Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke på P3 Guld

Tove Styrke på scenen

Fotograf: Camilla

Ikväll är Tove Styrke med i P3 Guld. Utklädd till insekt!

Lördag 21:30 P3 Guldgalan 2011 i Svt1

I kväll koras vinnarna i de nio P3 Guld-kategorierna. Totalt är 34 artister nominerade på P3 Guldgalan i Göteborg. På scen framträder Robyn, Håkan Hellström, Lykke Li, Those Dancing Days, Familjen, The Haunted, Oskar Linnros, Tove Styrke och Säkert! Programledare: Kitty Jutbring. Även 23/01 i SVT1.

OBS! Startar redan 20.03 i P3. Direktsänd gala från Lisebergshallen i Göteborg. Programledare: Kitty Jutbring.

Dagens drömtydning

Jag tror våra drömmar kan säga en hel del om vilka vi är innerst inne, våra hopp, planer, mål, vad vi vill uppnå i livet och vad vi tror på. Därför måste jag berätta en fantastisk dröm jag hade inatt. Scenen såg ut så här:

Det hade varit ett tredje världskrig (eller nåt) och jag gick omkring ensam på en ödelagd jord. I en övergiven industri stod det en automat i en korridor. Utan någon mat i sikte  tog jag chansen och stoppade in alla mina mynt i automaten. Myntinkastet var gjort som ett ansikte, en skrattande clownmask där man stoppade in pengarna i näsan. Det hände ingenting, så jag ryckte på axlarna och gick därifrån.

Plötsligt började det rassla, skramla och pysa i automaten. Jag rusade tillbaka och den lät som ett flipperspel som fått jackpot. Nu hände det något… en lucka öppnades och… och ut kom… EN FLASKA COCA-COLA!

Jag blev så glad så jag vaknade.

Den här drömmen säger i princip allt  som behöver sägas om mig och mitt liv. Så slipper jag tjöta om det.

Dessutom har den, som CG Jung påstod att drömmar har, ett viktigt budskap: Om man vill ha coca-colan får man inte låta sig skrämmas av clownen. Han ser läskig ut, men det är bara en tom mask.

Det kan ta lite tid, det kan skramla och pysa och när flaskan kommer ut är den bara halvfull, men det goda inom människan (automaten) kan improvisera och göra det bästa möjliga av situationen – även i krislägen.

Tove Styrke kommer nog att få möta ett par svenska clowner i form av jantelag, missunnsamhet och skadeglädje, men hon verkar inte vara den som låter sig skrämmas. Och vi fans kommer att stötta henne på vägen mot hennes egen personliga coca-cola flaska. För det är hon värd.

You may call me a dreamer, men jag tror Tove Styrke kan ha potential att bli den största svenska sångerskan och musikexporten sedan Alice Babs. Och som en synkronicitet (Jung igen) tipsar Tomas om att Tove Styrke ska uppträda på Nalen, Gata Regerings där det händer och fötter!

Tomas tipsar även om en DJ på kinesiska public service radion, som kallar Tove Styrke Sveriges stigande stjärna. Det tycks vara lättare för kineser, ryssar och amerikaner än för svenskar att se Toves potential. I ett historiskt perspektiv var vårt land ett bondesamhälle, där man skulle veta sin plats och inte tro att man var något, fram till för ett par sekunder sedan.

Nu ska jag skriva ett nytt inlägg om hur det gick på P3 Guld. 🙂

Uppdatering lördag eftermiddag: Sitter du ner? Bra. Tag ett glas vatten, drag ett djupt andetag och bered dig på en överraskning. Kolla in  Tove Styrke i Morronpasset Helg. Klicka på senaste sändning och gå till 1.00 (en timme framåt) för att lyssna på Tove Styrke.

