Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Sony Music marknadsför Tove Styrke i Ryssland

Tove Styrke upptäckt i ryssland

Fotograf: Camilla

Tisdag 14 dec

Fredrik Virtanen skriver i Aftonbladet att det inte är Toves fel att White Light Moment hörs exakt precis överallt just nu. Lite skämtsamt utser han därför Tove Styrke till Veckans Tjatis. Erik tipsade.

På  tal om tjat så har WLM nu spelats 565 gånger i svensk radio.

Måndag 13 dec

Tomas tipsar om att Nunstedt i Expressen utsett Tove Styrke till Veckans Hottie. Pga en viss amerikansk dagstidning. Kul tycker vi.

Om det är viktigt att imponera på Stockholms creddmaffia så träffar Tove dem på fredag. Och utgångsläget kunde inte vara bättre.

Тувэ Стиркеär med i Förkväll, TV4 torsdag 17-18.30. Peder och Sanna hörde det på tv4 och tipsar.

Måndag 11.00 skrev Tove Styrke en hälsning på Twitter på sin iphone. Hemma igen! (I hemmet i Stockholm från hemmet i Umeå.)

På fredag är det turnéavslutning i Stockholm. Sedan får TS käka knäck över jul och nyår. 2011 börjar repetitionerna med nya bandet inför vårturnén.

Erik tipsar om en positiv recension i VK och bilder på Rockfoto.

Söndag 12 dec

Camilla har gett mig tio helt gudomliga bilder från giget i Götet och speciellt tillstånd att publicera dem här på bloggen. Den första ser du här ovanför.

Det här klippet innehåller inga sökord och dyker därför inte upp om man kollar nytt med TS på Youtube. Därav antalet visningar: 8 st.  Erik tipsade. Ljudet är totalt överstyrt. Stäng av ljudet och njut av mimiken, kroppsspråket, de hysteriska fansen och en stigande stjärna på scenen.

Alice Cooper sjöng: You make a 2 dollar t-shirt obscene. Och det var kanske vad Toves överdimensionerade tröja kostade på Pingstkyrkans Loppmarknad. Men ibland gör personligheten alla exklusiva scenkostymer överflödiga. Tro mig, den här tjejen kan bli en av sydöstra Västerbottens fem bästa sångerskor!

Allvarligt talat, det här är så dj-vla bra artisteri, så jag vet inte vad jag ska skriva. Jag häller upp en kopp kaffe och ser klippet några gånger till istället.

Här är bilder från gårdagens spelning. Här är en ögonvittnesrapport. En snäll recension i Folkbladet.

Vi får även veta hur Tove Styrkes fans ser ut: ”Allt från kavajklädda herrar i övre medelåldern till tjejer i Styrkes egen ålder, klädda för en kväll på dansgolvet, har sökt sig dit.”

Om man ska tro dem som var där är Tove så bra att hon förtjänar en bättre scenshow. Consider it done. Erik tipsar om att ett band ju redan är hopsatt och att repetitionerna börjar efter nyår. Jag gissar på Claes af Geijerstam på bas och Magnus Uggla på blockflöjt.

Västerbottens-Kuriren har 11.45 på söndag morgon ännu inte fått upp något om Umeås stolthet. Har ni sirap mellan tårna, eller?

Valet av Skarren verkar bra, det är tydligen ett creddigt liveställe. Spanska salen där hon spelade måste vara liten, för den var full när tvåhundra personer kommit dit. Hela entréplanet med tre lokaler rymmer bara trehundra pers. Och fullsatt är alltid kul. Hur full publiken var framgår dock inte. Men klart är att det fanns konkurrens i form av en stor konsert på Umeå Folkets Hus.

Kanske har Mikael Wiehe rätt i att Jante bor i Malmö. Han kan knappast bo i Umeå om en tjej från den lokala gymnasieskolan kan bli profet i sin egen stad. Snarare verkar det som om man är lokalpatriotiskt stolta över bygdens dotter. En av de tio mest lovande artisterna inför 2011. Och då handlar det inte om Umeå utan om hela planeten.

En tanke slår mig plötsligt: Man ska kanske passa på och njuta av de här små klubbspelningarna framför ett par hundra personer. Snart står Tove Styrke på arenor i Ryssland och USA. Då är chansen att få stå två meter från henne och kanske till och med få en hög femma minimal.

Nu har White Light Moment spelats 519 gånger i svensk radio.

