Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke poet och radiopratare

Onsdag 17 nov

I morse var Tove Styrke med i NRJ. Lyssna här! Knappen & Hakim på NRJ är även vänliga nog att tipsa om ”stalkerbloggen”. Yeah man, det är den du läser just nu! 😀 Lyssna själv på vad Tove har att säga om oss som försöker ha koll på det mesta.

Erik tipsar om bilder hos Dustin, riktigt fina högupplösta bilder från Toves succé i Idol i fredags. Typ den i nästa inlägg här ovanför.

Idag fick jag min cd med albumet Tove Styrke! På grund av ett systemfel hos CDON tycks alla order ha annulerats, men nu ska tydligen de beställda skivorna skickas ut i alla fall.

Jag tycker det är en cool detalj att TS tackar Idol och Tv4 på konvolutet, när alla andra pratar om att tvätta bort Idol-stämpeln. Men det finns ingen stämpel som behöver tvättas bort, inte en människa googlar Idol-Tove längre.

Tomas tipsar om en av de största hyllningarna av Tove Styrke hittills – i Musikindustrin. Kul tycker vi.

Några som heter The Beatles har tagit över iTunes albumlista och knuffat ner Tove Styrke, men det är väl nästan en ära att bli knuffad av The Beatles! Albumet är fortfarande en lika stor succé och idag börjar CD-försäljningen. Listor finns under Länkar.

För övrigt inga bilder av Severus Tenenbaum i albumet. De dyker väl upp i något annat sammanhang så småningom.

Tisdag 16 nov

Tove för morgonpigga

Sanna tipsar om att Tove S. är med på NRJ klockan 07.30 i morgon. Full fräs på reklamradion, med andra ord. WLM är ju Veckans Hitvarning på Rix också.

Brittisk invasion

Tomas tipsar om att alla skivor med The Beatles släpptes på iTunes idag. (Hittills har de inte funnits för nedladdning.) Rimligt är väl att de långhåriga pojkarna från Liverpool lägger beslag på de första platserna – och det kan inte Tove rå för. Nu ligger Tove Styrke på andra plats och ofattbara mängder Beatles-album klättrar, kryper och krälar mot toppen.

Tove does reklamradio. Med mera.

Erik tipsar: Rösta på Tove Styrke White Light Moment i Rix topp 6 före 18.00 idag!

Tomas tipsar om en färsk och mycket positiv recension på brittiska musikbloggen Scandipop. Där påpekas även att albumet släpps i Europa under veckan. Det fanns ju smakprov av låtarna på franska och brittiska Amazon och det blir intressant att se hur många utanför hemlandet som upptäcker Tove.

En kul grej är att Scandipop skriver att Million Pieces är den sämsta låten på albumet och inte håller samma klass som resten. Kanske förklarar det varför Million Pieces sålde så dåligt, medan albumet och WLM blivit en pangsuccé från första dagen?

Albumet Tove Styrke är fortfarande etta på iTunes albumlista alla kategorier. WLM ligger på sjätte plats på låtlistan. Välj Länkar i menyn.

Välj Tidningar i menyn för att läsa 21 recensioner med betyg i olika tidningar.

Välj Video i menyn för att se Toves nya videor på Youtube, Vimeo och Tv4.se. En promotionvideo har plötsligt blivit satt som privat på Youtube, men det är väl smällar man får ta.

Måndag 15 nov

Anders Nunstedt skriver i Expressen att Tove Styrke är den bästa debutplattan av någon som varit med i Idol. Tomas tipsade.

Erik tipsar om att Tove var med i Vakna med The Voice 7.30 i kanal 5. Fredrik tipsar om hur man kan höra programmet: Klicka här + välj lyssna igen + välj Vakna med the voice + välj 07.00 2010-11-15 + spola fram till 27.40. Tove är på gott humör, skämtar och berättar om både stora och små saker. Självklart gratuleras Tove till framgången och förstaplatsen på iTunes!

TS sade att hon fick en chock när hon plötsligt låg på första platsen och stannade kvar där. Och att hon blev jätteglad. TS sade att hon var lite orolig att folk skulle tycka de hade fått vänta för länge och vara sura – men så blev det ju inte.

Tove Styrke har all anledning att vara stolt och glad. Hon är en publik- och kritikersuccé. Etta på iTunes och medelbetyget 3,4 på kritiker.se efter 20 recensioner. Bara Amanda Jenssens debutalbum har gått lika bra. (3,6 efter 26 recensioner.) Välj Tidningar i menyn för att läsa recensioner.

Googlandet av Tove Styrke exploderade (som väntat) och blev 10 gånger större 12 november.

Albumet har kallats creddjakt och det stämmer väl. Enligt obekräftade rykten provade man en hel del creddiga samarbeten och demolåtar innan albumet fick sin nuvarande form. Dessutom visade sig Tove (som aldrig skrivit låtar) kunna skriva både text och musik. Vilken musikstil det skulle vara måste ha varit ett stort och svårt beslut, eftersom Tove Styrke kan allt och lite tiii-ill. Electronica (TS säger modern elektronisk pop) visade sig vara ett bra val och hela albumet fick ett enhetligt sound. Tove har varit med och skrivit 7 av 11 låtar.

Söndag 14 nov

Nu håller jag på att lyssna in mig på albumet, men det får ta sin tid. I princip börjar jag lära mig de två första låtarna nu. Dom är bra.

Nu verkar det klart att albumet verkligen blir en publik- och kritikersuccé.

Albumet Tove Styrke är etta på iTunes och 3,4 på kritiker.se just nu. Pga feltryckt konvolut kommer försäljningen inte igång förrän på onsdag, men då blir det väldigt intressant att se vad som händer på försäljningslistan.

Svensktoppen är en väldigt annorlunda topplista idag jämfört med när Clabbe sjöng ”Dina bröst är som svalor som häckar”. Nu sjungs det på engelska och Happyland har legat där ett år. Kanske blir WLM med Tove Styrke en långkörare? Det intressanta med Svensktoppen är att det är ett statistiskt urval av befolkningen över 16 år som röstar, så det blir som en SIFO-undersökning av vad folk verkligen gillar. Alltså inte bara av vad de köper eller röstar på.

Nästa vecka (i morgon) lanseras Tove Styrke äntligen i reklamradion. White Light Moment är Veckans Hitvarning på Rix FM.

Tove Styrke kan dyka upp i diverse soffprogram, i första hand kanske Tv4 Nyhetsmorgon. För ett tag sedan tipsade N om att Tove är gäst i Go’kväll 26 nov 18.15.

Turnén börjar 8 december.

Välj Tidningar i menyn för att läsa recensioner av albumet Tove Styrke.

Lördag 13 nov

Nytt releasedatum för albumet Tove Styrke är 17 nov (onsdag).

Tove Styrke var med i P3 Star (14.03 – 14.38)

TS får förstås frågan om det är viktigt att tvätta bort den omtalade ”Idol-stämpeln” snabbt. Tove Styrke svarar att hon inte ser något särskilt behov av det, hon var med frivilligt, lärde sig en massa och skulle inte vara där hon är idag utan tävlingen. Däremot är det lite läskigt att se på Idol 2010, då får hon tillbaka lite av ångesten (oron, paniken) hon kände när hon skulle bedömas och kanske röstas ut. Om Tove Styrke hoppar över att se Idol är det alltså inte för att hon anser sig själv för creddig för programmets populärkultur.

Temat är hångel och TS klarar frågorna elegant utan att bli moralistisk eller för personlig. Andra får göra som de vill, men bra regler är att man ska vilja själv – och ta hänsyn till andra. Är det läskigt att andra hånglar till Toves låtar och därigenom gör henne delaktig? -Nej, det är väl kul att få vara med på ett hörn. 🙂 På frågan när hon själv ska hångla nästa gång säger TS att det troligen är inom en väldigt kort till en väldigt lång tid. 😀

Tomas tipsar om att det är något skumt med topplistan på  iTunes hemsida. Om man kollar RSS-flödet ser man att Tove Styrke är nummer ett alla kategorier: iTunes topp 300 albums Det är bara att gratulera Tove och alla inblandade till succén!

Läs recensioner av albumet här

Se nya musikvideor med Tove Styrke här

Intervjuer i tidningar

SvD Kultur och nöje
Metro pdf-version. Sidan 2.
Henry tipsar om en helsida i Borås Tidning idag lördag (finns ej på nätet ännu.)

