Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke – The Album blir en rökare i krysset

Söndag 7 nov

Idag söndag: Rösta på WLM i Tracks!

Tomas tipsar om att Tove Styrke intervjuas i DN Söndag. En kul grej är att Tove berättar lite om sitt sätt att arbeta med musik. Jag har lovat att inte jämföra TS med vissa andra sångerskor, så jag jämför henne med Frank Zappa istället.

Precis som FZ är TS mest kreativ sent på kvällen.Tove Styrke lägger sig vid ett-tiden och brukar vakna framåt 10-11. Förr var hon ju tvungen att gå upp när klockan ringde, men Tove Styrke säger att hon ”blivit morgontrött på sistone”. Väldigt typiskt är också att hon inte tar kvällen ledig, utan ”pillar på låtar, lyssnar på musik och dricker te” som det sista hon gör före dygnsvilan. Tove Styrke säger även (fortfarande enligt DN) att hon inte skiljer på helg och vardag. Så talar en konstnär som har sin passion som arbete.

TS går alltså upp 10-11 och äter youghurt. Frank Zappa var lite värre, han gick upp vid fyratiden på eftermiddagen och åt corn flakes.

Men TS är inte mer excentrisk än att hon gillar samarbeten med andra. Det gjorde FZ INTE och han blev övertygad om att dumhet och inte väteatomer var den vanligaste beståndsdelen i universum.

När Magnus Uggla pratade kollegialt med TS i radio berättade TS att hon gillar Sony Music. Frank Zappa sade att han visste allt om helvetet, han hade själv varit där – när han hade skivkontrakt med Warner Brothers!

Sens moral: Även musikskapare är individer och man ska inte placera alla i stereotypa roller. Själv är jag mest förvånad över att TS verkar gilla hundar och inte katter. Frank Zappa var en stor kattvän men drev hejdlöst med hundar, särskilt pudlar!

Nu börjar det komma recensioner av albumet Tove Styrke med Tove Styrke. Ska man vara nervös för recensionerna? Ska man bli förbannad om någon skriver en dålig recension?

Det gäller att minnas att vi ser en ny svensk stjärna födas och om ett par år kommer ingen att minnas vad det stod i recensionerna av Tove Styrkes debutalbum. Don’t try to get a certificate from the idiots. Mikael Wiehe har sagt något liknande på svenska, man kan inte ha det som sin drivkraft att försöka göra alla idioter nöjda.

Lite funderingar om konstnären och kritikern

”En finnig ynglings dåliga fantasi, ett omoget hjärtas fräcka drömmar, ett gränslöst förakt för konstnärlig och mänsklig sanning är de makter som skapat denna ‘komedi’. Jag skäms att jag sett den.”

”Undertecknad måste för sin del säga att han sällan sett något mera misslyckat, förljuget och tråkigt.”

”Denna hans senaste film avslöjar nämligen obarmhärtigare än någon tidigare hur ringa förutsättningar han har på den banan.”

”För att fortsätta i filmens egen stil så har (regissören) spytt opp sig själv i Stigs roll och tydligen trott att han därmed lämnat ett styvt bidrag till nutidsmänniskans psykologi.”

”Håller han på och kokar samma gamla soppa på det här sättet kommer till slut ingen att tro att han en gång hade en spik i botten på grytan.”

Det var en känslig konstnär som fick dessa dåliga recensioner i början av sin karriär. Men det gick bra ändå. 85 år gammal gjorde han filmen Saraband och New York Times skrev: Med Saraband bevisar Ingmar Bergman att han fortfarande är den störste nu levande filmskaparen. Gör sådant beröm att konstnären tål kritik bättre?

Nej. I Laterna Magica berättar IB om när han möter en journalist, som en gång skrev en elak recension, på gatan. Är det kanske dags att förlåta, vända blad och gå vidare? IB funderar ett ögonblick och slutsatsen blir: Nej, där går en fiende som ska förgöras. Jag önskar honom många evigheter i helvetet, där han ska få sitta och läsa sina egna recensioner.

För övrigt slog IB en kritiker på käften en gång. Efteråt sade IB att han ångrade sig. Han ångrade att han inte slog hårdare.

Men alla känsliga konstnärer är inte så våldsamma. Redan under Idol 2007 fick Amanda Jenssen elaka kommentarer av Bert Karlsson, både om sin sång och sitt utseende. Strax efter Idol uppträdde hon på Grammisgalan inför hela svenska musikbranschen. Mot slutet av låten gick hon ner till Bert Karlssons bord, drack ur ett glas med champagne som stod på bordet – och skakade hand med Bert. Sedan dess har Bert Karlsson bara sagt snälla saker om Amanda.