Lördag 11 dec

Ikväll spelar TS i sin hemstad Umeå. Här är DJ:n som står för dansmusiken på Skarren (Scharinska Villan) ikväll. Det börjas så smått 21.00. Här är en bild. Snygga skor!

Tomas tipsar om att TS för evigt har en bronsplats på Tracks-listan.

Idag är Kamrat Tove med i P3 Star 14-16. Det handlar om att hon är nominerad till Årets Genombrott och dessutom ska uppträda på P3 Guld.

Den här bloggen har ju ryktet att se och höra allt och den imagen måste vårdas. Senaste nyheten är att Tove Styrke spelade på ett företagsgig (julfest i nöjesbranschen) i Stockholm i går kväll. Enligt obekräftade rykten sågs IT-chefen i baren med slipsen knuten runt pannan. Det kan inte uteslutas att festdeltagarna kördes till hemlig ort, möjligen ett centrum strax norr om huvudstaden. Ej heller att Daniel Adams-Ray, Petter, September, Knappen & Hakim, Danny, Arne Weise och en trollkarl dök upp under kvällen. Efter att artisterna (kända från teve) uppträtt flyttade man till ett annat rum där det blev dans till DJ (kända från radio) hela natten. Just nu kommer det uppgifter om att en nöjesprofil med anknytning till ett svenskt pojkband nöp den ena DJ:n i rumpan, men alla nöjesprofiler ska betraktas som oskyldiga tills motsatsen bevisats.

Här är en kameraupptagning och det verkar ha varit en kul fest.

Tove Styrke Bloggens Övervakningscentral ägnar sig inte åt kändisjournalistik, bara åt att analysera öppen information på nätet. Då kan man till exempel se att googlandet av Tove Styrke ökade kraftigt i tisdags, då nyheten om hyllningen i New York Post spreds. Eller att ryssarna  började tala om TS som en kommande världsstjärna när de blev tipsade om klippet med WLM i Idol. Bloggar och twitter är en bra källa till ögonvittnesrapporter och detaljer som kan sammanställas till en större bild. Klockslag och ort för inläggen ger ofta intressant information. Om man tar in bilder i en fotoeditor kan man se klockslaget då de togs. Sedan är det bara att lägga pussel.

Sådan informationssökning kan kallas White Hat, hederlig och moraliskt oklanderlig.

Grey Hat är att kolla upp obetalda skulder, betyg, domar, inkomster, släktingar och annat som visserligen är offentligt men börjar kännas ganska privat. Social Engineering hamnar ofta i en gråzon. Det kan vara att ringa upp, låtsas vara någon annan och fiska efter ledtrådar.

Man kan även ringa upp någon för att medvetet försöka göra den förbannad. En säkerhetspolis kan ringa upp en så kallad extremist och säga: -Du tänker väl inte göra något dumt mot statsministern? Om personen då är dum nog att börja skälla ut polisen kan han eller hon i stundens hetta råka säga för mycket.  Det rutinerade sättet att hantera sådana provokationer är därför att bara lägga på – utan någon dräpande avskedsreplik. Ett bra tips om en skvallerjournalist skulle ringa upp och säga: -Är det verkligen sant, det där hemska som alla säger om Tove…

Black Hat är till exempel att hacka någons mailbox eller betala personal för att läcka sekretessbelagd information.

Se & Hör använder ofta helt enkelt fantasin, men kan å andra sidan bli ganska rolig ibland. Min favoritartikel i den publikationen är: Runar dementerar att han har 29 centimeter lång penis. Det avslöjandet kom inte som någon överraskning för mig,  jag hade alltid misstänkt att den var längre. Därmed lämnar vi mediakunskapen, åtminstone för tillfället.

Albumet Tove Styrke och singeln White Light Moment ligger som sig bör på alla svenska listor, men just nu är TS en större succé utanför än inom Sverige. Jag har spekulerat lite över om det är svårt att bli profet i sin egen stad, eller om hennes musik är för cool och modern för det dragspelsälskande svenska folket. Ofta är det snälla artister som slår i Sverige och lite tuffare/modernare som slår utomlands. På en liveupptagning presenteras Leather Nun på en spelning i USA: Leather Nun from Sweden… that’s Europe, uh?

Fredag 10 dec

Det blev inte Idol utan Tove 2010. TS sjöng White Light Moment i Idol och det klippet har fått många ryssar att kalla henne stigande stjärna som ska erövra världens stora scen. Och jag skojar inte: Klippet är blockerat i Sverige av Sony Music. Men det går att se hos Tv4.