Sanna tipsar om en recension på Youtube:

Fredag 12 nov

24.00

Kläderna Tove Styrke har på sig i Idol är rätt kul. Brallerna ser elastiska ut, är det latex? Grejen hon har över axeln kanske kallas koppel? Har hon en hel kroppsstrumpa i spets på sig, eller är det någon slags topp? Är det en svart behå under spetsgrejen? De flesta hade nog haft stilettklackar till en så hyperfeminin och fetischistisk outfit, men Tove ger det hela en personlig twist med ett par Dr Martens! Frisyren och sminket tycker jag är perfekt, ganska mycket Jean Harlow.

Det Jihde sade om livemusik gällde tydligen inte gästartisterna. Jag tyckte först det lät som playback, men det kanske var singback? Det var tjusigt, Tove Styrke var snygg och hon fick berätta att hon släppt en skiva. Kul tycker vi. Och när det gäller dresserade orangutanger så verkade det nästan som om det var många sådana som röstade ikväll…

N tipsar: En journalist som var på plats skriver att det var singback. Och visst vore det konstigt med playback, om inte Tove hade något allvarligt fel på halsen. (När hon pratar med Jihde låter det som om hon har något i halsen.)

Det blev nästan exakt lika många besök här ikväll som efter Allsång på Skansen. Det tolkar jag som att genomslaget för framträdandet i Idol var ungefär lika stort.

22.00 Nu väntar jag på Tove Styrke i Idol. Jihde har för övrigt lovat att det blir levande musik, apropå playback och singback. För länge sedan trodde bookmakers på en final mellan Jay och Linnea. Efter ikväll verkar detta vara den enda möjligheten – om det inte är dresserade orangutanger som röstar förstås. Idol har väldigt mycket att vinna på att Tove ställer upp hos dem ikväll. (Vilket jag tycker är 100% rätt av henne.) Jag hoppas verkligen det blir ett ”säljande” inslag som skapar lite Tove-hysteri. Kanske slås besöksrekordet från allsången på den här bloggen ikväll? Håll i hatten nu gott folk, nu börjar Tove Styrkes framgångssaga på allvar. Kanske blir hon en ny Madonna och då är det kul att ha varit med från början – eller hur?

Ett tecken så gott som något: Nu skriver till och med Sony Music nyheter om Tove. Tomas tipsade.

Allvarligt talat: Jag blev riktigt besviken på lanseringen av MP, men just nu är jag otroligt imponerad av marknadsföringen av Tove Styrke. The best for the best.

Tomas tipsar om att albumet Tove Styrke är etta på iTunes. Grattis, Tove!

Idag släpptes albumet…NOT!  Giorgio tipsar om att det är feltryck på konvolutet och att allt måste göras om, så räkna med försenad leverans.

Däremot finns albumet på Spotify! Fredrik tipsade.

Ikväll var Tove Styrke med i Idol. Se intervju före här.

Se intervju i Lilla Aktuellt. Spola fram 12 minuter. Cool stil.

Ikväll var TS med i Musikguiden P3 19.30-20.30. Alltså delvis samtidigt som Idol, men det går att lyssna efteråt.

På kritiker.se finns en del, just nu 11 recensioner och det utmärkta medelbetyget 3,5.

Det finns en recension av Jan Gradvall i Dagens Industri Weekend idag. Om du ska köpa tidningen och inte vill få innehållet avslöjat, hoppa till nedanför bilden på Tove Styrke!

För mig är en tove-recension av Jan Gradvall en högtidsstund. Han är inte bara Sveriges mest respekterade musikskribent, med sina essäer på en självklar plats i folkbibliotekens hyllor, utan även heders-M.A.C. och lycklig ägare till en morbus-tröja AJ-fansen gav honom. Tove Styrkes debutalbum får fyra av fem, men det intressanta är vad Gradvall skriver i Dagens Industri:

”Tove Styrkes album är det bästa album en Idol-artist har gjort jämte Amanda Jenssens debut.”

”I sina danslåtar uttrycker hon en eufori och melankoli som påminner om tidiga Madonna. Tove Styrke kan bli en idol på riktigt. En världsidol.”

Tove Styrke är med i dagens Metro. Observera Toves stil, den är klassisk och skulle kunna vara The Late Marilyn Monroe. Tove Styrke är en mycket skicklig modell och blicken på den liggande bilden är Straight from the Fifties. Lysande. Och hennes kommentar om skivomslaget är rackarns käck. Det verkar som om vi har fått ännu en ung sångerska med stor personlig och artistisk integritet, som samtidigt inte är rädd för att vara hyperkvinnlig. Denna Metro finns i lådorna på stan idag fredag. Erik tipsar om pdf-version. Sidan 2. Löpsedeln för dagens Metro har en stor bild på Tove Styrke och pryder sin plats på den coola människans vägg.

En och annan fnyste kanske åt Tove Styrke Bloggens slogan A star is born. Idag känns denna slogan i det närmaste löjligt självklar. Och Tove Styrke själv garvar läppen av sig åt Fredrik Strages sågning i Idol.

En gång förklarade en mycket märklig man för mig hur man kan undgå elaka människor som vill göra en ledsen: Genom att inte vara där. Om man stiger åt sidan när de klipper till är man inte där när slaget träffar och inget har hänt – genom att man vägrade spela med i deras spel. Det finns något kinesiskt namn på principen. På svenska heter det att inte bry sig.

Fredrik Strage är således INTE en fiende som ska förgöras.

Visst är han lite grann mullig,
men alls ingen tjock elefant.
Jag tycker att han är gullig.
Hur kunde jag kalla han fjant?

Torsdag 11 nov

Idag är Tove Styrke med i Musikguiden P3 19.30-20.30 samt Lilla Aktuellt.

TT-artikeln finns i många tidningar (med olika bilder), till exempel Expressen.

Nytillkomna läsare: Här finns två korta men bra nya musikvideor att börja med:

En musikvideo i HD på Vimeo

Tove Styrke Luthman

——————————————————————————–

Onsdag 10 nov

Tomas tipsar om ett nytt klipp på webbteve. Jag trodde att Tove Styrke inte kunde bli coolare. OCH SÅ HAR HON RÖTT LÄPPSTIFT OCH SVALVINGAR! Till herrskjorta och emilmysse. Svalvingarna får mig att tänka på Marilyn Monroe och Ronnie Spector.

Det bloggas och twittras mycket om TS just nu. Jag ska inte ens försöka länka, kör sökmotorerna under Länkar/Privatspaning istället.

Tove Styrke presenterar sin favoritmusik i Musikguiden P3 torsdag 19.30 – 20.30, fredag 19.30 – 20.30. Sedan är det bara för Tove att cykla till Idol i Luleå och hoppas att hon slipper punka på sin hopfällbara minicykel. För…

Tove Styrke är med i Idol på fredag!
Kalasfint! Att få sjunga inför musikintresserad miljonpublik samma dag som albumet släpps. Lysande gratisreklam. Det visar även att Tove Styrke räknas som framgångsrik, Idol skulle ju inte visa upp någon tidigare deltagare som lyckats halvbra. Så det är creddigt både för Tove Styrke och Idol att hon är med.

På fredag blir det tungt: Lyssna på Tove Styrkes album, lyssna på Tove Styrke i radio, se Tove Styrke på teve.

Lördag är TS med i P3 Star. Den närmaste tiden bör TS synas i diverse sammanhang i teve, radio och tidningar.

Det börjar komma recensioner av albumet. En automatiskt skapad lista finns alltid på kritiker.se. Genomsnitt just nu 3,5, vilket är riktigt bra. Tomas påpekar att bara Tove och Amanda (av alla som varit med i Idol) fått över 3 i snittbetyg. Resten fick 1,8 – 3,0.

Nöjesguiden ger 5 av 6 och säger att Tove Styrke inte är en ny Robyn eller Lykke Li. Tove Styrke är en ny Ronnie Spector. Först undrar jag om det är fel, finns det fler Ronnie Spector? Men Tove Styrke jämförs nog faktiskt med Phil Spectors fru, en av världshistoriens främsta sångerskor. Det är f-n så man blir tårögd.

Intresse över hela världen

Min lilla anspråkslösa Tove Styrke-sida på engelska har nu haft besökare från hela planeten, som gillar Tove Styrke och på något sätt har hittat dit. Globen är rund i Hagalund.

Australien
Nya Zeeland
Uruguay
Chile
Brasilien
Mexiko
USA
Kanada
Kina
Taiwan
Singapore
Sydkorea
Indien
Turkiet
Rumänien
Ungern
Kroatien
Spanien
Portugal
Italien
Frankrike
Österrike
Schweiz
Luxemburg
Nederländerna
Tyskland
Irland
UK
Litauen
Danmark
Norge
Finland
Sverige

—————————————-

Tisdag 9 nov

Här är ett hemligt meddelande till alla pojkar och flickor från Tove Styrke:

Tomas tipsar om en tävling plus ytterligare ett hemligt meddelande från Tove Styrke HÄR!

