Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke segrar på alla fronter

Grattis Tove!

Sönd 21 nov

Om Tove Styrke bodde i Israel skulle folk säga Mazel tove Tove när hon fyllde år. Och det är ju kul.

Använd menyn så här:

Radio – lyssna på de senaste radioprogrammen med Tove Styrke innan dom raderas.
Tidningar – Läs recensioner av albumet Tove Styrke.
Video – Se Toves nya musikvideor.

Tråkigt är att Tove Styrke, enligt radioprogrammet Tracks, har halsfluss. Det behöver inte vara en så allvarlig sjukdom, men den kommer vid sämsta möjliga tillfälle. Nu efter albumsläppet borde ju Tove Styrke synas, höras, sjunga och bli intervjuad. Vi kan bara hoppas att Tove inte mår så dåligt, att hon kryar på sig och blir frisk snart.

Själv har jag haft en annan sjukdom som heter M.A.C. En hemsk sjukdom. Antingen dör man eller så blir man idiot.

———————————————————————————————————————————-

Lörd 20 nov

Tove Styrke Bloggens övervakningscentral

Privatspanare! Jag har lagt in lite nya sökningar under Länkar. Man kan till exempel söka nyheter om TS med Newsrobo, kolla spelningar av Tove Styrkes låtar i radio med Radiofy och söka kommande program med TS hos Sveriges Radio. Man kan nu även söka Tove Styrke lyrics:

http://www.sweetslyrics.com/
http://www.1songlyrics.com/
http://www.seekalyric.com/
http://www.lyricsaction.com/

Vilken privatspaning är okej?

Tove Styrke Bloggen har blivit en underrättelsecentral med (troligen) den färskaste och sannaste informationen om idolen. Just därför ska vi kanske fundera lite på vad vi sysslar med och hur vi gör det på ett sätt som gör Tove glad. Som jag ser det är den djupaste meningen med en fanblogg att försöka ge något tillbaka till den idol som man själv får så mycket glädje av. Meningen är förstås inte att hon själv ska läsa det man skriver, men att fanbloggen ska göra det roligare och enklare att intressera sig för idolen och hennes musik. Och det som är bra för fansen är bra för idolen.

Jag använder ordet privatspaning för att skilja det vi gör från kartläggning. Kartläggning är att ta reda på en persons adress, inkomster, skatteskulder, betyg och liknande. Även om sådan information är offentlig enligt lag är det inget vi  som gillar TS vill syssla med.

Privatspaning är att ta reda på om Tove Styrkes musik spelas i radio, om hon ska vara med på teve och annat som har med hennes yrkesutövning att göra.

För en scenartist som TS är outfits och stil en viktig del av yrket. Jag tycker därför det är intressant och tillåtet att diskutera Tove Styrkes kläder, frisyr och smink. Även hur hon klär sig till exempel på kändisfester är ju en del av marknadsföringen och varumärkesbyggandet, så jag tycker det är en del av artisteriet. Om en tidning publicerat en bild där TS går ut med hunden tycker jag också det måste vara okej att kommentera hennes klädsel, så länge man gör det på ett snällt sätt.

Att söka efter privata meddelanden TS skrivit till kompisar  på nätet är däremot inte något vi vill syssla med, eller hur? Även om sådan information är öppen för alla så tycker jag den är totalt ointressant.

Kändis-sightings typ ”idag såg jag TS på ICA” är väl rätt okej. ”Idag såg jag TS snacka med Claes af Geijerstam” är väl också mer yrkesmässigt än privat. (Även om det kanske börjar närma sig en gråzon?) ”Idag såg jag TS kyssa Tomten” är INTE okej, det är privat.

Kändis-spotting är att medvetet stå och spana efter kändisar. Ett klassiskt ställe var varuhuset NK i Stockholm, där man kunde få se Alice Timander om man hade tur. Att stå utanför kändisens bostad och vänta är förföljelse, kanske till och med olagligt om det räknas som ofredande eller nåt.

Men jag tror inte det är några problem. Om man gillar TS intresserar man sig för henne, men låter hennes privatliv vara ifred och sprider inte privata eller negativa uppgifter man råkar ramla på. Samma sak tycker jag gäller företagshemligheter typ detaljer om en kommande skiva med TS. Även om det är coolt att få ett scoop tycker jag det är viktigare att vara snäll mot Tove .

