Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke idol(er) och den stora världen

Tove Styrkes namn på scenen

Doften av framgång: En scen, ett kravallstaket, ditt namn. Fotograf: Peter

Måndag 20 dec

Peter tipsar om nya bilder från Stockholm: Tove Styrke hos Rockfoto. Nu när inte så många har skrivare säljer Rockfoto gamla hederliga fotografier som man kan rama in och sätta på väggen. Och de här bilderna är så fina så de skulle passa hemma hos Mona Sahlin.

Kitty ska fotas med Tove Styrke sinför P3 Guld.

En artikel om Tove Styrke i Västerbottens Folkblad – om Debaser Medis och New York Post.

Kommer ni ihåg frisyrtävlingen, där man kunde vinna en resa med hotell och en VIP-biljett till en konsert med Tove Styrke? Här är en vinnare som fick se Tove Styrke.

Dessutom bloggas och twittras det en hel del om Tove Styrke. Sanna tipsar om ett inlägg om Tove Styrke på engelska.

Söndag 19 dec

Tomas tipsar om fina bilder från Debaser Medis. Tove Styrke kan bli större än Rihanna.

Lördag 18 dec

Sanna tipsar om en begåvad ögonvittesrapport om Tove Styrke från Debaser. Tomas tipsar om att inlägget har en viss tyngd eftersom det är Elodie, en erfaren electronicakollega till TS, som skriver. Det här klippet har bara haft ynkliga 2,7 miljoner visningar på Youtube:

Tomas tipsar om en till Tove Styrke: Mona Sahlin partajar.

Se Tove Styrke på Debaser! Den här videon från Erik kan laddas ner från hans kommentar, tillsammans med två bilder och ytterligare två videoklipp. Som upphovsman ger Erik er rätten att lägga upp videorna på Youtube. (Det här är en riktigt usel upload med fel bildstorlek, gjord på två minuter med Windows Movie Maker.)

Tove ger järnet på scenen, rör sig på ett fascinerande sätt och kvällens specialitet tycks vara att väsa som en leopard i micken. Elodie skriver en tänkvärd kommentar: Få artister törs ställa sig ensamma på scenen så här. Även de största har ofta dansare för att folk ska få något att titta på. Tove Styrke är som synes sin egen one man show.

Svenska Dagbladet om Tove Styrke och gårdagens konstjärt. Betyget 3 av 6 är okej och recensenten tycker Tove Styrke är charmig och bra. Det hon klagar på är att folk ”satt på henne för stora skor” när de jämfört Tove Styrke med världens största artister med decenniers erfarenhet. Sedan klagar hon på att konserten är för kort och att det bara finns en person till på scenen. Båda sakerna stämmer, Sony Music har väl medvetet börjat med en liten kostym, men nästa år blir det ny turné med riktigt band och mer normal konsertlängd.

Gaffa om Tove Styrke: Hon är för ung, men kanske kan bli något på svenska popfestivaler om några år. Svenska popfestivaler? Om några år har Tove Styrke konsert i Carnegie Hall. Argumentationen tycks bygga på att den som varit med i Idol inte kan vara bra och att folk fortfarande skulle kalla Amanda Jenssen för Idol-Amanda (!). Och Gaffa är inte mer trovärdig än att publikationen kallar Frank Zappa stel och tråkig, vilket ger mig dagens skönaste garv. Som Erik skriver i en kommentar: Det här är inget att bry sig om.

Att vara känd innebär att få både positiv och negativ kritik, det är en del av jobbet. Inte ens ”världens bäste nu levande regissör” (enligt New York Times) Ingmar Bergman slapp dåliga recensioner. Dessutom behöver ingen skapande konstnär få något godkännande av vad Mikael Wiehe kallade ”alla idioter”. Smaken är som baken och alla kan inte gilla allt. Och idioter är inte kända för att ha bra smak.

Därför kommer åtminstone jag att bli glad av all publicitet. Och om man tänker efter är väl egentligen ”folk borde sluta jämföra Tove Styrke med Madonna” oavsiktligt bra reklam för vår hjältinna? 😉

Googlandet av Tove Styrke peakade dagen när Aftonbladet skrev om New York Post, enligt Googles statistik. Hittills står Allsången för den största toppen. Syns man så googlas man.