Tove Styrke har en intressant kommentar till Coinberghs hyperfeminina och sexiga bilder av henne, du ser en av dem till höger. Hon uppfattar dem mer som rena och avskalade än spekulationer i avklädd sexighet. Det är i princip den klassiska definitionen, att det ursprungligt nakna är konst (naturligt) medan det avklädda är pornografi (dekadent). Beyoncé är för övrigt den Tove Styrke minst identifierar sig med, för vår hjältinna kan ett höghus (!) vara bättre inspiration.

The Amanda Jenssen connection

I Idol var Tove Styrke en kul liten tjej med egen stil. Nu spelar Tove Styrke redan i samma division som Eling Kling och modesverige tar Toves outfits på blodigt allvar! Tomas tipsar om en trend inom modevärlden – ha samma outfit två gånger efter varandra som Tove Styrke! Ja, förutom att komma i samma outfit som värdinnan är kanske det ett av få tabun som återstår att bryta?

Liksom Amanda Jenssen gillar Tove Styrke att vara barfota och klä ut sig, påpekas i Morronpasset Helg. Men det är bara en slump. T. Styrke gör allt med en egensinnig och personlig twist, vilket (paradoxalt nog) är det enda som förenar de två sångfåglarna. Och Amandas svaghet för uniformer motsvaras i Toves fall av djurvänlighet. (Närmare bestämt för insekter.)

Själv ser jag (fortfarande) Amanda som min personliga frälsare, medan Tove är … Tove! När  världen ligger öde efter det tredje världskriget kan man behöva båda. Och en flaska Coca-Cola.

En japansk bloggare berättar att hennes humör blev förstört när en leverantör levererade en massa skadat gods på fredagseftermiddagen och det blev extrajobb. För att komma iform och bli glad igen inför helgen behövdes bara en kopp kaffe och … TOVE STYRKE!

Fredagens inlägg

Tomas tipsar om att White Light Moment spelas in i bängen mycket på radio. Läs om Tove Styrke och radio.

Tove Styrke, alltid lika full i fan, ger en kryptisk ledtråd: Hon ska ha något svart, tight och slinkigt över sig. Kan det vara en…???

Jag har experimenterat lite med automatisk översättning av bloggar. Toves efternamn verkar svårt. På tyska får hon heta Potenzmittel, Stärke och Intensität. På engelska Power, Strength, Strengthening, Intensity och Weightlifting. På ryska är det inga problem eftersom Styrke betyder Tvätt.

Tove Styrke kommer att vara med i P3  Guld – både som nominerad och som entertainer på scenen. Tove Styrke är nominerad till Årets Nykomling.

Tomas tipsar: Morronpasset Helg med Tove Styrke i P3 på lördag, någon gång mellan 8-11. Sänds från Elite Hotel i Göteborg som ”förfest” inför P3 Guld-galan på kvällen.

Tomas tipsar: Radioklipp med Tove Styrke om P3 Guld. Med på bild 5 sekunder i videon under också.

Erik tipsar: Här är ännu ett mingelklipp med Tove Styrke från Elle. Och en rolig bild från Grammis, med Tove Styrkes drömprins.

Sveriges Radio tipsar om Tove Styrke på P3 Guld.

Kommer du ihåg Coinbergh med skägget? Den här bilden med Tove Styrke har han tagit. Så var den kopplingen utredd, kanske har han tagit fler bilder senare?

Och en kul grej: Fler och fler döper sina döttrar efter Tove!

Västerbottens Folkblad: Tove Styrke+ Techno = Sant

Apropå sant: När New York Post, Veckorevyn och Hänt Extra säger 2011 tillhör Tove Styrke måste det vara sant!

Tove Styrke Bloggen Home

Annonser

20 januari 2011 - Posted by | Tove Styrke | ,

44 kommentarer »

 1. […] SL-Gittrika’s Liv och Vardag Tove Styrke Bloggen mentioned my article,”A change”. The summary of my article was written in the weblog […]

  Pingback av Från SL-Gittrika’s Liv och Vardag « @YAMATO | 23 januari 2011 | Svara

 2. En överlycklig Tove:
  http://tv.expressen.se/noje/1.2301612/tove-styrke–det-ar-varsta-ruset

  Kommentar av Erik | 23 januari 2011 | Svara

 3. slängde upp Toves framträdande på youtuben .. slänger upp orginalet imorgon om jag hinner.

