyllesorl, inga applåder tex när Linnros fick priset strax innan. Ingen kollade väl upp på scenen. Ett rum fullt med fulla självupptagna artister, som också överröstade Toves medhörning och det var väl det som gjorde att hon hamnade snett ibland. Dom hade väl soundcheckat när lokalen var tom.

  Kommentar av Tomas | 06 september 2010 | Svara

  • Alla kan ha en dålig dag och t.o.m Pavarotti sjöng falskt ibland. Underligt nog tycker jag det låter mycket bättre nu än under sändningen. Spelningen är inte bra, men för en utomstående låter det väl rätt okej eftersom dom har lagt upp ”stjärnan som framför sin hit” på Aftonbladet.

   Kommentar av Roger Krook | 06 september 2010 | Svara

 13. Otroligt tråkig publik. Kanske en liten anledning till att hon blev uttråkad.

  Kommentar av Jimmy | 06 september 2010 | Svara

 14. Underrubriken är ”Stjärnan framför sin hit.” Intressant? 😉

  Kommentar av Christer | 06 september 2010 | Svara

 15. MP har legat kring 30:e plats denna vecka på iTunes, ändå hamnade den på plats 20 på digilistan. Det är möjligt att iTunes inte är så stor på download som man kan tro, utan de flesta nerladdningarna sker i andra kanaler. Som här hos Telia till exempel, där MP ligger plats 9:
  http://musikbutiken.telia.se/Magellan/pages/main.jsp?storeId=12401&pageId=topListDisplay&listId=15341

  Kommentar av Tomas | 05 september 2010 | Svara

 16. MP gick från plats 29 till plats 20 denna vecka på digilistan.
  Det verkar inte vara någon dagslända, snarare så att om man kollar i bloggar, så säger många att dom gått från att rynka på näsan till att älska låten och köra den på repeat. Det kanske blir en evergreen, hehe.

  Nu återstår väl bara att den blir utmanare på Svensktoppen och spelas på reklamradion. Åtminstone det som återstår i Sverige.

  Kommentar av Tomas | 05 september 2010 | Svara

 17. Från plats 29 till 20 på Digilistan. Inte illa!
  Det kan bero på att remixen släpptes i veckan, men också på att fler och fler upptäcker låten. Konstigt nog är det fortfarande många blogginlägg som det här som säger ”äntligen har Tove släppt en singel”. Gomorron liksom!
  http://micaelabergne.blogg.se/2010/september/antligen-tove.html
  Den här högstadieeleven får sjunga MP på musiklektionerna: http://fredrikkas.blogg.se/2010/august/dagens-lat.html

  Kommentar av Erik | 05 september 2010 | Svara

 18. MP fortfarande på plats 5 på Trackslistan denna vecka.

  Så säger Kaj Kindvall att skivan kommer i slutet av nästa vecka, haha. Men en kvart senare i P3 Svea spelade dom Familjen-remixen och sen säger Cissi Wallin att skivan kommer den 22 november.

  Kommentar av Tomas | 04 september 2010 | Svara

  • Jag menade P3 Star, om man ska vara petig.

   Kommentar av Tomas | 04 september 2010 | Svara

  • Verkligen kul att Million Pieces att ligger så stabilt på listorna. Nu röstar vi alla på Tracks igen och ser fram emot albumet. 🙂
   Vad sköna dom är på P3 som gjort en förlängd version av remixen också, eller har dom kanske fått den skickad till sig.

   Kommentar av Peter | 04 september 2010 | Svara

  • Det Cissi Wallin sa var så bra att det måste återges ordagrant:
   ”Vi låter den supercoola och superaktuella Tove Styrke kicka igång hela kalaset.”
   ”Hon vann ju inte Idol förra året, men hon vann definitivt både fansens och kritikernas hjärtan. För ett år sen så var 17-åriga Tove Styrke en okänd gymnasietjej i Norrland. Idag är hon en av Sveriges hetaste stjärnskott. Och Toves ännu namnlösa debutalbum släpps lite senare i höst, nämligen den 22 november. Gissa om jag ser fram emot det!”

   Kul att det finns ett uttalat datum, även om det nog fortfarande är preliminärt. Undrar hur hon vet – kanske ringde hon skivbolaget, kanske frågade hon helt enkelt Tove på Rockbjörnen.
   Lustigt med Kaj, han som brukar vara så välunderrättad. Vi får se vad han säger nästa vecka.

   Kommentar av Erik | 05 september 2010 | Svara

 19. Det här var ju typ intressant, vet inte hur man ska tolka det. Tvåa på albumlistan på iTunes ligger nu Absolute Music Vol 64. Och av de 44 hitlåtarna på albumet har MP köpts som sjätte bästa, före Darin och Oskar Linnros. (syns på låtlistan, sortera på album). Dom som klickar på albumet och ser låtarna verka välja MP.