Claes af Geijerstam skämde ut sig genom att såga AJ och kalla henne överskattad sångerska i Idol. På senare tid har han istället framhållit AJ som ett exempel på hur man ska använda sin begåvning på bästa möjliga sätt. Så jag funderar på att förlåta honom… NOT! Clabbe är en fiende som ska förgöras.

Apropå AJ så har jag lovat att inte jämföra TS med AJ – och det löftet ska jag hålla. För oss som följt Amandas karriär efter Idol är det ändå kul och spännande att dra paralleller om debutalbum, recensioner, utlandskarriär och så vidare. Det tycker jag inte är jämförelse, bara ett sätt att försöka gissa hur skivbolaget ska marknadsföra TS och hur marknaden ska ta emot henne.

Därför tycker jag konversationen mellan Jan Gradvall och en annan musikskribent, som Erik tipsar om, är himla intressant. Gradvall antyder nästan att Tove Styrke kan bli lika geniförklarad för sitt debutalbum, som Amanda blev. Recensionen kommer i Dagens Industri Weekend på fredag.

Lördag 6 nov

Fredag 5 nov

Se Tove Styrke live NUUUUU! P4 har en livekonsert 13-15 på nedre planet i Kulturhuset vid Plattan i Stockholm. (Torget skall ej förväxlas med Perstorpsplattan i Perstorp.) Sänds även direkt i P4 Stockholm. Peter tipsade.

Tove Styrke var med 13.10 – 13.25. Först sjöng hon High and low (från albumet) och sedan snackade hon med programledaren Magnus Uggla. En blivande klassiker! Se Tove i fotbollströja här.

Lyssna efteråt: Uggla i P4. Lyssningsarkiv fredag 5 nov 2010 13.05. Spola fram 7 minuter.

Magnus Uggla pratar om den fina recensionen i Nöjesguiden. Erik tipsar om tidningen som pdf, sidan 56. Betyg 5 av 6 möjliga!

Torsdag 4 nov

Albumet Tove Styrke säljs nu till kampanjpris 99:-, åtminstone på CDON och Ginza. Jag fick ett meddelande om sänkt pris på förbeställningen idag. Kul att man satsar på att få många att upptäcka TS!

TS uppträdde ju på en fest Sony arrangerade för media- och branschfolk i Stockholm för ett tag sedan. Nu har liknande fester hållits i Göteborg och Malmö, men det framgår inte riktigt vilka som uppträdde där. Det intressanta är att Sony Music visar upp Tove som ett exempel på vad de kan erbjuda, vilket känns som ett fint erkännande. Tomas tipsade.

Jag vet inte varför, men jag kommer att tänka på Erik Grönwall, som slog ut Tove Styrke från Idol.

Hemsidan Sony hade för Erik är borttagen och man skickas till hemsidan för HEAT. HEAT säger de ska ägna sig åt att skriva låtar till sitt nya album den närmaste tiden. Hur som helst tycks Eriks framtid nu vara som sångare i HEAT. Kanske för att hans debutalbum inte sålde, kanske av någon annan anledning.

Om TS blir sångerska i något tjejband ska jag äta upp min hatt. På de nya låtarna påminner hennes röst ibland väldigt mycket om Deborah ”Blondie” Harry, när hon var trettiofem år och stod på topp. Samma utsökta sätt att (ibland) använda rösten på ett ytterst sensuellt sätt, men utan stora utspel. Vilket egentligen kanske är mer typiskt för en rutinerad jazzsångerska än för en trallande popflicka. Tove Styrkes potential måste vara enorm och allt tyder på att det är exakt vad hennes skivbolag anser.

Tomas tipsar: Nu finns Luthman-videon inte bara på Vimeo utan även på Youtube. Sony Music har kringgått sina egna spärrar genom att gå via strömningstjänsten VEVO, som bara kan ses i USA och Kanada men har en Youtube-kanal.

Tisdag 2 nov

N och Erik tipsar: På brittiska och franska Amazon finns nu aptitretare från alla låtar på albumet. Själv kommer jag inte att höra snuttarna, utan vänta tills jag fått albumet. Då blir det en högtidsstund att höra en låt i taget i lugn och ro.

I Sverige har vi fått höra hela Million Pieces, hela White Light Moment och en snutt av Bad time for a good time (Luthman-videon). Magnus tipsar: Den okända låten i teliareklamen är High and low från albumet.

Det är åtminstone uppenbart att hela albumet är en sammanhållen produktion med eget sound och samma synthiga musikstil. Allt annat får för min del i så fall bli en överraskning.

