Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke gör nytt album

Tove Styrke i musikvideo

Sommar med Tove Styrke

Nu är det juli igen! Och juli varar till augusti. På den gamla goda tiden skulle Sverige ha stängt nu, men den tiden är sedan länge förbi. För vår hjältinna Tove Styrke är det snarare högsäsong med sommarfestivaler, teve-inspelningar och arbete med nya albumet som (troligen) kommer i höst.

Torsdag 7 juli spelar TS på Putte i parken. Klädd i kritstrecksrandig kostym och cigarr undrar hon om det blir regn eller sol då.

Videon Copy 8 kommer snart! Verkar som om den fastnat lite.

———————-

30 juni: Ikväll spelar Tove Styrke på Peace and Love kl 21.00,  vilket framgår av Marikas Twitter.

29 juni: Tove åt middag med mamma och pappa. Då undrade hovmästaren om hon skulle ha stryk (e).

Rätt ska vara rätt: Tove hade semester – över midsommarhelgen. Då åkte hon till Umeå och lade puzzel med spegelbitar, medan regnet smattrade mot fönsterrutorna.

Tove-teve: Moraeus med mera, den första delen av åtta sänds den 4 september. Tove var med vid den sjunde inspelningen, så kanske sänds den delen som del sju.

Tove Styrke gästade Moraeus program – bild  i VK. Programmet ingår i en serie som sänds på SVT i höst. OBS! Tove Styrke sjöng två låtar. Den ena var ny, hon har skrivit den själv och den släpps i höst! Där fick ni något att bita i.

Enligt Adam Tensta var Tove klädd i ballerinakjol och Brittan-tröja. Tove kan inte ha tyckt den beskrivningen var helt fel, eftersom hon re-tweetade. På bilden i VK är hon däremot vardagsklädd i mussepiggtröja, svart kroppsstrumpa och platåskor. Bra, då är jag modern i år också!

Apropå att ställa in konserter: Amy Winehouse skulle ha turnerat hela sommaren. Premiären i Belgrad blev så usel att folk reste sig upp och gick. Amy ställer nu in hela sin turné. Där ligger Tove i lä!

Söndag 19 juni hade Tove sitt roligaste gig på väldigt väldigt länge, skriver hon. Enligt kalendern är inget inbokat idag, så var spelade hon?

Svar:

Artist: Ola Salo
Datum: 19:e juni
Tid: 14.30
Plats: Maximteatern, Stockholm

Tack för musiken är en av SVT:s största programsatsningar i år. Med Niklas Strömstedt som programledare får vi med humor och värme lära känna några av Sveriges absolut främsta artister på ett helt nytt sätt. Inför en hängiven publik på Maximteatern i Stockholm kommer Niklas tillsammans med sina gäster att både prata om, spela och sjunga några av deras mest älskade låtar.

Tove Styrke har gjort en tv-inspelning med Ola Salo! Programserien Tack för musiken sänds i höst.

Ett blogginlägg till om Tove Styrke och Ola Salo.

Här är en annan duett i Täfteå: Tove Styrke med Caotico! Så här skriver Västerbottens Folkblad: ”Finalen är lika överraskande som intressant. Plötsligt materialiserar sig Tove Styrke på scen och börjar sjunga duett med Joel Dunkels. Tillsammans framför det låten ”Fuck My Brains Out”. Det verkar lite improviserat men låter riktigt bra. Caoticograbbarna och Tove Styrke är proffsiga och skapar tillsammans en trevlig avrundning på en spelning som kunde ha blivit en flopp.”

Enligt Festivalrykten.se spelar TS på Peace & Love 30 juni. Finns ej i kalendern på officiella hemsidan eller bland biljetterna hos Livenation. Men det är klubbspelningar och ligger kanske utanför det vanliga programmet?

Tove till Trollhättan i mitten av juli.