  Kommentar av Tomas | 04 september 2010 | Svara

 20. Hon har väl inte gått från 18 till 27, hon har gått från 27 till 23 denna vecka:
  http://www.sverigetopplistan.se/

  Kommentar av Tomas | 03 september 2010 | Svara

  • Det stämmer, det var förra veckan den gick ner från 18 till 27. Kan det kanske vara P3 Star som gett MP en kick? Edit: Nu är det ändrat. Har du några tips om hur man genererar statistik för spelning i radio?

   Kommentar av Roger Krook | 03 september 2010 | Svara

   • Nej, det enda jag sett är Radiofy som sammanställer radio, men dom har ingen statistik eller filer tillgängliga så man skulle kunna sammanställa det själv. Stim får ju uppgifterna, men det verkar inte tillgängligt för allmänheten.

    Kommentar av Tomas | 04 september 2010 | Svara

 21. Tove Styrke finns med som bubblare på mix top 20
  http://www.mixmegapol.se/musik/mix-topp-20

  Kommentar av Johan | 03 september 2010 | Svara

 22. Webkanalen P3 Svea har länge spelat MP, men nu har också webkanalen P3 Star börjat pumpa ut MP med någon timmes mellanrum. P3 verkar vara såld på Tove (med all rätt). Linda Sundblad, som varit redaktör för P3 Star, sade på Rockbjörnen om Toves platta ”Håll i hatten säger jag bara”. Cissi Wallin, som är redaktör i P3 Star, verkar också såld:
  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2907&grupp=9731&artikel=3975705

  Det känns överlag som att Tove har hunnit blivit en respekterad artist som släppts in i den inre kretsen av svenskt musikliv, redan innan hon släppt debutalbumet. Det är heller inte många som skriver ”Idol-Tove” på nätet längre. Det står ”Tove Styrke” nästan utan undantag.

  Kommentar av Tomas | 03 september 2010 | Svara

 23. Idag premiärspelades Familjens remix av Million Pieces i P3 Populär. Den startar sju minuter in i programmet. Efter det får man höra att DJ Sleepy har hängt med Familjen hela sommaren, hehe. 😉
  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=2785

  Kommentar av Peter | 03 september 2010 | Svara

 24. Linda Sundblad såg väldigt förvirrad ut stundtals. Varför ha med henne förresten?

  Kommentar av Johan | 02 september 2010 | Svara

 25. Tove är kvar på plats 4 på labyrint topp 20:
  http://www.labyrint.nu/

  Kommentar av Peter | 02 september 2010 | Svara

 26. ”Och berättade äntligen när albumet kommer”
  Det var väl ungefär fjärde gången hon berättade det. Varför var det lättare att tro på en hoprafsad lista från TT än på Toves egna ord????

  Kommentar av Erik | 02 september 2010 | Svara

  • För att TT-nyheten kom efter Toves uttalande och saker kunde ha ändrats. Men det var bra att hon äntligen dementerade nyheten.

   Kommentar av Roger Krook | 02 september 2010 | Svara

   • OK, då förstår jag. Du såg det som att informationen ändrats, jag har hela tiden tänkt att det var motstridiga uppgifter (eftersom listan nog tog sin tid att sammanställa).
    Jag ska sluta klaga på det där nu. 🙂

    Kommentar av Erik | 03 september 2010 | Svara

  • Jag litar inte en sekund på skivbolagen, jag tror dom är fullt kapabel att behandla artister som skit. En timme efter att Tove offentligt sagt november förra gången skulle dom kunna ringa henne och säga att det är ändrade planer, nåt har hänt, plattan ligger ju klar, ställ in dig på september. Det hade inte varit ett helt omöjligt scenario.

   Kommentar av Tomas | 02 september 2010 | Svara

 27. Haha, surmuppen Marcus Larsson dissar friskt i chatten på
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2010/article7710681.ab
  och får frågan:”Vad tyckte du om Toves framträdande?”
  och svarar ”Jorå. När hon slutar härma Lykke Li kan det säkert hända något”.
  Det var riktigt bra kritik från honom, haha.
  Han fick frågan för ett tag sedan: ”Visst tycker väl även en creddig kritiker som du att Darins nya är bra?”, och svarade ”Nu åker jag till Way Out West. You figure it out.”

  Kommentar av Tomas | 01 september 2010 | Svara

 28. Vad sa Tove i Intervjun, trodde det var över när hon slutat sjunga

  Kommentar av Karin | 01 september 2010 | Svara

 29. Nej va synd, hon hade troligen dålig medhörning, hörde inte musiken och hamnade snett.

  Kommentar av Tomas | 01 september 2010 | Svara

  • Ja,men det gjorde Amanda på Grammisgalan också och det gick ju bra ändå, strax efter toppade hon alla listor med låten hon sjungit.
   Jag hoppas Tove inte blev ledsen, det viktiga är att synas. Bara att bli utvald att uppträda på en gala är ett godkännande.