Jag kommer plötsligt på att vi hade en gissningstävling om släppet av ev. andra singel. Den kom 19 oktober och det var ungefär vad många gissade på. Och nu är det bara 10 dagar kvar till albumet.

Måndag 1 nov

Peter tipsar om att Tove Styrke ska vara musikredaktör i P3 nästa vecka 8-12 november. Hon kommer att spela sin favoritmusik och berätta om den. Lördagen den 13 oktober är Tove Styrke med i P3 Star.

Albumet släpps 12 november, nästa vecka, så det är ingen slump att TS plötsligt kommer att höras mycket i radio då. Tydligen blir det ett allt annat än diskret skivsläpp den här gången!

Erik tipsar om att White Light Moment nu går att köpa som mp3, till exempel hos Telia för 12.90 kr.

Lördag 30 okt

WLM säljs bara genom iTunes. Där är den nu nummer 7 på top 300 songs.

Fredag 29 okt

NY LÅT OCH VIDEO MED TOVE STYRKE

Peter tipsar: Sony Music har lagt upp en ny video med TS på sin hemsida. Hon blir mejkad för Luthman-fotograferingen och vi får höra en minut av EN NY LÅT: Bad time for a good time. (Starta videon under texten om nya singeln WLM.) OTROLIGT COOL LÅT!

 

Tove Styrke på Vimeo

Kommer Vimeo att ersätta Youtube? Det här är sjunde videon Sony lägger upp på Vimeo. Kolla in den med Lars-Kristerz eller Melissa Horn, det är riktig HD. Om man skaffar ett gratiskonto på Vimeo kan man bland annat ladda upp och ladda ner filer i hög kvalitet.

Vimeo går utmärkt att bädda in i bloggproffs.se. Försöker man bädda in Vimeo här i WordPress.com blir det bara några länkar:

http://player.vimeo.com/video/16312265

Tove Styrke – Luthman from Sony Music Entertainment Sweden on Vimeo.

WLM på Spotify och iTunes

WLM finns nu på Spotify. Peter tipsade.

Peter, Tomas och Erik tipsar: WLM finns nu att ladda ner för 9 kr på iTunes. Låten har redan stigit på iTunes topplista, plats 9 på top 300 songs.

————-

Erik tipsar om den första recensionen av albumet Tove Styrke. Starkt, Styrke! (pdf, sid 59) Det intressantaste är egentligen inte hur mycket recensenten  gillar albumet (det är ju en smaksak) utan att han kallar albumet udda, eget och fjärran från vanliga radiohits. Vi kan alltså se fram emot ett album lite utöver det vanliga. Jämförelserna med The Knife från i våras är kanske inte helt fel ändå? Och visst ger QX albumet bra kritik och visst är det roligt.

För övrigt behöver man inte ha doktorerat i bildanalys för att se att de nya promotion-bilderna visar en Tove Styrke med en ny image. Från sockersöt gullunge till livsfarlig yrkeskvinna? Nja, det är ju att gå från en stereotyp till en annan. Däremot sade Tove Styrke i någon intervju att hon inte bara vill bli uppskattad för att hon är söt, sjunger bra och har varit med i Idol. Hon arbetar seriöst och vill bli tagen på allvar för det hon åstadkommer.

Både de nya bilderna och det faktum att TS varit med och skrivit låtarna på debutalbumet visar att Tove Styrke har fler sidor än de som alla minns från Idol 2009. Att albumet sägs vara annorlunda och inte helt lättlyssnat tyder också på Tove Styrke slipper spela rollen av ännu en trallande jänta.

Troligen var det därför det tog så lång tid att göra albumet. Erik, Calle, Eddie och Rabih var inga stora utmaningar, det var bara att sjunga covers eller snickra ihop några låtar. Tove Styrke hade en unik talang och det hade varit kapitalförstöring att snabbproducera hennes debutalbum enligt Idol-mallen.

Musikvärlden förändras nästan skrämmande snabbt. För bara ett par år sedan fanns inte Spotify – för att ta ett exempel. Det är inte heller många år sedan man bar med sig en CD-walkman och det fanns butiker där man kunde köpa skivor till densamma.

Denna pågående revolution kräver att aktörerna anpassar sig eller försvinner. Vi kommer därför att få se nya sätt att sälja musik och upplevelser kring Tove Styrke. Kanske en återgång till livespelningar, kanske nya digitala upplevelser, men mest troligt en mix av gammalt, nytt och sådant vi ännu inte hört talas om.