Vad är det TS har haft på huvudet ett tag? Här på schools out ser det ut som löshår ovanpå hennes vanliga hår. Den intelligente läsaren inser lätt att bilden är tagen med ett zoomobjektiv 70-300 mm. Det är skärpan i dom små, små detaljerna som gör det. På mobilklippen trodde jag det var en mössa. Jag vet inte om det är planerat, men Tove Styrke byter inte skepnad lika ofta som förut. Fast å andra sidan hade hon lila peruk när hon gav fansen allt i Täfteå.

”Nu jäävlar!” fick då den här bilden Tove Styrke att utbrista. Hon spelade i alla fall på Täfteå-festivalen och det skulle bli hennes minst pretentiösa spelning hittills. Eller mest. Pretentious? Moi?

Erik tipsar: Nominera Tove Styrke till Rockbjörnen. Klicka här – or be square!

Här är det senaste klippet på Youtube. Dåligt ljud, men fotografen var nära scenen, så njut av Toves kroppsspråk och sätt att vara överallt på scenen samtidigt. Dessutom i platåskor!

—————————————————————————————————————————————

Nu är det festivaler för Tove, ända in i september. Adam tipsar om några mobilklipp i kommentarerna. I princip kan man nästan vänta sig att något klipp från varje festival hamnar på Youtube. Här är ett:

Edit: Men det verkar som om det inte alltid kommer upp klipp från alla spelningar.

Tove Styrke i toppform: Håller plats fem på Svensktoppen. (5 juni 2011)

Unga Fröken Styrke repeterade gladeligen å en tom jvgstn inför lustspelet Moraeus med mera och en påpasslig fotograf förevigade ögonblicket här.

Tove och hennes musik figurerar i en tävling för datorspelsbyggare. Erik tipsade. Läs pressmeddelandet, Här är en ledtråd till kopplingen mellan Tove Styrke och datorspel: Sony Playstation. (He he)

Här är musikvideon gjord av vinnaren Sanna Nilsson:

Olika hardcorefans kan förstås ha olika åsikter om jippon av det här slaget. Vad jag tror man måste tänka på är att världen förändras och därmed även spelreglerna för hur man säljer artister och kultur. Den som kan vända de nya spelreglerna till sin fördel vinner. Eftersom en artist ska smitta en produkt med sin coolhet så fungerar det åt båda hållen. Den som får göra reklam bevisar att den är tillräckligt cool för att få göra sådan reklam som den gör. Så egentligen gör artisten reklam för sig själv.

Det ryktas att Tove ska göra en ny musikvideo. Erik tipsade. Dessutom kommer det ett nytt album, kanske redan i höst, har Tove själv sagt.

Svensktoppen 29 maj: White Light Moment på plats 5.

Väntar du på att Tove Styrke ska komma och spela där du bor? Livenation (sök på tove styrke) säljer biljetter och den listan får man väl lita på. Officiella hemsidan /events har lite fler konserter, det kan bero på att biljetterna inte släppts ännu. För att inte få en tredje lista (med därav följande uppdateringsproblematik) skriver jag inget här, men officiella hemsidan och konsertarrangören bör vara trovärdiga.

Dessutom kanske Tove Styrke dyker upp på diverse spelningar, privata tillställningar, jippon eller signeringar någonstans.

Tove Styrke berättar att hon just nu jobbar med sitt nya album och att det blir fullt ut. I tisdags hade Extra Östergötland en intervju. Gör så här: Välj 10 maj. Bläddra den inskannade tidningen (med Tove på förstasidan) till sidan tolv och ”Jag vill verkligen visa vad jag kan”.

Där berättar Tove att nästa album blir mindre försiktigt och Tove fullt ut. Det innebär alltså att hon kan, får och vågar göra det mer personligt den här gången, vilket låter väldigt intressant. Tove Styrke berättar även att hon började spela keyboard när hon var tre år och att hon kände sig mobbad och utanför när hon var liten. Ja, även den som är cool, snygg och duktig kan bli utanför om den skiljer sig för mycket från alla idioter. Så som så många andra begåvade människor förkroppsligar Tove Styrke annorlundahetens triumf. Erik tipsade om intervjun.