Daniel Breitholz verkade trevlig i inslaget om två kändisskådare. Han twittrar bra också, till exempel den här:

”Andreas Carlsson säger: If you can dream it you can be it. Jag säger: Jag drömde att jag bajsade på mig.”

Nu ska Tove Styrke relaxa och käka knäck. Till våren kommer hon tillbaka med en turné, då med ett helt band levande musiker och inte bara en maskinist. Något att se fram emot i snökaoset.

Och ni som var på Debaser, skriv hur det var!

Fredag 17 dec

En twitter om Tove Styrke från Debaser. Mona Sahlin diggar loss.

En hälsning från Tove!

Läs Tove Styrke här. Och se en bild från Tove Styrke här. Och här ramlar det in EN BILD DILL från Tove Styrke! Har månne vår hjältinna hamnat i Magnus Ugglas gillestuga?

Erik tipsar om en bra intervju med Tove Styrke i DN På Stan. Och just nu är det draget På Stan.

Ja, ikväll blir det säkert festligt, folkligt och fullsatt. Fri entré före tio, så vad väntar du (som fyllt tjugo och befinner dig i stockholmstrakten) på? 😉

Torsdag 16 dec

Tove Styrke slår världen med häpnad

Oh boy, vilken toppenintervju! Tove var annonserad som den som slår världen med häpnad och fick frågor typ ”hur känns det att vara så stor i hela världen” och ”när kommer du att börja spela i USA”. TS var både charmig och självsäker och parerade alla känsliga frågor elegant. Frågan om hon är ihop med en engelsk fotbollshuligan skrattade hon bara gott åt.

Vi fick även höra att Tove Styrke via det multinationella skivbolaget fått vissa förfrågningar från andra länder efter artikeln i New York Post, men att  hon vill ta Sverige först. Så talar ett proffs. En intervju som fick mig på riktigt gott humör, det här kommer att bli såååå bra!

Tomas tipsar om att intervjun med Tove Styrke finns som klipp hos tv4.

Lycka är att se Tove Styrke, skriver en kändisskådare.

Idag har WLM spelats 612 gånger i radio. Inte bara idag, men sammanlagt.

Läs om Tove Styrke i Förkväll på Tv4 17.00. Se programmet efteråt:  i Tove Styrke i Tv Play.

Toves officiella sajter skriver idag: Imorgon fredag den 17 dec. Tove på Debaser medis. Kom bara kom! Vad krävs för att komma in? Åldersgräns 20 år. Gratis före 22.00, sedan 100 kronor som betalas i dörren. Inget förköp. Öppet 19-03. Förband Non Tiq, DJ efteråt.

Den intelligente läsaren inser lätt att Tove Styrke står på scenen någon gång mellan 22.00 och 3.00. Klädsel (för herrar) hög hatt. Och på huvudet en turban.

Tomas tipsar om att Tove Styrke är med i en liten intervju i tidningen Stockholm City idag. Hon får bland annat frågan hur det känns att vara utnämnd till framtidshopp i USA. Om du inte får tag på någon gratistidning i snökaoset finns Tove Styrke som pdf å nätet. Sidan 23 va’ adressen.

Anders Nunstedt skriver i Expressen att Tove Styrke inte har blivit nominerad till någon Grammis, inte ens som Årets Nykomling. Han verkar inte gilla det, men skriver samtidigt att Grammis inte är ett så viktigt pris som det var. De nominerade pallade inte ens komma till presskonferensen, de prioriterade väl tvätten eller disken istället.

Per tipsar om att Nunstedt även skrivit om Tove Styrkes nomineringar till musikbloggen Scandipops priser. Rubriken kallar det alternativa Grammisar!

Äh, vad är en Grammis när det finns Grammy? I år är Robyn nominerad till Best Dance Recording. 59 dagar kvar till prisutdelningen. Nästa år är det Tove Styrkes tur.

Tove har möjligen en remix på gång. Kanske är det här klippet, som hon tipsade om i går kväll, en ledtråd?

Tove Styrke vår nya musikexport.

Missa inte Tove Styrke i Tv4 förkväll kl 17.00!

Onsdag 15 dec

Noll personer googlar Idol-Tove, enligt Googles egen statistik. Det är Tove Styrke som gäller. Om Tove Styrke har haft någon idolstämpel så är den borta. Men varför ska det egentligen vara så hemskt att ha varit med i Idol?