Enligt obekräftade rykten kan det inte uteslutas att den som är elak mot Tove Styrke blir doppad i bubbelpoolen av Ulla-Bella.

——————————————————————————————————————————-

Fred 19 nov

Hör Tove Styrke på radio!

Välj Radio i menyn och lyssna på den senaste tidens alla radioprogram innan dom raderas! Nya program inlagda och länkar till raderade program borttagna idag!

Dagens privatspaning

Det blev feltryck på konvolutet och albumen drogs tillbaka. Trots att det därför inte har funnits några album att sälja, så har TS gått upp på den officiella försäljningslistan (Sverigetopplistan), plats 21. Följ klättringen här! Genom menyerna kan man generera mycket kul statistik.

Apropå listor, borde inte White Light Moment bli utmanare på Svensktoppen snart?

Starta Radiofy och sök på Tove Styrke. Nu får du en lista med när hon spelades i radio. Klicka på detaljer för att se vilken kanal det var. För White Light Moment idag 13.04 får du då upp: Låten spelades klockan 13:04 den 19 November 2010 på P3, och har spelats totalt 123 gånger över alla kanaler. Just nu spelas Tove Styrkes musik mycket på P3-kanalerna och RIX FM.

Hoppla, nu spelades den igen! Låten White Light Moment med TS spelades klockan 14:06 den 19 November 2010 på Rix FM, och har spelats totalt 124 gånger över alla kanaler.

——————————————————————————————————————-

Torsd 18 nov

Tove Styrke är just nu framgångsrik på alla sätt: Älskad av kritiker och folket, creddig och bästsäljande. Därför kan jag nu använda rubriken som jag sparat till detta högtidliga tillfälle.

Och TS tar inte valet av skor med en klackspark!

Välj Tidningar i menyn för att läsa recensioner av albumet Tove Styrke.

Erik tipsar om att folk i andra länder kan ha svårt att uttala namnet Tove Styrke. En ungrare jag känner säger att i hemlandet hör ingen skillnad på ”u” och ”y” i det svenska ordet utflykt. En engelsman uttalar Yvonne som Ivonne. Bokstaven o uttalas som å på finska. Och så vidare.

Fonetisk skrift är jobbig, men kvasifonetisk skrift är lättare. Någon skrev Isaksson som ”ee-suck-son” kvasifonetiskt på engelska. Men nu har ju Tove Styrke fans i både Turkiet och Uruguay. Plus ett antal länder till.

Enligt Google Translate är den bästa kvasifonetiska stavningen på engelska kanske ”tooveh stiurke eh” Klicka på vänstra högtalarikonen.

Här kommer några förslag från mig och Mr G. Translate. Välj från rätt språk, skriv in texten i rutan och klicka på vänstra högtalarikonen.

Svenska: tove styrkeh
Engelska: tooveh stiurke eh
Turkiska: tuve stirke
Spanska: tuve styrke
Finska: tuuve styrkkeh
Kinesiska: tuve stirrkeh
Tyska: tuwe sdyrke
Ungerska: tuuve zdirkeh
Franska: tooveeh styrkeeh

Tove Styrke Bloggen Home

18 november 2010 - Posted by | Tove Styrke |

41 kommentarer »

 1. Haha, ja, djupsinnigt och genom näsan, bra avsnoppning. Du skrev Woody Allen på ett par ställen, hehe.

  Kommentar av Tomas | 21 november 2010 | Svara

  • Ja, jag har alltid haft svårt att skilja på dem. Men inte på födelsedagar: Då säger Woody Guthrie ”Happy Birthday” och Woody Allen säger ”Mazel Tove”! 😉

   Kommentar av Roger Krook | 21 november 2010 | Svara

 2. Bra skrivet om privatspaning! Det tycks vara svårt för såna som Knappen&Hakim och Voice-gänget att fatta det där när de gör ett snabbt ytligt besök här. Nästan så du skulle komplettera ”innehållsdeklarationen” i högerspalten, typ så här: ”Däremot hittar du INTE någon information om privatpersonen Tove, eller något annat som vi inte tror att hon skulle godkänna.”
  ——
  WLM avancerade till plats 4 på Tracks. Pallen nästa vecka om vi röstar duktigt.
  Den tråkiga nyheten som berättades är att Tove har halsfluss. Krya på dig, Tove!
  ——
  I Panelen i Radio Västerbotten igår berättade pappa Anders att han varit på plats i Luleå förra fredagen, och så hurrade man för födelsedagsbarnet.