Adam tipsar om en bra intervju med Tove Styrke i NT. Hon framstår som en potentiell internationell stjärna med fötterna på jorden, målmedveten och seriöst arbetande. Vi får lära känna Tove lite mer när hon berättar att hon inte tyckte hon hade något att förlora när hon hoppade av gymnasiet och flyttade till Stockholm. (Förutom kontakten med familjen och hunden.) Tove kände sig instängd i rutiner och jantelag och trivdes aldrig med att ingå i en grupp som elev i en klass. Väldigt intressant är också hennes förklaring av hur hårt och målmedvetet man måste arbeta efter Idol för att nå sina mål. Även om man har blivit känd så har det dålig status i branschen att ha blivit känd genom just Idol, så man har inte alls allt gratis när programmet är slut i rutan.

Görs det inte alldeles för lite fanfilm om och med Tove Styrke? Jo! (Retorisk fråga.) Själv har jag gjort elva stycken, men numera gör jag bara så kallade fy fan-filmer om andra personer. Men här kommer en äkta fanfilm tillägnad Tove Styrke: Pop Perfection.

Tove Styrke Bloggen Home

Annonser

13 maj 2011 - Posted by | Tove Styrke |

143 kommentarer »

 1. Tove berättar lite om sin nya scenografi:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=507&artikel=4591812

  Kommentar av Adam | 08 juli 2011 | Svara

 2. Copy 8 är alldeles underbar!!!! Tove är sådär härligt flummig och söt som hon alltid är.:)

  Kommentar av Jimmy | 07 juli 2011 | Svara

 3. Ännu ett rykte om samarbete, en duett som släpps nästa månad, ”Ulrik+Tove=låt” http://kund.linuslilja.se/munther/2011/07/07/ulrik-tove-lat/
  Fram till i tisdags visste jag inte vem Ulrik Munther var, hade hört namnet bara. Han och Tove var på samma spelningar på Gröna Lund och RixFM Festival.
  På Allsången var han riktigt bra, helt klart en talang (har skrivit låten själv). http://svtplay.se/v/2467997/program_2_ulrik_munther_-_boys_don_t_cry
  Var det kanske så Tove skulle ha låtit om Sonys ursprungliga planer blivit verklighet?
  Hans omtalade cover av Gagas Born This Way imponerade dock inte (kanske för att låten är rätt kass).
  tar.

  Kommentar av Erik | 07 juli 2011 | Svara

  • Låter ju onekligen intressant med ett samarbete med Ulrik. Spontant undrar jag dock hur bra de passar varandra. Ulrik brukar väl mest stå stilla och köra långsammare låtar medan Tove har lite mer ös på sina sånger. En sak som är säker är iallafall att de lär få en hel del uppmärksamhet från exempelvis media och fans. En flickfavorit i Ulrik och en killfavorit(?) i Tove så lär dem förmodligen locka till sig en hel del publik 😀

   Kommentar av Adam | 07 juli 2011 | Svara

 4. Grymma bilder från PIP: http://rockfoto.nu/artists/tove-styrke/20110707/15008
  Pony&Marullis: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=200922486621847&set=a.143792122334884.21466.112425972138166&type=1&theater
  Ny frisyr och delvis nya kläder, jäkligt snyggt! Rymdbootsen hänger med (senast i vintras sparkade hon av sig skorna för att kunna röra sig på scenen, men de här jättedojorna fungerar tydligen 🙂 )
  Det sägs att det kom en störtskur under Toves spelning. Det ryktas också om att en viss blondin anlände i helikopter, men det låter väl inte så sannolikt.

  Kommentar av Erik | 07 juli 2011 | Svara

  • Enligt Marikas twitter så kan helikopterryktet nog stämma 🙂

   Kommentar av Adam | 07 juli 2011 | Svara

   • Ja minsann! Bildbevis finns hos Nikeisha: http://finest.se/userBlog/entry.php?uid=41561&beid=1771364
    Fast helikopterresan var alltså efter spelningen, till ett andra gig ikväll i Marstrand. Måste ju vara privat. Någon har tydligen råd att betala för helikoptertransport.