  Kommentar av Mattias | 23 januari 2011 | Svara

  • ja jösses det är vad vi kallar bredbild? 🙂

   Kommentar av Mattias | 23 januari 2011 | Svara

 4. fy fan va bra älskar familjen älskar tove!! ❤

  Kommentar av AA | 23 januari 2011 | Svara

 5. grattis till tove 🙂

  Kommentar av livan86 | 22 januari 2011 | Svara

 6. Det var bra men är ändå lite missnöjd. Först och främst så var det alldeles för kort, sen var det en låt som man har hört så många gånger innan så den är nästan sönderspelad. Hade varit roligare om hon hade sjungit en hel ny låt istället. Dessutom kunde de ha skippat Familjen. Fy fan va han sjöng kasst.Men det var ändå kul att se henne och dessutom så var hon skitsnygg.:)

  Kommentar av Jimmy | 22 januari 2011 | Svara

  • Kul att hon vann också.:)

   Kommentar av Jimmy | 22 januari 2011 | Svara

  • Jag tyckte att det var kul att hon körde Million Pieces faktiskt för det var inte den som man hört tidigare på radion och så. Den var lite mer up beat nu. Tycker den versionen är bättre

   Kommentar av Sanna | 22 januari 2011 | Svara

 7. Hon vann!

  Kommentar av Sanna | 22 januari 2011 | Svara

  • Klart hon gjorde. 😛
   Strage surar på Twitter. Jag tycker han ska ta och leta fram den där cyanidkapseln nu . 2011 kan bli ett jobbigt år för honom. 😦

   Kommentar av Erik | 22 januari 2011 | Svara

 8. Haha! Hon var ju skitcool. Kändes väldigt mycket 80tal, hehe

  Kommentar av Sanna | 22 januari 2011 | Svara

  • Japp, skitcool! Jag tycker hon påminner om Natalie Portman i Starwars.
   Grymt framförande, om än lite för kort.

   Kommentar av Erik | 22 januari 2011 | Svara

   • aldeles för kort men görläckert 🙂

    Kommentar av Mattias | 23 januari 2011 | Svara

 9. Tove ska vara med på Fredagskväll med Malin…Här är ett försmak : http://svtplay.se/v/2300166/fredagkvall_med_malin/malin_moter_tove_styrke

  Kommentar av Lukas | 22 januari 2011 | Svara

 10. Jag lyssnade lite på ”Inför P3 Guld”. Hanna Fahl från P3 trodde att Tove får genombrott i hela världen 2011 (vid 00:19:00). DJ Grace vid den nationella kinesiska radiokanalen HitFM sade ”I saw the new rising star in Sweden, Tove. She is so pretty” (vid 01:30:30).
  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=3964

  Kommentar av Tomas | 22 januari 2011 | Svara

 11. ”Därför måste jag berätta en fantastisk dröm jag hade inatt. Scenen såg ut så här:

  Det hade varit ett tredje världskrig (eller nåt) och jag gick omkring ensam på en ödelagd jord. I en övergiven industri stod det en automat i en korridor. Utan någon mat i sikte tog jag chansen och stoppade in alla mina mynt i automaten. Myntinkastet var gjort som ett ansikte, en skrattande clownmask där man stoppade in pengarna i näsan. Det hände ingenting, så jag ryckte på axlarna och gick därifrån.”