  Kommentar av Erik | 20 november 2010 | Svara

  • När folk ser något de inte förstår försöker de sätta en etikett på det för att ordna in det i sin världsbild. Då kan den som brinner för en idol kategoriseras som besatt, stalker eller idiot. När det gäller Knappen och Hakim tycker jag dock det dom sade var riktigt kul och jag fick mig ett gott skratt. (Särskilt åt det där om stalker-slavar.)

   Jag hade en text i högerspalten ”Du som vill läsa lögner och elakheter kan gå hit istället” och en länk till Riksdagens hemsida. Ska se om jag kommer på något bättre. 🙂

   Kommentar av Roger Krook | 20 november 2010 | Svara

  • Ajajaj, halsfluss. Dom kanske hade planerat in framträdanden nu direkt efter skivsläppet, som inte blir av. Det kunde inte kommit olägligare i så fall.

   Kommentar av Tomas | 20 november 2010 | Svara

   • Håller med. Har läst att hon ska uppträda i Gokväll på Svt men nu när hon har fått halsfluss så undrar man ju ifall det blir av.

    Kommentar av Jimmy | 20 november 2010 | Svara

   • Om Tracks är källan så är det väl sant. Halsfluss kan vara olika allvarligt och det är svårt att veta hur sjuk hon är. Det här finns på Landstingets Vårdguiden om halsfluss: http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Halsfluss/

    Det är bara att hoppas att Tove inte är så dålig och att hon blir frisk snabbt!

    Kommentar av Roger Krook | 20 november 2010 | Svara

  • Håller med om att vi måste vara schyssta, men jag hoppas ingen behöver påminnas 🙂

   Kommentar av plingplong | 20 november 2010 | Svara

 3. Hurra hurra hurra, grattis grattis Tove!

  Kommentar av Sven | 20 november 2010 | Svara

 4. Vem är låtskrivaren och producenten Paw, som gjort Love You and Leave You?

  Kommentar av Peter | 20 november 2010 | Svara

  • Jag hittade någon dansk låtskrivare som kallas så, men jag minns inte var. Den låten fanns inte med i den första låtlistan som lades upp på Toves hemsida, då var det bara 10 låtar. Det var kanske ett sent beslut att ta med den.

   Kommentar av Tomas | 20 november 2010 | Svara

 5. Väldigt mycket OT men ändå, Calle Kristiansson var med i Doobidoo igår. Skulle vara roligt ifall även Tove får vara med i det programmet.:)

  Kommentar av Jimmy | 20 november 2010 | Svara

 6. Jaaa! Äntligen har jag skivan i min ägo. Första lyssningen fick visserligen något hädiskt avbrytas för Idol, men fram tills dess var det dans till varje låt. Mycket lovande!!!

  Kommentar av Giorgio | 19 november 2010 | Svara

 7. Jag vet inte, det kanske är min webläsare, men jag måste bredda fönstret för att inte bilder och klipp ska hamna över texten till höger…

  Kommentar av Tomas | 19 november 2010 | Svara

  • Det kanske kan vara bildskärmen (kortet, drivrutinerna, inställningarna osv)? Man kan inte styra bredden på youtubeklipp i WordPress.com och nu har de plötsligt blivit bredare. Det är nog för att de flesta har högre upplösning nu.

   Förut testade jag alltid att bilderna fick plats på en gammal tjockskärm, men nu när klippen ändå blir bredare har jag börjat med bredare bilder också ibland. Jag testar bara på en vanlig standardskärm nu.

   Kommentar av Roger Krook | 19 november 2010 | Svara

   • Aha, OK.

    Bilden när Tove sjunger i Idol är dock ännu bredare, 2 cm kanske. På min iPad försvinner hela kolumnen med senaste inlägg där. Så här ungefär:

    Kommentar av Tomas | 20 november 2010 | Svara

   • Hej. Enligt den här sidan kan man minska bredden om man vill…
    http://en.support.wordpress.com/videos/youtube/

    Kommentar av Tomas | 20 november 2010 | Svara

    • Jag har ändrat inställningarna för fasta storlekar på bilder, så den stora Tove-bilden blir lite smalare. Gör det någon skillnad?

     wordpress.com är ett blogghotell med en installation av wordpress.org där man inte kan skriva in någon kod eller några skript. När man bäddar in youtube-klipp görs koden man lagt in om till en intern kod och alla inställningar raderas. Man kan inte heller ha annonser.