Hör Tove Styrke som radiopratare i P3 Musikguiden
Nästa gång blir torsdag i P3.
Lyssna efteråt:

Tisdag kl 19:30 till 20:15 i P3
Måndag 19.30 – 20.30 i P3

En fråga till läsarna: Var kan man se vilka gäster som är med i Tv4 Nyhetsmorgon? Det borde vara dags snart.

—————————————

Måndag 8 nov

Tove Styrke visade sig vara mogen uppgiften som radiopratare och bjöd på fantastisk musik. Jag är bara så otroligt imponerad. Vem som helst kan göra en lista med creddig musik för att spela Tarzan. Men en stor konstnär följer inte sådana mallar, utan skapar något eget och unikt. Tove Styrke spelade inte bara Bob Dylan och Johnny Cash, hon erkände även öppet att hon älskat Kent och The Ark – och fortfarande gör det. Så slutade hon med Brevet från Lillan, med kommentaren att hon brukade sjunga den när hon var liten och farsan var på turné. Mästerligt.

(Meanwhile back in the djungle…)

Tove Styrke som videoartist

Nu har jag hämtat mig efter musikupplevelsen och då tipsar Peter om att Sony Music lagt upp en musikvideo i HD på Vimeo för knappt en timme sedan! Cheezus! Grabbar och tjejer, här blir det grejer! Något säger mig att Sony Music tar det här skivsläppet på allvar…

Fredrik tipsar om de här bilderna. Startade 19.30 ikväll, Musikguiden i P3 va’ adressen. Där finns låtlista och du kan lyssna i efterhand. I morgon tisdag är Tove Styrke tillbaka i apparaten.

Många bra idéer har skrivits ner på servetter, krogen är en mer kreativ miljö än skrivbordet. Tove Styrke går ett steg längre och som sann kaffedrickare skriver hon förstås ner sina idéer på kaffefilter. Det måste jag också börja med, jag ska alltid bära med mig ett kaffefilter och en penna i fortsättningen. Vem vet, en dag får man kanske idén till ett kapillärkraftverk som kan lösa världens energiproblem för all framtid – och då gäller det att ha ett kaffefilter till hands. Men det måste vara den rätta, bruna modellen. Gult är fult.

Tove Styrke som TT-artikel

”Tove Styrke klar för skivdebut” börjar dyka upp i olika tidningar. Kan vara värt att kolla flera, för det är olika bilder. Sökmotorer finns i Länkar/Privatspaning.

Tove Styrke som poet!

Tove Styrke har skrivit delar av debutalbumet själv. Kommer textförfattaren sist? I så fall har hon skrivit text till flera av låtarna.

Poesi är svår, eftersom många tar den väldigt högtidligt. Ett skämt i bästa konstfuck-stil gjordes, tror jag, någon gång på femtiotalet. Två snubbar satte sig med en back öl och en ordbok. Sedan slog de upp ordboken och plockade slumpmässiga ord ur den. Av orden gjorde de sedan ”moderna” dikter. Diktsamlingen gavs ut och hann få en del bra recensioner, innan detta practical joke avslöjades.

Jag är lite allergisk mot pretentiösa singer-songwriters, som tar sig själva på blodigt allvar. Stora konstnärer utmärks tvärtom ofta av självironi och att de vågar vara barnsliga ibland. Frank Zappa är väl det bästa exemplet.

Tove Styrkes senaste poesi gör mig därför väldigt glad. Att Tove Styrke, som nyss fått sina texter utgivna, rimmar på gult och fult känns väldigt befriande. Dessutom måste man vara riktigt cool för att våga vara barnslig. Kan du tänka dig någon politiker läsa de här dikterna i riksdagens talarstol? Jag kan det inte. Men så är ju politiker inte så coola heller.  Eller roliga.

(Med Captain Midnights hemliga kodnyckel kan du avkoda budskapet i den här videon:)

Tove Styrke Bloggen Home

08 november 2010 - Posted by | Tove Styrke |

164 kommentarer »

 1. Minns ni Labyrint topp 20? MP ligger faktiskt kvar på den och är äldsta låt med 18 veckor. Nu utmanar WLM också. Ska den avlösa MP eller kommer Tove att ha två låtar på listan?
  http://www.labyrint.nu/

  Och här har vi en trevlig amatörrecension: http://åsiktsmaskinen.se/?p=1339

  Kommentar av Erik | 18 november 2010 | Svara

 2. I helgen såg jag Tove när jag väntade på tåget i Hässleholm i Skåne. Hon satt och pratade med en kille om något nytt musikprojekt verkade det som. Planerar hon redan nästa skiva?
  Hon var glad. Men jag var ändå gladast när jag märkte att vi skulle med samma tåg.

  Kommentar av Peder | 17 november 2010 | Svara

  • Hässleholm, då var det kanske Stefan Thor hon pratade med. Han ska ju ”sköta musiken” på hennes turné. Var det han på bilden?
   http://www.skanskan.se/article/20100924/NOJE/709239852/1002/NOJE/*/thor-far-inte-tiden-att-racka-till
   ———–
   Jag hittade förresten några fina högupplösta bilder från Luleå.
   http://www.dustinhome.se/idol/Gallery.aspx?o=79&p=6

   Kommentar av Erik | 17 november 2010 | Svara

   • Jo, det var killen på den högra bilden. Ni kan era saker här!
    Jag som trodde jag kom med ett scoop 🙂

    Kommentar av Peder | 17 november 2010 | Svara

    • Ja men det var det ju ändå på sätt och vis. Planering och repetitioner inför turnén har tydligen påbörjats.

     Pratade du med henne eller så?

     Kommentar av Erik | 17 november 2010 | Svara

     • Nej, vi satt i olika vagnar. Dessutom hade jag inte vågat. Jag var nöjd ändå.
      Men varför åker hon ner till Hässleholm? Var inte hon i Luleå i helgen.

      Kommentar av Peder | 17 november 2010 | Svara

      • Ja hon flyger och far. Stefan Thor bor ju där och har familj, så det var kanske därför de träffades hos honom. Jag kan tänka mig att han har en ganska speciell hemmastudio också.

       Kommentar av Erik | 17 november 2010 | Svara

 3. Även min order annullerad, har redan betalat via e-kort, men varför annullerad?

  Kommentar av plingplong | 17 november 2010 | Svara

  • Nu fick jag svar från CDON:
   ”Tyvärr skedde ett systemfel med din order och lagret var tvungen att annullera den för att sedan lägga upp den på nytt. Då den nya ordern registrerades direkt i vårt system så syns den inte under din orderstatus på hemsidan.
   Din order kommer att skickas från vårt lager inom kort.”

   Kommentar av Erik | 17 november 2010 | Svara

   • Ok tack! Kanske imorgon då 🙂

    Kommentar av plingplong | 17 november 2010 | Svara

   • konstigt jag fick ingen annulering, det stog bara att det hade skett nått fel och den skulle skickas på torsdag.

    Kommentar av Mattias | 17 november 2010 | Svara

   • Yes, jag fick ett sådant svar också.

    Nu ser jag på min internetbank att jag fick pengarna tillbaks dock, så nu är jag extra osäker om skivan kommer..:p

    Kommentar av Henry | 19 november 2010 | Svara

 4. samma för mig också att den är anulerad. har skickat ett mail åt dem.

  Kommentar av Kristina | 17 november 2010 | Svara

 5. Hade bokat min kopia av Toves album i slutet av oktober, men igår när den skulle skickas antar jag från cdon, så annullerades beställningen.
  Har skickat mail och undrat varför, men jag antar att det är för de inte kunde ta betalning från mitt konto om swedbank låg nere eller något..

  Skittråkigt tycker jag, om jag nu inte får den signerade…:(

  Kommentar av Henry | 17 november 2010 | Svara

  • Det beror nog inte på att pengar inte kunde dras från ditt swedbank-konto. Min order är också annullerad men jag valde att betala via faktura.

   Kommentar av Peter | 17 november 2010 | Svara

  • Samma sak för mig, och jag har fakturabetalning. I går kväll var statusen ”Packas” och i morse ”Annulerad”.
   Jag har också mailat, men inte fått svar än. Med lite tur beror detta bara på att de har fått gå förbi sina vanliga rutiner, men att skivorna ändå skickats.