Tove Styrke Bloggen Home

27 oktober 2010 - Posted by | Tove Styrke |

81 kommentarer »

 1. På musikguidens hemsida finns nu bilder på tove som gör sig redo för kvällen. Coolt att hon tog med sin manus som är nerskrivet på kaffefilter!;D http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3695&artikel=4158887

  Kommentar av Fredrik | 08 november 2010 | Svara

 2. WLM en världshit för Tove?
  http://teentoday.co.uk/news/?p=500

  Kommentar av Tomas | 08 november 2010 | Svara

 3. Har nu köpt biljett till Parken i Göteborg. Nån mer som ska dit?

  Kommentar av Giorgio | 07 november 2010 | Svara

 4. Nu har det blivit billigare att förhandsboka albumet från cdon.com och bengans. Frågan är: Varför?

  Kommentar av Karro | 07 november 2010 | Svara

  • Nu har GInza också sänkt.
   Ja varför? De sänkte inte samtidigt, så det kan knappast vara Sony som styr. Det måste vara priskrig på en skiva som förväntas ge stor volym. De ser en möjlighet att vinna nya unga kunder kanske?
   Det kan i alla fall inte handla om att skivan är svårsåld.

   Kommentar av Erik | 08 november 2010 | Svara

 5. Finns artikeln från DN att läsa på nätet??

  Kommentar av Jimmy | 07 november 2010 | Svara

  • Det är lugnt.. Har köpt tidningen nu.:)

   Kommentar av Jimmy | 07 november 2010 | Svara

 6. När det gäller elaka kritiker så gillar jag Jonathan Swifts kommentar i frågan (som citerades under ett av Toves YouTube-klipp): ”When a true genius appears in the world, you may know her by this sign; that the dunces are all in confederacy against her.”

  Både som artist och fan ska man nog försöka att glädjas åt de positiva omdömena och glömma de negativa, även om det lätt blir tvärtom. Just nu citerar jag Nöjesguiden så fort jag kommer åt.
  ————-
  Twitterkonversation:
  Patrik Leanderson (musikskribent på Norra Skåne): @jangradvall Kan inte Tove Styrkes album vara det bästa ”Idol-albumet” efter Amanda Jenssens debut?
  Jan Gradvall: Läs DI Weekend på fredag!

  Spännande! Utropstecknet i slutet bådar gott.

  Kommentar av Erik | 07 november 2010 | Svara

  • Oh, shit!

   Kommentar av Tomas | 07 november 2010 | Svara

 7. Intervju med Tove i dagens DN Söndag. Det var väl inget omvälvande som kom fram. Låtarna gjordes på gitarr och lät som visor i början. Det står Berger/Berger som upphovsmän på några låtar, det är Patrik Berger och Fredrik Berger. Det är inte aktuellt med lansering utomlands just nu. Sverige först.

  Kommentar av Tomas | 07 november 2010 | Svara

  • En riktigt bra artikel med fokus på musiken. Att man ens frågar en tonårig skivdebutant om det blir utlandskarriär är anmärkningsvärt.

   DN har Sveriges kanske snobbigaste kulturredaktion, så det blir ju grymt spännande att de vad som kommer att skrivas där. Söndagsbilagans redaktion är lite annorlunda, se bara vad jag hittade (läs ”årets besvikelse”, ”årets uppnäsa” och läsarkommentaren) 😀
   http://www.dn.se/blogg/sondagsbloggen/2009/12/26/arets-varsta-och-basta-5702

   Kommentar av Erik | 07 november 2010 | Svara

   • Det har faktiskt hänt förut. När dom intervjuade Amanda (Sydnytt?) inför hennes debutskiva. Det var då hon svarade ”First we take Sweden, then we take Berlin”.

    Men absolut, det hör nog inte till vanligheterna. Av hennes svar att döma så verkar det finnas med i en långsiktig planering: ”Vi får se hur det går här i Sverige först”.

    Kommentar av Tomas | 07 november 2010 | Svara

 8. fre 26 nov

  18:15 Go’kväll
  Tove Styrke sjunger från Go’kvälls scen

  http://svt.se/2.104349/1.1398587/kommande_valj_ratt_program-id

  Kommentar av N | 06 november 2010 | Svara

 9. WLM testas på Tracks!!! Nu ser vi till att rösta och få in den högt på listan lagom till albumsläppet.

  Kommentar av Erik | 06 november 2010 | Svara

 10. Den här bloggaren gör en intressant iakttagelse. Att hitsingeln ligger sist på albumet, det är inte så vanligt. Förklaringen kan vara att hela albumet håller en mycket hög nivå, det är inte en massa utfyllnadslåtar innan man kommer till den bästa låten sist på albumet.
  http://alienhits.blogspot.com/2010/11/tove-styrke-white-light-moment.html

  Kommentar av Tomas | 06 november 2010 | Svara

  • Ja det är nog ganska ovanligt.
   Intressant också hur han och flera andra utländska kommentatorer beklagar att inte Tove lanseras brett utanför Sverige.