En intervju i VF ger super-intressanta fakta om Tove Styrkes närmaste planer: (Och då menar jag inte upplysningen att hon ska käka knäck.)

– Det ska bli skönt att slappna av och käka lite knäck, säger 18-åringen som efter nyår ska börja repa inför vårvinterturnén.
Ett band håller på att sättas ihop och den turnén ska genomföras i mars och april.

Visst är tokhyllningarna av TS i USA och Ryssland väldigt osvenska. Visst vill några svenskar inte riktigt tro på att det som händer är verklighet. Men ingen jantelag synes i Västerbotten. Den regionala tidningen konstaterar bara lugnt (och kanske lite stolt): En skivdebutant som redan hyllats utanför Sveriges gränser. I veckan är Tove Styrke ute på sin första turné.

Turnépremiären i Malmö var tydligen lite jobbig. Det blev en skarv i syntarnas ljudmatta och publiken skrattade rått. Kanske fick det TS ur balans. Hon verkade (enligt ögonvittnen) i alla fall premiärnervös och rösten svajade ibland.  Så farligt var det inte, Sydsvenskan var där och skriver om TS och liveshowen som oslipade diamanter och inget annat.

Här är Åsiktsmaskinen med en ögonvittnesrapport och bra bilder från Malmö.

Erik tipsar om att TS gett en förklaring till problemen på sin Facebook: Det var ljudkrasch och död medhörning. Om man inte hör sig själv går det inte att sjunga rent och allt blir väldigt frustrerande, särskilt om man inte är en gammal räv som Jerry Williams och stod på scenen på den tiden medhörningen inte var uppfunnen. (Det var därför han höll handen kupad bakom örat.)

Från ljudkrasch och död medhörning till en studsande mur av tonårspojkar på två dar! Som en egen personlig hockeykör!
peace, tove

Peace, Sistah!

Och så här bra ös var det i Götet:

Tove Styrke är både unik och kommersiell

Igår fortsatte turnén med ett clubgig i Göteborg. Signaturen Giorgio var där och rapporterar i en kommentar till det här inlägget. Premiärnervositeten var borta, syntarna fungerade, TS var bra och verkade trivas på scenen. Precis som vanligt alltså.

Ikväll är det idolfinal i Globen. Tidningarna skriver ofta att bara Tove Styrke, Amanda Jenssen, Agnes och Darin har fått någon riktig karriär efter Idol. Många skriver att bara TS och AJ har konstnärlig och artistisk integritet och kvalitet, att de skapat något eget och unikt. Och bara dessa två trallande jäntor har fått riktigt bra recensioner av sina debutalbum.

AJ har (vilket få svenskar vet) gjort succé i Tyskland under hösten, spelat 80 år gammal jazz på creddiga festivaler, tjusiga teatrar och coola klubbar. Dessutom uppträtt  inför mångmiljonpublik i tysk teve och kallats Die Junge Blonde Schwedin. Men Die Jenssen är egentligen inte kommersiell och kommer aldrig att bli någon mainstream hitsångerska på engelska listan. Rent kommersiellt och listmässigt har det gått bättre för Darin och Agnes, som är kommersiella och listinriktade artister.

Tove är den udda fågeln i samlingen, varken en ny Amanda eller en ny Agnes. Man kan väl säga att TS verkar lyckas med att bli kommersiell utan att bli sell-out. Att hon gör något eget och unikt, som samtidigt är bredare än att få publiken på dödscoola Reeperbahns rockfestival att sjunga hits från 1930 som allsång.

Det här har amerikaner och ryssar förstått. Förr eller senare inser svenskarna det och då kommer TS att regera de svenska listorna, precis som AJ gjorde när hon debuterade. Eller kanske är det så enkelt som att Tove Styrkes musikstil är osvensk? Kolla på svenska försäljningslistan och där är det medelålders artister, Melodifestivalen, Håkan Hellström och annan folkhemsmusik som regerar. Robyn är undantaget som bekräftar regeln.

Vad säger ni?

Torsdag 9 dec

Som jag redan skrivit har det utbrutit Tove Styrke-feber i Ryssland. Blogginläggen haglar och alla skriver att Tove Styrke är en stigande stjärna. Hon har till och med kallats en ny Lady Gaga. Klippet på Youtube där Tove Styrke sjunger White Light Moment i Idol har fått stor spridning. Jag tror det började när klippet visades på en rysk blogg som kanske är Rysslands motsvarighet till Kissies eller nåt.

