Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke åker på turné

Tove Styrke vid spakarnaFotograf: Camilla

Tove Styrke does Thailand

Uppdaterat med nya lustigheter måndag 21 februari 2011 Anno Domini

Erik tipsar om att Tove Styrke setts ombord på planet till Thailand, medan Nikeisha chillat på Sony. Så det tycks vara fråga om en semesterresa för Tove Styrke. Thank heaven for kändisspotting!

Idag (måndag) tipsar Sanna om att den galna filmskaparen Nikeisha kommer att lägga upp bilder och videoklipp från turnén med Tove Styrke i sin blogg. Start 10 mars.

Nu (söndag) verkar det klart att Tove Styrke och Nikeisha flyger (flög) från Arlanda idag. Möjligen går resan till Thailand och det kan inte uteslutas att det ska filmas för musikvideo eller inför dokumentationen av turnén. Adam tipsade.

(Men som alltid när det gäller Toves Styrkes twitter är det svårt att veta vad man egentligen ska tro. Kanske skämtar de två bara om att man borde lämna landet när det är så mörkt och kallt?  Eller så ska TS verkligen åka och de skämtar om att Nikeisha vill följa med ? Tove skriver ofta med glimten i örat och då kan man väl läsa och analysera med en lika stor glimt. I näsan.)

— Lördag —

Tove Styrke och Nikeisha ska ses snart, viskas det i cyberrymden. Ja, om inte förr så på turnén, då den ena ska filma den andra.

Tove Styrke meddelar att bra visk tar luft. Om hon menar det är ansträngande för halsen att viska har hon rätt, hälsar talpedagogen Ulla-Bella. (Var fick hon luft ifrån?) Men det ska kanske tolkas på något djupsinnigare sätt: Även den försynt framställda visdomen måste få ta plats i senmodernitetens informationsbrus. Eller nåt. Men så länge hon viskar på sin officiella Twitter är det okej att lyssna, meddelar Tove Styrke Bloggens ÖC.

Nielsen Music Airplay meddelar att White Light Moment med Tove Styrke är den näst mest spelade låten på svensk radio. Tomas tipsade. Don’t go for the moon, we got the star.

Camilla tipsar om en rolig nyhet när det gäller Tove Styrkes turné. Det kommer att finnas en ”inbäddad journalist” med på den månadslånga turnén, så vi kommer att få rapporter, bilder och filmsnuttar hela tiden. Applåder till den som kläckte idén!

(Det där med inbäddad journalist är en referens till Gulfkriget, det här är snarare en inbäddad filmare och bloggare.)

Tomas tipsar om att Nikeisha tidigare har gjort liknande jobb åt Sony Music och Tove Styrke. Läs mer om 18-åriga Nikeisha som ska följa med Tove Styrke.

Här är spelningarna enligt Finest. (Och Tove Styrke kommer INTE att spela Tarzan!)

Datum Stad Spelställe

10 mars Uppsala Katalin

11 mars Hultsfred Metropol

12 mars Göteborg Parken

25 mars Karlstad Tempel

26 mars Katrineholm Tallåsaulan

1 april Gävle Heartbreak

2 april Åre Bygget

8 april STOCKHOLM Nalen

9 april Arvika Tiki Room

7 maj Huskvarna Popadelica

13 maj Norrköping Skandiateatern

Tove öppnar även för The Ark i Stockholm, Oslo & Köpenhamn. 15 mars, 31 mars och 19 april!

cheeta tarzan

I det nya media- och nätverkssamhället gäller principen ”coolhet smittar”. De som syns med Tove Styrke smittas av hennes coolhet. Det är alltså ungefär som i gamla high school-filmer där det gäller att hänga med rätt gäng. Jag får en känsla av att väldigt många just nu hellre jobbar, samarbetar eller sammankopplas med Tove Styrke än med Tarzan. Ett tecken på att varumärkesbyggandet fungerar. (För Tove, inte Tarzan.)

Någon sade att många gärna skulle bli sponsrade av Coca-Cola gratis. Eller betala för att bli det. Folk tror att den som blir sponsrad måste vara väldigt cool eftersom den kan smitta Coca-Cola med sin coolhet. Så vederbörande blir cool i andras ögon och bygger sitt varumärke. Det är samma sak att bli bjuden på en premiär. Då är man tillräckligt cool att smitta premiären med sin coolhet och stjärnglans. Så smittan fungerar åt båda hållen, särskilt om det är en cool premiär typ Andy Warhol på Moderna Museet. Eller Åsa-Nisse.

Enligt Naomi Klein sysslar storföretagen på 2000-talet med sådant luftslottsbyggande på heltid. Alla prylar tillverkas i samma låglönefabrik i Asien, men de som ska säljas dyrt laddas med coolheten i de stora företagens dyra märken.

Enligt Zygmunt Bauman blir folk glada när dom kan köpa en massa häftiga märkesgrejer och sedan lika glada igen, när dom kan slänga skräpet och köpa nytt.

Om saker inte blev omoderna skulle man vara tvungen att ha dom tills dom gick sönder. Nu kan man skänka dom till en loppmarknad och sedan köpa tillbaks dom när dom har blivit vintage.

And that’s how Rock n’ Roll was born.

—————————————————-

Ulla-Bella: -När jag skriver låtar har jag ett piano, en kopp kaffe och en potta.
Claes af Geijerstam: -Varför då?
Ulla-Bella: Pianot komponerar jag med och kaffet håller mig vaken.
Claes af Geijerstam: -Pottan då?
Ulla-Bella: -Den ska du skita i.

Nästa dag:

Ulla-Bella: När jag skriver filmmanus använder jag en penna, Tarzan och hans apa.
Claes af Geijerstam: Varför då?
Ulla-Bella: -Pennan skriver jag med och Tarzan ger mig inspiration.
Claes af Geijerstam: -Apan då?
Ulla-Bella: Den ska du Cheeta i.
—————————————————-

Ännu en framgång: Tove Styrkes singel White Light Moment , en av de mest spelade låtarna på radio, har sålt platina. Tomas tipsade. Vi gratulerar Tove.

Det tycks bli festivalturné i sommar. Tove Styrke är dragplåster på Kramfors Stadsfestival. Tomas tipsade. Sedan tillkommer alltså Toves vårturné och turnén med The Ark. Det kommer att bli en lång, het sommar.

För ett tag sedan skrev Gaffa att Tove Styrke aldrig kunde bli något eftersom hon varit med i Idol. Nu tycks idolstämpeln vara borta även i Gaffas ögon. Gaffa om Tove Styrke. Tomas tipsade.

Nu skriver Tove Styrke själv: ”Kommer öppna åt the ark i stockholm, oslo och köpenhamn! 15e mars, 31a mars, 19e april. Be there!”

Or be square. Jag får en känsla av att Tove Styrke redan har fått en viss respekt bland andra svenska musiker. I princip är det väl bara torrisar som inte gillar henne.

Erik tipsar: Tove Styrke uppträder med The Ark i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Att The Ark gillar Tove märktes på Grammisgalan, då hon fick sjunga med dem i finalnumret. Nu har de alltså anlitat Tove Styrke för att inleda deras konserter.

