Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrkes framtid är ljus

Manic Monday 20 sept

Tove does Bali.

T. Styrkes Million Pieces spelades i radiostationen Phoenix 40 i Bali den 13 september, som en av tio låtar i topplistan New Release. Musiken hade sammanställts av Wibi Nugraha.

Så här skriver de om MP på whatever it is that they write it on down there:

Pendatang baru Tove Östman Styrke adalah peserta Swedish Idol 6 yang hanya berhasil meraih peringkat ke-3, tapi justru dia tidak melewatkan kesempatan yang datang dari label Epic untuk segera merelease debut singlenya ‘Million Pieces’ nya tgl 25 juni lalu. Single uptempo ini fun, upbeat, electro dengan sedikit sound 80’s tapi sangat menghibur! (8/10)

Och den intelligente läsaren inser lätt att detta betyder: Singeln är roligt upptempo, upbeat electro ljud med lite 80-tal, men mycket underhållande!

Tove gör Eskilstuna

T. Styrke kommer att spela på Harrys i Eskilstuna 10 december, troligen som en del av klubbturnén hon ska göra i vinter. N tipsade.

Fredag 17 sept

De som hittar till sidan med info på engelska väljer det aktivt, den syns inte i Google ännu. Så småningom kanske stjärnorna har spridits över världen? Jag gissar på att nordeuropa, och nordamerika kommer först. (Det är bara en gissning.) Redan nu finns en Kanadensare, en Dansk, en Afrikan och en Bellman. Fast afrikanerna är egentligen ”unknown” och har väl uppkopplingar som programmet inte förstår sig på. Svenskarna är spridda över hela landet, i motsats till i Google Trends där de bara finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Ska bli kul att se hur det ser ut framåt jul.

Det krävs en rejäl lansering (gjord av Sony Music) innan Tove Styrke slår utomlands, men en viss ryktesspridning i cyberrymden kan det nog bli rent spontant. En del fans lobbar på utländska forum och det är förstås jättebra så här i väntan på nya skivor och stor lansering av Tove Styrke i åtminstone svenska media senare i höst.

Trevlig helg och glöm inte att…

Rösta på Gösta
(Gösta ”Snoddas” Nordgren)

onsdag 15 sept

Tomas tipsar om artikel om höstens skivor i SvD: 2010-11-12 Tove Styrke: (Titel ej klar)

P3 Populär skriver: Torsdag 23/9: Vi får besök av Idolmedverkande Tove Styrke som gjort succé med singeln Million Pieces. Peter tipsade.

Konceptet bakom Idol är ju att få se en ny superstjärna födas. Därför är det en del av showen att juryn blir väldigt entusiastisk ibland. I längden är det kanske roligare än att de sågar folk och kommer med elakheter. En kul grej är att Tove Styrke numera räknas som före detta Idol och att folk talar om ”en ny Tove”. Här är en:

tisdag 14 sept

En liten påminnelse bara: Tove Styrke är med på Absolute Music 64.

Min engelska sida om Tove har lite basic info för besökare som inte kan svenska. Den röda fliken uppe till höger är ett program som visar hur många som är online. Om man klickar på den får man se statistik. (Dashboard, readers, maps, history.) Om folk utanför norden upptäcker Tove tycks det vara genom Idol (som finns över hela världen) eller engelskspråkiga musikbloggar. Troligen söker de flesta på Youtube om de blir nyfikna och där  finns det ju mycket klipp med Styrke, framförallt från Idol.

Att jag har gjort den engelska sidan är för att de som kommer hit ska kunna klicka på den engelska flaggan om de inte förstår svenska. Google Translate ger ju inte världens bästa översättningar, även om programmet är bättre än inget om man ska försöka läsa till exempel kinesiska, grekiska eller ryska. Jorden har blivit rundare och blogginlägg om Tove på kinesiska kan mycket väl dyka upp.

måndag 13 sept

Tjena!

En ny härlig vecka och Tove Styrke live i Umeå finns på Youtube. Mumsig mumma för mumier. Vad mer kan man önska sig en mulen måndag?