    Kommentar av Erik | 07 juli 2011 | Svara

   • Djävligt liten helikopter för en så`n stor tjej 🙂

    Kommentar av Mr. Big | 07 juli 2011 | Svara

  • Bra, lite väl teatraliskt och för kort, tyckte denna recensent.
   http://karlskoga-kuriren.se/kulturnoje/1.1275297-kort-spelning-for-teatralisk-tove-styrke

   Det kan nog stämma att setlistan behöver fler låtar. Vad var det de snackade om på slutet av Copy 8? ”Call My Name” passar in, behövs, är hittig och the next big thing. Om de t handlar om att lägga till en cover till showen så finns det massor med låtar med det namnet, bl.a. av Them feat. Van Morrison och Prince. Men på Facebook skrev Tove idag om att soundchecka NYA låtar.

   Kommentar av Erik | 07 juli 2011 | Svara

   • Jag tog det som en hint att det var en ny låt. Annars skulle dom väl inte ha tagit med det i videon….?? Eller?? Det var hur jag såg det i alla fall

    Kommentar av Sanna | 10 juli 2011 | Svara

 5. COPY 8!!! :D:D

  Kommentar av Newbie | 07 juli 2011 | Svara

 6. Rapparen Swingfly släpper en EP i oktober. ”Vi har redan tre låtar klara av 4-5 stycken totalt. Jag hoppas få med Tove Styrke på en låt”, säger han.
  http://www.gp.se/kulturnoje/musik/1.667589-swingfly-jag-ar-batman
  Betyder ”hoppas” att skivbolagsförhandlingar pågår (Swingfly finns på EMI), eller är det Tove som tvekar? Jag tycker i alla fall att det vore rätt kul.

  Förresten Roger, varifrån kommer uppgiften om att nya albumet släpps i höst? ”I vinter” sa väl Tove förut. Jag tror mera på en förstasingel i höst och därefter albumet 3-4 månader senare.

  Kommentar av Erik | 05 juli 2011 | Svara

  • Nja, ingen har ju sagt något releasedatum, men en nyskriven singel kommer väl ganska snart. Det är klart att singeln kan komma i oktober-november och albumet i februari-mars. Men jag vill tro att sommarens turné och höstens teveprogram ska lansera mer än en singel. Därför gissar jag att singeln kommer efter skolstarten och albumet framåt julhandeln.

   För att svara kort på frågan: Uppgiften kommer från mig. 🙂 Har skrivit ”troligen” i inlägget för att förtydliga det.

   Kommentar av Roger Krook | 05 juli 2011 | Svara

  • Menar dem att Tove ska remixa en av hans låtar eller ska de skriva en helt ny? Består en EP bara av remixer eller kan den innehålla andra saker också?

   Kommentar av Adam | 05 juli 2011 | Svara

  • Jaha, då förstår jag. Fast jag är lite orolig för falska förhoppningar. Det är ju sällan som saker går snabbare än planerat.
   Det kan bli ett mellanting också. Många artister gör som Swingfly och släpper först en EP med halva albumet och sedan fullängdaren lite senare. Kleerup och Erik Hassle har gjort det, för att lite tala om Robyn.

   Angående Swingfly så handlar det tydligen om en EP av samma typ som t.ex. Robyns ”Body Talk pt.1”, fem nya låtar varav minst en släpps som singel. I bästa fall har han bjudit in Tove till låtskrivarsamarbete, i sämsta fall vill han bara ha någon som sjunger refrängen (som stackars Christoffer Hiding i mellon).