   Kommentar av Erik | 06 november 2010 | Svara

  • Ännu bättre är att det går att få sig smakprov på amazon, både i Frankrike och UK. Spännande.

   Kommentar av Christer | 07 november 2010 | Svara

 11. Tove är mycket bättre live än inspelad tycker jag. Gillade High and low mer när jag hör den live

  Kommentar av Sanna | 05 november 2010 | Svara

  • En del artister är definitivt mer intressanta live.

   Kommentar av plingplong | 05 november 2010 | Svara

  • Ja, Tove sjunger den fantastiskt bra, och sången blir mer framträdande med det enklare arrangemanget.
   High and Low från Uggla i P4 på YouTube:

   Kommentar av Peter | 06 november 2010 | Svara

   • Hehe, det ser ut som hon har nattlinne på sig 😀

    Kommentar av Sanna | 06 november 2010 | Svara

 12. Tove kommer sjunga live från Kulturhuset i Stockholm i programmet Uggla i P4 idag kl. 13-15. 🙂
  http://erikakanberika.blogspot.com/2010/11/just-ja-kom-till-kulturhuset.html
  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3915

  Kommentar av Peter | 05 november 2010 | Svara

  • Tove sjöng High and Low (!) vilket följdes av en intervju. Går snart att lyssna på i efterhand i början av programmet:
   http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=3915

   Kommentar av Peter | 05 november 2010 | Svara

   • Trevlig lyssning! 🙂

    Kommentar av plingplong | 05 november 2010 | Svara

    • Ja det var det verkligen!
     Magnus Uggla presenterade Tove som en blivande drottning, och skivan har visst fått väldigt bra betyg i Nöjesguiden. 🙂

     Kommentar av Peter | 05 november 2010 | Svara

    • Det stämde alltså att hon sjunger High and Low i Teliareklamen. Mysig låt!
     Det var en ganska kul intervju, även om Uggla pratade mest själv. Jag gillar det Tove sa om att inte förneka Idol. Stämpeln blir man nog bäst av med genom den musik man gör efteråt.

     Nöjesguidens recension finns inte på webben än, men jag hittade tidningen som PDF:
     http://www.mypaper.se/show/noje/show.asp?pid=24522651216348 , sid 56.
     Fantastiskt kul! Betyg 5 av 6, och citat som ”ett av årets bästa svenska popalbum” och ”ett förväntansfullt ljus i den kalla klubbnatten”.

     Kommentar av Erik | 05 november 2010 | Svara

     • Underbart. Oftast brukar väl recensenter utgå från Idol och att artister därifrån är typ lägre stående varelser, och skriva recensioner därefter. Men han måste motvilligt erkänna att om Idol inte funnits kanske vi aldrig fått höra Tove, att det hade varit en stor förlust, ungefär.

      Riktigt bra erkännande faktiskt.

      Kommentar av Tomas | 05 november 2010 | Svara

     • Kul också att han ger Toves skiva lika bra betyg som Håkan Hellströms nya skiva.

      Och att han kallar henne för en Ronnie Spector. Enligt wikipedia: ”She is known as the ”original bad girl of rock and roll.” 🙂

      Kommentar av Tomas | 05 november 2010 | Svara

 13. Oswald ville ju jämföra Tove med de ”coola norskorna” Annie och Margaret Berger. Den här franska musikbloggen presenterar Tove och tycker att WLM är en blandning mellan Robyn och Margaret Berger.
  http://electroandpop.blogspot.com/2010/11/tove-styrke.html

  Jag kollade upp Margaret, men jag vet inte om jag håller med. Soundet är väl rätt likt, men hon sjunger inte alls som Tove. Eller vad tycker ni?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Margaret_Berger

  Kommentar av Erik | 04 november 2010 | Svara

  • Jag tycker inte det finns någon likhet.

   Kommentar av Roger Krook | 04 november 2010 | Svara

   • Margaret saknar ”hänryckning”, eller hur? Bra ord förresten. 🙂
    Det är lite blekt, kan man säga.

    Kommentar av Erik | 04 november 2010 | Svara

 14. PÅ toves twitter har det kommit upp en bild på en grym person, Dock inte tove ;D 😀 http://twitpic.com/33nyxp

  Kommentar av Fredrik | 04 november 2010 | Svara

  • Åh, kul med lite nostalgi över förra året. 🙂
   Jag tycker Life on mars hamnat lite i skuggan av All these things i’ve done.

