Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke Årets Nykomling på P3 Guld

Tove StyrkeTove Styrke Foto: Christian Coinbergh

Tove Styrke vinnare i P3 Guld

Grammisgalan har gått ner och P3 Guld har gått upp. Därför är det bra att Tove Styrke vinner i P3 Guld. Allt med Tove Styrke var bra: Det var bra sång, bra musik, bra show, bra insektskostym och tacktalet var bra och föredömligt kort. Något överraskande sjöng Tove Styrke Million Pieces och inte något mer aktuellt, men det var en bra version av Familjens remix.

Torsdag

Adam tipsar om en intervju med Tove Styrke i Livestage tv.

Tisdag

Mode: Tove Styrkes fötter (Tomas tipsade)

Humor: Skönheten Tove Styrke och odjuret (Tomas tipsade)

Apropå humor: Vad hette bandet som Lars-Lasse Konsumkasse var med i? En av de andra i bandet hette Plöj-Gusten. Jag bara undrar.

Måndag

Erik tipsar om några bra bilder på Tove Styrke i Stureplan.

När jag ser bilderna slår mig en sak: I somras var det fräckt med kängor till klänning. Nu har varenda människa kängor till klänning. Då  kommer Tove Styrke barfota – med lite svart eltejp (eller nåt) runt fötterna. Att hålla sig i framkanten av trenden är svårt, risken är att man blir för udda, men Tove Styrke tycks behärska den svåra konsten.

En annan reflektion är hur det tycks finnas två vägar: Dress up eller dress down.

Att vara dress down kan (i bästa fall) tyda på att man är så cool så man inte behöver bry sig. Det bästa exemplet tycker jag är skäggapan i Loop Troop Rockers med en plastkasse. Konsumkassen är en accessoar som inte känns utsliten, kan det vara nästa stora trend? Varför inte, vem som helst kan köpa, hyra, låna eller stjäla en dyr handväska, men det krävs självförtroende för att dyka upp på röda mattan med en plastkasse.

På röda mattan handlar det om hur man vill visa upp och marknadsföra sig själv. Eftersom alla kring den röda mattan är medvetna om detta kan man tänka sig dress up och dress down i flera steg. (Tills man blir helt snurrig och undrar om man är ett steg efter eller ett steg före.)

Tove Styrke drog sin dress up några steg extra, så hon blev både uppklädd och utklädd. Med ”luggen” och de bara fötterna som små detaljer som alltid retade någon. Som sagt, en svår konst.

Kanske fungerar det för att Tove tycker kläder är kul? Det här inslaget med Tove Styrke i Lilla Aktuellt är inte nytt, men där berättar Tove Styrke varför hon gillar att klä ut sig. Hon har alltid tyckt om kläder och när hon var liten klädde hon ut sig till prinsessa och annat. Idag tycker Tove Styrke kläder är ett härligt sätt att styra hur folk ska uppfatta henne.

Söndag

Hellre utklädd än insydd

Idag (söndag) sitter Tove på tåget (på väg mot okänt land) och skissar på nya kostymer. Det flesta blir nog ganska imponerade av Toves Styrkes förmåga att skifta hamn – från mysig Frukost på Tiffanys i P3-studion till farlig insekt i tevestudion några timmar senare. Hur många skulle för övrigt komma på idén att klä ut sig i peruk och grejer I RADIO? Klockan nio på morgonen! Toves Styrkes förklaring var att hon vill se ut som hon känner sig. Så utklädd kan vara mer äkta.

Att klä ut sig är en trend och då är sjuksköterskeuniform den populäraste outfiten i Sverige. Halloween 2010 skippade många tjejer vampyrtänderna och kom som sexiga sjuksköterskor istället. Många tar även chansen att klä ut sig när de står på scenen. Kitty Jutbrings kostymbyten under P3 Guld visade väl detta med all önskvärd tydlighet. Förr kunde programledare byta klänning flera gånger, nu byter de från den ena fantasifulla kostymen till den andra.

Att klä ut sig på ett sexigt sätt är alltså ingen trend Tove Styrke hittat på själv – men ändå är hon något av en svensk trendsetter på området just nu. En stor artist och konstnär har den där lilla extra förmågan att ge saker en personlig twist och hålla sig i framkanten av trenden utan att bli avantgarde. (Framträdandet i P3 Guld har jämförts med Cirkus Cirkör!) Kort sagt vara både cool och lite crazy.

Så åtminstone jag tycker det låter helt rätt att Tove Styrke sitter och skissar på nya kostymer just i detta ögonblick.