   Kommentar av Erik | 06 juli 2011 | Svara

   • Men vad säger du?? Christoffer är ju det bästa med hela låten. Refrängen är just bäst, lol

    Jag hoppas att hon får vara med och sjunga 😀

    Kommentar av Sanna | 07 juli 2011 | Svara

    • Håller helt med! Felet är att han inte fick någon kredd alls för det. Hans namn nämndes inte någonstans, och inte heller tjejen som också sjöng.
     Så illa kan det inte bli med Tove, men det gäller att hon verkligen lyfts fram som (minst) likvärdig part på låten. Generellt verkar kvinnor ofta reduceras till körtjejer i hiphop-världen.

     Det finns förstås lyckade exempel på samarbeten, som Petter feat. Säkert! http://www.youtube.com/watch?v=CGw9AMXhUrU

     Kommentar av Erik | 07 juli 2011 | Svara

 7. 2 klipp från Peace and love:

  Måste säga att mitt förslag på tröja klär henne extremt bra 😉

  Kommentar av Adam | 04 juli 2011 | Svara

  • Coolt! Var de ditt förslag? 🙂 btw. Vi snackade ju om när du träffade Tove och fick ställa en fråga till henne. Jag nämnde att ja ville träffa henne också. Remember? 🙂 här på bloggen alltså. Fick nämligen tillfälle att träffa henne när jag var uppe i Söderhamn. Fick tillgång till backstage pass och stod och pratade me henne i typ 10 min. Jäkligt trevlig och lättsam person med fötterna på jorden skulle jag vilja säga 🙂 kändes lite som att prata med någon man kände efter en stund 🙂

   Kommentar av Erik2 | 05 juli 2011 | Svara

   • Japp, det var mitt förslag 😛

    Så du fick tag i ett backstage pass tillslut 😛 Tror du nämnde det förut när vi pratade att du kanske skulle få ett 🙂 Kul att du fick samma uppfattning som jag om henne 😀 Jag fick också känslan av att man pratade med en gammal vän 😛

    Vill du dela med dig av vad ni pratade om 🙂

    Kommentar av Adam | 05 juli 2011 | Svara

    • Jo jag sa nog det 🙂 Ja men verkligen 🙂 hon verkade liksom inte ointresserad och bara svarade på tal. Hon målade ut hennes svar och sånt typ 🙂 reagerade på det ganska snabbt att hon var lätt att prata med på så sätt. Vi snackade om ganska mycket kändes det som. Frågade om hon var nervös innan spelningar, att hon bodde i Stockholm för att det inte funkade att pendla emellan., om att hon hoppade av skolan och att jag också har studerat musikprogram på gymnasiet. Sen nämnde jag att jag var på allsången när hon var där. Då sa hon nått i stil med ”Ahaa men satt du där vid typ weise?” 🙂 de va lite kul. Hon kallade Henrik Dorsin för ”Owe” Haha. Båda stod och funderade på vad han hette egentligen först 🙂 lyckades klämma in att vi fyller år på samma dag också. Då sa hon att vi var ju typ ”stjärnsyskon” haha. Det är vad jag kommer på just nu iaf 🙂 sen önskade jag henne lycka till och det blev ett foto 🙂

     Kommentar av Erik2 | 06 juli 2011 | Svara

     • Vart skrev du förslaget föresten? På youtube? 🙂 jäkligt ballt iaf. Vet hon att de var du?

      Kommentar av Erik2 | 06 juli 2011 | Svara

      • Haha, det låter ju ungefär som när jag träffade henne 😛 Stämde det att du satt vid Weise? Då är hon ju nästan läskig på att komma ihåg folk 🙂

       Jag skrev det på youtube och sen även på Nikeishas blogg. Nästa gång jag får tillfälle att träffa henne så får jag väl presentera mig som skaparen av den tröjan 😛 Det hade ju varit grymt om man skulle kunna få den när hon inte ska använda den mer som ett ”tack” och sen med hennes autograf på eller liknande. Upp på väggen direkt och den skulle man ju då spara resten av livet 😀

       Kommentar av Adam | 06 juli 2011 | Svara

       • Nej jag satt mera till höger. Men vi möttes med blickarna lite snabb mindes jag. Men hon kanske bara ville göra en liten gissning^^
        ja det vore ju asballt ju 🙂 du får fråga om du får den nästa tillfälle då 😉