Sony Music Russia twittrar om TS under rubriken ”Lite svensk musik?” och en länk. Sedan blir det väldigt ryskt, men det tycks vara information för musikbranschen i Ryssland (‘hon har mest unga fans’), ett kontaktformulär och länkar till provlyssning. En rysk sökmotor visar bland annat muz.ru där man kan köpa Toves skivor. Albumet kostar 150 rubel. (Om py6 betyder rubel, men det skulle bara bli 37 kronor. Att köpa en enstaka låt skulle då kosta 4 kronor och 44 öre.) Av upphovsrättsliga skäl kan man bara provlyssna om man kommer från Ryssland eller Ryska Federationen och det är väl som det ska vara. Lite skämtsamt skriver de: Do come to Russia!

Någon som vill starta en fanblogg på ryska om Тovarits Tuve Tvätt? (Styrke betyder tvätt på ryska.) Och alla toveälskande privatspanare har plötsligt fått stor användning av Google Translate.

Den här gången får det bli glädjeropet спасибо Товарищ! (Eller vad det nu är de säger i Ryssland.)

TS fortsätter klättra på svenska iTunes idag: White Light Moment plats 7, albumet plats 10.

I går kväll uppträdde TS i Malmö. Det låter lite premiärnervöst i början, men tar sig i refrängen och blir säkert riktigt bra ikväll. En orutinerad artist kan ha en dålig dag. Amanda sjöng riktigt falskt på Grammisgalan januari 2008. Tove kom helt fel på Rockbjörnen och tydligen även i Malmö igår.

Men TS är otroligt begåvad och för det mesta är hon helt lysande. Det är väl det som svenskar har svårt att prata om: Hur begåvad hon är och hur långt hon kan gå. Ingen påstår att hon redan är en av de största i världen, men det finns sansade bedömare som tror att hon faktiskt kan bli det.

Och som jag har skrivit tidigare är Sverige kanske inte riktigt moget för någon som sticker ut på det sättet. När Roxette erövrade världen var samtidigt Harry Brandelius (se klipp nedan) den mest efterfrågade artisten i Sverige. Han passade väl den svenska mentaliteten bättre. Lagom cool, lagom ung och lagom snygg. Jag vet inte om det är sant, men det sägs att ordet ‘lagom’ inte finns i ryska språket.

Och som en Jungsk synkronicitet ramlar den senaste ryska bloggaren in just när jag skriver det här. Det står att TS är lagom… skojar! … det står (översatt till engelska, som Google Translate är bättre på än svenska) att Tove Styrke är…

Rising star of the upcoming 2011

Rysk poesi i klass med Pusjkin i mina öron. För att travestera ett album med Elvis: Femtio miljoner ryssar kan inte ha fel, TS är en stigande stjärna i världsklass. Vilket även bevisas av det här klippet:

Och jag tycker den svenska lagomheten kontra den amerikanska vulgäroptimismen illustreras av detta stycke från min fanfiction Månsken över Texas. En amerikansk pojke och en svensk flicka sitter i fullmånens sken. Nej, ingen blir varulv, men…

Berättaren: En trailerpark i Texas, USA 1959. Neil Armstrong och hans flickvän Peggy Sue sitter ute i den ljumma vårkvällen.

Neil Armstrong: Ser du månen över Texas?
Peggy Sue: Ja, jag ser månen över Texas.
NA: Vet du Peggy Sue, innan 1960-talet är över ska jag gå omkring där uppe på månen. Och vinka ner till dig.
PS: Ha ha, ja du har i alla fall livlig fantasi Mr Armstrong!
NA: Har du inga drömmar?
PS: Jo, jag har funderat på att skaffa nytt styre till cykeln.

Jag svär på att det här är sant: En gång såg jag en reklamaffisch i Kiruna. Det var en bild på en orkester och texten: Ett av sydvästra Norrbottens fem bästa dansband. Och ändå säger Mikael Wiehe att Jante bor i Malmö, så långt bort från Kiruna man kan komma utan att lämna landet.

Men nu ska vi inte fastna i etniska schabloner. Visst kan svenskar vara positiva. Posh24.se skriver Tove Styrke vår nästa stora stjärna

En rysk bloggtjej på det: En stigande stjärna. Jag tror hon [Tove Styrke] snart kommer erövra världsscenen.