En viss Amanda Jenssen sade för ett tag sedan: -Utan Idol hade jag bott hemma hos min mamma i Lund, jobbat på 7-Eleven, suttit i mitt lilla rum och skrivit egna låtar.

Tove Styrke Bloggen Home

Annonser

15 december 2010 - Posted by | Tove Styrke | ,

47 kommentarer »

 1. Lite fler bilder från Debaser Medis:
  http://www.rockfoto.nu/artists/Tove%20Styrke/gig/20101217/14006/photos

  Kommentar av Peter | 20 december 2010 | Svara

  • Grymma bilder. Hon lyser mer än strålkastarna bakom, haha.

   Kommentar av Tomas | 20 december 2010 | Svara

  • Gillar bilderna, speciellt den sista.:D

   Kommentar av Jimmy | 20 december 2010 | Svara

 2. En person från Kanada om Toves skiva

  http://caffeinesounds.blogspot.com/

  Kommentar av Sanna | 20 december 2010 | Svara

 3. Videoinspelning:
  http://pillpills.blogg.se/2010/december/tove-styrke.html

  Kommentar av Tomas | 20 december 2010 | Svara

  • Äntligen kanske det blir en riktig video. Frågan är varför den görs nu, den borde ju kommit för en månad sen. Gör man en video till en remix? Eller har hon något helt nytt på gång, eventuellt med Familjen?

   Kommentar av Erik | 20 december 2010 | Svara

   • Det kanske är tryck från utomlands, om världen ska skriva om Tove så fodras det kanske en video, alla andra har video? Det kanske inte känns seriöst att hänvisa till ett klipp från TV? Man kanske inte var beredd på att världen skulle höra av sig?

    Kommentar av Tomas | 20 december 2010 | Svara

    • Tänk om huvudkontoret ringde och sa åt dem att sluta snåla med Toves promotion.
     Det vore ju den ultimata förklaringen. 😛

     Kommentar av Erik | 20 december 2010 | Svara

 4. Även den här filmen är fenomenal!!

  Kommentar av Iris | 20 december 2010 | Svara

  • Snyggt! 🙂

   Kommentar av plingplong | 20 december 2010 | Svara

 5. Vet inte om du har länkat till den här redan: http://åsiktsmaskinen.se/?p=1559

  Någon som var på spelningen i Malmö, fina bilder!

  Kommentar av Iris | 20 december 2010 | Svara

 6. ”jag uuundrar vars jag är?” twittrade Tove här om dagen på klingande umedialekt, och visade en blid på en ful tapet.
  Svaret är här: http://beatasbilder.blogg.se/2010/december/17-dec.html

  Kommentar av Erik | 19 december 2010 | Svara

 7. Lite bilder från Debaser medis:
  http://blog.openingact.se/2010/12/19/hon-gor-historia/

  Kommentar av Tomas | 19 december 2010 | Svara

  • Och kollar man in den här bloggen lite närmare, så märker man att hon som bloggar har filmat TV-reklam för Jay Smith, har en kompis på MTV, och skriver att hon ska ”iväg till kontoret och sedan jobba lite på Tove Styrkes….Hemlis!”

   Musikvideo kanske? 🙂

   Kommentar av Tomas | 19 december 2010 | Svara

 8. Det enda som honbskippa när hon sjunger Chaos är det där konstiga väsandet, lol. Det är lite störande

  Kommentar av Sanna | 18 december 2010 | Svara

  • *hon borde skippa

   Kommentar av Sanna | 18 december 2010 | Svara

  • Väsandet var riktigt häftigt live och på nära håll. Ståpäls!

   En kul liten grej var när någon i publiken räckte fram en handduk. Hon torkade sig i ansiktet, log, tackade och räckte tillbaka den. Han skrev på hennes Facebook att han skulle behålla handduken. Tror jag det!

   Kommentar av Erik | 18 december 2010 | Svara

 9. Men du Max, det här ÄR ju en fanblogg, och vi som kommenterar är också fans. Realismen lämnar vi till såna som New York Posts musikskribenter. 😉
  Faktum är att våra förväntningar trots allt har överträffats ett par gånger.