   Kommentar av Erik | 17 november 2010 | Svara

 6. Musikindustrin.se tycker Toves album är det bästa debutalbumet av någon från Idol.
  http://www.musikindustrin.se/artikel/2110/UTGIVNINGAR_i_korthet.html

  Kommentar av Tomas | 17 november 2010 | Svara

  • Missa inte ingressen: ”Lars Nylin har lyssnat på nya album med några av de mest hyllade svenska sångrösterna, Helen Sjöholm respektive Sven Zetterberg, men även en som kommer att bli det i fortsättningen, Tove Styrke.”

   Kommentar av Tomas | 17 november 2010 | Svara

  • Nu läste jag hela artikeln. Det tycks inte finnas någon ände på hyllningarna. Han sätter henne på en riktigt hög piedestal när han anser henne vara en de bästa sångrösterna, och jämför med dessa personer. Sven Zetterbergs skiva är årets bästa skiva enligt kritiker.se.

   Kommentar av Tomas | 17 november 2010 | Svara

 7. Det är många som påstår att Tove sjöng playback i Luleå. Inte så konstigt eftersom hon sjöng så nära originalet och det fanns en del sångpålägg i bakgrunden. Behöver någon bevis på att det var live så kommer det här:

  1. Vid 2:37 i Luleå, slutet av sista versen går hon upp i falsett (Rogers länk ovan). Det gör hon inte på singeln (vid 2:42).
  2. Vid 1:21 är det faktiskt lite falskt på ordet ”planet” (det finns ett par ställen till, men det kan räcka).

  Kommentar av Erik | 16 november 2010 | Svara

  • När Sammy Davis Junior var liten och steppade trodde alla han var en vuxen dvärg. När Tove sjunger live tror alla det är playback. Så kan det gå när man är för bra, ha ha!

   Kommentar av Roger Krook | 16 november 2010 | Svara

 8. Från Toves twitter

  ”Är du morgonpigg får du inte missa Tove när hon besöker Knappen och Hakim på NRJ klockan 07.30 i morgon.”

  Kommentar av Sanna | 16 november 2010 | Svara

  • Kommer nog inte att hinna lyssna på det, får hoppas att man kan lyssna i efterhand, men det brukar man ju kunna göra.:)

   Kommentar av Jimmy | 16 november 2010 | Svara

 9. Typiskt då, att hela Beatles katalog släpptes på iTunes idag. Det har inte gått att ladda ner Beatles digitalt tidigare. Risk att Tove och alla andra ramlar ner 20 placeringar, i alla länder.

  Kommentar av Tomas | 16 november 2010 | Svara

 10. Till alla som beställt på CDON, jag fick följande svar från deras kundtjänst i morse:
  ”De har haft produktionsproblem med hennes skiva, därför beräknades release att bli den 17e istället för den 12e. Hon skulle ha signerat skivorna igår, så med lite tur har vi dem på vårt lager imorgon och kan leverera. Vi har inte fått något definitivt besked ännu från leverantören men förhoppningsvis får vi in skivorna till imorgon.”

  Vi kan räkna med att ha den på torsdag alltså.

  Kommentar av Erik | 16 november 2010 | Svara

 11. Bloggen Scandipop har gjort en lång bra recension av skivan, låt för låt. Dom tycker det är ett av årets bästa album med massor av höjdpunkter. Jag tror många läser bloggen, Nunstedt refererade till den (i artikeln där han bland annat nämnde Tove) i sin blogg igår.
  http://www.scandipop.co.uk/?p=3820

  Kommentar av Tomas | 16 november 2010 | Svara

  • Scandipop är ju rätt mycket Melodifestival och danspop, men också stora fans till Robyn t.ex. Glädjande att de kan ta till sig även de knepigare spåren.
   När det gäller Million Pieces så har de aldrig gillat den, och skrev det i samband med Skansen och Sommarkrysset. När remixen kom så skrev jag en kommentar och tipsade dem, och den föll dem bättre i smaken. Jag fick en rolig gliring också, ”a disgruntled reader”, haha.
   http://www.scandipop.co.uk/?p=3231

   Kommentar av Erik | 16 november 2010 | Svara

 12. WLM är utmanare på Rix Topp 6, så in och rösta före tisdag 18:00!
  http://www.rixfm.com/program/kvallar-med-christian-hedlund/rix-topp-6-klockan-6

  Kommentar av Erik | 15 november 2010 | Svara

  • Tufft att tävla mot Shakira 🙂

   Kommentar av Mattias | 16 november 2010 | Svara

 13. Nunstedt skriver i dag i sin blogg, ”popkoll v46”, att det är tidernas bästa debutplatta av en idol. Han avslutar med ”Jättebra.”
  http://www.expressen.se/noje/musik/1.2213987/anders-nunstedt-popkoll-vecka-46

  Det kompenserade bra för muppen i Barometern i morse som skrev att Tove är en lättviktare och att låtarna är bagateller.
  http://www.barometern.se/noje_o_kultur/recensioner/skivor/tove-styrke(2179665).gm

  Kommentar av Tomas | 15 november 2010 | Svara

  • Muppen i Barometern kan känna sig rätt ensam. Enda tvåan hittills. (Grälat med frun kanske?)
   Nunstedts omdöme förminskas lite av att han gav Amanda en tvåa för debuten, och dessutom häcklade Jan Gradvall för att han skulle ha tappat huvudet eller nåt. Men det är ju ändå kul.

   Kommentar av Erik | 15 november 2010 | Svara

 14. Tove i the vocie: http://www.youtube.com/watch?v=ax2kQ0HiD-c&feature=player_embedded

  och

  Kommentar av Madde | 15 november 2010 | Svara

  • Haha, vad har hon på huvet?? Är det en luva?? Hon kanske inte hade gjort i ordning håret än eftersom det var så tidigt 🙂

   Kommentar av Sanna | 15 november 2010 | Svara

 15. Om man vill så kan man lyssna på hela grejer när tove var med i morse på http://www.thevoice.se/player sedan välja lyssna igen , ta vakna med thevoice välja 07.00 2010-11-15 och sedan spola fram till 27.40:)

  Kommentar av Fredrik | 15 november 2010 | Svara

 16. OBS! Tove i The Voice, Kanal 5 kl. 07:30.

  Kommentar av Erik | 15 november 2010 | Svara

  • Var hon där? Såg tipset för sent 😦

   Kommentar av Mattias | 15 november 2010 | Svara

   • Jodå, hon var där. Berättade att hon aldrig varit i Luleå förut och åkte vilse i fredags.
    De försökte pumpa henne om pojkvän och ville para ihop henne med Daniel Adams-Ray, tvåa på iTunes. Bland annat.

    Kommentar av Erik | 15 november 2010 | Svara

 17. Vinn konsertbiljetter eller en iPhone med skivan, genom Spotify:
  http://www.spotify.com/se/blog/archives/2010/11/12/tove-styrke/

  Kommentar av Tomas | 14 november 2010 | Svara

 18. Haha, jag hittade radions stereotest. Det här är den korta versionen på två minuter. Det fanns en på sju minuter också, det var då dom sade ”min röst ska nu komma från en obestämd plats i rummet”.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programID=1602&Artikel=2072773&preview=db

  Kommentar av Tomas | 14 november 2010 | Svara

  • Hehe, snyggt!

   Kommentar av Peter | 14 november 2010 | Svara

 19. WLM har spelats tre gånger idag på RixFM enligt radiofy.se. Kul.

  Kommentar av Tomas | 14 november 2010 | Svara

 20. WLM är bubblare på Mix Megapol topp 20
  http://www.mixmegapol.se/musik/mix-topp-20

  Kommentar av Tomas | 14 november 2010 | Svara

 21. Förutom att ligga på första plats på iTunes albumlista, så ligger hon på plats 7, 8, 47, 121, 122, 124, 148 och 197 på iTunes singellista. 🙂

  Kommentar av Tomas | 14 november 2010 | Svara

 22. Nu när man kollat fråm Idol framträdandet igen från igår så tycker jag att hon kunde rört på sig lite mer. Inte som Linnea självklart, haha, men lite mer än stå och gå kunde hon gjort. Allt annat var jätte bra. Nu låter jag som nån i juryn, lol

  Kommentar av Sanna | 13 november 2010 | Svara

  • Jag tycker det var skönt att hon vågade stå så still, i kontrast till alla de andras tillkämpade arenamanér. Hon visade att man kan äga en hel arena bara med närvaro. Tyvärr åkte kameran runt hela tiden så man missade mycket av de saker hon ändå gjorde, som när hon böjer knäna så att det känns som om hon tar i med hela kroppen. Tyckte kanske vänsterhanden kändes mindre spontan än tidigare, men som helhet: mycket mycket bra.