Listplaceringar för Tove Styrke och Million Pieces söndag 12 september

Tracks 7
Digilistan 22
Sverigetopplistan 21
iTunes 59

Expressen har gjort en inventering av artisterna som blivit kända genom Idol. Vilka som är ”bäst” är förstås en smaksak, men tidningen har försökt se hur bra eller dåligt det har gått för de medverkande. Vi har hört det förut, men att vinna Idol är ingen garanti för framgång på lång sikt.

Att sätta getingar på kulturfenomen är förstås bara en kul grej, men jag tycker det blev förvånansvärt träffsäkert. En doktorsavhandling i mediakunskap hade kanske inte kommit så mycket närmare sanningen. Men så är ju tevekändisar tabloidernas mammas gata också.

Skadeglädje är alltid kul och vinnarna Marie Picasso, Markus Fagerwall och han-som-vann-första-året  uppfyller väl alla krav för att kallas fiaskon. När det första albumet slutat sälja i såpans efterdyningar var det slut i rutan. Trots en musikalroll kan väl vinnaren Kevin också få stämpeln loser i pannan. Lanseringen av Erik Grönwall som ny svensk rockidol har misslyckats och att sjunga i HEAT är troligen den mest hedersamma utvägen för honom just nu. Men det är synd om killen som alltid kommer att bli jämförd med Tove Styrke.

E.M.D. startade kanske som ett hobbyprojekt, men blev en större framgång än de flesta väntade sig. Kommersiell framtoning fjärran från artistisk integritet är kanske inte så snällt, men måste väl sägas vara en träffande beskrivning.

Agnes togs först som ett exempel på fiasko, men lyckades resa sig i andra ronden och är den enda som fick fem getingar – på grund av kungliga bröllop och utländska listor. Flitiga Måns och Darin får fyra getingar var, något som knappast kan ifrågasättas om man ser på hur mycket de har synts och gjort.

Den gudomliga och utomjordiska Amanda Jenssen är den enda som kallas finkultur eller finartist och får fyra getingar för sitt kreativa skapande. Underförstått går lite välförtjänt cred till Mr Wiksten, som varit en katalysator i geniets skapande process. Jag vill bara tillägga att Amanda är folkligare än man skulle tro och till exempel ligger på Svensktoppens fjärde plats med fyrtiotre veckor på listan. Just nu lanserar Sony Music Amanda Jenssen i Tyskland, men då handlar det inte om hits modell Agnes eller Darin, utan om gig på riktigt coola klubbar och Reeperbahn-festivalen. Sony har hela tiden fört fram henne som en excentrisk och creddig musikskapare och inte yet another söt och duktig svensk sångerska.

Mot den här bakgrunden är tre getingar för Tove Styrke riktigt bra – och, tycker jag,  ganska rättvist. För mig är det fortfarande en gåta varför det enda resultatet efter snart ett år är en singel med Tove Styrke, men det får vi kanske veta så småningom. Expressen skriver om Tove Styrkes lyckade framförande i Allsång på Skansen och att detta gav henne fin kritik.

Tove Styrke är den enda som sägs ha ovanlig utstrålning och förutspås en liknande karriär som Amanda Jenssen, vilket jag tycker är en stor komplimang. Och kanske en spådom som kommer att slå in, men Tove Styrke är lite full i fan och det är alltid svårt att veta vad hon kommer att hitta på. Dessutom har Amanda sagt att det egna skapandet och tillfredsställelsen bra prestationer ger är livsnödvändigt för henne, medan Tove Styrke har sagt att hon lika gärna kan sitta i en stuga i skogen och lira lite piano.

11 september 2010 - Posted by | Tove Styrke |

60 kommentarer »

 1. Bali? Rätt coolt, och visar kanske hur världen krymper med Internet.

  Kommentar av plingplong | 23 september 2010 | Svara

 2. MP spelades i danska P3 idag 21:18, för tredje dagen i rad. Tidigare har den spelats i nattradion eller radiosporten, den här gången är det på prime time, av DJ Mikkel Bagger. Det tar sig!