En bra start på året

Ja, bättre början än så här hade väl 2011 inte kunnat få, rent yrkesmässigt, för vår 18-åriga hjältinna. Och täckning i media saknas inte heller:

Intervju med Tove Styrke i Aftonbladet. Adam tipsade.

Se hela P3 Guld galan på Svt Play. Tove Styrke kommer 00.33.33 (!)

Scandipop skriver: The very very very great Tove Styrke gets her White Light Moment.

Läs om alla vinnarna i Aftonbladet om Tove Styrke.

Se intervju i Expressen tv Sanna och Erik tipsade.

Tove Styrke i Västerbottens-Kuriren

Tove Styrkes skivbolag Sony Music är vakna. Har även videon från galan i sin nyhet.

Tove Styrke Poplight

Tove Styrke Malles World of music

Tove Styrke GP

Tove Styrke DT

Den 22 januari började plötsligt 500% fler googla Tove Styrke, enligt Googles egen statistik. Jag undrar varför.

Se framträdandet på Youtube, Mattias tipsade. Det här är riktigt bra, observera det lilla dansnumret i början!

Tove Styrkes fans finns överallt

Min lilla anspråkslösa Tove Styrke-sida på engelska har fått sina första besökare från arabvärlden. Från Palestina och Saud-Arabien. Plus från den persiska världen: Iran! Nu är det bara Afrika som är en vit fläck på besökarkartan. Klicka på röda fliken till höger för att se kartan. En ny karta är inlagd på förstasidan för en kvart sedan, men den är tom än så länge.

Man ser tydligt att det inte är de geografiska, utan de kulturella, avstånden som räknas. Det stora intresset för Tove Styrke finns i Europa och Nordamerika. I Japan, Sydostasien och Australien finns också ett visst intresse. Fans i övriga delar av världen är kanske mest en kul grej som visar att ”musiken finns överallt” pga Internet.

Tove Styrke Bloggen senaste inlägg

23 januari 2011 - Posted by | Tove Styrke | ,

39 kommentarer »

 1. Ytterliggare en segerintervju som nog inte varit uppe här ännu: http://vimeo.com/19110941

  Kommentar av Adam | 26 januari 2011 | Svara

  • Marika Willstedt på keyboard, hon är även en av pianisterna i nästa säsong av ”Så ska det låta”.
   Jakob Widén på trummor, han är sångare och gitarrist i punkbandet Neverstore (!).
   Johan Ivansson på bas, han spelar i Spiderdogs, som kompade Orup på P3 Guld.

   Kommentar av Tomas | 25 januari 2011 | Svara

 2. Tove med orkester kommer till krogen Heartbreak i Gävle den 1 april. Intressant rubrik, ”Tove Styrke kommer”, som att staden får finbesök.
  http://arbetarbladet.se/noje/nojesnytt/1.2682040-tove-styrke-kommer

  Kommentar av Tomas | 25 januari 2011 | Svara

 3. Tove kommer till festivalen Popadelica i Huskvarna den 7 maj.
  http://popadelica.se/

  Kommentar av Tomas | 25 januari 2011 | Svara

 4. Tyckte inte sången lät bra. Ansträngd och flåsig, kändes inte som den flöt ihop med musiken. Million Pieces på Parken i Göteborg i ungefär samma arr minns jag som mycket mycket bättre. Tyckte Tove blev utklassad av Robyn i lördags. Och jag håller ändå Tove mycket närmre hjärtat än Robyn till vardags. Men den power Robyn utstrålade och iscensatte var galans absoluta höjdpunkt och det enda som berörde mig på riktigt.

  Kitty Jutbring var en katastrof. När hon efter det usla introt säger ”ta om” tror man att allt var ett skämt och att nu jävlar blir det andra bullar. Det blev det inte.

  Kommentar av Giorgio | 24 januari 2011 | Svara

  • Kan inte hålla med, flåsig? knappast,
   utklassad av Robyn? knappast. Var det fyrahundra meter häck eller var det musik det handlade om?
   Båda var bra på sitt sätt.
   Ha en bra dag 🙂

   Kommentar av Mr. Big | 25 januari 2011 | Svara

  • Det skulle vara sensation om Tove kunde likställas med Robyn som är senior i sammanhanget, med all den säkerhet som 15 års erfarenhet på scenen ger. Jämförelsen haltar.

   Kommentar av Tomas | 25 januari 2011 | Svara

   • Självklart. Om 10 år kommer Tove vara bättre och större än Robyn. Hon är väldigt mycket intressantare än Robyn var vid samma ålder. Hennes röst har en sårbarhet som Robyn saknar och en klang jag absolut föredrar. Likväl var det det den lovande junioren mot fullblodsproffset i lördags.