Tove Styrke själv säger att hon har en fet ep med remixar klar som hon skulle vilja visa oss. Versionerna är:

1. boeos kaelstigen
2. juuso pikanen
3. stefan thor
4. deportees (kan höras i P4 Radio Västerbottens Fredagspanelen)

EP är en referens som till och med jag kan plocka: Extended Play, en vinylskiva med fyra låtar. Tur att man har sparat sin radiogrammofon från 1953! Dessutom har jag fått lite förbrukningsmateriel till apparaten ifråga av en biskop som bytt stift. Nu måste jag sluta, blir jag mer stofil än så här får jag väl sjunga Life on Mars i Melodifestivalen.

Tove uppträdde på Rix FM:s utomhuskonsert (After Ski på Åre Torg 15.30-17.00) i Åre igår (lördag 12 feb). Johan tipsar om en bild på en påpälsad Tove Styrke. Andra artister var Danny Saucedo, Jay Smith, Lisa Miskovsky, Broken Door, Rasmus Seebach och E-Type.

Lördag kväll var Tove inte på Adam Tenstas spelning på Dippan, eftersom hon förlorade sig själv i en roomservice-värld. (På Hotell Tott?) Ja, det är sånt som händer. Och om man säger lycka till betyder det otur. Break a leg, heter det! Plus att en del musikprofiler är sugna på att remixa vår hjältinnas musik. Allt enligt Tove Styrkes Twitter, filtrerat genom mitt inte alltid kristallklara intellekt.

Apropå intellekt: Jag har hört att man blir klok av fisk, så igår skulle jag röka en sik. Men jag fick inte in den i pipan. Turbanen fastnade.

För övrigt vill jag bara tillägga: Om man inte totalt har frångått mallen för videosläpp bör den promotionvideo det viskats om komma med EP-skivan.

Toves farsa meddelar att Tove Styrkes High & Low ska ges ut i fem olika versioner. Tomas hade hört Fredagspanelen i P4 Västerbotten. Kul att Sony Music frångår mallen för skivsläpp! (Uppdatering: se ovan!) Apropå Fredagspanelen:

-Är det inte Michael Jackson som sitter där borta?
-Nej, Michael Jackson är död.
-Det är han inte, han rör ju på sig!

Fredag eftermiddag meddelar Tove Styrke att hon är sjukt peppad trots vädret. Inför spelningen med Rix FM i Åre alltså.

Tove Styrke tipsar om bra musik: Blinded by the moonlight med The Amplifetes på Neue Videos.

Newbie tipsar om en ledtråd från Tove Styrke, det senaste twitterinlägget med covergirls. (Dom som poserar arschlet av sig på kontoret.) Det verkar vara covers (omslag) till nya singeln och det står ”Tove Styrke High and Low” på bilderna!!! Kommer det en video också???

En amerikan skriver ett långt inlägg om P3 Guld och kallar Tove Styrkes framträdande perfekt samarbete med Familjen. Tomas tipsade.

Tomas tipsar om att Sony Music skrivit två blogginlägg. Tydligen har Popjustice stor trovärdighet i musikbranschen.

Tove Styrke på Popjustice

Tove Styrke på Popjustice igen.

Tove Styrke hyllad på Pop Justice. Den gör-stora musiksajten har utsett White Light Moment till Song of the day. Newbie och Tomas tipsade.

En bild från Tove Styrkes spelning i Linköping Tomas tipsade.

Bild med Tove Styrkes publik  i Linköping. Erik tipsade

Tove Styrke ger oss fakta, små rapporter och kryptiska ledtrådar på sin Twitter. Oftast förstår jag dem, som att sjörövarskeppet ingår i en musikvideo med en parafras på den mest kända sången från Fiddler On The Roof: If I was a rich girl, oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh.

Det där med fotomodellerna som poserar arschlet av sig på kontoret har jag inte riktigt fattat. Ännu.

Tove Styrke uppmärksammas betydligt mer utomlands än i Sverige. Det är ett ständigt twittrande och bloggande om henne på den här planeten. Den svenska jantelagen och by-tänkandet kanske förklarar en del, men jag börjar undra om Tove Styrke kanske är lite för cool och modern för Sverige. Det är ju bara att kolla vad det är för artister som ligger på våra försäljningslistor. Och som jag har skrivit förut, när Roxette erövrade världen var Harry Brandelius den mest efterfrågade artisten i Sverige.

Varför slår Tove Styrke utomlands? Det står skrivet i stjärnorna:

”Uppenbarligen pågår det ganska komplexa rörelser på Styrkes födelsehimmel men bristen på klockslag står i vägen. Notabelt är att Saturnus blockerar även här, precis som i Robyns fall, i detta fall söker Shani, Den Långsamma (Saturnus på sanskrit) slöa ner farten på hennes Mars som redan som sådan är fallen i Kräftan. Mars är viktig eftersom den förfogar över Tove Styrkes hela karriär-Sol (i Skorpionen).”

Horoskop/jyotish tolkat av Siwert. Betyder mars i karriär-solen att Tove Styrke själv upplever sig som en krigare när det gäller karrirären? I så fall stämmer det nog, hon har ju talat om ”jag och mina låtar mot världen” och ”ingen får bestämma över mig”. Enligt en avhandling om svenska Idol ska man i första hand vara trevlig för att vinna. Den som är en karriär-krigare uppfattas kanske som kaxig och pretentiös, något som fungerar bättre utanför mellanmjölkens land.

En av många spekulationer om varför Tove Styrke slår så fantastiskt bra utomlands just nu – trots noll utlandslansering. Det går ju knappt att köpa hennes låtar i andra länder.

Vår hjältinna har varit i Linköping och uppträtt med Stefan Thor, alltså samma show som i höstas. Nu repeterar hon vårens (och sommarens) show med egna bandet (se deras första repetition i ett klipp längre ner).

fredag 4 feb

Tove Styrke – nu även i Afrika! Afrika har länge varit en vit fläck på min Tove-karta. Nu har den första besökaren från den sista kontinenten kommit till min engelska sida. Någon i Kapstaden, Sydafrika, har hört talas om den svenska sångfågeln. Så nu kan man säga att Tove går hem över hela planeten. Idag Jorden, imorgon Vintergatan!

Adam tipsar om en sida med Tove Styrke på Storsjöyran.

Tove Styrkes White Light Moment är den åttonde mest spelade låten på radio enligt Nielsen Music Airplay Chart, skriver Radionytt. Tomas tipsade.

”Nielsen Music Airplay Chart baseras på datoriserad monitorering av en panel bestående av kommersiella, student-, när- och public service-radiostationer runtom i Sverige. Placering baseras på publiksiffra. Nielsen Music förser musikindustrin världen över med oberoende och tillförlitlig airplaydata. För mer information ring 08-670 65 19.”

Tove Styrke ska vara med i Storsjöyran i slutet av juli. Så troligen blir det en festivalturné i sommar!

Camilla tipsar om Tove Styrke i Damernas Värld. Möjligen ska det vara nummer ett?

Carolina Gynning vann Bäst Klädda Kvinna på Finest Awards igår kväll. Det hade varit en stor sensation om nykomlingen Tove Styrke vunnit, men det var ändå väldigt kul att hon var nominerad. Ett tecken bland många på att folk tar Tove Styrke och det hon gör på allvar.