  Kommentar av Erik | 20 september 2010 | Svara

 3. En kul koppling:
  Popgeni, som skriver om det bästa som hänt i pophistorien, och som bland alla storheter skriver om Tove, att hon kan bli hur stor som helst (och att tovestyrkebloggen är skönt utfreakad), rekommenderas av Jan Gradvall, som väl är landets främsta musikjournalist, och som gillar den blogg Krook har om Amanda.
  http://popgeni.blogg.se/2010/august/dagens-fraga-13.html
  http://gradvall.se/artiklar.asp?entry_id=670

  Kommentar av Tomas | 20 september 2010 | Svara

 4. Missa inte Tove på P3 Populär i veckan 🙂

  Kommentar av Camilla | 19 september 2010 | Svara

  • GAH! vill dit!

   Kommentar av Erik | 19 september 2010 | Svara

  • Klubbturnén skulle ju börja efter nyår men tycks nu starta tidigare, kanske direkt efter att skivan släppts. Det tyder på efterfrågan.
   Jag undrar hur de gör med alla hennes yngre fans. Stället i Eskilstuna har 21-årsgräns. Andra artister har ibland kört en matinéspelning på eftermiddagen och klubbgig samma kväll.

   Kommentar av Erik | 19 september 2010 | Svara

  • Det vill man gå på.:)

   Kommentar av Jimmy | 21 september 2010 | Svara

 5. Tove spelades i Dansk radio igår kl.18:39 och idag på morgonen kl.05:10. Det betyder att Tove har spelats 2 gånger denna vecka, i en radiokanal som inte är Svensk. Förlåt om jag gör en big deal av att hon spelas i danmark, men det är speciellt med tanke på att hennes enda idol konkurrent är, nyligen internationella, Amanda Jenssen och andra stora världs stjärnor från Sverige som Robyn och Lykke Li, och Nordens stora rockband Kent. Darin som spelats flytigt i (Svenska) P3, nästan lika mycket som Tove, finns inte i den Danska spellistan (vad jag kan se). Happyland har spelats en gång (kl.05:14 den 17 sep) den här veckan, och jag undrar, hur länge har Amanda spelats i dansk radio?

  Kommentar av N | 19 september 2010 | Svara

  • Det ÄR en big deal. 🙂
   Amanda började spelas i våras, Darin spelas nog (hans nya singel har kanske inte släppts där än) och Agnes hit sålde platina i både Norge och Danmark. Men detta är resultatet av skivbolagens utlandslanseringar av artisterna.
   Tove har knappast lanserats utanför Sverige än, även om MP med någon slags automatik finns på iTunes i hela Europa. Det måste bero på en spontan efterfrågan – danska P3 har koll på Sverige och plockar ibland upp intressant ny musik. Det är häftigt!
   Det skulle vara kul att höra hur de annonserar henne när de spelar låten, men jag har inte hittat något sätt att lyssna i efterhand.

   Kommentar av Erik | 19 september 2010 | Svara

 6. Vad tror ni då, kommer det en ny singel innan albumet släpps?

  Kommentar av Karin | 19 september 2010 | Svara

 7. Million Pieces klättrade även på Tracks, och är denna vecka nummer 6.
  Om ni bara ska göra ett val i helgen, rösta då på Million Pieces på Tracks 😉

  Kommentar av Peter | 18 september 2010 | Svara

 8. Ute och flög idag. SAS har Million Pieces på en av sina radiokanaler på flyget, åtminstone till USA. Kanalen heter ”Scandinavia”. Fler f.d. idoler finns också med. Agnes spelas också i den kanalen. Dom spelar också Måns och Darin, men då i kanalen ”Hits for kids”.

