Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Idol utan Tove Styrke

onsdag 6 oktober

Morsning korsning!

Om man gillar någon så bryr man sig. I vintras funderade vi mycket över Tove Styrkes privata bloggar, spellistor och liknande. Kanske kunde hon avslöja för mycket, kanske var det ett psyko (som drev ett motell tillsammans med sin döda morsa) som låtsades vara Tove Styrke.

Idag är väl det mesta avslöjat och Tove Styrke har professionella PR-människor, spinndoktorer, stylister, experter på marknadsföring online, bananböjare och annat löst folk till sitt förfogande. Har hon frågor om IT-säkerhet kan hon muta någon nätverkstekniker med en Joltcola och få en privatlektion.

Idag tycker jag de eventuella privata grejer Tove Styrke har är något mellan henne och skivbolaget. Jag väntar bara på livstecken i form av en singel, en teaser-video och förstås Albumet med stort A.

Och hoppas det här är lugnet före stormen.

tisdag 5 oktober

Yo bro!

Falska Facebook och Twitter blivit ett problem för många kändisar. Ibland hamnar uttalanden av falska kändisar i skvallerpressen! Du har kanske läst några sådana artiklar utan att veta om det.

Det kan vara svårt att skilja på en äkta och en falsk Twitter om båda säger den andra är bluff. Men en länk från skivbolaget visar vem som är äkta!

En Facebook eller Twitter (i motsats till en blogg eller hemsida) har så standardiserat utseende att det är lätt att fejka. De tovar som berättar hur dåligt de mår eller skriver svordomar är förstås falska. Ändå kan många låta sig luras. Att Tove Styrke idag skulle ha egna Facebook och Twitter vid sidan av Sonys är extremt osannolikt. Kanske har hon sådana för att hålla kontakten med kompisar, men då är de inte öppna för några andra. Och de som är öppna sköts av hennes PR-folk, inte av henne själv. Tove Styrke är ju en professionell artist och ingen idoldeltagare nuförtiden!

De sajter jag länkar till under ”Länkar” är äkta. De falska tovarna vill jag inte tipsa om så de får fler besökare. Jag vill inte ens använda min tid till att kolla vilka det finns. Bojkotta skiten!

Ett roligare ämne: Under min dagliga privatspaning hajade jag till av frasen ”Jag älskar Tove Styrke”. Det var en konstnär i London som uttryckte sin kärlek på ärans och hjältarnas språk. Det gav mig idén till ett Cheat Sheet på min engelska sida. Imponera på världen och skriv ett meddelande på Toves eget språk:

I love Tove Styrke = Jag älskar Tove Styrke.
I am listening to Tove Styrke = Jag lyssnar på Tove Styrke.
Tove Styrke is awsome = Tove Styrke är grym.
I am from Barcelona = Jag är från Barcelona.
Hello Tove Styrke, how are You? = Hej Tove Styrke, hur mår du?
Yo bro, what’s up? = Tjena, läget?
I will not buy this record, it is scratched = Var snäll och smek mig på stjärten.

måndag 4 oktober

Mitt budskap med den här bloggen är inte att ”dom” är ute efter oss. Visst finns det en sammansvärjning där FremantleMedia, Sony Music, Tv4 och kvällspressen ingår. Visst tjänar de pengar på artister som Tove Styrke. Men så måste det fungera, om vi ska få höra Tove Styrkes musik.

söndag 3 oktober

Howdy!

Tove Styrkes nya scenkostym är tydligen vintageklänning från femtiotalet (axelbandslös balklänning, vid ena tillfället med synliga behåband) och skinheadskängor. (Tove Styrke har talat om ”mina Dr Martens.”)  Hon var klädd så på Café Opera och Nalen, även om man inte ser fötterna på bilderna från cafét och kan vara säker på att hon hade kängor där. Jag säger bara en sak: Perfekt.