Och ni kanske kan lista ut hur mycket jag bryr mig om vad idioter skriver på Youtube och andra ställen där idioter brukar skriva? Om ingen klagade på Toves kläder skulle dom vara så tråkiga att ingen reagerade! Hemligheten med att bli trendsetter är att vara annorlunda, men inte så annorlunda att ingen fattar någonting. Enkelt i teorin men extremt svårt i praktiken. Och redan diskuterar modesverige på fullt allvar om Tove Styrke har blivit en trendsetter.

Ganska bra jobbat av en tjej som helt nyligen klivit ut i offentlighetens ljus, eller hur?

Tove Styrke frågar om man kan göra Bikram Yoga med sjukdom i kroppen. Mitt svar är att man kan det, med ett frågetecken för om det kan bli jobbigt i ett varmt rum. Man ska aldrig motionera när man har feber, men traditionella yogaställningar (asanas) är inte motion och man ska inte känna sig trött efteråt. Men jag vet inget om Bikram-varianten och om den innebär ansträngning ska man alltså låta bli. Bara att åka iväg någonstans om man är sjuk kan ju vara ansträngande och därmed olämpligt.

UFO alien from outer spaceTrevlig helg, alla människobarn!

——————————————————

Onsdag 2 feb

Tove Styrke meddelar att den här låten är bra – ”om man tar den för vad den är”. Jomenvisst, nog är det så. Och här är en annan bra musikvideo:

Tomas kommenterar att det kan ha varit precis det Tove menade. Adele är sensationellt bra som vit kvinna 2011, men kan inte jämföras med Bessie Smith på en sylta i Harlem strax efter den stora bankkraschen 1929.

Tisdag 1 feb

Brittiska sajten Teen Today har valt albumet Tove Styrke till näst bästa album 2010. Tomas tipsade.

Imorgon onsdag delas Finest Awards ut. Tove Styrke är nominerad till Årets Bäst Klädda Kvinna. Röstningen är avslutad men resultatet hemligt.

Lite bilder på den välklädda, uppklädda, nerklädda och utklädda Tove Styrke vore kanske kul. Jag ska göra ett menyval med ”Bilder” någon gång. Förr fanns det i princip bara bilder från Idol, men nu börjar det komma lite vimmelbilder. Förhoppningsvis kommer det bilder på Rockfoto och liknande plejs under vårturnén. Då ska jag göra en liten länk- och sökmotorsamling på tema bilder.

Här är en sökmotor med bilder på Tove Styrke.

Och så lite Tove Styrke på Rockfoto.

Måndag 31 jan

Tove Styrke talar ibland till oss via Twitter. Hennes egna twittrande känns personligt och oediterat. Ofta blir det kluriga ledtrådar som sätter igång fantasin. Så med rätt person bakom spakarna kan även ett in absurdum snuttifierat media bli kul.

Söndag 30 jan

Tove Styrke i Fredagkväll med Malin. Tomas tipsade. Tove Styrke säger väldigt tydligt att det snart kommer mer musik! Man ska passa på när man har musik i sig som vill ut. Se även Tove Styrke repetera med sitt nya band!

Två extra klipp för webben:

Tove Styrke om mode

Tove Styrke visar sin opimpade kroppsstrumpa

Tove Styrke är inte bara populär i USA och Ryssland, numera även i Norge, tipsar TSB ÖC. Så här snällt skriver en norrman om Tove Styrke:

”En artist som jeg har fått opp øyene min for i det siste er fantastisk søte Tove Styrke. Jeg tror du må høre på låtene et par ganger før du begynner å like de veldig godt. Jeg er helt sikker på at vi kommer til å se mye fra Tove fremover. Go Tove, GO!”

Camilla tipsar om en kryptisk ledtråd Tove Styrke gett oss på Twitter i form av en bild på ett piano. Ska det tolkas som att Tove sitter vid pianot och komponerar nya låtar? Eller kanske att hon ”tar det piano”?

Fredag 28 jan

Tomas tipsar om Tove Styrke i Svt Barnkanalen ikväll 19.45. Kan ses efteråt i Svt Play. Tydligen ska det dansas balett.

STIM skriver om Tove Styrke i ett pressmeddelande.

Visst är Tove Styrke snyggast på Stureplan. Erik tipsade.

Bild på Tove Styrke i P3 Guld Erik tipsade.

Bild på Tove Styrke i P3 Guld hos en annan privatbloggare. Erik tipsade.

TSB ÖC (Tove Styrke Bloggens Övervaknings Central) meddelar att Tove Styrke sågs på premiären av Romeo och Julia. En något sen nyhet, eftersom det var på nyårsaftonen, men ibland är rss-flödena långsamma.

Det är ovanligt att någon så tidigt i sin karriär och utan någon utlandslansering får mer lovord i USA, Ryssland, Kina och Egypten än hemma i Sverige. Eller att hennes musikvideo är en av världens mest twittrade.

Och det är inte bara några utfreakade svenska fans som påstår att Tove Styrke kan vara av världsklass. Så här skriver musikbloggen Frontstage Music:

”I am starting to like this girl more and more. And since even the New York Post mentioned Tove Styrke as one of the stars of 2011 I believe that the rest of the world will start to like her soon as well.”

”Snart  kommer även resten av världen att börja gilla henne.” Och det här är bara ett av otaliga exempel på musiker, musikskribenter och vanliga bloggare utanför Sverige som tror Tove Styrke är en kommande stor stjärna. (Och då snarare av Lady Gagas än Robyns kaliber.)

Onsdag 26 jan

Håll i hatten, nu åker Tove Styrke et al på turné! Läs allt om Tove Styrkes första riktiga turné med eget band.

Hela livet är en dans. Så ge Ditt liv en chans. För dansmusiken står T. Styrkes kvartett, med söta Tove  som vokalist. Kanske på ett hak nära Dig?

Men i dörren till det haket står en dörrslusk och snackar om leg. Så kolla åldersgränsen först!

Sony Music har lagt Tove Styrke i sitt nya konsert-och-event-arrangörs-och-boknings-företag (bra ord!) Jellypalm. Företaget startade i vintras för att Sony vill slå sig in på livemarknaden. Att Tove Styrke är en av de första artisterna i Jellypalm måste rimligtvis vara något positivt.

Så här ser turnén ut enligt pressreleasen från Jellypalm: Tove Styrkes vårturné!

”I mars beger sig Tove ut på vägarna igen, denna  gång med fullt band. (Marika Willstedt, klaviatur, Jakob Widén trummor, Johan Ivansson bas/synthbas).

-Jag är som sjukt peppad på att åka ut och spela! Lite tyngre och lite bättre, Trummor och synthbas och grejer, Kul! Säger en glad Tove Styrke.

Under våren kommer man att kunna se Tove på följande spelställen:

10 mars   Katalin               Uppsala
11 mars   Metropol            Hultsfred
12 mars   Parken              Göteborg
25 mars   Temple             Karlstad
26 mars   Tallåsaulan         Katrineholm
01 april    Heartbreak        Gävle
02 april    Bygget              Åre
08 april    Nalen                Stockholm
09 april    Tiki Room          Arvika
07 maj     Popadelica         Huskvarna
13 maj     Skandiateatern   Norrköping”

Så här skriver Tomas om musikerna i en kommentar:

”Marika Willstedt på keyboard, hon är även en av pianisterna i nästa säsong av ”Så ska det låta”.
Jakob Widén på trummor, han är sångare och gitarrist i punkbandet Neverstore (!).
Johan Ivansson på bas, han spelar i Spiderdogs, som kompade Orup på P3 Guld.”