  Kommentar av Tomas | 18 september 2010 | Svara

 9. betyder detta att MP har börjat spela i dansk radio (DR)
  http://www.dr.dk/p3/musik/nymusik/2010/09/17/ny-musik-pa-p3-uge-37/

  Kommentar av N | 17 september 2010 | Svara

 10. hej jag heter tove och ag har en liten fråga!
  är det tove som skriver den här bloggen eller är det någon annan snälla svara och om det är tove så undrar jag när hennes skiva släps och jag vill ha hennes atograf
  snälla

  Kommentar av tove | 17 september 2010 | Svara

  • Nej, det är inte Tove som skriver här, det är bara jag. Tove har sagt att hennes skiva kommer i november. Har någon ett tips om hur man fixar en autograf?

   Kommentar av Roger Krook | 17 september 2010 | Svara

   • Jag hade guldläge när jag var på allsången iaf. Så VIP rekomenderar jag 😉

    Kommentar av E | 17 september 2010 | Svara

   • Bästa chansen just nu är väl att maila till hennes presskontakt, petra.akesson@sonymusic.com , och be om en.

    Kommentar av Erik | 17 september 2010 | Svara

 11. Idols producent visar prov på god smak. Million Pieces spelades i bakgrunden under kvällens program.

  Kommentar av Erik | 16 september 2010 | Svara

  • Jag hörde det också! 🙂

   Kommentar av Sanna | 16 september 2010 | Svara

 12. MP klättrade till plats 3 på Labyrint Topp 20. Bara Robyn x2 före.

  Kommentar av Erik | 16 september 2010 | Svara

 13. Senaste budet om när skivan kommer: 2010-11-12
  http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/lista-skivor-som-ges-ut-i-sverige-i-host_5328747.svd

  Kommentar av Tomas | 15 september 2010 | Svara

  • Grymt, jamen nu ska det nog stämma 🙂

   Kommentar av Peter | 15 september 2010 | Svara

  • 10 dagar tidigare än Cissi Wallin sa. Kul om det stämmer!
   Fast det är ju inte säkert att den uppgift som publiceras sist är mest rätt eller aktuell. Vi får se vad Tove säger i P3 Populär.

   Kommentar av Erik | 15 september 2010 | Svara

 14. Härligt, Tove ska vara med i P3 Populär den 23/9:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2785&artikel=4014692

  Kommentar av Peter | 15 september 2010 | Svara

 15. Jag hejar definitivt på Freja den här säsongen, men jag tycker inte att hon är lik Tove alls. Jag älskar Tove, men jag tycker att Freja har en bättre röst rent tekniskt. Hon har bättre ton i den. Tove har mer utstrålning, dock

  Kommentar av Sanna | 15 september 2010 | Svara

  • Jag är inte så imponerad av Frejas sång i auditionen. Det känns som en överdriven hype. För att briljera med den låten tycker jag det krävs mer. Men går hon vidare kommer jag nog heja på henne ändå.

   Kommentar av Peter | 15 september 2010 | Svara

  • Jag gillar Freja. Jag tycker faktiskt att hon påminner en hel del om Tove som hon var tidigt i Idol – klädstil, utseende, röst och känsla. Toves karisma märktes ju inte så mycket till att börja med. Inte heller hennes musikalitet eller musikstil eller egensinne.
   Freja verkar vara mycket mindre scenvan än Tove. Förhoppningsvis kan hon utvecklas och gå långt, men någon ny Tove är hon knappast. Det är väl ingen. 😀

   Kommentar av Erik | 15 september 2010 | Svara

  • Jag tyckte hon var mer som den här tjejen i Fame Factory än som Tove:

   Kommentar av Tomas | 15 september 2010 | Svara

   • Jag såg inte Fame Factory och Pauline Högberg var en ny bekantskap för mig. Hon ser väldigt rutinerad ut på scenen för att vara 16-17 år. Nu sjunger hon tydligen på finlandsbåtar och i köpcentra och ser ut så här: http://www.finest.se/imageGallery/image_popup.php?igiid=311841 Det är hon i mitten 😉

    Kommentar av Roger Krook | 15 september 2010 | Svara

    • Hon är en grym jazz/blues/soul-sångerska, men jag har för mig att hon inte ville vara i rampljuset längre. Kolla dom andra klippen på youtube där hon sjunger Mad about the boy och Without you i en galleria (dåligt ljud dock). Skulle hon få för sig att ställa upp i idol nu så kan dom flesta andra vända och gå hem.