  Dude! Du får inte berätta om du har såna där ”end of the world” drömmar. Jag är paranoid nog som det är, hahahaha. *host*2012*host* Låter som en mardröm för mig. Specillet det där med clownen. Jag är lite rädd för clowner 😀

  Kommentar av Sanna | 22 januari 2011 | Svara

  • Ja, det där med clownen var lite läskigt! Men annars brukar jag mest drömma önskedrömmar! 🙂

   Kommentar av Roger Krook | 22 januari 2011 | Svara

 12. Nalens program fram till sommaren innehåller danskvällar, utländska artister… och Tove Styrke!
  http://www.nalen.com/KonsertInfo.aspx?HId=5&KId=2612

  Kommentar av Tomas | 22 januari 2011 | Svara

 13. Coinbergh ja, han har väl plåtat hela den svartvita serien med bara axlar, inklusive omslagen till WLM och albumet. Det framgår också av albumets booklet. Kanske har han också filmat de korta videosekvenserna till Chaos och Stalker…

  Kommentar av Erik | 22 januari 2011 | Svara

 14. Tycker hon är snygg i mörkt och kort hår. Men är det peruk??

  Kommentar av Sanna | 22 januari 2011 | Svara

  • Ja det sa hon att det är.

   Kommentar av Erik | 22 januari 2011 | Svara

 15. Morgonpasset i förmiddags, Tove är med vid 1:00:30, klicka på ”senaste sändningen”.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3328&artikel=4306302

  Kolla bilderna, Total Tove Makeover…

  Ur intervjun:
  – Hon ska vara en barfota insekt i kväll
  – Video och singel kommer ganska snart
  – ”Jag vill bli fantastisk”

  Kommentar av Tomas | 22 januari 2011 | Svara

  • Oops, SvD lade ut en artikel som avslöjar vinnarna just när jag satt vid datorn och bläddrade på SvD. Jag skrev en kommentar på P3 Guld-sajten och mailade SvD. 10 minuter senare var min kommentar och SvD-artikeln borttagen. Hoppas inte det kommer upp på någon annan sajt nu bara.

   Nope, säger ingenting, hehe.

   Kommentar av Tomas | 22 januari 2011 | Svara

   • Ahhh, spännande!
    Det var en bra intervju. Förutom det du skrev, ”nytt material under året”, dock är planeringen inte klar.

    Jag älskar hur hon skiftar utseende efter humör. Ändå önskar jag att hon någon gång hittar tillbaka till den look hon hade i Malmö Arena för ett år sen.

    Kommentar av Erik | 22 januari 2011 | Svara

   • Men hur kan dom veta vem som vinner i förväg?? Är det inte live??

    Kommentar av Sanna | 22 januari 2011 | Svara

    • De stora tidningarna kan ha fått veta det i förväg för att kunna ha artiklar klara tills i natt när tidningarna ska tryckas. Artikeln som råkade komma ut på nätet handlade bara om vilka som vunnit priser, inget om vad som hände på galan eller festen.

     Kommentar av Tomas | 22 januari 2011 | Svara

 16. Intervjun på P3:s morgonpass. En timme in i klippet kommer Tove. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3328&artikel=4306302

  Kommentar av Adam | 22 januari 2011 | Svara

 17. White Light Moment spelades just i Lets dance när Hanna Graaf åkte ut.:)

  Kommentar av Jimmy | 21 januari 2011 | Svara

 18. ”Idag ( lördag) är det P3 Guld.”

  Idag är ju fredag, lol

  Kommentar av Sanna | 21 januari 2011 | Svara

  • Jag trodde inte nån skulle märka det 😉 Jag måste sluta blogga igår kväll och skulle inte komma tillbaka förrän i eftermiddag så jag skrev att det var lördag, he he.

   Kommentar av Roger Krook | 22 januari 2011 | Svara

 19. Dethär var fan det sämsta jag sett nånsin.. du är nominerad som bäst klädda så har du fan inte en ända jävla bild på hur du är klädd… eller ens på dig

  Kommentar av Louise Olsson | 21 januari 2011 | Svara

  • Det är inte Tove som har den här bloggen, men det finns en del länkar till bilder i de två senaste inläggen. Man får inte kopiera bilder utan fotografens tillstånd, så jag lägger inte upp så mycket bilder här, länkar istället. 🙂

   /Roger

   Kommentar av Roger Krook | 22 januari 2011 | Svara

  • Alla nomineringar och priser är förstås kul, men Finest Awards är trots allt en rätt perifer historia.
   Vissa hetsar upp sig för de mest konstiga saker.