  Kommentar av Erik | 18 december 2010 | Svara

 10. Jag tror inte att hon kommer åka runt i världen och turnera, men jag tror att hon kommer att få sjunga i USA. Hon har ju tydligen fått erbjudande att åka dit, men hon vill vara i Sverige ett tag till

  Kommentar av Sanna | 18 december 2010 | Svara

 11. Nån som skriver om gårdagen på engelska

  http://www.elodiemusic.com/why-i-love-tove-styrke/

  Kommentar av Sanna | 18 december 2010 | Svara

  • Klickar man på ”About Elodie” så ser man att hon är en artist inom elektronisk pop, och som legat på topplistan i Frankrike, spelats på MTV i hela Europa, och klickats miljoner gånger på Youtube.

   Hon har inget förutfattat idol-jante-motstånd, och hon skriver att det var en fantastisk konsert av en unik stjärna som inte behöver någon scenografi.

   Jag litar mer på omdömet hos en kollega än en journalist.

   Kommentar av Tomas | 18 december 2010 | Svara

  • Kul att läsa. Tove kommer bara att fortsätta utvecklas som liveartist och bli säkrare på scen.

   Kommentar av plingplong | 18 december 2010 | Svara

  • Kul, det kanske är en blivande låtskrivarpartner. Hon verkar sugen på det.
   Det är lustigt att hon som väl är mellan 25 och 30 kände sig gammal på konserten. Det var en väldigt blandad publik, både när det gäller stil och ålder, och Mona Sahlin var knappast äldst. Det var allt från unga partyklädda tjejer till en man som liknande Fidel Castro, med skärmmössa, stort grått skägg och allt.

   Kommentar av Erik | 19 december 2010 | Svara

 12. Jag tycker folk ska ha i åtanke att det här är bara en av hennes första spelningar. Lite tålamod kanske skulle vara på sin plats 🙂

  Kommentar av Sanna | 18 december 2010 | Svara

 13. Jag har läst två recensioner om igår och dom var inte bra tyvärr

  Kommentar av Sanna | 18 december 2010 | Svara

  • Länkar?

   Kommentar av Adam | 18 december 2010 | Svara

  • Svenskans är inte så tokig ändå. Kritiken gäller främst upplägget och den korta tiden, och det stämmer ju faktiskt att denna turné är en slags förberedelse för större uppgifter. Sen håller jag inte med om att hon inte lyckades fylla scenen.
   Gaffa använder halva texten till att fastslå att ingen någonsin blir av med idolstämpeln. Deras skivrecension var ungefär likadan. Inget att ta på allvar tycker jag.

   Kommentar av Erik | 18 december 2010 | Svara

   • Ja, jag håller inte heller med om att ingen blir av med Idol stämpeln. Måns Zelmerlöv till exempel. När jag ser honom så tänker jag aldrig på Idol nu för tiden

    Kommentar av Sanna | 18 december 2010 | Svara

 14. Bloggat om igår:
  http://blog.openingact.se/2010/12/18/mona-sahlin-festar-med-tove-styrke/

  Kommentar av Tomas | 18 december 2010 | Svara

 15. Jag kan bekräfta att Mona Salin satt lutad mot en pekare till höger. På väg fram mot scenen närmade jag mig för att se om jag såg rätt och fann mig uttittad av en storväxt man i mörk kostym 😛
  Jag är för dålig på kändisar, men Pär Viksten kände jag igen. Och visst var kreddmaffian på plats.

  Tove själv, för dagen i rovdjursprickig klänning, påminde om en gepard – lätt, kraftfull och elegant.

  Kommentar av Erik | 18 december 2010 | Svara

  • Var också där. Skulle nästan velat veta hur många ”härifrån” som var där 🙂 En bra konsert tyckte jag. Dock kunde de varit lite längre och att man kunde få chans att morsa på henne efteråt 🙂

   Kommentar av E | 18 december 2010 | Svara

  • (rättelse: pelare, inte pekare)
   Fler intryck av att se henne i verkligheten på scenen: Så ung och späd, men samtidigt med en sådan pondus och karisma! Jag förstår faktiskt Mårten Anderssons prat om Madonna.
   Mellansnacket begränsades till några korta tack, och där kändes hon en aning obekväm. Det kommer nog med mer rutin. Förmåga att charma har hon ju.
   Där jag stod dränktes ibland sången i den tunga basen. Det kan ha varit bättre längre ut i lokalen.