Tove Styrke har sagt att det är ”skrattroligt” med folk som intresserar sig för alla detaljer kring henne. Ett gott skratt förlänger livet och därför ska jag inte försöka bli mindre nördig på området Tove Styrke, även om jag tycker sovställningen (som Aftonbladet frågade om) är på gränsen till närgånget. Låt mig istället låna en annan fråga från samma tidning: -Har Fröken Styrke varit utklädd till pepparkaksgumma någon gång?

lördag 2 oktober

En Toveblogg kan knappast undvika ämnet Idol. Många, inklusive de som blivit kända genom programmet, känner en slags hatkärlek till tävlingen. 2007 lanserades till och med konspirationsteorin att programmet var ett försök med psykologisk krigföring, man ville se om juryn kunde få folk att rösta på en viss artist. Inom parentes sagt kom hon tvåa. Men nu är det inte Försvarets forskningsinstitut som uppfunnit Idol, det är en succé över hela världen utom i några afrikanska och arabiska länder. Indonesien är ett fundamentalistiskt muslimskt land med censur och stränga anti-pornografilagar, men dekadens i form av Idol är både tillåtet och extremt populärt. Att följa förhoppningsfulla ungdomar och lära känna dem är ett nöje som spränger alla gränser i form av kultur, nationalitet, ras och religion. Idol har alltså blivit televisionens och musikens Mc Donalds eller Coca-Cola.

Den alltid lika läsvärde Jinge avslöjar att ekonomiska intressen styr hur svenska Idol presenteras i media. Läs inlägget Idolbluffen.

Det har gjorts åtminstone två vetenskapliga svenska arbeten om Idol. Det första handlar om att de tävlande måste verka trevliga för att vinna. Det andra handlar om de så kallade fjortisrösterna. Den viktigaste målgruppen är unga flickor som identifierar sig med kvinnliga deltagare och diskuterar deras stil och klädsel med kompisar. De viktigaste exemplen som ges är Amanda Jenssen, Anna Bergendahl och Tove Styrke. Om man ska tro på mediaforskarna är det de trevliga och de som unga flickor kan identifiera sig med som har störst chanser att vinna.

Just därför blev många förvånade när Tove Styrke inte vann! Visst var Idol roligare med Tove Styrke, men det finns bara en Tove Styrke och verkligheten går inte i repris.

Peter tipsar om Linneas album på Spotify och det är helt enkelt in i helvete bra. Skönt, då har man någon att heja på i år också. Som dessutom har stora chanser att vinna både idolpublikens och de hippa musikjournalisternas hjärtan.

Jag lyssnar sällan på svensk jazz gjord efter 1945 och har lyckats missa Prylf. Så här positivt har redan Orkesterjournalen (sedan urminnes tider Sveriges tidning för jazzmusiker) skrivit om Linnea och hennes polare:

Albumet får 5 av 5.

Artikel om Prylf i OJ 2009

OJ: Rösta på Linnea i Idol

Det är inte direkt vanligt att gå hem lika bra i finkulturella OJ och den så kallade Aftonhoran:

Linnea golvade juryn

Här är Myspace för Linneas band Prylf. Otroligt cool promotionbild på Linnea btw:

De flesta i bandet studerar på musikhögskolan – och det hörs. 23-åriga Linnea kallas ”frilansande musiker” i OJ. Liksom Geir Rönning är hon alltså ingen oprövad talang, men Idol skulle ju satsa på lite främmande fåglar i år.

Signaturen Karo tipsar om att även Elin Blom, 16 år, trots sin ringa ålder är veteran från finska Melodifestivalen. Lite privatspaning visar att Karo har helt rätt. Se Elin Blom sjunga Love at the first sight i Suomen euroviisuehdokkaat 2010 ! (Klicka på Sister Twister en bit ner på sidan.)