     Bloggproffs.se (test finns i ”sveriges hetaste artist” i Länkar) är en annan installation av wordpress där man får bestämma lite mer. Man kan även ladda upp wordpress.org till ett eget blogghotell.

     Det här är den stora nackdelen med wordpress.com, men jag tycker fördelarna överväger jämfört med andra blogghotell och att använda wordpress.org på ett eget blogghotell.

     Samtidigt tycker jag att man vill utnyttja bredden när de flesta ser väldigt mycket vitt på skärmen om man håller bilderna 400 breda som på tjockskärmarnas tid. Jag blev väldigt glad när klippen blev större, men för dem som det inte fungerar för är det förstås ingen förbättring.

     På andra blogghotell finns det möjligheter att använda en särskild version för mobilsurfare med små bildskärmar, men inte på wordpress.com.

     Det finns även många som har fel konfiguration eller drivrutiner till sina skärmar, jag har stött på sådant på ställen där datorerna administreras centralt, när jag försökte kolla att det såg bra ut på alla slags bildskärmar. En del såg till exempel bara ena halvan av bloggen.

     Bildskärmar är svårt och man kan nog aldrig göra alla nöjda, men åtminstone försöka göra så det blir så bra som möjligt för de flesta.

     I wordpress.com innebär det i princip att välja bra standardstorlekar på bilderna. Nu har jag satt bredderna till 400 och 600.

     Kommentar av Roger Krook | 20 november 2010 | Svara

     • Ja, nu blev det bättre för mig på datorn och iPad:en. Mina två skärmar har 1900×1200 och jag brukar ha massa fönster öppet samtidigt, så jag brukar inte ha webläsaren i helskärmsläge. Andra kanske har så? Jag smalnar ner webläsaren lagom så alla sajter blir läsbara, med så lite vita kanter som möjligt. Då fick jag bredda när jag kollade här. Fast det kanske bara är jag som ska krångla till det, hehe.

      Om jag surfar hit från iPhone så laddas en grymt bra mobilsida av wordpress, där alla bilder och klipp är anpassad till skärmbredden. Först kommer man till en sida med sammanfattning över alla inlägg, med en liten almanacka där man ser när inlägget är gjort, och en röd bullet med antal gjorda kommentarer. Under de första raderna med text kan man klicka på ”Läs detta inlägg”. Riktigt snyggt.

      Kommentar av Tomas | 20 november 2010 | Svara

      • Okej, då verkar det som om det inte är skärmupplösningen utan webbläsaren som är grejen? 1900 X 1200 är mer än skärmen jag testar på. Men jag kör väl ändå med 600 som maxbredd på bilderna tills vidare.

       WordPress.com:s stöd för mobilsurfning var en positiv överraskning för mig. 🙂 Ännu ett argument för det här blogghotellet!

       Kommentar av Roger Krook | 20 november 2010 | Svara

        • Snyggt!

         Kommentar av Roger Krook | 20 november 2010 | Svara

        • Ja, kommentarerna är nästan snyggare i telefonen än i datorn. Det är bra att klockslag visas. Kollade du någonsin om det går att fixa för den vanliga webbläsaren också, Roger?
         ———
         En annan synpunkt: Det är utvikningarna som ger den här bloggen sin speciella karaktär, men kunde inte YouTube-klippen av Ullabella, Elvis och annat löst folk visas i lite mindre format?

         Kommentar av Erik | 20 november 2010 | Svara

         • Nej, man kan tyvärr inte göra några inställningar för inbäddade klipp i wordpress.com, det man skriver in raderas direkt när man sparar inlägget.

          Samma sak gäller klockslag för kommentarer, det finns inga möjligheter att påverka hur det ser ut. (Åtminstone inte i den här mallen.)

          Kommentar av Roger Krook | 20 november 2010 | Svara

          • Nu ser jag att wordpress.com har lagt in nya knappar för video och ljud, bredvid den för bilder ovanför editeringsrutan. Troligen häromdagen när man ändrade defaultbredden. Så från och med nu kan ni få se Elvis i miniatyrformat! 🙂

           Kommentar av Roger Krook | 20 november 2010

 8. WLM upp på P3:s A-lista nu.
  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2018&grupp=6164

  Kommentar av Tomas | 19 november 2010 | Svara

 9. Fin tårta!

  Kommentar av Tomas | 19 november 2010 | Svara

 10. Så här säger man Tove Styrke i england, enligt Google.
  http://translate.google.se/?hl=sv#en|en|tove%20styrke

  Kommentar av Tomas | 19 november 2010 | Svara

  • Äh, slutet på länken hänger inte med. Kopiera och klistra in i nytt fönster.