   Min kamera hade det jobbigt med ljuset och autofocus var lite oberäkneligt. Ljudet funkade dock bättre än väntat. Här är några filmklipp. Om någon som har möjlighet att lägga upp på YouTube tycker det är värt besväret så kör på bara.
   http://www.sendspace.com/file/hl9v33
   http://www.sendspace.com/file/xl0clp
   http://www.sendspace.com/file/e3e9ad

   Ett par bilder också.

   Kommentar av Erik | 18 december 2010 | Svara

 16. En på twitter har plåtat Tove

  ”Har plåtat Tove Styrke”

  http://twitter.com/rockfotoemma

  Kommentar av Sanna | 18 december 2010 | Svara

 17. Tove har tagit för vana att bemöta frågor om pojkvänner med att plötsligt bli helt frånvarande och oförstående (i The Voice t.ex.). Det är ett charmigt sätt att säga ”no comments” som verkar ganska effektivt. Folk får liksom tro vad de vill.
  Just den här gången blev det lite jobbigt eftersom Alsing överrumplade henne med att känna igen Fullhams logga.

  Jag håller med att hon gjorde väldigt bra ifrån sig, klok och jordnära. Fast det är något man nästan tar som självklart.
  ————
  Ang. kändisskådaren: Jag gillar Breitholtz Junior, även om han kunde vara en elak jäkel som idoldomare. Hur många skivbolagsmänniskor skulle ta sig tid att gå ut och prata med ett par tonåringar som häckar utanför dörren? Dessutom tror jag att han var delaktig i beslutet att signa Tove.

  Kommentar av Erik | 17 december 2010 | Svara

  • Det behövs lite mer för att bli en idol idag än när familjen Åhman sjöng att det behövdes 4 minuter för att bli en idol 1969. Man bör helst vara fotogenisk. charmig, intelligent och ha ett stort självförtroende, hehe:

   Kommentar av Tomas | 18 december 2010 | Svara

   • Eller få det gratis för att man är lillebrorsa till storasyster som är idol (och som Tove ibland jämförs med);

    Kommentar av Tomas | 18 december 2010 | Svara

 18. En riktigt bra artikel i DN-bilagan På Stan:
  http://www.pastan.nu/konsert/tove-ger-styrkebesked-1.1229147
  Peppad att skriva nya låtar minsann!

  Kommentar av Erik | 17 december 2010 | Svara

 19. En av två editors i den engelska webtidningen ”popculturemonster” nämner Tove Styrke som ett av de bästa albumen 2010. Bland andra världstoppar som The National och Kanye West.
  http://popculturemonster.com/index.php/2010/albums-of-the-year/

  Kommentar av Tomas | 17 december 2010 | Svara

 20. Intervjun från Förkväll finns nu som ett klipp på TV4 Play. Bra intervju, bra frågor och bra svar. Jädrar vilken pondus hon har!
  http://www.tv4play.se/noje/forkvall?title=skivkontraktet_kom_fort&videoid=1177254

  Kommentar av Tomas | 16 december 2010 | Svara

 21. Haha, vad söt hon var. Det är ju självklart att killen dom pratade om är hennes pojkvän annars kunde hon ju bara säga att det är hennes kompis, hehe

  Kommentar av Sanna | 16 december 2010 | Svara

  • Visst det kan verka som det är hennes kille, men hon kanske också har valt att helt enkelt inte uttala sig alls om hennes privatliv och väljer att inte svara över huvudtaget^^ man vet aldrig=P

   Kommentar av Fredrik | 16 december 2010 | Svara

   • Tove gör precis som man ska göra och säger ingenting. Om hon säger ”vi är bara vänner”, ”det är inte han som är min kille” eller ”jag har ingen kille” har hon släppt ifrån sig lite information till alla skvallerjournalister. Smart tjej. 🙂

    Kommentar av Roger Krook | 16 december 2010 | Svara

 22. Mini-intervju med Tove idag, sidan 22:
  http://city.se/pdf/

  Kommentar av Tomas | 16 december 2010 | Svara

 23. Anders Nunstedt har också skrivit om att du var nominerad i andra hand grammis – Storbritannien scandipop Awards!

  http://blogg.expressen.se/anders/entry.jsp?messid=636868

  Kommentar av Per | 16 december 2010 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s