Finns även på Youtube i annan version:

Elin Blom vann lilla Melodifestivalen (MGP) och representerade (klädd i brillor och mormors löshår) Finland i Oslo 2007 med låten Fröken Perfekt. Alla tjejerna i bandet Sister Twister var 12-13 år gamla och gick i samma klass. Sister Twister kom fyra i den stora Melodifestivalen 2010, med låten Love at the first sight. Nu är Elin äntligen tillräckligt gammal för att vara med i svenska Idol och därför på väg att flytta till Stockholm.

Och här är tjejerna med massor av kaxig attityd i MGP. Kolla in den iskalla trummisen, inget att leka med!

 

02 oktober 2010 - Posted by | Tove Styrke |

26 kommentarer »

 1. Ja en singel kommer väl snart?

  Kommentar av plingplong | 06 oktober 2010 | Svara

  • Det är svårt att säga när. Så här var det för Amanda iaf:
   2008: Amarula Tree 14/4. KILLING MY DARLINGS 5/5
   2009: Happyland 28/9, HAPPYLAND 26/10
   2010: Happyland 13/4, HAPPYLAND (int.) 30/4

   Dvs 2-4 veckor före skivsläppet.

   Nu är det 5 veckor och 2 dagar kvar.

   Kommentar av Tomas | 06 oktober 2010 | Svara

   • Om man ska ha en gissningstävling så gissar jag på ny singel 20 oktober. Antingen en galen låt eller en stor låt i electronica-stil. Kanske Young Heart? 🙂

    Kommentar av Roger Krook | 06 oktober 2010 | Svara

    • I så fall itunes på måndagen den 18:e, och kanske radion på helgen den 16-17, och hoppsan, då är det bara en och en halv vecka kvar 🙂

     Kommentar av Tomas | 06 oktober 2010 | Svara

     • Young Heart skulle va fint.

      Kommentar av Giorgio | 06 oktober 2010 | Svara

    • Ja det hoppas jag! Det lilla jag hörde lät lovande 🙂

     Kommentar av plingplong | 07 oktober 2010 | Svara

   • Och Amandas hemsida öppnade samtidigt som Amarula Tree släpptes. Numb dök upp på YouTube tre dagar tidigare.

    Kommentar av Erik | 06 oktober 2010 | Svara

 2. Här är en journalist som gjort en intervju med coola Tove idag:
  http://privaterocklife.wordpress.com/2010/10/06/over-and-out-3/
  Hon var även på Sonys mediavisning och såg fantastiska Tove:
  http://privaterocklife.wordpress.com/2010/09/30/hoppsan-2/

  Kommentar av Tomas | 06 oktober 2010 | Svara

 3. Albumet skulle väl komma i November (?)

  Känns som att något borde hända snart tycker man

  Kommentar av ..... | 06 oktober 2010 | Svara

 4. Angående Toves privata facebook så har hon ett annat namn hon använder sig av. Troligen för att sålla bort alla vänförslag hon får

  Kommentar av Johan | 06 oktober 2010 | Svara

 5. Älskar att du nämnde Monty Python förresten. Dom är bäst

  Kommentar av Sanna | 05 oktober 2010 | Svara

  • Ja, det finns ingen som har lyckats göra något liknande. Dom har en kanal på Youtube med både gammalt och nytt i HD-kvalitet, förresten. 🙂

   Kommentar av Roger Krook | 06 oktober 2010 | Svara

 6. Vad tyst det är om Tove nu. Knappt ens någon som skriver om henne i bloggar längre. Förutom här då förstås! Men det är väl lugnet före stormen. Det skulle vara trevligt med någon form av teaser från officiellt håll, lite videofootage från studioarbetet kanske?

  Kommentar av Tomas | 05 oktober 2010 | Svara

  • En liten repris på Numb skulle sitta fint! 🙂 Och det skulle även kunna komma en andra singel om en vecka…

   Kommentar av Roger Krook | 05 oktober 2010 | Svara

   • Lite fel forum men ändå. Är du ensam om att ha en blogg om Amanda nu? Dom andra verkar ha lagts ner en efter en.