   Kommentar av Tomas | 19 november 2010 | Svara

 11. Grattis Tove!

  Kommentar av Jimmy | 19 november 2010 | Svara

 12. Haha, att uttala Toves namn fonetiskt är som ett avsnitt i Hipp Hipp. Svenska fööör invandrareeh. ”Tjuugoåtta daolahästaarh.”

  Kommentar av Sanna | 19 november 2010 | Svara

 13. Grattis Tove!

  Kommentar av Mattias | 19 november 2010 | Svara

 14. Grattis Tove!

  Kommentar av Christer | 19 november 2010 | Svara

 15. Grattis Tove!

  Kommentar av Peter | 19 november 2010 | Svara

 16. När hon sjöng WLM i Idol kan det ha varit så, att hon sjöng live till playback, som någon föreslog på Youtube. Alltså att låten spelades upp med sång och allt, men att hon sjöng ”över” den förinspelade sången. Det gör sången fylligare. Och det räknas inte som fusk, så gör även en något mer erfaren sångare när han också sjunger på arenor. Bono i U2. Jag läste det nånstans. Kanske alla gör så nuförtiden i större sammanhang. Annars låter det lamt och folk blir besviken när dom är van att lyssna på moderna album som har flera kanaler med sångdubbningar.

  Kommentar av Tomas | 18 november 2010 | Svara

  • Jag tyckte det lät överdubbat, en ensam liveröst brukar låta tunnare, men kanske sjunger hon duett med sin egen bakgrundssång? Eller så är det singback till playback. 🙂

   Kommentar av Roger Krook | 18 november 2010 | Svara

  • Tycker nog live låter 100 gånger bättre än platta, möjligen inte om man heter Jennifer Lopez eller Paris Hilton då.

   Gaga är väll ett lysande exempel, allt live även på TV, hoppas Tove kör på samma spår, för det låter så mycket bättre då 🙂

   Kommentar av Mattias | 18 november 2010 | Svara

  • Eller som Robyn på Sommarkrysset med Dancing on my own. Extra tydligt där att stödsång (backing vocals?) används eftersom micken åker i golvet. 🙄

   Kommentar av Peter | 19 november 2010 | Svara

 17. Nu har Tove gått förbi Beatles på iTunes igen. Det var det jag förstod, det bandet var bara en dagslända.

  Kommentar av Tomas | 18 november 2010 | Svara

 18. Emma Elwin på http://emsedge.freshnet.se/ sa i en intervju i elle att tove var roligast att klä! Man ser inte så bra på bilden där men något om att hon hade stark personlighet och kommer bli en superstjärna tror jag.

  Kommentar av Iris | 18 november 2010 | Svara

 19. För ganska jämnt ett år sen hade vi en diskussion på AlltOmTV om Toves framtida artistnamn och om hur det skulle funka internationellt. Väldigt ironiskt och skämtsamt.
  Frågan har blivit aktuell snabbare än man kunde tro. Läst på Twitter:

  lachgen (UK): @scandipop do you know how you prounce that mouthful of a name – Tove Styrke? I’ve no clue!
  scandipop (UK): @lachgen I know how to pronounce it, but I’m not sure I know how to spell out that pronunciation in written form! 🙂
  allie_1984 (Canada): @lachgen Tove Styrke sounds like ”Too-vuh Steer-kuh” when Swedish people say it. 😉 Loving her cd too.
  lachgen: @allie_1984 ah! Thanks very much for that – I just couldn’t work it out

  myfizzypop (UK): now playing brilliant White Light Moment by Tove Styrke on @larryflick – exquisite. anyone know how to pronounce her name?
  Swedish_Damian: @myfizzypop Tuve Stiurke :)))
  myfizzypop: @Swedish_Damian thank you. i feel so rude if i mispronounce!!

  http://twitter.com/larryflick som nämns tycks vara producent och DJ på en New York-baserad webbradiostation.

  Kommentar av Erik | 18 november 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s