    Kommentar av Giorgio | 26 januari 2011 | Svara

  • Nej, jag håller inte alls med. Visst kan man höra att hon är lite andfådd på slutet, men det stör inte. Jag tycker nästan att hon verkar använda sig av det, som en effekt. Fast lite konditionsträning skulle nog inte skada om hon ska orka med en hel konsert. Tove har ju sagt att hon inte är någon idrottstyp.

   Av alla framföranden av MP jag hört tycker jag detta sångtekniskt är över medel. I kombination med det visuella är det det allra bästa (dock är det svårt att jämföra med när jag såg henne live, intrycken blir så mycket starkare).

   Kommentar av Erik | 25 januari 2011 | Svara

  • Låten som Robyn sjöng var ju skitkass, dock. Jag gillar Robyn men va fan vad det där…?? Hon sjöng ju inte ens. Hon pratade i 3 mikrofoner. Tove sjöng åtminstonde

   Kommentar av Sanna | 25 januari 2011 | Svara

  • Håller med Erik. Sången var väldigt bra, och det var även snyggt visuellt. Rätt låtval också med Familjen-remixen som bara spelats i P3.
   Men bäst var ändå när Tove tog emot priset som årets nykomling.

   Kommentar av Peter | 25 januari 2011 | Svara

 5. Toves fötter ville inte vara nakna (och ett raggningsförsök längre ner på sidan):
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=280&artikel=4308358

  Kommentar av Tomas | 24 januari 2011 | Svara

  • Men guud, vad jobbigt det blev där! Hade lite svårt att lyssna vidare, men Tove skötte det bra. Vad fan höll han på med?!

   Kommentar av Sanna | 24 januari 2011 | Svara

 6. Tove Styrke till UngNT-konserten
  Nöje, Norrköping

  Det blir stjärnspäckat på UngNT-konserten på Skandiateatern. Tove Styrke blir kvällens huvudakt.
  Nu är det klart med UngNT-konsertens huvudakt. Det blir Tove Styrke, 18-åringen och Idol-trean, som under 2010 tog ett rejält kliv vidare genom sitt självbetitlade album, toppat med singlar som Million pieces och White light moment. I lördags fick hon priset som Årets nykomling på P3 guld-galan, framröstad av radiolyssnarna.

  Konsertkvällen arrangeras på Skandiateatern den 13 maj av NT:s ungdomsredaktion i samarbete med Lucky You. Ytterligare artister och band tillkommer framöver.

  http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6601889

  Kommentar av Sanna | 24 januari 2011 | Svara

  • Då blev jag bönhörd direkt om konserter utan åldersgräns. De unga fansen måste ju också få se henne. 🙂

   Kommentar av Erik | 25 januari 2011 | Svara

 7. Genrepet från P3 Guld

  Kommentar av Sanna | 24 januari 2011 | Svara

 8. Det går att boka biljett till Parken i Göteborg den 12 mars 🙂
  http://www.ticnet.se/Tove+Styrke-biljetter/event/PKN0312A

  Kommentar av Peter | 24 januari 2011 | Svara

 9. Riktigt fina bilder här: http://stureplan.se/bilder/event/2011/01/22/p3-guld-2011

  Kommentar av Erik | 24 januari 2011 | Svara

  • Tackar!

   Kommentar av Tomas | 23 januari 2011 | Svara

 10. […] Att Tove Styrke vann kategorin Årets Nykomling var dock självklart. Hon är mycket populär i Sverige. Ett extra plus får hon från oss bloggintresserade för Tove Styrke-bloggen som sköts bra. […]

  Pingback av Funderingar kring P3 Gulds “politiska” pris | Kulturbloggen | 23 januari 2011 | Svara

 11. Vet inte om artikeln varit uppe tidigare men det är iallafall en kort intervju med Tove om gårdagens bragd. Sen så lär författaren till artikeln vara ensam om att fortfarande kalla Tove för ”Idol-Tove” 😛

  Kommentar av Adam | 23 januari 2011 | Svara

 12. Robyn hyllas fullständigt i Sverige, men hon har inte fått det stora internationella genombrott som svenskarna verkar tro. Hon har inte haft någon hit på Billboard Hot 100 eller något album på Billboard 200. Body Talk låg som bäst på plats 3 på listan ”dance/electronica”, vilken inte är en försäljningslista. Jag kan tänka mig att Robyn blir lite fundersam när hon ser Tove komma med sina nya djärva grepp.