   Kommentar av Peter | 04 november 2010 | Svara

   • Ja den gjorde hon väldigt bra, skulle inte ha nåt emot att höra henne sjunga mer Bowie.

    Kommentar av plingplong | 05 november 2010 | Svara

  • Awww, David Bowie 🙂 🙂 🙂

   Efter att ha blivit ett David Bowie fan så önskar jag nästan att Tove hade framfört låten lite mer såhär…

   🙂

   Kommentar av Sanna | 05 november 2010 | Svara

 15. I helgen borde väl recensioner komma i kvällstidningarna. Kanske Gradvall skriver något i morgon i Dagens Industris Weekendbilaga. Morgontidningarna dröjer väl till onsdag. Finns det några fler? Veckotidningar? Sonic kommer ut i slutet av månaden tror jag.

  Kommentar av Tomas | 04 november 2010 | Svara

 16. Bra, men då finns det ändå några kvar som får bli en överraskning. 🙂

  Kommentar av Roger Krook | 04 november 2010 | Svara

 17. Nu är bara Bruce Springsteen mer förbokad än Tove på CDON.
  http://cdon.se/musik/kommande/

  Kommentar av Tomas | 03 november 2010 | Svara

 18. MP3-filer av alla låtar:
  http://www.amazon.fr/gp/product/B004ABHVUM/277-6657965-3131134?ie=UTF8&child=B004ABE0PQ

  Kommentar av N | 02 november 2010 | Svara

  • Nja, *kommer att säljas* som MP3 med början 12 november. Det finns korta aptitretare för alla låtarna redan nu, men jag kommer att hålla mig från att lyssna – om jag så ska sitta på händerna fram till nästa fredag. 😛
   WLM säljs redan nu.

   På brittiska amazon.co.uk ser det ungefär likadant ut, men releasedatum är 7/11 för WLM och 15/11 för albumet.
   Inget på amazon.com.
   http://www.amazon.co.uk/Tove-Styrke/dp/B004ABXWLY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1288720052&sr=8-1

   Kommentar av Erik | 02 november 2010 | Svara

   • Jag håller med, jag måste kunna vänta tills skivan kommer. Ska bli trevligt. 🙂

    Kommentar av plingplong | 02 november 2010 | Svara

   • Haha, sitta på händerna 🙂

    På tal om att vänta, man vill ju inte läsa recensionerna innan heller, eller hur?

    Kommentar av Peter | 02 november 2010 | Svara

 19. TS har varit på pressträffar.
  http://www.sonymusic.se/nyheter/sony-music-hosttraff

  Kommentar av Tomas | 02 november 2010 | Svara

 20. WLM släpps för nedladdning i en engelsk nätbutik den 7 november.
  http://www.play.com/Music/MP3-Download-Track/4-/17434996/White-Light-Moment/Product.html

  Kommentar av Tomas | 02 november 2010 | Svara

 21. Ny video på Youtube från kanalen tovestyrke. http://www.youtube.com/watch?v=uzvzKxkBGVE

  Trots att jag är inställd på Sverige så får jag meddelandet ”This video contains content from Sony Music Entertainment. It is not available in your country.”

  Lysande, verkligen lysande. Geoblocking är illa nog, men när man blockar för oss som bor i Sverige… då är det något som måste fixas. Någon som kan se den?

  Kommentar av plingplong | 02 november 2010 | Svara

  • Det verkar vara Luthman-videon. Dom vill kanske att svenskarna ska besöka Sonys hemsida och kolla på den. Jag provade att gå via youtubeproxy.org, dvs som en användare från USA, men den var inte tillgänglig där heller. Det kanske bara är spanjorer som får se den på youtube, haha.

   Kommentar av Tomas | 02 november 2010 | Svara

  • Om man går till tove styrkes kanal http://www.youtube.com/user/tovestyrke ser man att det är luthman-videon.

   Videon kan dock fortfarande ses på Vimeo: http://vimeo.com/16312265

   He he.

   Kommentar av Roger Krook | 02 november 2010 | Svara

   • Ok det var exakt samma, visste inte det…

    Kommentar av plingplong | 03 november 2010 | Svara

  • Det kan ju inte vara avsiktligt, finns ingen logik i det. Antagligen ett rent misstag, precis som med den första versionen av MP.
   Hoppas de skärper sig tills WLM-videon ska släppas.

   Kommentar av Erik | 02 november 2010 | Svara

  • Nu har Sony lagt ut videon på Youtube, via VEVO.