Nästan alla ryssar bloggar med Livejournal, så jag var tvungen att testa själv. Så här blev det.

Jag orkar inte skriva om alla ryska bloggar som hyllar Tove längre. Gå till min ryska blogg istället och sök ‘tove styrke’ uppe till höger. Kopiera in länken för varje blogg (url högst upp på skärmen) i Google Translate från ryska till engelska så får du en ganska bra översättning. Från ryska till svenska blir mindre bra.

Hälsningar

Тувэ Стирке блог

Tove Styrke Bloggen Home

Annonser

09 december 2010 - Posted by | Tove Styrke | , ,

54 kommentarer »

 1. Tove twittrade:

  Johan Karlsson aka Familjen alltså? Remix på gång tror jag.

  Kommentar av Erik | 14 december 2010 | Svara

  • Vilse i ett slakthusområde, det verkar läskigt, haha

   Kommentar av Sanna | 14 december 2010 | Svara

 2. Du har blivit nominerade i hela sex kategorier till The Scandipop Awards 2011 idag! http://www.scandipop.co.uk/?p=4130

  Kommentar av Per | 14 december 2010 | Svara

 3. Någon som vet vilken åldersgräns som gäller på fredag? Vill ju verkligen inte missa chansen att se Tove live i huvudstaden.

  Kommentar av Adam | 14 december 2010 | Svara

  • Det står 20 på infon om spelningen:
   http://www.debaser.se/kalender/5432/
   Schysst att Janne Kask har kommit till som DJ efter spelningen också! 🙂

   Kommentar av Peter | 14 december 2010 | Svara

   • Ok, synd… hoppas att Tove kommer in iallafall 🙂

    Kommentar av Adam | 14 december 2010 | Svara

    • Det tror jag nog 😛

     Kommentar av Peter | 14 december 2010 | Svara

     • Måste man köpa biljetter innan? Man gör det i dörren som jag har förstått det.

      Kommentar av Johan | 14 december 2010 | Svara

 4. Tove är ”veckan hottie” i Expressen:
  http://www.expressen.se/noje/1.2252638/popkoll-vecka-50

  Kommentar av Tomas | 13 december 2010 | Svara

  • Nunstedt gillar verkligen Tove. Virtanen i AB tycker däremot att hon är ”veckans tjatis”, men att det inte är hennes fel att WLM ”hörs exakt precis överallt”.
   http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/kronikorer/fredrikvirtanen/article8269231.ab
   Han är nog lite positiv han också egentligen.

   Kommentar av Erik | 14 december 2010 | Svara

   • Okej, då ska jag alltså inte bjuda hem Virtanen. Eller, vänta nu!? 🙂

    Kommentar av Peter | 14 december 2010 | Svara

 5. Det brukar itne vara folk som sjunger i det programmet, så det blir nog en intervju

  Kommentar av Sanna | 13 december 2010 | Svara

 6. Hörde precis på TV4 att Tove ska vara med i Förkväll på torsdag.

  Kommentar av Peder | 13 december 2010 | Svara

  • Haha, jag skulle precis posta det, lol

   Kommentar av Sanna | 13 december 2010 | Svara

 7. Ursäkta en illitterat, men jag kan inte komma fram till vad ”Pop goes the weasel”, poppen gör en vessla, har för bakomliggande innebörd, haha.

  Kommentar av Tomas | 13 december 2010 | Svara

  • He he. I filmen Ducksoup sjunger Groucho Marx Pop goes the weasle i en sång och då betyder det ungefär ”så var han borta”. 🙂

   Kommentar av Roger Krook | 13 december 2010 | Svara

 8. Lite OT här, men jag vet ju att det är i alla fall några här som gillar Minnah och Sony Music kom just ut att dom har signat henne 🙂 En skiva med henne kommer ut den 19e december i år med 11 låtar som hon sjöng i idol

  Kommentar av Sanna | 13 december 2010 | Svara

 9. Det kom en recension i VK till slut. Det är en slags reserverad hyllning. Den säger i sammanfattning
  Bäst: Hennes röst är helt fantastisk.
  Sämst: Än är det en bit kvar tills Tove är en fullfjädrad liveartist.
  http://www.vk.se/Article.jsp?article=402589

  Kommentar av Erik | 13 december 2010 | Svara

 10. Mer sköna bilder från Umeå: http://www.rockfoto.nu/artists/Tove%20Styrke/gig/20101211/13995/photos

  Gillar särskilt denna:

  Kommentar av Erik | 12 december 2010 | Svara

  • Fantastiska bilder! Synd att jag inte hade möjlighet att se någon spelning alls med Tove, men det kommer väl fler möjligheter.