  Kommentar av Tomas | 23 januari 2011 | Svara

  • Nja, jag vet inte det. Robyn har kanske inte varit på några Billboard listor än, men hon är med på olika galor och sånt. Och Amerikanska skvaller forum pratar väldigt ofta om henne

   Kommentar av Sanna | 23 januari 2011 | Svara

   • ABBA. Ace of Base och Roxette gjorde internationella genombrott. Robyn är känd av branschfolk och musikintresserade, hon har även varit med i nationell TV (Letterman), men de flesta amerikaner vet inte vem hon är, inte än i alla fall. Hon säger själv att hon inte brejkat i USA.
    http://www.dn.se/kultur-noje/musik/i-jakt-pa-the-american-dream

    Kommentar av Tomas | 23 januari 2011 | Svara

  • Nja, i USA är Robyn en smal artist, i princip okänd utanför New York och LA, men MYCKET respekterad i musikerkretsar. Däremot är hon stor i England med flera listframgångar, och ganska stor i resten av Europa också tror jag.
   Men det är sant att vi (eller tidningarna) gärna överdriver svenskars framgångar i USA. Det gäller nog det som skrevs om Tove och New York Post också. Den där twitterstatistiken du hittade är egentligen mer anmärkningsvärd, men ger inga roliga rubriker.

   Kommentar av Erik | 23 januari 2011 | Svara

 13. Tycker att Tove var så cool och bra igår, som vanligt <3. Framträdandet var så himla bra, allt passar henne på något sätt 🙂
  Så kul att hon blev årets nykomling.. Allt annat hade varit fel!!

  Kommentar av Camilla | 23 januari 2011 | Svara

 14. Gårdagens framträdande gav en föraning om vad som komma skall. Hon går all-in med kostymering och scenografi för att förmedla en stämning (och inte bara sjunga en låt), lika som dom internationella kvinliga storstjärnorna gör (Lady Gaga, Pink, Gwen Stefani osv).

  Det var riktigt snyggt gjort. Publiken fattade inte att det var hon i början, dom jublade först när hon började sjunga. Dom trodde det var Familjen fortfarande. Hon öppnade med en japan-inspirerad dans till en shamisen (japanskt stränginstrument), kom fram ur bakgrunden iklädd en ultramodern outfit (med gaffatejp på fötterna) likt en karaktär i en film av Tarantino. När låten slutade blev hon ett med bakgrunden igen.

  Gör man så där i Sverige så slår Jante till hårt. Folk tittar upp från pölsatallrikarna och blir bestörta över att hon är barfota och inte propert klädd i svensk TV. Sedan sätter dom sig vid datorn och skriver en insändare att dom ska sluta betala TV-licensen.

  Om det är tänkt att hon bara ska spela på scener i Sverige, så kan futuristiska klädbyten bli för mycket teater i längden, men om hon ska slå sig in i absoluta toppen så behöver hon ha ett starkt varumärke. Det känns som att hon håller på att bygga upp det nu.

  Jag kan tänka mig att hon från den kinesiska radion blev fascinerad. Jag tror också att japanska ungdomar kan bli fans om dom ser klippet på youtube. Frisyren kanske blir en innegrej i Tokyo, hehe.

  Kommentar av Tomas | 23 januari 2011 | Svara

  • Tyckte det var coolt och bra.. Och vad som komma skall vet nog ingen mer än Tove ;-)Hon är bäst på att göra sin grej när hon vill och en helt annan grej i ett annat sammanhang. Go Tove!!

   Kommentar av Camilla | 23 januari 2011 | Svara

  • ”(med gaffatejp på fötterna)”

   Var det DET det var?? Haha, jag trodde det hörde ihop med byxorna. Du vet tights med en ögla nertill som man tar runt fötterna. Jag hade såna när jag var liten 😀

   ”Gör man så där i Sverige så slår Jante till hårt. Folk tittar upp från pölsatallrikarna och blir bestörta över att hon är barfota och inte propert klädd i svensk TV. Sedan sätter dom sig vid datorn och skriver en insändare att dom ska sluta betala TV-licensen.”

   Jag håller faktisakt inte med där. Jag tycker att Sverige är mycket mer lösare när det gäller TV. Tror INTE att det skulle ha gått så bra med en sån gala i USA. Dom censurerar ju jättemycket

   Kommentar av Sanna | 23 januari 2011 | Svara

  • Allt var jättesnyggt utom luggen som jag inte alls gillade (nästan ingen annan heller, ”hitlermustasch” är ett ord som används på bloggarna). Ändå älskar jag att hon vågar. Så fullständigt okonventionell och orädd!

   Kommentar av Erik | 23 januari 2011 | Svara

 15. SÅ BRA.

  Kommentar av KAROLINE | 23 januari 2011 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s