   Kommentar av Roger Krook | 01 september 2010 | Svara

  • Shit alltså, vilken chock det var igår. Hade dom inte haft något soundcheck eller var det ett sabotage?

   Kommentar av Peter | 02 september 2010 | Svara

   • Man skulle kunna tänka sig att dom soundcheckade i en tyst lokal, vid halv elva verkade det vara ett ordentligt skrålande där inne. Men det var nog dåligt inställt också, jag tyckte jag nästan bara hörde livetrummorna, inte den inspelade musiken.

    Kommentar av Tomas | 02 september 2010 | Svara

 30. Aj aj, vet inte om det är sändnigen, mixningen, eller Tove det är fel på men det här låter inte bra

  Alltså Toves uppträdande på rockbjörnen

  Kommentar av Karin | 01 september 2010 | Svara

 31. Chatten på Rockbjörnensidan:
  Fråga:
  ”Tove Styrke, är hon finklädd ikväll? Gör hon kanske ett liveframträdande också?”
  Svar:
  ”Extremt finklädd…;-) Mer info kommer.”

  Kommentar av Tomas | 01 september 2010 | Svara

 32. MP spelades på radion hos University of California, förra onsdagen. Världen är bra liten nuförtiden.
  http://takeawalk-kuci.blogspot.com/2010/09/playlist-for-august-25th.html
  http://www.kuci.org/index.shtml

  Kommentar av Tomas | 01 september 2010 | Svara

 33. Nu finns det info om rockbjörnen:
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2010/article7705765.ab

  Kommentar av Tomas | 01 september 2010 | Svara

 34. Måste bara säga det igen. Älskar denna blogg 🙂 alltid så intressant att läsa. 🙂
  Är det någon som hört något mer om Toves skiva kommer i september eller måste vi vänta till november?

  Kommentar av Camilla | 31 augusti 2010 | Svara

 35. Är rockbjörnen något som kommer sändas i tv? 🙂 vore kul att se isf ❤

  Kommentar av Amanda | 31 augusti 2010 | Svara

  • Det kommer att visas på aftonbladets webb-tv. Jag har googlat som en tok för att få reda på när sändningen börjar men där blev det nej. Men jag gissar på kl. 21 imorgon. Galan kommer att vara i ett tält på Biskopsudden på Djurgården.

   Kommentar av Peter | 31 augusti 2010 | Svara

 36. Million Pieces i Umeå:
  http://www.videofy.me/ladygegga/?vid=97884

  är detta ett gig?

  Kommentar av N | 31 augusti 2010 | Svara

 37. Erik, förresten. Han blir ju medlem i pudelrockgruppen H.E.A.T nu, som för närvarande står utan kontrakt med skivbolag. Så när Erik snart gjort sina sista spelningar efter idolskivan har han nog inget mer med Sony att göra. Ytterligare en idolvinnare läggs till handlingarna.
  Kolla erikgronwall.se

  Kommentar av Tomas | 31 augusti 2010 | Svara

 38. Fantastiskt! Det är kanske inte säkert att Sonys folk valt Tove. Det borde vara Aftonbladet som väljer vilka dom vill ha på scenen på sitt arrangemang, och ringer Sony och frågar om Tove kan och vill. Eller ringer UD och frågar Carl Bildt.

  Att AB väljer henne bland en uppsjö av möjliga artister känns som ett erkännande. Igen. Det är även bra för att minska risken för att kritikerna i landsortstidningarna ska ironisera över ”idolskiva” osv.

  Två artister som utdelare av årets livepriser. Jerry och Tove. Med Sveriges kanske längsta livekarriärer bakom sig och framför sig.

  Det skulle vara skoj om hon kör MP på galan.

  Tove återigen den enda nyktra på efterfesten, hehe. Men till releasepartyt kanske hon får skåla i champagne.

  Kommentar av Tomas | 31 augusti 2010 | Svara

  • Visst är det underbara nyheter och om AB inte har behövt övertalas är det ännu bättre.

   Och nu förstår jag plötsligt varför Tove absolut vill vänta med albumet till november, ha ha ha! 😉

   Kommentar av Roger Krook | 31 augusti 2010 | Svara

  • Nej skivbolagen styr nog inte över Aftonbladets gala. Det skulle se ut det. 😉
   Jag kan tänka mig att det var fansens röster på Tove som gav dem idén från början. Det bedrevs ju en liten röstningskampanj båda här och på andra bloggar, innan ens MP var släppt.

   Jag skulle tro att det blir en webbtvsändning, men det är konstigt att det inte står någonstans.
   Håller tummarna för att hon får sjunga också. 🙂

   Kommentar av Erik | 31 augusti 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s