   Kommentar av Giorgio | 14 november 2010 | Svara

   • Jag håller helt med. Klasskillnad mot årets idoler. Sällan har man sett så mycket desperat rännande ut i publiken som i fredags, och Tove kunde säga ”been there, done that”.
    Annars hade hon kunnat lära ut ett och annat om HUR man springer ut i publiken.

    Kommentar av Erik | 14 november 2010 | Svara

   • Ja, snacka om x-factor. Det räckte med att bara lägga huvudet på sned eller en liten handrörelse för att dominera. Det behövdes inga glidtacklingar eller tjurrusningar.

    Kommentar av Tomas | 14 november 2010 | Svara

 23. lite of the topic, men vilken tid kan Tove tänkas gå på scen på spelningen här i stockholm? 🙂 någon som har hört eller sett något?

  Kommentar av Johan | 13 november 2010 | Svara

 24. Jag har lyssnat lite på skivan nu, men den kräver några genomlyssningar till. Den är väldigt jämn. Den enda hon kunde slopat är Stalker in your speaker, den känns för billig på nåt sätt. Kul med högtalargrejen, men kompet känns som nåt från ett Nintendospel. Kritiker som skrivit om blipp blopp har nog reagerat på den låten. Annars är det kvalitet rakt igenom, och väldigt eget. Personligt, som hon säger. Jag hör inga uppenbara ”lån” från andra låtar, och det tyder på kreativitet och massor av arbete. Det enda jag reagerade på var när hon sjunger ”bubble don’t burst” i High and Low, det låter som ”papa don’t preach”, tidig Madonna, hehe. Skivan är väldigt laidback, inga stora känsloyttringar, förutom i hitlåtarna. Jag tycker faktiskt att Toves egna låtar är bäst, så här långt. Och det bådar ju gott för framtiden. ” Jag har så mycket inom mig som jag vill få ut” säger hon i den här intervjun:
  http://www.kuriren.nu/noje/artikel.aspx?articleid=5647034

  Med tanke på att hon säger att hon avslutar kvällarna med att fila på låtar, och hennes musiksmak som hon visade i Musikguiden, bredd och kvalitet, så kan det gå i vilken riktning som helst. Fick hon frihet på debutskivan så får hon det ännu mer till nästa skiva om den här går bra.

  Kommentar av Tomas | 13 november 2010 | Svara

  • Stalker in your speaker tycker jag är en av de bästa låtarna just nu. Melodin är väldigt bra och kompet är rena örongodiset :).

   Ja det krävs några lyssningar av plattan för att förstå den. Det är inte alla recensenter som gett den tillräckligt mycket tid.

   Kommentar av Peter | 14 november 2010 | Svara

   • tycker också Stalker in your speaker är helt OK, lite onödigt med hela vänstra, högra, bakre, främre speakern tjofräset kanske men annars ok.

    Kommentar av Mattias | 14 november 2010 | Svara

   • Jag gillar också SIYS. Jag uppfattar texten som väldigt ironisk och dubbeltydig, så grejen med stereotesten passar bra, och jag älskar när den går över i ”I’m all around, almost like God, so praise me, hold me up high, push out(?) the game, turn off the light and kiss me”. På det vill jag svara ”OK Tove, maybe no kiss, but I praise you”. 😛
    Så M.B. Tretow har gjort en låt baserad på stereotesten? Då är det nog därifrån de fått idén. Det skulle inte förvåna mig om Tove själv kom med den. Hennes kunskap om gamla låtar verkar helt outtömlig. Ni skulle nog ha mycket att prata om Roger.

    Kommentar av Erik | 14 november 2010 | Svara

    • ”Push up the gain” enligt konvolutet. (Sången distar också just då).

     Kommentar av Tomas | 14 november 2010 | Svara

 25. Jag vet inte om det är nån som har nämnt det här redan, men Tove’s skiva kommer släppas i Storbritannien 15:e november. Coolt! http://www.scandipop.co.uk/?p=3795 Det står att den kommer släppas i resten av Europa också

  Kommentar av Sanna | 13 november 2010 | Svara

 26. Heej jag vill bara säga att artikeln i Borås tidning finns ute nu!
  Här är länken:http://www.bt.se/noje/recensioner/styrke-pa-jakt-efter-nagot-eget(2174315).gm

  Länka då min blogg om ni lägger ut den;)

  Kommentar av Demhat | 13 november 2010 | Svara

 27. Måste säga att det kändes sjukt bra, när man såg Tove igår. Och juryn i mörkret där samtidigt som hon sjöng.. Kändes som det gav en bra kontrast ❤
  Tove Styrke är vårat white light moment ❤

  Kommentar av Henry | 13 november 2010 | Svara

  • Haha, jag gillade också att juryn var på plats när hon sjöng

   Kommentar av Sanna | 13 november 2010 | Svara

 28. I Borås Tidning i onsdags var recension på albumet, och idag lördag en helsida med en jättestor bild på Tove 🙂

  Kommentar av Henry | 13 november 2010 | Svara

 29. WLM gick in på åttonde plats på Tracks.
  http://sverigesradio.se/p3/topplistor/tracks/

  Kommentar av Tomas | 13 november 2010 | Svara

 30. Kollar man i iTunes-applikationen så är Tove etta, före Springsteen. Det måste vara någon eftersläpning på websidan där albumet är tvåa, etta bara på poplistan.

  Kommentar av Tomas | 13 november 2010 | Svara

 31. Jag har inte kollat på allt än, så jag vet inte om det är bra eller dåligt. Dom recenserar Toves skiva

  Kommentar av Sanna | 13 november 2010 | Svara

 32. Tove var underbar ikväll som alltid 🙂 men visst var det singback även om det var så professionellt så man nästan kunde tro att det var playback 🙂

  Kommentar av Camilla | 13 november 2010 | Svara

  • Jag tycker hon sjunger annorlunda än på skivan på tv4play vid 01:55, ”stay ooh the sign”, så det är nog singback. Proffsigt. Men dom chansade inte med så mycket långa närbilder, det blev mycket kameraåkningar på avstånd. Det viktigaste var att hon var där och marknadsförde sig. Det fick väl inte bli några fel, så hon agerade rätt försiktigt.

   Kommentar av Tomas | 13 november 2010 | Svara

   • Det ska nog vara ”We’ll stay out of sight” istället som kommentatorn ERFA skrev den 27 oktober. Och det är verkligen en bedrift att kunna sjunga så nära så som det låter på skiva. Inte undra på att så många trodde att det var playback. Förmodligen närmast ”originalet” i Idols historia 😉

    Kommentar av Peter | 13 november 2010 | Svara

    • Jo, så är det enligt konvolutet också. Det var det enda stället där det gick att se eller höra att det inte var playback. Ett ooh eller liknande, i stället för out.

     Förmodligen kommer låten att förändras mer och mer på hennes livespelningar ju längre tiden går. Till slut blir det som Sven-Erik Magnusson i Sven-Ingvars sade: ”Nu har vi spelat så länge så nu gör vi covers på oss själva”!

     Kommentar av Tomas | 13 november 2010 | Svara

 33. Min mamma betalar telefonräknigarna. Vi bor i samma hus, så vi har intern telefon, så jag kan ringa från hennes nummer. Nu undrar nu väl vad jag ville med detta, haha. Jo, jag var ju så orolig över att Minnah skulle åka och jag röstade några gånger på henne och efterson mamma betalar telefon räkningen så ville jag inte ringa mer och rösta, men jag ville gärna göra det när Linnea satt löst. Jag tror inte folk tyckte hon var dålig, jag tror att folk helt enkelt glömde att rösta på henne för man tror att hon ska sitta säkert i alla fall. Så tror jag att det var

  Kommentar av Sanna | 12 november 2010 | Svara

  • Ja, det är nog en mer trolig förklaring än att det var orangutanger som röstade. 🙂

   Kommentar av Roger Krook | 12 november 2010 | Svara

   • Haha, exactly

    Kommentar av Sanna | 12 november 2010 | Svara

 34. var det så bra sång att folk tror det var Playback.
  en Idol-bloggare från kuriren skriver:
  22.26 – Tove kör sing back. Bara så att ni vet…
  http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5646214

  Kommentar av N | 12 november 2010 | Svara

  • Precis, man har vissa toner som bekräftar singback, dock sjunger hon låten mycket bra. =)

   Kommentar av Fredrik | 12 november 2010 | Svara

 35. Njae, det var väl live det där. Tyckte refrängen var väldigt live aktig. Det var skit bra i alla fall. Jag gillade byxorna, men är osäker på tröjan?? Toppen?? Vad det nu än var. Och jag måste bara säga: Jaaaa, Minnah gick vidare! Trodde att hon skulle hänga löst 🙂

  Kommentar av Sanna | 12 november 2010 | Svara

  • Minnah ftw!