   Kommentar av plingplong | 13 december 2010 | Svara

 11. I tråden på Popjustice hittar jag ännu en rapport från Göteborg, samt bilder och ett videoklipp. Hela den tråden är f.ö. rolig läsning.
  Klippet är direkt från scenkanten och väldigt sevärt, men ljudet är hemskt. Sänk volymen!
  http://www.popjustice.com/forum/index.php?topic=25677.45

  Kommentar av Erik | 12 december 2010 | Svara

 12. Angående bl.a. ”profet i sitt eget land”:
  Det är påfallande hur mycket uppmärksamhet och respekt man får här hemma om man är framgångsrik eller hyllad i USA och England. Det gäller både Robyn, Agnes och nu senast Tove. Däremot är det ingen som vet eller bryr sig om vem som är störst i Tyskland av Robyn, Darin, Agnes och Amanda.
  Därför ser jag det här med Ryssland som en kul sidogrej, medan allt bloggande och twittrande från engelsktalande är det som betyder något.

  Vem är det förresten du kallar sell-out (undrar jag misstänksamt)?

  Kommentar av Erik | 12 december 2010 | Svara

  • Jag tänker inte på någon speciell, men många spelar musik de själva inte gillar för att kunna leva på den. Östen Warnebring hörde enligt egen utsago till dem. För att ta ett aktuellt och bra exempel 😉

   Traditionellt har den tyska marknaden varit mycket viktigare än UK för svenska artister. Men folk är väl insnöade och Darins och Amandas framgångar där har knappt uppmärksammats i svenska media. Det är väl bara engelska listan och Hylands Hörna som gäller för svensson.

   Kommentar av Roger Krook | 12 december 2010 | Svara

   • För att inte tala om alla dansbandsmusiker som har det som jobb, men spelar annat, tex hårdrock, som hobby och intresse.

    Kommentar av Tomas | 12 december 2010 | Svara

 13. Var på Tove i Göteborg på Parken hon var underbar ❤ gjorde inte alls något att hon inte hade band med 🙂

  Men ser fram emot vår-vintern då hon ska ha turné igen.

  http://www.folkbladet.nu/212077/2010/12/10/styrke-ar-taggad-infor-hemmaplan

  Har mailat dig några kort från Parken. Hade inte världens bästa kamera 🙂 men du får gärna använda något om du vill?

  mvh Camilla

  Kommentar av Camilla | 12 december 2010 | Svara

 14. Det tycks vara en allmän åsikt att hon behöver mer uppbackning på scen. Vilken tur att de redan håller på att ordna ett band och en större scenshow till nästa turné.
  Intrycket är att hon blir mer varm i kläderna för varje spelning. Det lovar gott inför Stockholm där det kan komma recensenter från de stora kanonerna, eventuellt med vassare pennor än hittills.

  Kommentar av Erik | 12 december 2010 | Svara

  • Var på Parken och tyckte inte alls att det gjorde något att hon inte hade något band med!! Detta koncept passade utmärkt för en clubturné. 🙂

   Kommentar av Camilla | 12 december 2010 | Svara

   • Körde hon något mellansnack? Det var tydligen inget sånt i Malmö.
    Med tanke på hennes radiopratande, och det fantastiska lilla tacktalet till fansen i Idols kärlekstema, så borde hon ha talang för det, men det krävs självförtroende också.

    Kommentar av Erik | 12 december 2010 | Svara

   • Tycker också konceptet funkade utmärkt. Och MP var mycket bättre så här än i Skansenversionen, riktigt j-a ös!

    Kommentar av Giorgio | 14 december 2010 | Svara

 15. Vilken tid i klippet hörs Tove i P3 Star?

  Kommentar av ERFA | 11 december 2010 | Svara

 16. Tove Styrke har nu en för evig bronsplats på Tracks:
  http://sverigesradio.se/p3/topplistor/tracks/

  Kommentar av Tomas | 11 december 2010 | Svara

 17. Wow, jag älskade den versionen av MP. Jätte bra. Hade varit ännu bättre om de som filmade inte hade hållet kameran/mobilen på sne, men tack ändå för att du filmade, haha.