   Kommentar av Tomas | 03 november 2010 | Svara

 22. Bloggen ThisMustBePop (brittiska Poptastic/Jessica som kallade Tove ”the coolest teenage girl on the planet”) hyllar WLM, och uppmanar Sony att genast lansera Tove internationellt.
  http://tmbpop.blogspot.com/2010/10/new-pop-on-block_30.html

  Det gav upphov till följande konversation på Twitter (tidigt i morse):
  TyronWilson (London, UK): Oh sweet Jesus. I’ve just heard what may be one of THE pop tracks of the year. I LOVE YOU FOREVER @Poptastic
  Poptastic: @TyronWilson tove?
  TyronWilson: @Poptastic YES. White Light Moment is (nearly) four minutes of sheer brilliance!
  Poptastic: @TyronWilson glad you like it!
  ferrisprobablee (Northumberland, UK): @TyronWilson Who by?
  TyronWilson: @ferrisprobablee Tove Styrke – she was a contestant on Swedish Idol (not as lacking in credibility as it sounds!)
  ferrisprobablee: @TyronWilson Cool. Thanks. I’ll check it out.

  Kommentar av Erik | 01 november 2010 | Svara

 23. Toves album används i reklamen för Sony Ericsson Xperia (tips från tovefan.blogg.se)
  http://www.sonyericsson.com/xperiafamily/se/

  Nu finns förresten WLM att köpa på fler ställen än iTunes (Ericsson och Telia). Antagligen fick iTunes exklusivitet över helgen i utbyte mot något, kanske reklam för albumet.
  http://musikbutiken.telia.se/Magellan/pages/main.jsp?storeId=12401&pageId=productDisplay&viewId=14084325
  http://www.playnow-arena.com/playnow5-web/index#ts=1288615762658;view=music_section;browserLayout=advancedSearch;secondLvlView=search_section;asmc_artist=tove%20styrke;asmc_song=;asmc_album=

  Kommentar av Erik | 01 november 2010 | Svara

 24. Tove Styrke kommer att vara gästredaktör i Musikguiden i P3 nästa vecka, det kommer att bli fantastiskt! Fyra program och nästan fyra timmar där Tove pratar om musiken hon valt att spela! 🙂
  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3695

  Kommentar av Peter | 01 november 2010 | Svara

  • Härligt! Bara att boka in kvällarna nästa vecka då.

   Kommentar av Erik | 01 november 2010 | Svara

 25. Finns en ny blogg om Tove.
  http://welovetovestyrke.blogspot.com/

  Kommentar av Jimmy | 31 oktober 2010 | Svara

 26. Något att se fram emot: Cissi Wallin berättade igår i P3 Star att Tove kommer att vara med i näst-nästa program, dvs lördagen den 13 november, dagen efter skivsläppet. 🙂

  Kommentar av Peter | 31 oktober 2010 | Svara

 27. WLM är begränsad till svenska och spanska Spotify. Vad är tanken bakom det? Dom vill väl kontrollera och samordna med marknadsföring, men Spanien? Hm.
  http://hunch.se/spotify/new-releases/

  Kollade också några länder på iTunes. Hittade bara WLM på den svenska och spanska.

  Kommentar av Tomas | 31 oktober 2010 | Svara

  • Utan att ha gjort någon research: Sony Musics policy verkar ofta så snurrig att den knappast kan bero på lokala beslut. När jag lade upp ett klipp från 1930 på Youtube spärrades det bland annat på Västbanken. Vad skulle kunna vara poängen med det?

   Kanske styrs det multinationella företaget av licenser och regelverk, så till och med svenska Sonys egna klipp och låtar blir spärrade ibland? Någon som vet något?

   Kommentar av Roger Krook | 31 oktober 2010 | Svara

  • Intressant. Jag får intrycket att svenska skivor oftast släpps på iTunes över hela Europa, med undantag av dem man planerar att aktivt lansera utanför landet. De hålls tillbaka tills det är dags.
   Det är förstås rena spekulationer, och det kan finnas andra förklaringar. Är förresten Tove redo för en utlandskarriär? Hon är ju trots allt knappt 18 än, och orutinerad som scenartist.