   Kul att se att Sonys satsning på Tove verkligen är gedigen, bara vi slipper Erik i finalen så blir det bra 🙂

   Kommentar av Mattias | 12 november 2010 | Svara

  • Håller med, det gick ju bra det där. Tyckte det både lät och såg bra ut 🙂

   Kommentar av plingplong | 12 november 2010 | Svara

 36. Det hon har på sig är ju coolt!:D Man hör att hon sjunger live och hon gör det jäkligt bra 🙂

  Kommentar av Fredrik | 12 november 2010 | Svara

  • Live? Playback så de skriker om det, men hon verkar va förkyld?

   Kommentar av Mattias | 12 november 2010 | Svara

   • Jag står fast vid att det låter live, tycker det verkar så när jag lyssnar på tv4play i verserna..

    Kommentar av Fredrik | 12 november 2010 | Svara

    • Alltså jag menar att det är singback, dvs hon sjunger själv men allt annat är förinspelat..

     Kommentar av Fredrik | 12 november 2010 | Svara

     • Håller på att editera filen, snart får vi alla höra hur det lät 🙂

      Kommentar av Mattias | 12 november 2010 | Svara

 37. Och det ska bli kul att se Tove. Är lite tveksam om jag gillar det hon har på sig, men men… 🙂

  Kommentar av Sanna | 12 november 2010 | Svara

 38. Hehe, ja ikväll var Linnea och Jay bäst. Är ju inte så förtjust i Jay i vanliga fall, men det här var bra. Tyckte faktiskt Minnah gjorde ett bar jobb också. Inte så bra som hon rukar vara, men jag tyckte det var bra. Laila var ju väldigt hård mot Andreas och Olle efter dom hade sjungit duetten. Jag blev förvånad. SÅ dåligt var det väl ändå inte

  Kommentar av Sanna | 12 november 2010 | Svara

 39. Tydligen så släppt inte albumet förens den 17/11 iallafall inte på nätet typ ginza och så.
  Så dom verkar sega..
  Albumet är grymt iallafall!!!!
  Tove är Grym!!!

  Kommentar av cissi | 12 november 2010 | Svara

 40. Haha. På SvD:s förstasida verkar det som att Tove är rätt kaxig:
  ”Visste inte om jag var tillräckligt mogen för att bli berömd.”

  Men läser man artikeln ser man att det står (hon pratar om Idol):
  ”Visste inte om jag var tillräckligt mogen för att bli bedömd.”

  Kommentar av Tomas | 12 november 2010 | Svara

 41. Här är en som recenserar låtarna på albumet. En svensk troligen. Kanske någon av er som är här, haha?
  http://www.popjustice.com/forum/index.php?topic=25677.msg1283505#msg1283505

  Kommentar av Tomas | 12 november 2010 | Svara

 42. WLM är ”veckans hitvarning” på RixFM nästa vecka.
  http://www.sonymusic.se/nyheter/tove-styrke-tove-styrke

  Kommentar av Tomas | 12 november 2010 | Svara

 43. Nu har tovestyrkeVEVO lagt ur Chaos-teasern OCH en teaser för Stalker In Your Speaker på Youtube!

  Kommentar av Tomas | 12 november 2010 | Svara

 44. Undrar vad som hände med Young Heart …

  Kommentar av ERFA | 12 november 2010 | Svara

  • Undrar jag med. Tyckte den verkade jätte bra 😦

   Kommentar av Sanna | 12 november 2010 | Svara

 45. Albumet är nu publicerat på spotify!!!

  Kommentar av Fredrik | 12 november 2010 | Svara

  • Tyvärr kom den inte med posten idag…

   Kommentar av plingplong | 12 november 2010 | Svara

   • Räkna med att den inte komma förrän på onsdag. Den står fortfarande som ”Boka” med releasedatum 17/11. Beställningen står som ”Ej levererad”.
    Skickade ett meddelande i går kväll och frågat varför. Fick svaret ”Vi har mottagit ditt ärende och skickat det vidare till vår musik-avdelning som återkommer till dig så fort som möjligt.” Sedan inget mer.
    Jag tycker att alla som beställt på CDON ska skriva och klaga. Om det bara var leveransproblem så skulle det stå ”Ej i lager” eller liknande. De har klantat till det på något sätt. 😦

    Kommentar av Erik | 12 november 2010 | Svara

    • Jag beställde från Ginza och har inte heller fått det idag fredag.

     Kommentar av Roger Krook | 12 november 2010 | Svara

    • Nå då är det väl releasedatum som ändrats, bara att vänta…

     Kommentar av plingplong | 12 november 2010 | Svara

    • Den verkar faktiskt inte finns i butik heller (Bengans och Åhlens Stockholm), så jag får väl ta tillbaka lite.

     Kommentar av Erik | 12 november 2010 | Svara

     • Var på både CD-centralen och Bengans i Göteborg idag förgäves. Feltryck på konvolutet sa killen på Bengans.

      Kommentar av Giorgio | 12 november 2010 | Svara

      • I det konvolut jag fick när jag köpte albumet på iTunes står det ”Styrke” som kompositör för Chaos. Före texten till Chaos står det däremot ”Styrke/Bao”. Det kanske var därför. Dygnetrunt-jobb på något tryckeri nu troligen då.

       Kommentar av Tomas | 12 november 2010 | Svara

      • Det är också knas med låtarna. Om man klickar på en låt så spelas en annan…

       Kommentar av Tomas | 12 november 2010 | Svara

 46. Mina damer och herrar! Tove har fått sin första listetta! Albumet är etta på iTunes!

  Kommentar av Tomas | 12 november 2010 | Svara

 47. Intervju i Västerbottens-Kuriren:
  http://www.vk.se/Article.jsp?article=393743

  Kommentar av Tomas | 12 november 2010 | Svara

 48. Fantastiska recensioner och artiklar som dykt upp. Den här är grym. Gillar särskilt hennes tankar om Fredrik Strages artikel.
  http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/fodd-sangare_5656883.svd

  Kommentar av Tomas | 12 november 2010 | Svara

 49. Ja jäklar, Jan Gradvall gör ingen besviken (DI Weekend)! Den finns inte på nätet än, men jag kan berätta.
  Först en insiktsfull analys av Idol, och sen kommer det: ”Tove Styrkes album är det bästa album en idol-artist har gjort jämte Amanda Jenssens debut.”
  Och avslutningen: ”Musiken är modern elektronisk pop som ytligt kan tyckas ha likheter med Robyn. Men Tove Styrke har en egen mörkare röst och ett annat temperament. I sina danslåtar uttrycker hon en kombination av melankoli och eufori som påminner om tidiga Madonna. Tove Styrke kan bli en idol på riktigt. En världsidol.”
  Betyg 4 av 5.

  Aftonbladets recension är också bra:
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/recensioner/article8110964.ab

  Läs förresten även en fin helsida i Metro idag. Jag gillar vad hon säger om skivomslaget. Det är Tove som bestämmer!
  http://www.metro.se/se/misc/pdf/2010-11-12/SEWEE_2010-11-12.pdf (sid 2)

  Kommentar av Erik | 12 november 2010 | Svara

 50. Det blir WLM hon sjunger i Idol (förstås:
  http://www.facebook.com/tovestyrke?v=app_178091127385
  Det blir playback:
  http://blogg.aftonbladet.se/nojesbloggen/2010/11/och-den-genius

  Kommentar av Tomas | 11 november 2010 | Svara

  • Ursäkta om frågan är dum, men varför playback?

   Kommentar av plingplong | 11 november 2010 | Svara

   • Jag tror det är när musiken inte är live, men hon sjunger live. Singback är när man mimar…va?? Eller?? Haha

    Kommentar av Sanna | 11 november 2010 | Svara

    • Jag hoppas det betyder att hon i alla fall sjunger live…

     Kommentar av plingplong | 12 november 2010 | Svara

    • Playback är att mima, singback är när musiken är förinspelad. Aftonbladets reporter har antagligen koll på det, men man vet ju aldrig.
     Om hon mimade kanske hon har röstproblem och vill spara sig till i morgon. Hoppas hon sjunger live då i alla fall.

     Kommentar av Erik | 12 november 2010 | Svara

     • Ja det måste väl vara nåt sånt, verkar ju underligt att inte låta Tove av alla sjunga live.

      Kommentar av plingplong | 12 november 2010 | Svara

      • Katastrof om det skulle vara playback, i Idol om nått program ska ju allt va live.

       Kommer iaf spela in och tanka upp för dom som vill ha.