  Så Jay vann. Tyckte att Minnah var helt klart best. Och hon gjorde vinnarlåten så mycket bättre

  Kommentar av Sanna | 11 december 2010 | Svara

 18. Det går inte att välja upplösningen 360p som standard, som i den länken jag klistrade in i kommentaren? Det är av någon anledning mycket bättre ljud då. Om jag väljer 360p i den länk du klistrat in, så låter det bättre.

  Kommentar av Tomas | 11 december 2010 | Svara

  • (Om man klickar på Play i klippen så kommer texten 240p i din länk och 360p i min länk fram, till höger om playknappen.)

   Kommentar av Tomas | 11 december 2010 | Svara

  • Ja, upplösningen styr ljudkvaliteten också. Efter den senaste stora ändringen ”optimerar” dvs sänker Youtube upplösningen beroende på uppkopplingen. (Kanske vill de spara bandbredd.) Så jag brukar alltid få ställa upp manuellt. Ska se om det går att ställa in med de nya parameterarna i WordPress, som kom häromveckan.

   Kommentar av Roger Krook | 11 december 2010 | Svara

   • Ja, det är lite konstigt att det blev olika i min kommentar och ditt inlägg. Jag har ADSL upp till 24 Mbit, inte något 100 Mbit bredband eller så.

    Kommentar av Tomas | 11 december 2010 | Svara

    • Det verkar finnas en odokumenterad ”feature” som gör att upplösningen blir större med bredare bild. Parametern &hd=1 som ska styra kvaliteten fungerar inte. Men nu med bredare bild är det 360 istället för 240.

     Kommentar av Roger Krook | 11 december 2010 | Svara

 19. Eftersom det var idolfinal då så kommer ett OT-inlägg:
  Hoppas verkligen inte att dom gör som förra året i Idol, att Minnah också blir tvungen att ge ut en vidrig platta före jul. Plattan ser inte direkt bra ut i ens CV, om man säger så.

  Historien upprepar sig. Det är skillnad på TV-tittare och musikkonsumenter. Många av TV-tittarna vet inte om att det finns flera sångare med samma typ av röst i samma typ av genre som Jay Smith. Jag har hört många runt mig som anser att Jays röst är unik, och om jag ber dom jämföra med sångaren i tex Takida så vet dom inte vilka det är. Jay måste nog rucka på sina ideal lite för att hitta en nisch där han är ensam om han ska överleva i branschen, så som Tove har gjort.

  Minnah skulle kunna göra den här typen av låtar. Någon grym raspig tjejrockröst finns väl inte i landet. Det här är alltså inte en producerad skiva, utan rakt av i radiomicken hos RixFm tidigt på morgonen:

  Kommentar av Tomas | 11 december 2010 | Svara

  • Håller helt med, Jay har inget som inte redan finns. Tycker inte heller det är nån intressant typ av röst, men det är min egen smak. Minnah är förstås ingen Tove, men nån slags förmåga att fånga låtarnas essens har hon absolut. När rösten spricker till orden ”Now I’m only falling apart” är det kongenialt med innehållet (vilket är mycket mer rockenroll för mig än något Jay gjort) och berörde mig därför på riktigt. Sen sjunger hon falskt på många av de högre tonerna, men hellre det än trög Jay-smet. Hans version av vinnarlåten var rent ut sagt dålig. Hade tippat Jay på förhand (pga hans popularitet) men efter finalen var jag faktiskt rätt förvånad. Lyssnar inte folk?

   Kommentar av Giorgio | 12 december 2010 | Svara

   • Det där med att sjunga falskt finns för det mesta inte i det professionella livet senare, det dyker upp ibland i Idol, men då är det oftast beroende på kort tid för att träna in låten, dålig medhörning, eller att artisten tar chansningar med att inte hålla sig i sin säkra zon. Minnah pressade sig framåt med nya utmaningar hela tiden, medan Jay körde safe. Det är ingen lätt sång hon ger sig på. Gwen-låten tex. Jag tycker hon är en av landets bästa sångerskor.

    Nej, folk lyssnar nog inte, eller greppar artisteriet, det är TV-tittare som blev överraskad av en growlande metalröst då dom aldrig hört en sådan förut. Inte har dom lyssnat på Nickelback.

    Minnah har förresten stängt sin privata blogg nu. Hoppas det är ett gott tecken, att det är något på gång.