   Kommentar av Erik | 31 oktober 2010 | Svara

 28. WLM går in på P3:s B-lista för vecka 44 (även Lykke-Li´s nya hyllade låt), så det är ju toppen).

  Kommentar av Tomas | 29 oktober 2010 | Svara

 29. Och White Light Moment finns nu även på Spotify.

  Kommentar av Peter | 29 oktober 2010 | Svara

 30. På sonymusic finns det nu en video från när Tove blev sminkad för Luthmans omslag. Musiken är ett smakprov från ”Bad Time For A Good Time”. Låter väldigt bra, det är nog en av låtarna som jämförs med The Knife.
  http://www.sonymusic.se/nyheter/tove-styrkes-nya-singel-white-light-moment

  Kommentar av Peter | 29 oktober 2010 | Svara

  • Ja det låter kanon, och rätt eget. Men hon är ju speciell. Rasbiologiska institutet försökte på 20-talet hitta A-barn. Självklart finns det inga sådana. Hemska ideér det har funnits. Men nu vete tusan om inte det finns ett sådant i alla fall, haha. 😉

   Kommentar av Tomas | 29 oktober 2010 | Svara

   • Låter väldigt bra!

    Kommentar av plingplong | 29 oktober 2010 | Svara

 31. Nu finns äntligen White Light Moment på iTunes! 🙂
  http://itunes.apple.com/se/album/white-light-moment-single/id400492423

  Kommentar av Peter | 29 oktober 2010 | Svara

  • Oj, 13:e plats redan.

   Kommentar av Tomas | 29 oktober 2010 | Svara

   • 10:a nu, kl. 18:45 (din kommentar var 17:30).
    Uppe på förstasidan på iTunes Store alltså, det är strålande. Men hur har folk hittat den så snabbt? Den har ju inte spelats jättemycket i P3 än, och knappast alls i reklamradion.
    Det ser bra ut.

    Kommentar av Erik | 29 oktober 2010 | Svara

 32. Recensionen går ej att öppna, kanske de lägger ut den senare på siten?

  Kommentar av plingplong | 28 oktober 2010 | Svara

  • Det funkar för mig. Kanske något fel på ditt program för att läsa pdf-filer?

   Kommentar av Roger Krook | 28 oktober 2010 | Svara

   • Testade med att installera om den och då fungerade det på en annan website som använder Google Docs på samma sätt. Dock fungerar det inte här.

    Kommentar av plingplong | 29 oktober 2010 | Svara

 33. Tove har smugit förbi Springsteen och Pink upp till sjätte plats på CDON:s lista över mest bokade.

  Kommentar av Erik | 28 oktober 2010 | Svara

  • Fyra nu. Som sagt, det ser bra ut. 🙂

   Kommentar av Erik | 29 oktober 2010 | Svara

 34. Nu har det kommit ut info om spelningen på Debaser Medis, Stockholm den 17 dec. Inget förköp och 20 års åldersgräns, hoppas att Tove blir insläppt 😉
  http://www.debaser.se/kalender/5432/

  Kommentar av Peter | 28 oktober 2010 | Svara

  • Klart det måste vara 18 på spelningarna, det är nog en miss helt enkelt.

   Kommentar av Peter | 28 oktober 2010 | Svara

  • Någon som vet ungefär vilken tid hon kan tänkas gå på scen? 🙂 ska nämligen på julbord samma kväll så får väl skynda mig dit efteråt 😉

   Kommentar av Johan | 28 oktober 2010 | Svara

   • Det står ju ca 23.00, men det gäller nog att vara där tidigt för att vara säker på att komma in…

    Kommentar av Peter | 29 oktober 2010 | Svara

 35. Se till att boka skivan nu, allihop. På CDON får alla som bokar ett signerat exemplar 🙂
  http://cdon.se/musik/styrke_tove/tove_styrke-12230819

  Kommentar av Tomas | 28 oktober 2010 | Svara

 36. ”Genomgående bra låtar”, förresten. Det är väl ovanligt att en skiva inte har låtar som känns som utfyllnad.

  Kommentar av Tomas | 28 oktober 2010 | Svara

 37. Jag såg nu att ”Chaos” är en av de låtar han rekommenderar. Det är ju en av Toves egna låtar. Det bådar gott för framtiden, hon kan tydligen skriva bra låtar. Trots att hon inte verkar försökt sig på det tidigare. Den gjordes tidigt också, i våras, någon skrev att han hade hört (och gillat) den då. Respekt.

  Kommentar av Tomas | 27 oktober 2010 | Svara

  • Om jag har fattat rätt så är Chaos den låt hon pratade om i intervjuerna, den hon SMSade till sin A&R. Den första låt hon visade för någon. Det meddelandet bör ha ändrat förutsättningarna för albumet helt, förskjutit tidplanen för att involvera Tove i låtskrivandet.
   Chaos som källan till kreativitet. Gissa om jag är nyfiken på den låten!

   Kommentar av Erik | 28 oktober 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s