       Kommentar av Mattias | 12 november 2010 | Svara

 51. Hur tusan ska hon hinna med både Musikguiden i P3 och Idol imorgon??

  Kommentar av Jimmy | 11 november 2010 | Svara

  • Inte för att förta magin med att det känns som om Tove pratar live i Musikguiden i P3, men det är förinspelat.

   Kommentar av Peter | 11 november 2010 | Svara

   • Okej.:)

    Kommentar av Jimmy | 11 november 2010 | Svara

 52. Kommer albumet även att publiceras på spotify imorgon eller får man vänta längre? Någon som vet?

  Kommentar av Fredrik | 11 november 2010 | Svara

  • Japp, det finns på iTunes. Klockan är 11:15 och det ligger 3:a!!! 🙂 🙂 🙂

   Kommentar av Erik | 12 november 2010 | Svara

 53. Någon som vet om albumet även kommet ut på spotify imorgon eller om det kommer att ta längre tid?

  Kommentar av Fredrik | 11 november 2010 | Svara

 54. RixFM har nu lagt till Tove som en av de artister dom spelar.
  http://www.rixfm.com/artister/tove-styrke

  Kommentar av Tomas | 11 november 2010 | Svara

 55. Hittade en recension till med betyg 4. Det är dock samma som i Kristianstadsbladet. Kritiker.se är kanske smart nog att inte visa samma recension fler gånger om den förekommer i flera tidningar.
  http://www.ystadsallehanda.se/kultur-och-noje/skivor/article1293544/Tove-Styrke-Tove-Styrke.html

  Kommentar av Erik | 11 november 2010 | Svara

 56. Jag gjorde en PDF av recensionerna hittills (bara texten).
  http://www.sendspace.com/file/fwpqxc

  Kommentar av Tomas | 10 november 2010 | Svara

 57. Både Metro och Västerbottens-Kuriren håller fram Million Pieces som skivans starkaste spår medan jag själv tycker den är det svagaste. Även om jag bara hört 20 sekunders-snuttar på Amazon så känner jag att Million Pieces kan ha varit nånting från Lykke Li och Adam Olenius restlager. Inte som att den redan var skriven,(eller? vem vet?) utan mer framhetsad för att den stora publiken inte skulle glömma bort henne. Vad tycker ni andra?

  Kommentar av ERFA | 10 november 2010 | Svara

  • Nja, jag vill nog lyssna först, men bäst tror jag inte att den är.
   Som Tove beskriver det i TT-artikeln så hade de börjat leta bra låtar när hon skickade in sin demo (Chaos?). De lade då om planerna, men jag tänker mig att de kanske redan hade hittat några tänkbara låtar från förlagens ”hyllor”. För att hålla intresset vid liv, och kanske för att SVT hörde av sig om Allsången, så släpptes den bästa av dessa som singel.
   MP är alltså inte skriven för Tove, jag minns att hon inte riktigt visste vad Lykke Li gjort på låten (i Mix-intervjun?).

   Kommentar av Erik | 11 november 2010 | Svara

 58. Vad snyggt det skulle vara om dom körde Chaos-teasern som TV-reklam under Idol på fredag.

  Kommentar av Tomas | 10 november 2010 | Svara

 59. Hmm, undrar om hon är i radio och TV samtidigt på fredag? Hur gör man då då? 🙂

  Kommentar av Tomas | 10 november 2010 | Svara

 60. Om albumet släpps på fredag så innebär det väl att vi som redan bokat den borde få den på fredag?

  Kommentar av plingplong | 10 november 2010 | Svara

  • Nja, bokningar skickas först på releasedagen, så på måndag har man den tidigast. Och CDON har faktiskt ändrat datumet till den 17 november.

   Kommentar av Peter | 10 november 2010 | Svara

   • Jag har fått mina AJ-skivor på releasedagen, så de har alltså skickat dem dagen innan. Men man vet ju aldrig om det blir förseningar.

    Kommentar av Roger Krook | 10 november 2010 | Svara

    • Ja så är det ju, så pinsamt av mig 😳
     Fredag alltså om man har tur 🙂

     Kommentar av Peter | 10 november 2010 | Svara

    • Ja, jag har också brukat få förbeställda skivor på releasedagen.
     Men vad är det som händer på CDON? Bengans och Ginza har fortfarande 12:e som datum. Leveransproblem kanske, de blev ju klara i sista ögonblicket. Eller ett misstag, 17:e är det internationella releasedatumet och CDON säljer över hela Europa på cdon.eu.

     Kommentar av Erik | 10 november 2010 | Svara

     • Dom kanske har bokningar på alla dom ex dom beställt, dom kanske har missbedömt efterfrågan? Nästa pressning kommer nästa vecka? Tove ska väl hinna rita autografer på dom också.

      Kommentar av Tomas | 10 november 2010 | Svara

 61. Och jämför man med mer kända artister som släppt skivor i år, så är 3,5 ett riktigt bra betyg. Hon är på plats 174 av 554 skivor i år. Här är några andra betyg:
  4,4 Håkan Hellström – 2 steg från paradise
  4,0 Bob Dylan – The whitmark demos
  3,9 Robyn – Body talk pt 1, 2
  3,8 Daniel Adams-Ray – Svart, vitt och allt
  3,7 Oskar Linnros – Vilja bli
  3,5 Tove Styrke – Tove Styrke
  3,4 The Ark – Full regalia
  3,4 Shout out louds – Work
  3,4 Kent – En plats i solen
  3,2 Salem al fakir – Ignore this
  3,0 Christina Aguilera – Bionic
  2,9 Kings of Leon – Come around sundown
  2,7 Kylie Minogue – Aphrodite
  2,7 Ozzy Osbourne – Scream
  2,7 The Knife – Tomorrow, in a year
  2,6 Adam Lambert – For your entertainment
  2,3 Erik Saade – Masquerade
  2,2 Katy Perry – Teenage dream
  1,8 Ace of Base – The golden ratio

  Kommentar av Tomas | 10 november 2010 | Svara

  • Hon ligger väldigt bra till jämfört med vissa veteraner på den listan. Och Adam Lambert var ju med i fjolårets Idol i USA, och han vet jag är bra sångare med en del erfarenhet redan från innan Idol. Sen vet jag inte hur materialet på skivan är. Men än så länge ligger Tove alltså högre än Kylie, The Knife och Kent, och det får väl anses ganska lyckat. Men vi får väl vänta på fler recensioner och se hur genomsnittet påverkas.

   Kommentar av plingplong | 10 november 2010 | Svara

  • Shit! Hon ligger högre än självaste Ozzy,hehe.:)

   Kommentar av Jimmy | 10 november 2010 | Svara

 62. Jämför man betygen med skivor släppta av andra idoldeltagare får man den här listan:

  3,6 Amanda Jenssen – Killing my darlings
  3,5 Tove Styrke – Tove Styrke
  3,4 Amanda Jenssen – Happyland
  3,0 Agnes – Dance love pop
  3,0 Darin – Lovekiller
  2,8 Sibel – The diving belle
  2,7 Måns Zelmerlöf – Stand by for…
  2,6 Sebastian Karlsson – The most beautiful lie
  2,6 Johan Palm – My antidote
  2,6 Danny – Set your body free
  2,6 Danny – Heart beats
  2,6 Måns Zelmerlöw – MZW
  2,4 Agnes – Agnes
  2,4 Ola – Ola
  2,4 Anna Bergendahl – Yours sincerely
  2,4 Erik Segerstedt – A different shade
  2,3 Agnes – Stronger
  2,3 Markus Fagervall – Steal my melody
  2,2 Ola – Good enough
  2,2 Marie Picasso – The secret
  2,1 Markus Fagervall – Echo hearts
  2,0 Erik Grönwall – Erik Grönwall
  2,0 Kevin Borg – The beginning
  1,8 Erik Grönwall – Somewhere between…
  1,8 Calle Kristiansson – Calle Kristiansson

  Kommentar av Tomas | 10 november 2010 | Svara

 63. Visst är recensionerna bra. Lite underliga grejor och förutfattade meningar men överlag gillar dom skivan. Så här skriver dom (nedkortade meningar):
  – Ett album som håller rakt igenom.
  – Jag håller på Tove.
  – Bådar gott inför framtiden.
  – En stark debut.
  – Det kommer dröja innan denna stjärna slocknar.
  – Rejält imponerande.
  – Kan gå riktigt långt.
  – Inte alls dumt.
  – Rapp, elegant danspop.
  – Oerhört mycket intressantare än idol-finalisterna.
  – Ett av årets bästa svenska popalbum.
  – En Ronnie Spector från Norrland.
  – Osar av integritet.
  – Tove Styrke har nåt stort på gång.
  – Texterna är träffsäkra och personliga.
  – Hittarna radas efter varandra.
  – Har lämnat Idol-Tove bakom sig.
  – Sorgsen tyngd ställs mot de neonlysande tonerna.
  – Snyggt, coolt och med personlighet.