    Kommentar av Marcus | 05 oktober 2010 | Svara

    • Ja, man kan nog säga att jag är ensam nu, men Amandalover och Bonnie Noun som tar bilderna på min blogg har en del amandagrejer på sina bloggar.

     Kommentar av Roger Krook | 05 oktober 2010 | Svara

 7. Visste inte att det finns en massa falska Tove men det förvånar mig inte, det har drabbat andra kändisar. Men att en kändis aldrig skulle skriva själv på twitter eller internet överhuvudtaget är nog inte helt sant.

  Kommentar av plingplong | 05 oktober 2010 | Svara

  • Det stämmer att kändisar kan skriva själva! I USA finns det falska och äkta kändisar på Twitter som säger att den andra är bluff! Men att Tove idag skulle ha en privat Facebook eller Twitter vid sidan av Sonys är ändå extremt osannolikt.

   Kommentar av Roger Krook | 05 oktober 2010 | Svara

  • Man kan se om det är en riktig kändis på twitter om dom har blivit ”verified” Om man klickar på namnet och kommer till deras side så är det en bock tror jag och det står ”verified” om det är en riktig kändis

   Kommentar av Sanna | 05 oktober 2010 | Svara

 8. Haha, det här har ju inte med ämnet att göra men jag har nyss blivit, och jag har ingten aning om hur det gick till, blivit ett David Bowie fan. Det bara hände, hehe. Och jag skulle dö lycklig om någon i Idol det här året vågar sig på den här

  En version som enligt min åskit är mycket bättre än när Freddie Mercury sjöng den. Underbar låt

  Kommentar av Sanna | 03 oktober 2010 | Svara

  • Grym låt och ett av historiens bästa intron. Det är en bra version och Bowie funkar mycket bättre med Gail (?) än med Freddie. Däremot tycker jag inte de slår den här versionen med Queen:

   Det var faktiskt snack om att Johan Palm skulle göra den i duett med Robin E (om nån minns honom). Det hade nog blivit katastrof. I år finns det några som skulle klara det, Olle och Alice kanske. Frågan är om inte husbandet är den svaga länken. De har inte varit bra.

   Kommentar av Erik | 03 oktober 2010 | Svara

   • Det var det klippet jag kollade på igår faktiskt och jag tycker ändå att David och Gail gör den bättre. Hennes ”bom bom bah beh” är bättre, hahaha. Alice skulle säkert göra den bra faktiskt. Den passar henne

    Kommentar av Sanna | 03 oktober 2010 | Svara

    • Okej, vi tycker olika. 🙂 Jag måste ju säga att den funkar bra med en tjejröst. Så har jag aldrig hört den.
     Under Pressure tycks av någon anledning alltid vara bättre live än den ursprungliga studioversionen.

     Kommentar av Erik | 04 oktober 2010 | Svara

     • Ja, den är mycket bättre live än inspelad. Av både Freddie och David

      Kommentar av Sanna | 04 oktober 2010 | Svara

 9. Jag har sett ytterligare en vetenskaplig studie om Idol faktiskt. Den handlade om skillnaderna mellan hur vinnarna Agnes Carlsson och Markus Fagervall presenterades av media – ur ett genusperspektiv. Inte oväntat framställdes hon som blyg, oskuldsfull och söt, medan han framställdes som tuff och självständig. Att hon vid den tidpunkten var en sjuttonårig skolflicka och han en 24-årig tribaltatuerad byggnadsarbetare tycktes liksom inte höra till saken.
  Tänk vad man han hitta på. 😀
  http://epubl.ltu.se/1402-1773/2007/262/LTU-CUPP-07262-SE.pdf

  Kommentar av Erik | 02 oktober 2010 | Svara

 10. Glöm inte Elin också. Elin och hennes band har varit med i både lilla melodifestivalen och ”stora” melodifestivalen i Finland.

  Kommentar av Karo | 02 oktober 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s