Tove Styrke is coming to town:

Tove Styrke i Corren

Tove Styrke i Kulturnyheterna svt

Tove Styrke i Västerbottens-Kuriren

Tove Styrke till Popadelica

Tove Styrke i Arbetarbladet (Tomas tipsade)

Tove Styrke i Gävle Dagblad (Tomas tipsade)

…och dessutom:

Se framträdandet med Tove Styrke i P3 Guld i HD.

Förresten, Tove har skrivit om en ny singel och det spelades in en musikvideo på gården till ett hus i Stockholm. När kommer musikvideon? (Det börjar verkligen bli dags nu!) Och vad blir det för singel? Något nytt?

Kostymerna Tove Styrke skissar på ska väl rimligtvis användas under turnén. Blir det någon form av scenshow med klädbyten eller bara olika kostymer på olika spelningar?

Endast Tove vet.
Eller vet inte.

Tove Styrke Bloggen

25 januari 2011 - Posted by | Tove Styrke |

126 kommentarer »

 1. Singel (cdon.com): http://cdon.se/musik/styrke_tove/high_and_low-13983649

  Kommentar av N | 22 februari 2011 | Svara

  • Härligt. Men vad är den första för något(2011 remake)? Toves egna remix måntro? 🙂

   Kommentar av Adam | 22 februari 2011 | Svara

   • Det måste vara själva singeln, den som Patrik Berger har producerat. En hårdare version av albumspåret eller hur den nu beskrevs.

    Bra releasedatum, 18 mars. Då borde väl den värsta schlagerhysterin ha börjat lägga sig. Hoppas nu att det blir en video också!

    Kommentar av Erik | 22 februari 2011 | Svara

 2. http://www.debaser.se/kalender/5993/
  Ny spelning på Debaser Malmö torsdagen den 17 mars.

  Kommentar av Adam | 22 februari 2011 | Svara

 3. Tove Styrke, The Ark och Mustasch är de första bokningarna till festivalen ”Piteå dansar och ler”.
  http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=5990077
  Datum är oklart, men det kommer nog att dyka upp på http://pdol.se/

  Kommentar av Erik | 22 februari 2011 | Svara

 4. I Nikeishas blogg så skriver hon

  ”Pssst. Lägger till en ny kategori som bara kommer att innehålla bilder och videoklipp från turnén. Start: 10 Mars.”

  http://finest.se/userBlog/entry.php?uid=41561&beid=1612964

  Kommentar av Sanna | 21 februari 2011 | Svara

 5. Tove har lämnat landet och befinner sig i Thailand.Slutdiskuterat 🙂

  Kommentar av Johan | 20 februari 2011 | Svara

 6. Om man följer Tove och Nikeishas kommunikation över twitter så låter det onekligen som att de ska ut och resa i stora världen. Till exempel så nämns Thailand i en av meningarna. Kan det vara miljön för en eventuell musikvideo? För inte har dem väl tid till semester så här kort intill turnén 🙂

  Kommentar av Adam | 20 februari 2011 | Svara

  • Nu drar ni väl lite snabba slutsatser ändå. Nikeisha bad ju att få åka med i väskan, inte helt seriöst kanske.
   Jag tycker det ligger närmare till hands att Tove sticker iväg för lite välförtjänt ledighet innan turnén drar igång – nästa tillfälle till semester blir väl efter sommaren. Eller så var det bara på skoj alltihop.

   Undrar förresten när EPn ska släppas. Om en vecka kommer de återstående 20 låtarna i Mellon att släppas ut på marknaden som en bombmatta. Den artist som har minsta önskan att bli spelad i radio ska nog ligga lågt ett tag.

   Kommentar av Erik | 20 februari 2011 | Svara

   • Semester istället för att repetera inför turnén just nu tycker jag rent spontant känns osannolikt, men det är förstås bara en gissning som allting annat. Men att Tove lämnade landet idag är nog i alla fall sant! 🙂

    Edit: Jag har läst det en gång till och nu lutar jag åt att dom helt enkelt skämtar om att man borde lämna landet när det är så mörkt och kallt. Eller så ska TS verkligen åka och N skämtar om att hon vill följa med.

    Kommentar av Roger Krook | 20 februari 2011 | Svara

    • Man får väl följa N:s blogg lite mer under kommande dagarna så lär man väl kunna läsa sig till ifall hon är utomlands eller inte 🙂

     Kommentar av Adam | 20 februari 2011 | Svara

     • Bra idé! Och så får vi väl se om TS twittrar från Thailand! 🙂

      Kommentar av Roger Krook | 20 februari 2011 | Svara

 7. Kan tänkas att det är en utmaning att visksjunga ”beating on a better drum” live. Helst om man har pip i luftrören, eller nåt.

  Kommentar av Tomas | 19 februari 2011 | Svara

 8. Nöjesguiden recenserar Septembers nya skiva och jämför med Tove. Till Toves fördel.
  http://nojesguiden.se/recensioner/musik/september-love-cpr

  Kommentar av Tomas | 19 februari 2011 | Svara

  • Det var lite hårt, ahha. Jag tycker September är jätte bra. Uppenbarligen såg inte den här personen Så Mycket Bättre 🙂

   Kommentar av Sanna | 19 februari 2011 | Svara

   • Hon får genomgående ganska låga betyg av tidningarna (bara Gaffa ger högre än till Tove, September har ju inte varit med i Idol gubevars). De flesta verkar tycka att låtarna från ”Så Mycket Bättre” är de bästa på skivan.
    Jan Gradvall avviker och ger en 4:a. Han har hittat ett unikt uttryck med rötter i jazzen. Jag får nog lyssna på den där skivan, jag litar på Gradvall.

    Kommentar av Erik | 20 februari 2011 | Svara

 9. Oj, WLM är nu den näst mest spelade låten i svensk radio:
  http://radionytt.se/nyheter/?p=7208

  Kommentar av Tomas | 18 februari 2011 | Svara

  • Under vilken tidsperiod gäller listan? Kunde inte hitta någon info om det 😦

   Kommentar av Adam | 18 februari 2011 | Svara

   • Det står bara ”den här veckan”, skrivet den 18:e. Inte exakt mellan vilka datum dock.

    Kommentar av Tomas | 19 februari 2011 | Svara

 10. Oj, vad många städer hon kommer till! Jag trodde det skulle vara typ som förra gången, haha

  Kommentar av Sanna | 17 februari 2011 | Svara

 11. Nikeisha har gjort andra filmjobb åt Sony. Även videon till Boeoes Kaerlstigen-remixen. Undrar om det är tänkt att turnén ska dokumenteras så det kommer en DVD längre fram. Det vore skoj. Och lite ovanligt kanske, att en debutant-turné dokumenteras.

  Kommentar av Tomas | 17 februari 2011 | Svara

  • Jag skulle ju tro att Nikeisha, som verkar vara ett Tove-fan och en driftig ung filmskapare, helt enkelt har hört av sig till Sony och erbjudit sig att hjälpa till med ett och annat. Eventuellt kan det vara ett skolprojekt.