     Kommentar av Tomas | 15 september 2010 | Svara

     • Ha! Pauline Högberg. Hejade på henne när det begav sig, heee

      Kommentar av Sanna | 16 september 2010 | Svara

      • Sen så finns ju den här tjejen. Hon är inte like Tove alls, men jag ville bara att ni skulle se, hehe

       http://www.tv4play.se/noje_och_humor/idol?videoId=1.1764349

       Tycker hon är helt underbar och jag undrar varför dom inte visade det i TV. Hon måste ju ha gått vidare

       Kommentar av Sanna | 16 september 2010 | Svara

 16. MP ligger fortfarande på P3:s A-lista, 12 veckor efter den släpptes.
  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2018&grupp=6164

  Kommentar av Tomas | 14 september 2010 | Svara

 17. En liten rolig sak bara. Den 16e mest sedda klippet på Aftonbladet är när Tove är modell. Ett klipp från idoltiden 🙂

  Kommentar av E | 14 september 2010 | Svara

 18. jag fattar inte hur dom kan jämföra tove med robyn

  Kommentar av jonathan | 13 september 2010 | Svara

 19. Plats 22 på digilistan denna vecka.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2697&artikel=4001231

  Kommentar av Tomas | 12 september 2010 | Svara

 20. Jag vill att den där låten som man hörde lite av på youtube innan MP kom ut ska vara hennes nästa singel. Tycker den verkar jätte bra

  Kommentar av Sanna | 12 september 2010 | Svara

  • Och jag menar den här, hehe

   Det låter som om den kommer bli bättre än MP

   Kommentar av Sanna | 12 september 2010 | Svara

   • Det är fortfarande möjligt att den kommer med på albumet. Den skulle kunna vara en av de ”stora” låtarna.

    Kommentar av Peter | 12 september 2010 | Svara

 21. I samma omgång som Anch Marie, så tryckte jag att Daniel Karlsson var bäst. Han släppte också en singel för några år sen. En jätte bra singel. Sen dess har man tyvärr inte hört mycket. Tycker det till och med att Tove är rätt lik honom i scensättet

  Kommentar av Sanna | 11 september 2010 | Svara

  • Oj, mitt tangentbord lite knasigt. Jag menade ju Amanda och Marie, haha

   Kommentar av Sanna | 11 september 2010 | Svara

  • Och jag ska bara säga att jag tycker till och med att han är en av dom bästa i Idol någonsin

   Kommentar av Sanna | 12 september 2010 | Svara

 22. De sa på radion idag att Toves skiva släpptes igår men det stämmer väl inte den släpps väl i november?

  Kommentar av Lina | 11 september 2010 | Svara

  • Dom sade fel på radion. Enligt Tove så kommer den i november.

   Kommentar av Tomas | 12 september 2010 | Svara

 23. Det är lite svårt att sätta getingar på Tove med tanke på hur lite det kommit sen Idol, men så har det lilla varit riktigt bra också, och mina förväntningar är rätt höga just nu. Undrar också hur representativ singeln är.

  Kommentar av plingplong | 11 september 2010 | Svara

  • Hon sa att MP är snäll men udda. Och att det kommer galna låtar. Så MP kanske är en försmak åt vilket håll det går. För att vänja oss lite, haha. Det ska också komma stora låtar, det kanske är Sony som fått igenom att få med någon ballad från någon av de vanliga låtskrivarna, dom som skriver idolvinnarlåtar typ. För att inte skivan ska kännas helt utflippad.