    Kommentar av Tomas | 12 december 2010 | Svara

 20. Jay vann!!! Gött som fan.:D

  Kommentar av Jimmy | 10 december 2010 | Svara

 21. Tack för MP-klippet. Det var grymt ös på den, underbar dansversion!

  Filmade själv i stort sett hela BOABD, samt lite på Chaos, men vet inte hur man lägger upp det…

  Kommentar av Giorgio | 10 december 2010 | Svara

 22. Och här har vi Toves personliga kommentar på Facebook om de två spelningarna:
  ”Från ljudkrasch och död medhörning till en studsande mur av tonårspojkar på två dar! Som en egen personlig hockeykör!
  peace, tove”

  Så skönt, då var det teknikstrul som gjorde henne nervös och stel i Malmö. Om ett par år när hon fått rutin kommer sånt inte att synas på henne.

  Kommentar av Erik | 10 december 2010 | Svara

 23. I Göteborg märktes inga nervositetstecken. Det var en bra konsert, men kort: 6 låtar om jag minns rätt. Cool inledning där åtminstone inte jag noterade skarven mellan DJ:andet och introt till Beating On A Better Drum. Skönt elektrogroove bara. Och så plötsligt är Tove på scen (dryga timmen efter utsatt biljett-tid). Hur säker som helst, kaxig, uppsminkad och nerklädd, i sitt halvsunkiga David Lee Roth-tält. Sexigheten sitter helt i röst, mimik och rörelser. Hon sjunger helbra, ingen falsksång i mina öron. Vid ett par tillfällen går hon bak till maskinparken och hjälper till med reglagen. Hon och kraftwerksmannen verkar ha kul ihop.

  Publiken var inte jättestor, men engagerad. Allsång på singlarna. Rejält åldersspann för övrigt. Merparten unga (20+) men också ett antal i övre medelåldern. Lägst fram stod bara en massa unga grabbar. ”Tove du är så jävla snygg!” skriker en. Och det är hon ju.

  Men den stora behållningen är att få se henne agera på scen: hennes timing, elektriska närvaro och fysiska musikalitet. Hennes sång är inte i första hand textgestaltning, utan mer som ett instrument, som en del av musiken.
  Hon kommer växa till sig och bli ännu bättre. Men hon är redan intressantare än det mesta som går att se.

  Kommentar av Giorgio | 10 december 2010 | Svara

  • Jag har inget att tillägga om hur det var i Umeå. Det var precis så :).
   Synd att spelningen var så kort, men jag antar att det hade den varit ändå om den inte varit dålig 😉

   Kommentar av Peter | 12 december 2010 | Svara

 24. Har ingen tidning recenserat premiären, det brukar dom väl göra? Någon gillade GBG-konserten på hennes FB i alla fall:
  ”Tack för en grym konsert i Göteborg och för att du tog dig tid att träffa oss sen efter 🙂 Du förstår inte hur grym du är ❤ Hoppas du snart kommer och spelar i Linköping, du kan räkna me oss där då 😉 😀 <3"

  Kommentar av Tomas | 10 december 2010 | Svara

  • Sydsvenskan har en recension uppe som inte är så dum alls, mer på temat oslipad diamant.

   Kommentar av john | 10 december 2010 | Svara

  • Det var inte jag. Jag citerade ett inlägg på hennes facebook.

   Kommentar av Tomas | 10 december 2010 | Svara

 25. Live-twittrat från kvällens spelning

  Jag såg klippet från igår nu, och så illa var det inte. Lite småsurt här och var, men ljudbilden i ett sånt där klipp blir så förvrängd att minsta miss sticker ut direkt. I publiken upplever man inte alls samma sak.

  Då är det mer oroande att hon rapporterades vara stel och nervös. Inte likt henne. Förhoppningsvis var det bara premiärnerver som släpper redan ikväll.

  Kommentar av Erik | 10 december 2010 | Svara

 26. Hon körde väl fler låtar än bara white light moment? Eller?:P isf, var inte de andra bra?:P

  Kommentar av Fredrik | 09 december 2010 | Svara

 27. Ja, det bådar ju inte så gott. En hel del falsksång. Hoppas hon inte är för nervös ikväll. Jag tror hon är en känslig människa som är beroende av att få feeling för att det ska funka. Vilket samtidigt är hennes styrka, för när hon får feeling har hon det där extra som ordinära artister aldrig når.

  Kommentar av Giorgio | 09 december 2010 | Svara

 28. Håller med ovanstående, jag gillar också Tove. Men jag är rädd för att det blir lite kejsarens nya kläder över det hela… Undra om det gynnar henne i slutändan.

  Kommentar av ulrike | 09 december 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s