   @Roger, jag tror knappast att Finest har något med saken att göra annat än att Nikeisha råkar ha sitt bloggkonto där, på samma sätt som den här bloggen ligger på WordPress. Hon tillhör ju inte deras stall av ”utvalda” B-kändisbloggare. (@Nikeisha, om du läser detta så kan du väl berätta hur det ligger till 😉 )

   Det är i alla fall ett jättekul initiativ och en chans för oss att följa turnén på nära håll.

   Kommentar av Erik | 17 februari 2011 | Svara

   • Hon har gjort rätt mycket jobb åt Sony Music, bla filmat på idolturnén och för Jay och Minnahs TV-reklam.
    http://www.filmbasen.se/filmare/nikeisha-andersson

    Kommentar av Tomas | 17 februari 2011 | Svara

    • Oj då, imponerande! Hon är driftig som sagt, men mycket mer professionell än jag hade trott.
     Hon är alltså jämngammal med Tove. 90-talisterna stormar fram…

     Kommentar av Erik | 17 februari 2011 | Svara

   • Med tanke på hennes ringa ålder trodde jag inte hon representerade sig själv, men om hon har gjort jobb åt Sony som filmare förut är det väl precis det hon gör, så jag ändrar lite.

    Kommentar av Roger Krook | 17 februari 2011 | Svara

 12. http://finest.se/userBlog/entry.php?uid=41561&beid=1609734

  Här kommer vi kunna följas Toves turné.

  Kommentar av Camilla | 17 februari 2011 | Svara

 13. Den här veckan är det tydligen repetitioner igen inför turnén. Marika twittrar:
  “Another production-rehearsal-week with lovely @tovestyrke This tour is gonna be awsome, we’re gonna rock ya’ll on the dancefloor 2011′!”

  Marika tycks vara flitigt anlitad. Spelningar i Schweiz med The Sonnets och Finland med Niklas Strömstedt, och så studiojobb i Oslo med självaste Steve van Zandt. Fast störst måste ändå den kommande turnén med lovely Tove Styrke vara. 😀
  http://twitter.com/Marikawillstedt

  Kommentar av Erik | 15 februari 2011 | Svara

 14. Tove sist på lördagen vid Kramfors stadsfest, alltså kanske huvudakt, dragplåstret:
  http://allehanda.se/noje/1.2756591-tove-styrke-klar-for-stadsfesten

  Kommentar av Tomas | 15 februari 2011 | Svara

 15. http://finest.se/userBlog/entry.php?uid=41561&beid=1607447

  Tävling på gång för alla Tove fans!

  Kommentar av Camilla | 15 februari 2011 | Svara

 16. The Ark kommer till Rix FM i morgonn. Dom kanske nämner Tove då 🙂

  Kommentar av Sanna | 15 februari 2011 | Svara

 17. Har fått ”Stalker in your speaker” i huvudet. Tycker den borde släppas som singel!

  Kommentar av Mia | 14 februari 2011 | Svara

 18. Klickar man bakåt på sverigetopplistan.se, så ser man att endast åtta andra svenska singlar har sålt platina under 2010-2011. Ingen av Robyns singlar har sålt platina.

  Gränsen har inte ändrats under den tiden heller, utan det har varit 20.000 för platina sedan 1 januari 2010.
  http://www.ifpi.se/?page_id=67

  Kommentar av Tomas | 14 februari 2011 | Svara

  • Då är nog Robyns singlar undantagna. För visst måste väl Dancing on my own sålt platina? Det är väl därför Robyn numera kallas indie; eget bolag och hon struntar i hur mycket hon säljer? 😉

   Kommentar av Peter | 15 februari 2011 | Svara

   • I så fall struntar hon i det så pass att hon inte rapporterar in försäljningen till ifpi. Men jag tror inte det, låten finns med i topplistan, alltså måste försäljningen rapporterats in. Det har nog varit mera radio än försäljning.

    Kommentar av Tomas | 15 februari 2011 | Svara

 19. WLM har nu sålt platina! Grattis!
  http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/tove-styrke-oeppnar-foer-the-ark-i-stockholm-oslo-koepenhamn-580554

  Nu kallas hon inte längre för ”idol-deltagaren” utan ”P3 Guld-prisade sångerskan”.
  http://gaffa.se/nyhet/46822

  Kommentar av Tomas | 14 februari 2011 | Svara

 20. Att släppa en fet EP med remixer är väl inte direkt att frångå mallen för skivsläpp. Möjligen är det ovanligt i Sverige, särskilt för en debutant, men i England tror jag det är väldigt vanligt. Vilket gör att man kan fundera vad som är på gång härnäst. 🙂

  Kommentar av Erik | 14 februari 2011 | Svara

  • Precis, i Sverige och för en debutant från Idol tror jag inte det är enligt den vanliga mallen. Toves fans verkade i alla fall tycka det var konstigt när det började talas om en massa olika versioner av samma singel. Och skulle det vara början på något kul så är det förstås himla spännande! 🙂

   Kommentar av Roger Krook | 14 februari 2011 | Svara

 21. När The Ark avslutade Grammisgalan med ”Calleth You Cometh I” var det förstås ett stort erkännande att Tove fick göra dem sällskap på scenen tillsammans med Håkan Hellström, Eva Dahlgren och delar av Melody Club, men samarbetet slutar inte där. The Ark annonserar nu att Tove kommer att vara ”opening act” på deras konserter i Stockholm (Cirkus 15/3), Oslo (31/3) och Köpenhamn (19/4).
  http://thearkworld.com/2011/02/13/opening-act/

  Kommentar av Erik | 13 februari 2011 | Svara

 22. ”Lördag kväll var Tove på Adam Tenstas spelning på Dippan och förlorade sig själv i en roomservice-värld.”
  Var väl snarare så att Adam bjöd in henne men att hon tackade nej pga att hon hade förlorat sig i en rumservice-värld(städning kanske?) Eller är jag ute och cyklar nu? 😛

  Kommentar av Adam | 13 februari 2011 | Svara

  • ”Adam Tensta låter grymt” tolkar jag som att hon hörde honom, men det kan förstås även betyda att han låter grymt i största allmänhet. Då missade hon spelningen pga room-servicevärlden och det skulle vara logiskt! 🙂

   Kommentar av Roger Krook | 14 februari 2011 | Svara

   • Det är ju en dialog MED adamtensta. Så här:
    adamtensta (16.14): @tovestyrke Lycka till på spelningen!
    tovestyrke (19.19): @adamtensta tack! (måste säga det efteråt, annars otur buhuu)
    adamtensta (21.32): @tovestyrke 🙂 Vad gör du ikväll? Vi spelar på Dippan. Kom förbi vettja!
    tovestyrke (22.55): @adamtensta låter grymt! men… jag har förlorat mig själv i en himmelsk roomservicevärld…..Aotch!

    Hon är alltså lite skrockfull fortfarande, fast hon förnekar det. Och RixFM förplägar kanske sina artister bättre än Tove är van vid. Himmelskt rent av.
    Toves twitter är förresten uppdaterad med ny bakgrundsbild från H&L-omslaget.

    Kommentar av Erik | 14 februari 2011 | Svara

    • Självklart är det så! 🙂 Ska ändra i inlägget.

     Kommentar av Roger Krook | 14 februari 2011 | Svara

 23. http://nissevira.blogspot.com/2011/02/rix-fm-i-fjallen-2011.html lite bilder från RixFM i åre 🙂

  Kommentar av Johan | 12 februari 2011 | Svara

 24. Tove twitrar

  ”Har en FET ep med basebollträ-i-huvet-grymma remixer och en rykande färsk high and low (signad patrik berger) på lager. Vill visa alla nuuu!”