   Kommentar av Erik | 22 januari 2011 | Svara

  • LOL WHAT

   Kommentar av Sanna | 22 januari 2011 | Svara

 20. Har Tove startat en trend?
  http://sicastyle.se/2011/01/21/elin-kling-gor-en-tove/

  Kommentar av Tomas | 21 januari 2011 | Svara

 21. WLM går från plats 7 till plats 5 över landets mest spelade låtar i radio.
  http://radionytt.se/nyheter/?p=6706

  Kommentar av Tomas | 21 januari 2011 | Svara

  • Den är verkligen seglivad, fortsätter att klättra. 🙂
   Det stör mig att den ligger på mycket högre på Digilistan än på singellistan. Hur hade det sett ut om den släppts som fysisk singel? För att inte tala om en rejäl video.
   Jag tycker faktiskt att Sony har misskött marknadsföringen av både WLM och albumet ganska grovt. Det börjar kännas som déjà vu för ett gammalt Agnes-fan. 😦

   Kommentar av Erik | 22 januari 2011 | Svara

   • Jag vet inget om Agnes, men ibland verkar marknadsföringen av TS lite underlig. Det kan vara klantighet eller bero på akut behov av insatser för mer etablerade artister eller vad som helst.

    Men samtidigt är TS en artist med unik potential att bli världsstjärna, kanske den största sedan ABBA (eller Alice Babs), och ibland vet de kanske inte hur de ska hantera henne och då gör de ingenting. (Typ tystnaden efter Idol)

    Det är bara mina tankar just nu till dagens första kopp kaffe, men det här är kanske den viktigaste frågan för Toves fans att diskutera. Och skivbolaget har ju sagt att fansen är centrala i marknadsföringen, så någon kanske lyssnar 😉

    Kommentar av Roger Krook | 22 januari 2011 | Svara

   • En sak som kan bidra till brist på marknadsföring, är att numera så är det artisten som bekostar detta med sin del av intäkterna från skivan (jag vet dock inte om det alltid är så). På det viset så slipper skivbolaget tjafs om att deras ena artist fått mer marknadsföringsbudget än den andra. Artisten får därmed också ta en del av risken i projektet. Det skulle alltså kunna vara så, att Tove inte tagit risken att bli skyldig pengar, lite jobbigt att gå i konkurs det första man gör.

    Kommentar av Tomas | 22 januari 2011 | Svara

    • När tidningarna skrev om det hemliga kontraktet idoldeltagarna måste skriva på med Sony, så vill jag minnas att en del av deras intäkter från konserter och skivor skulle gå tillbaka till marknadsföring, så dom jobbade i praktiken nästan gratis. Kanske riskerar dom till och med att bli skyldiga pengar, men tonåringar brukar inte ha något utmätningsbart, he he.

     Kommentar av Roger Krook | 22 januari 2011 | Svara

    • En kanske lite mer positiv anledning till att hålla igen på marknadsföring: Det kan ju vara så att om dom skulle göra en video av WLM så kanske den skulle bli jättepoppis över hela världen, och då är det inte så bra att inte vara redo för att bli världsartist.

     Kommentar av Tomas | 22 januari 2011 | Svara

 22. Tove har nog kanske något svart på lördag?
  Hon twittrar!
  ”På lördag kryper sig något svart tätt tätt inpå. Om det äter upp mig eller rinner av mig återstår att se…….”

  Kommentar av Camilla | 20 januari 2011 | Svara

 23. den stora frågan vilken låt ska hon spela??! blir det high and low? de skulle väl bli nästa ”singel-släpp” eller? ett annat alternativ är ju ett samarbetet med familjen som oxå uppträder på galan, dom har ju jobbat ihop för menar jag

  Kommentar av AA | 20 januari 2011 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s