  Kommentar av Tomas | 10 november 2010 | Svara

 64. En liten lustighet bland alla stora händelser:
  När Tove spelade ”Going up the Country” sa hon något i stil med “jag hade en vän som brukade sjunga den här i falsett för att pigga upp stämningen”. Jag råkade upptäcka vem hon talade om. 😛

  Kommentar av Erik | 10 november 2010 | Svara

 65. Recensioner ja. Här finns de flesta samlade.
  http://kritiker.se/skivor/recension/?skiva=Tove_Styrke__-__Tove_Styrke

  Det ser rätt bra ut, snittbetyg 3,5. Jag gillar SvD bättre än DN, som är lite nedlåtande i tonen.
  Missa inte Metro, som inte verkar finnas på webben, men som PDF:
  http://www.metro.se/se/misc/pdf/2010-11-10/SERIK_2010-11-10.pdf sidan 21 (19).

  Kommentar av Erik | 10 november 2010 | Svara

 66. Tove är gästartist i Idol på fredag.
  http://www.vk.se/Article.jsp?article=393445

  Kommentar av Tomas | 10 november 2010 | Svara

  • Det är ju alldeles strålande! Bättre reklam går inte att få. Jag såg en bloggare igår som skrev att det var ett rykte som gick. Kul att det var sant.
   Jag tycker hon gör alldeles rätt som inte klipper banden med Idol så som Amanda gjorde (eller påstods göra).

   Ska man vara lite cynisk så förstår jag varför Tove var så snabb att korrigera Uggla när han ville lägga nedsättande ord om Idol i munnen på henne. Hon skötte det snyggt.

   Kommentar av Erik | 10 november 2010 | Svara

   • Jag som inte gillar Amanda och tycker hon är otroligt OTROLIGT och extremt pretentiös tror att hon nog tycker hon är för fin för Idol. Men det är bara vad jag tror. Tove är mer jordnära och inte dryg så det här ska bli skitkul 🙂

    Kommentar av Sanna | 10 november 2010 | Svara

 67. Inte långt kvar till skivan nu, ojojoj 🙂
  Det finns en recension på bandpass, där man får höra ännu lite mer av ”Four Elements”, ”Beating on a Better Drum”
  ”Close Enough”:
  http://www.bandpass.se/tove-styrke/

  Kommentar av Peter | 09 november 2010 | Svara

 68. Recension av TT Spektra. Lättsam fast smittsam? Mesigare kusin från landet? Mainstream här men indiequirky i QX? What?
  http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5773689

  Kommentar av Tomas | 09 november 2010 | Svara

 69. Tävla och vinn. Och ett videoinslag:
  http://svt.se/2.62967/1.2229101/tavla_och_vinn_tove_styrkes_tisha?lid=puff_2229119&lpos=rubrik

  Kommentar av Tomas | 09 november 2010 | Svara

 70. Tove i P3 Star på lördag. En videosnutt:

  Kommentar av Tomas | 09 november 2010 | Svara

 71. Är det där lite av musikvideon av Chaos eller var det bara en grej dom gjorde för att promota skivan?? Jag menar om det bara finns den lilla snutten som är uppe

  Kommentar av Sanna | 09 november 2010 | Svara

 72. Jag tänkte höra om någon visste var man kan köpa mössan som tove har på den senaste twic bilden.

  Kommentar av Kristina | 09 november 2010 | Svara

 73. Jag vet inte ur många gånger jag har lyssnat på Chaos nu. Rena knarket!
  Kan inte låta bli att jämföra med upplevelsen när Numb släpptes på YouTube.

  Chaos
  You’ve been my friend for quite a while
  Anger
  You’ve been around for quite some time
  I can’t escape from it
  Love babe
  It eats me up alive
  We’re lovable
  But still we’re terrified
  I can’t escape from it

  My heart is infected
  I got to protect it
  Don’t you dare try to break it
  I’m gone
  My body is fragile
  So please let me rest now
  Don’t you dare try to stop me
  I’m gone

  Kommentar av Erik | 09 november 2010 | Svara

  • Hon sjunger inte med stora känsloyttringar, så att säga, utan mer som att hon passerat det stadiet och är uppgiven och bedövad, kallt konstaterande. Det gör det så mycket starkare. Makalöst.

   Kommentar av Tomas | 09 november 2010 | Svara

 74. Jag tänkte också på Nyhetsmorgon. Inget på tisdagen i alla fall (detta lades upp under kvällen).
  http://www.tv4.se/1.297670/2008/08/27/det_hander_i_nyhetsmorgon

  Kommentar av Erik | 08 november 2010 | Svara

 75. jag hann bara lyssna på de första 30 minutrarna sedan hade jag träning:( Låtarna på den halvtimmen var väldigt bra och många lyssnar jag också själv på.
  Imorgon får jag lyssna på resten samt det som sänds imorgon medan jag läser min bok till skolan, MYSIGT!:D

  Kommentar av Fredrik | 08 november 2010 | Svara

 76. Oj, det var mycket på en enda kväll!
  Med tanke på hennes lilla tal till fansen i Idols kärlekstema – yngst men bäst även på det – så hade jag inga tvivel på att hon skulle klara av att radioprata också. Att hon skulle vara fullt så säker, avspänd, charmerande och rolig i sin debut hade jag ändå inte väntat mig. Och så musiken, den perfekta blandningen!

  Och i stort sett under sändningen så smyger de ut 90 sekunder av Chaos. Den låten har jag varit sjukt nyfiken på, och jag blev inte besviken. Den måste väl nästan bli den tredje singeln.
  Nu väntar vi bara på videon till WLM. Det ser ut som de har bra folk till videoproduktionen också.

  Kommentar av Erik | 08 november 2010 | Svara

 77. En teaser av Chaos ligger uppe nu på Tove Styrkes facebook:
  http://www.facebook.com/home.php?#!/tovestyrke?v=app_4949752878

  Kommentar av Peter | 08 november 2010 | Svara

  • Det finns en till nu med bättre kvalitet och i wide-format:

   Wow!

   Kommentar av Peter | 08 november 2010 | Svara

   • Wow indeed, detta var sjukt bra. Kan inte skivan komma snart? 🙂 Flera dagar kvar ju.

    Kommentar av plingplong | 08 november 2010 | Svara

  • Oj oj oj har Tove gjort den där låten. Musikjournalisterna med Strage gick i taket när Robyn blev sviken på dansgolvet och fick dansa med sig själv. Vad ska dom tycka om den här kärlekspsykosen då. Starka ord i en enkel melodi. Apropå poet.

   Kommentar av Tomas | 08 november 2010 | Svara

   • Har inte hört Chaos ännu men är den hälften så bra som Dancin’ On My Own är det mycket imponerande.

    För övrigt delar jag inte din (bagatelliserande) tolkning av Robyns (P Bergers?) text. Det är inte riktigt så att hon blir sviken på dansgolvet och tvingas dansa med sig själv. Hon går medvetet till klubben för att med egna ögon få se den hon älskar vara med en annan. Komplexiteten i att förnedra sig själv, veta att det inte kommer gå, hoppas innerst inne och göra nåt så livskraftigt och samtidigt förtvivlat som att dansa sig igenom smärtan är det som gör låten så stark. En av de bästa under hela 00-talet i mina öron.

    Kommentar av Giorgio | 09 november 2010 | Svara

 78. Nu har det kommit en TT Spektra-artikel om ”det unga stjärnskottet Tove Styrke”:
  http://www.expressen.se/noje/musik/1.2205952/tove-styrke-klar-for-skivdebut

  Kommentar av Tomas | 08 november 2010 | Svara

 79. Visst är det Pippi Långstrump som säger så där?

  Kommentar av Tomas | 08 november 2010 | Svara

  • Ja, hon sjunger det när hon städar, så det är defenitivt inte Tove poesi, lol

   Kommentar av Sanna | 08 november 2010 | Svara

 80. Jag trodde först att hennes twitter hade blivit kapat… sen blev jag lite besviken att hon inte rimmade på orange istället för gul 😉

  Kommentar av Peter | 08 november 2010 | Svara

 81. På musikguidens hemsida finns nu bilder på tove som gör sig redo för kvällen. Ballt att hon tog med sig manus nerskrivet på kaffefilter!;D http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3695&artikel=4158887

  Kommentar av Fredrik | 08 november 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s