  Kommentar av Sanna | 12 februari 2011 | Svara

 25. WLM gick upp från åttonde mest spelade i radio till femte mest spelade denna vecka.
  http://radionytt.se/nyheter/?p=7067

  Kommentar av Tomas | 12 februari 2011 | Svara

 26. Tove har spelat i Åre idag, med RixFM. Få se om det kommer nåt youtubeklipp på det.

  Kommentar av Tomas | 12 februari 2011 | Svara

 27. High and Low spelades igår i Fredagspanelen i P4 Västerbotten (klockan 17, vid 19:45). Den släpps enligt pappa Anders nu i FEM olika versioner (!)
  Detta är en gåshudsversion med Deportees.
  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=65&date=2011-02-11

  Kommentar av Tomas | 12 februari 2011 | Svara

  • Åh vad bra! Tack för att du fortsätter att ”vaska guld” genom att lyssna på det programmet :). Ja fast panelen är ju rätt rolig ändå.

   Kommentar av Peter | 12 februari 2011 | Svara

   • Ja, det är rätt trevligt att klicka fram programmet på lördagförmiddagarna, hehe.

    Toves pappa verkade lite överrumplad och tagen, han hade kanske inte hört den här versionen. Han började med att säga ”pukor…” och skriva ”Våga deppa!”, kanske innan han fattade att det var dottern…

    Kommentar av Tomas | 12 februari 2011 | Svara

    • Jag brukar också lyssna på det när jag kommer ihåg det.
     Det var en jättefin version, bättre än originalet. Man blir mer och mer spänd på singelversionen.
     Den här gången skötte panelen sig och hissade enhälligt. Stämningen var god och Anders var stolt som en tupp och nästan lite rörd. 😀

     Kommentar av Erik | 12 februari 2011 | Svara

  • Det är väl bara att instämma med pappa Styrke. Klockren!
   Har än så länge ”bara” hört tre av versionerna. Någon som hittat de andra två?

   Kommentar av Adam | 12 februari 2011 | Svara

 28. Tove har nu klättrat ända upp till plats 2 på Mix Megapol Top 20, med Robyn på bägge sidor om sig.
  http://www.mixmegapol.se/on-air/mix-top-20
  Etta igen elfte veckan på Labyrint.
  http://www.labyrint.nu

  Kommentar av Tomas | 10 februari 2011 | Svara

 29. Varför används det inte intressanta bilder på den här bloggen förresten? Exempelvis CC-bilderna som är både pressbilder och inlay. Sjukt fina!!

  Kommentar av Newbie | 10 februari 2011 | Svara

  • Du har en till höger och en nedanför dig.

   Kommentar av Roger Krook | 10 februari 2011 | Svara

   • Två ja, av hur många?

    Kommentar av Newbie | 10 februari 2011 | Svara

 30. Jag tycker faktiskt att den vanliga High and Love är bättre. Man hör hennes röst bättre

  och jag tyckte mig se Tove på det där bilden hon twittrade. Jag kollade efter henne för jag tyckte det var konstigt att hon bara postade en bild på några modeller utan anledning, hehe

  Kommentar av Sanna | 09 februari 2011 | Svara

  • menar naturligtvis high and LOW, haha

   Kommentar av Sanna | 09 februari 2011 | Svara

   • Varför gör man ens 3 olika versioner av High and low? Vilka tänkbara anledningar kan finnas?

    Kommentar av Adam | 09 februari 2011 | Svara

    • Tre versioner?

     Kommentar av Newbie | 10 februari 2011 | Svara

     • Den vanliga, remixen och nu kommer det tydligen ytterliggare en.

      Kommentar av Adam | 10 februari 2011 | Svara

  • Ja att man inte fattade vad det betydde på en gång, haha!
   – – –
   Du tänker nog på remixen, men om Stina A har rätt är det inte alls den det handlar om, utan en ny ”Radio Edit” av Patrik Berger, som ju också producerade albumversionen.

   Jag är lite kluven till H&L som singel. Introt är riktigt segt, men sen växer den mer och mer, och refrängen har verkligen fastnat. Hoppas den nya versionen griper tag i en redan från början.

   Kommentar av Erik | 09 februari 2011 | Svara

 31. En amerikan som var inbjuden till P3 Guld gillade Tove:
  http://www.supersoundrecords.com/travel-report-p3-guld-2011/

  Kommentar av Tomas | 09 februari 2011 | Svara

 32. Tycker det är konstigt att det inte finns ett enda klipp från Linköping, haha

  Kommentar av Sanna | 08 februari 2011 | Svara

 33. Den nya singeln blir ”High and low”, men i ny tappning. Singelversionen av låten blir lite hårdare och mer dansant. Det är Patrik Berger som gjort den nya versionen. Låter som en riktig hit. Mycket känsla!

  Kommentar av Stina A | 07 februari 2011 | Svara

  • Hur vet du det??

   Kommentar av Sanna | 08 februari 2011 | Svara

  • Står High and low på bilderna i senaste twitteruppdateringen, omslag? Si? Yes? Jaaaaa

   Kommentar av Newbie | 09 februari 2011 | Svara

 34. Vilken actionbild!

  Kommentar av Tomas | 07 februari 2011 | Svara

 35. Tydligen är det en stor grej att Tove uppmärksammats på Popjustice. Sony har två blogginlägg om det på sin hemsida!
  http://www.sonymusic.se/

  Kommentar av Tomas | 07 februari 2011 | Svara

 36. WLM är ”Song of the day” på den engelska sajten Popjustice idag. Dom skriver att Tove är ”brilliant” och ”the whole album is sort of amazing”.

  http://www.popjustice.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5239&Itemid=279

  Popjustice är riktigt stora. Dom har 60.000 followers på Twitter. Dom stora engelska tidningarna gillar sajten. Även stora artister: ”The challenge for me now is to make something that Popjustice will say is a brilliant pop record” /Pete Waterman

  http://www.popjustice.com/index.php?option=com_content&task=view&id=227&Itemid=250

  Kommentar av Tomas | 07 februari 2011 | Svara

  • Waterman är ju inte artist, utan låtskrivare/producent, (Stock/Aitken/Waterman) som sålt 500 miljoner skivor. Såg också att amerikanske ”Eintertainment Weekly” utsett Popjustice till en av 100 bästa ”Entertainment Sites”.

   Nu måste hon ju komma med en video snart…

   Kommentar av Tomas | 07 februari 2011 | Svara

 37. Song of the day på popjustice!

  Kommentar av Newbie | 07 februari 2011 | Svara

 38. Inget fel på intresset i Linköping. Så här fullpackat var det inte på Debaser.
  http://yfrog.com/h7i8ugj

  Kommentar av Erik | 06 februari 2011 | Svara

 39. WLM är verkligen en massiv hit. Den ligger på plats 9 nu på digilstan, och just nu på plats 10 på iTunes, där den är den äldsta svenska låten i topp 10.

  Kommentar av Tomas | 06 februari 2011 | Svara

  • OT: På albumlistan plats 9 ligger en skiva med Jussi Björling. På tal om stora artister. Rekommenderas varmt att se någon av repriserna på SVT idag eller imorgon. Hade ingen aning om att han var så stor, kanske världens bästa sångare och största artist någonsin. Med ett livsöde liknande Michael Jackson.