   Kommentar av Tomas | 12 september 2010 | Svara

 24. Amanda och Tove är såklart i en klass för sig. Agnes har också stora kvalitéer, kanske den bästa sångerskan som deltagit (kommer i alla fall inte på nån annan just nu). Darin är en helt ok artist, men ingen jag skulle köpa skivor med. Nån som borde få skivkontrakt men som förmodligen saknar egen drivkraft är Lars Eriksson. De egna låtar han gör på Youtube är riktigt bra och han framför dem känsligt.

  Sen gillade jag Sibels första låt i Melodifestivalen, Anna Bergendahls röst och vissa av Johan Palms skrålanden.

  Vad i övrigt är, låtom oss glömma.

  Kommentar av Giorgio | 11 september 2010 | Svara

  • High five på det.

   Kommentar av Tomas | 12 september 2010 | Svara

   • Skål!

    Kommentar av Giorgio | 12 september 2010 | Svara

 25. Jag är väl den enda här som tycker Amanda är rätt värdelös och tycker bara hon är OK inspelad. Hon sjöng falskt genom hela Idol och tycker hon verkar en aning arrogant och stöddig. Och jag tycker faktiskt att Marie Picasso är bättre och tycker det är synd att hon inte kom längre in sin karriär. Jag tycker också inte att det är ett fiasko att Kevin är med i en musikal. Han tycker tydeligen det är kul och det är ju inte så att han är bortgömd. Han har ju en artist karriär. Han hgar bara valtr att göra nåt annorlunda med den. Jag gillade honom. Jag hejade på Anna Bergerndahl den omgången men jag förstod efter att hon åkte ut att det var för det bästa. Hon var för stor för Idol och hennes röst var så annorlunda att hon inte blev så mainstream. Kevin var en värdig vinnare. Jag håller dock med on Erik.

  Kommentar av Sanna | 11 september 2010 | Svara

 26. Expressen visste kanske inte att Amanda legat på topplistan i Tyskland, då hade kanske hon också fått en femma.

  Förresten, nu är det val och jag uppmanar alla att RÖSTA. Alltså på Tove i Tracks. Hon hamnade på sjunde plats denna vecka. Och förvirringen kvarstår, Kaj Kindvall sade så här efter att de spelat Million Pieces: ”Nu har hon nått en ny milstolpe då, i karriären kan man säga, med sitt nya album som kom ut i går.”

  Så nu tar jag en taxi ner på stan och köper skivan. Hittar jag den inte så skickar jag taxikvittot till Sony Music.

  Kommentar av Tomas | 11 september 2010 | Svara

  • Lycka till med det skivköpet! Fast du borde hellre skicka taxikvittot till Sveriges Radio. 😀
   Jag är djupt besviken på Kaj Kindwall. Han har tappat det helt. Dags att gå i pension kanske.
   Jag skickade faktiskt ett mail till Tracks och påpekade felet. Och så har jag ju röstat förstås.

   Kommentar av Erik | 12 september 2010 | Svara

   • Jag har också mailat dom och påpekat felet. Däremot kanske det inte är Kaj vi ska hänga utan mer redaktionen som gör research för han gör inte allt själv.

    Kommentar av Marcus | 12 september 2010 | Svara

    • Men Kaj är ju producent, så det är väl hans ansvar ändå. Dessutom ÄR han Tracks – och lite av en levande legend, skenbart allvetande om vad som sker bakom kulisserna i musikbranschen.

     Förra veckan skrev jag att det skulle bli intressant att höra vad han skulle säga när det utgivningsdatum han trodde på hade passerats, och det blev det ju. Nu blir det ännu mer spännande att höra vad han säger på lördag efter att ha fått våra mail och förhoppningsvis kollat upp det.

     Kommentar av Erik | 12 september 2010 | Svara

     • Albumet kanske kom ut igår i Kongo-Kinshasa?

      Kommentar av Tomas | 12 september 2010 | Svara

      • Ja, Sony kanske satsar på den svarta marknaden.

       Kommentar av Roger Krook | 13 september 2010 | Svara

      • Det blir en dyr taxiresa i så fall.
       De kanske har singeln Higher där nere också. CDON vet fortfarande inte när de får in den. 😉

       Kommentar av Erik | 13 september 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s