   Kommentar av Tomas | 06 februari 2011 | Svara

   • Tycker Jussi är överskattad i de svenska sångerna (O helga natt, Till havs, etc) men som Puccinisångare är han fantastisk.

    Kommentar av Giorgio | 06 februari 2011 | Svara

 40. Ett nytt steg i karriären, hehe. Andra kopierar eller inspireras av Tove i nya låtar. I MF gjorde ”Le Kid” en Million Pieces-kopia enligt många på Twitter. Kristianstadsbladet tycker det är en ”Tove Styrke-rip off”. Längre ner skriver dom att bland annat Tove Styrke har fått våra mainstreamartister att lyfta sig. Kul.
  http://www.kristianstadsbladet.se/noje/article1376454/Otippat-starkt-startfaumllt-baumlddar-foumlr-fest.html

  Kommentar av Tomas | 05 februari 2011 | Svara

  • Här är den, så döm själva: http://www.youtube.com/watch?v=YCKi587DU9w

   Rytmen och själva oh-oh-oh är väldigt likt, och introt återkommer i refrängen på samma sätt som i MP, men tonföljden skiljer. Låten är dessutom så mycket dagispop att jag inte direkt reagerar över likheten.
   Ska bli intressant att se om detta t.ex. tas upp av någon större tidning.

   Kommentar av Erik | 06 februari 2011 | Svara

  • Jag reagerade också på det. Typ direkt. Jag satt framför datorn och när dom började med oh oh oh jag var tvungen att vända mig om och titta, haha

   Kommentar av Sanna | 07 februari 2011 | Svara

 41. Det blir tydligen samma sättning i Linköping som på decemberturnén, med Stefan Thor vid spakarna. Den nya showen är väl inte klar än.

  Kommentar av Erik | 05 februari 2011 | Svara

  • Jag undrar om inte hon Marika är ute i Europa med något band just nu, tyckte jag läste det någonstans.

   Kommentar av Tomas | 05 februari 2011 | Svara

   • Hennes twitter?

    Kommentar av Newbie | 05 februari 2011 | Svara

  • Hoppas de får ihop det till Göteborg. Har köpt biljetter nu. Gillade i och för sig den förra showen, men vore också kul att se en utveckling.

   Kommentar av Giorgio | 06 februari 2011 | Svara

 42. Med din hit(High and Low) = clubbing music)

  Kommentar av Kung | 05 februari 2011 | Svara

 43. Du skulle tokslå på inneställen i L.A

  Kommentar av Kung | 05 februari 2011 | Svara

 44. Man använde Million Pieces i Let’s Dance idag=)

  Kommentar av Fredrik | 04 februari 2011 | Svara

  • Gick alldeles för långsamt tycker jag. Hade varit bättre om dom sjungit den lite snabbare

   Kommentar av Sanna | 05 februari 2011 | Svara

 45. Storsjöyran i sommar, det kanske blir som för ett par år sedan, då dom tidigt bokade en lovande ny, relativt okänd artist som hette Lady Gaga. Förmodligen förhållandevis billigt, dom ville hålla ner artistbudgeten det året, sade dom. Under våren tokbrejkade hon överallt, så det var högsta vinsten för Yran. Dom kanske har gjort samma genidrag i år 🙂

  Kommentar av Tomas | 03 februari 2011 | Svara

 46. Lite listor. WLM har avancerat till 6:e plats på Mix topp 20, vilket måste vara högst hittills där. Vissa tar lite längre tid på sig. På Labyrint är den fortfarande 1:a, för 10:e veckan i rad.
  Dock lite neråt, från 5 till 8 på Nielsen Airplay.
  http://www.mixmegapol.se/on-air/mix-top-20
  http://www.labyrint.nu/
  http://radionytt.se/nyheter/?p=6772

  Kommentar av Erik | 03 februari 2011 | Svara

 47. ”jag gillar ju att ta mig vatten över huvudet i största allmänhet, but still..” skriver hon på typiskt Toviskt vis. 🙂
  Den allmänna meningen på hennes Facebook tycks i alla fall vara att hon ska undvika detta. Såväl en yogalärare som kloka storasyster manar till vila.

  Kommentar av Erik | 03 februari 2011 | Svara

  • Man ska aldrig anstränga sig när man är sjuk, så om det hon tänker göra är ansträngande ska hon låta bli. Har förtydligat mig lite i inlägget.

   Kommentar av Roger Krook | 03 februari 2011 | Svara

 48. Förlåt reportaget var i Damernas Värld. 🙂 Men där är det 🙂

  Kommentar av Camilla | 03 februari 2011 | Svara

 49. Läste nånstans förut att Tove inte vann bäst klädda kvinna. Tror det var Carolina Gynning som vann

  Kommentar av Sanna | 03 februari 2011 | Svara

  • Inte något att bry sig om. Det där är ju en sajt för C-kändisar och gamla dokusåpadeltagare som tror de är världens mitt bara för att de går före i kön på stureplanskrogarna.

   Angående trensetting, Marika W twittrade under P3 Guld (antagligen som svar på ”vad ska hon föreställa”):
   @MattMellow Det är det som är image, ingen vet på ett Lady-Gaga-aktigt sätt. Jag tycker det är totalt j-vla underbart och ickejante.
   …och lite senare:
   @tovestyrke You’re so worth it, baby! Let’s rock’n’roll this world 2011′!
   http://twitter.com/Marikawillstedt

   Kommentar av Erik | 03 februari 2011 | Svara

   • Jag tycker faktiskt om Carolina Gynning. Jag kommer ihåg att jag hejade på henne i Big Brother, haha. Tycker hon verkar vettig och är en skön tjej och bra programledare. Så jag har inget emot henne

    Kommentar av Sanna | 03 februari 2011 | Svara

 50. Hrt här blivit postat??

  Tove Styrke i Hultsfred

  Tid den 11 mars kl. 21:00 – den 12 mars kl. 02:00

  Årets första hallkonsert! Tove Styrke på scen, disco och en riktigt grym fest. Rekommenderad ålder från 15 år och puben är öppen för alla över 18 år.
  DJ:Strömbom
  Inom kort presenterar vi info om biljetter.

  http://www.facebook.com/event.php?eid=185220524834812

  Kommentar av Sanna | 03 februari 2011 | Svara

 51. Wow, jag hade aldrig hört den låten med Adele förut. Jag älskar den. Hon gör den väldigt bra live också

  Kommentar av Sanna | 03 februari 2011 | Svara

 52. Det kanske var så hon menade med ”om man tar det för vad det är”. 2011 goes bananas över Adele, men sätter man det i perspektiv till exempelvis hur Bessie Smith sings the blues, så falerar det lite grann. Lidelsen blir inte riktigt på samma sätt som om man befann sig mitt i depressionen i USA på 20-talet.

  Kommentar av Tomas | 02 februari 2011 | Svara

 53. Haha. Million Pieces i samba-version på fredag…
  http://aom99.wordpress.com/2011/02/02/svangig-samba-i-lets-dance-pa-fredag/

  Kommentar av Tomas | 02 februari 2011 | Svara

 54. Min bästa kompis mamma har tidningen Damernas Värld
  🙂 Där är det visst ett stort reportage med Tove 🙂 När min kompis mamma har läst ut tidningen har jag bokat den..:-) ett tips till alla Tove fan!
  Hoppas verkligen att det var just den tidningen… men ett reportage vet jag att det var i varjefall 🙂

  Kommentar av Camilla | 02 februari 2011 | Svara

 55. Kul grej. Någon twittrade i går: ”Celebrity spotting! Tove Styrke at Vapiano.”
  Vapiano är en internationell restaurangkedja.
  Efter det så svarade Vapiano USA:s officiella Twittersida. ”Very nice :)”. Haha.
  http://twitter.com/#!/Vapiano_USA

  Kommentar av Tomas | 01 februari 2011 | Svara

  • De är tydligen på hugget 🙂 . Men han som twittrade är svensk, så själva ”spottingen” ägde nog rum på en av de tre svenska Vapiano (alla i Stockholm).

   Kommentar av Erik | 01 februari 2011 | Svara

 56. Den engelska ungdomssajten Teen Today har precis utnämnt Tove Styrke till 2010 års näst bästa album. Härlig recension. Det verkar vara en stor sajt, dom har 13.000 som följer dom på Twitter. Jag hittade inget som säger hur stor sajten är, men en fingervisning kanske är att längst ner står det hur man ska göra ”om sajten blir blockerad på din skola”.
  http://www.teentoday.co.uk/teentoday-top-albums-2010/

  Kommentar av Tomas | 31 januari 2011 | Svara

  • 13000 followers verkar väldigt mycket. Då måste antalet regelbundna besökare på sajten vara mångdubbelt mer, även om kanske Twitter är mer utbrett i UK. Vi får se om inte detta ger utslag på google-statistiken.

   Deras musikinriktning verkar vara enbart på pop, huvudsakligen kvinnliga artister och mycket svenskt. Robyn alltså etta och även Elin Lanto(!) med på listan. Förra året var Agnes tvåa (men det var efter en topp tre-singel på englandslistan).

   Kommentar av Erik | 01 februari 2011 | Svara

 57. En kulturjournalist från England skriver fint om Tove:
  http://awenworld.typepad.com/folder/2011/01/tove-styrke-a-moment-to-make-us-all-glad.html

  Kommentar av Tomas | 31 januari 2011 | Svara

 58. ”Dessutom läser folk fortfarande böcker, de orkar inte läsa långa texter på skärmen. Så det är inte säkert att berättarkonsten kommer att dö ut.”

  Det tråkiga är att e-böcker har blvit mer och mer populära och folk laddar ner böcker till mobilen eller liknande saker. Så jag skulle inte bli förvånad om det inte finns så mycket böcker kvar i framtiden

  Kommentar av Sanna | 31 januari 2011 | Svara

 59. Det är konstigt, men de två intervjuerna i SVTs barnprogram, Lilla Aktuellt och den i fredags, är bland de bästa som gjorts med Tove.

  Kommentar av Erik | 30 januari 2011 | Svara

 60. Tove twittrar! Kan det vara nya låtar pågång tro? !! 😉

  Kommentar av Camilla | 29 januari 2011 | Svara

 61. Heartbreak i Gävle tycker att Tove är det hetaste man kan bevittna och lyssna till:
  http://www.heartbreak.se/index.php?option=com_content&view=article&id=78:tove-styrke&catid=35&Itemid=53

  Kommentar av Tomas | 28 januari 2011 | Svara

 62. WLM kom på plats 47 över 2010 år mest säljande singlar (den kom ju först i slutet av oktober):

  Klicka för att komma åt rstopplistan-20101.pdf

  Kommentar av Tomas | 28 januari 2011 | Svara

 63. WLM gick upp från 20:e till 16:e plats på singellistan denna vecka:
  http://www.sverigetopplistan.se/

  Kommentar av Tomas | 28 januari 2011 | Svara

 64. Tove är med i ”Fredagkväll med Malin” i SVT Barnkanalen 19:45 i kväll, eller kolla senare i SVT Play:
  http://svt.se/2.137995/fredagkvall_med_malin
  (bilder och Tove i två klipp på sidan)

  Kommentar av Tomas | 28 januari 2011 | Svara

 65. Kul att du har länkat till min musikblogg, Tove är grym.

  Kommentar av inkompetentmun | 28 januari 2011 | Svara

 66. Tvivlar på att Tove bara tycker det är ”en kul grej”. Tror snarare att det är hennes passion och liv.

  Kommentar av Tomas | 28 januari 2011 | Svara

  • Du läste fel: Det är TS som är en kul grej för mig, inte musiken som är en kul grej för TS. 🙂

   Kommentar av Roger Krook | 28 januari 2011 | Svara

 67. Jaså hon var där ändå, det var väl det jag trodde. Citerar mig själv från guldskiva-inlägget: 😛
  ”Undrar om Tove ska på premiären av Romeo och Julia idag. Storasyster Malin är med i ensemblen.
  http://www.3sagas.se/Pa_Scen/RomeoJulia/?b=101,444,pa_scen_text.html
  – – – – – – –
  Stureplans snyggaste minsann! Trots en inte helt smickrande bild.
  http://stureplan.se/artiklar/folk/snyggast/2011/01/25/stureplans-10-snyggaste

  Mer bilder från P3 Guld:
  http://inkompetentmun.com/2011/01/26/p3-guld-i-bilder/
  http://zeushomeboys.blogg.se/2011/january/22-23e-januari-i-goteborg.html

  Kommentar av Erik | 27 januari 2011 | Svara

 68. Lördag 5 februari gör Tove en privat spelning på Linköpins universitet.
  http://www.ysex.se/

  Kommentar av Tomas | 26 januari 2011 | Svara

  • Inte riktigt privat men för ful(l)a teknologer (studenter) 🙂

   Kommentar av Peter | 26 januari 2011 | Svara

 69. En helt vanlig bloggare i Melbourne kan inte koppla bort Toves musik.
  http://rocxmblover.livejournal.com/215958.html

  Kommentar av Tomas | 25 januari 2011 | Svara

 70. En bra artikel på en popblogg i New York:
  http://poplabyrinth.wordpress.com/2011/01/25/popforward-tove-styrke/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

  Kommentar av Tomas | 25 januari 2011 | Svara

 71. Det var en av de tänkbara orsaker jag spekulerade i förut till att Tove följer Marika Willstedt på Twitter. Den andra var att de har spelat in ett avsnitt av Så ska det låta tillsammans (det är förstås fortfarande en möjlighet).

  Marika tycks vara en högt kvalificerad musiker och bra sångare. Dessutom verkar hon trevlig och kommer snart att bli folkkär. Att ha henne i sitt kompband är nog bra för Tove på flera sätt (hon har hängt väldigt mycket med nördiga grabbar ett tag nu).
  http://smp.se/noje_o_kultur/galej/masterliga-marika%281589093%29.gm
  http://svtplay.se/v/2148790/
  http://svtplay.se/v/2289880/stjarnorna_pa_slottet/del_3_av_5?sb,p104030,1,f,-1 vid 53:00 (lyssna även vid 30:00 🙂 )

  Jag gillar verkligen det här med ett riktigt band. DJ/technospåret är inte riktigt min grej. Glädjen att spela ihop kanske kan påverka Tove så att nästa skiva blir lite mer organisk.

  Kommentar av Erik | 25 januari 2011 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s