        Kommentar av Erik2 | 07 juli 2011 | Svara

        • Jag får väl göra det 🙂 När är nästa spelningen som du ska gå på? Så att du kan kolla om hon kommer ihåg dig 😛

         Kommentar av Adam | 07 juli 2011 | Svara

  • Men vad står det då?? Haha! Jag ser bara ”Gorgeous Swedish pop….” och sen inget mer

   Kommentar av Sanna | 07 juli 2011 | Svara

   • Gorgeous Swedish Pop perfection. Precis som ur citatet från New York Post. Mitt förslag var att om de ville ha en kaxig tröja så skulle de kunna använda de adjektiven 🙂

    Kommentar av Adam | 07 juli 2011 | Svara

 8. Ja, nu har Nikeisha tjatat om Copy 8 i ett par veckor minst. Dags att leverera! 😉

  Ur ord- och bildflödet på hennes blogg fångade jag förresten upp det här:
  ”…pop fenomenet Tove Styrke som säkerligen kommer att vara en riktig stalker in your speakers väldigt snart! Tycker ni att dem senaste låtarna är perfekta, oouf jag säger bara, mhm vänta tills ni hör nästa :O <3”
  Jag tolkar det som att Nikeisha har tjuvlyssnat på Toves nya låt och är grymt positiv. Nu blir man allt nyfiken! 🙂
  http://finest.se/userBlog/entry.php?uid=41561&beid=1761076

  Kommentar av Erik | 02 juli 2011 | Svara

 9. Intervju i Bollnäsnytt som ett fan skrivit in på sin blogg:
  http://toveever.blogg.se/2011/july/artikel-om-tove-i-sommarnytt-aka-bollnasnytt.html
  ”FESTIVAL DU GÄRNA SJÄLV BESÖKER, OCH VARFÖR JUST DEN: Putte i parken, Trästockfestival och Peace&Lovs electric circus. Tove Styrke ska vara där, har hört att hon är grym.”
  Klockrent!

  Kommentar av Adam | 02 juli 2011 | Svara

  • Det var en häftig bild hon hittat i inlägget före också – lila hår i skärgårdsmiljö. Ser ut som en mode- eller promotionplåtning.

   Kommentar av Erik | 03 juli 2011 | Svara

 10. Haha, lite kul att hon skriver Stryke och inte Styrke.:)

  Kommentar av Jimmy | 29 juni 2011 | Svara

  • Fast det var ju för att resturangen hade skrivit ”Östman Stryke”. Jag trodde Tove var tillräckligt känd i Umeå så att alla visste hur hennes namn stavas men uppenbarligen inte i den resturangen 😛

   Kommentar av Adam | 29 juni 2011 | Svara

 11. Att Ola Salo uppskattar Tove har han visat i handling, men jag vet inte om han direkt har sagt något om henne. Förrän nu.
  http://www.vastsverige.com/sv/Vastsverige/Bloggar/Blogg/Bloggpost/?eid=84
  På frågan ”Vilka artister vill du lämna över stafettpinnen till?” nämner han Oskar Humlebo (Moto Boy), Tove Styrke och Markus Krunegård, och säger bl. a. ”Vi har haft Tove Styrke som förband på några tidigare spelningar; hon har en väldigt rolig, starkt dramatisk utstrålning som jag faktiskt tycker påminner om min scenutstrålning. Det var väldigt roligt att se hur lika vårt scenspråk var och jag tror att hon har förutsättningarna att bli en spännande artist.”
  Han råder sina ”arvtagare” att fortsätta att utforska sitt artistskap och konstnärskap, och att våga stålsätta sig mot att lyssna på folks förväntningar.

  Kommentar av Erik | 27 juni 2011 | Svara

  • Härlig läsning 🙂 Har fått en känsla av att Ola har fungerat lite som en mentor för Tove och skolat in henne lite i musikvärlden. Det måste ju vara perfekt för Tove att ha någon som hon kan ”se och lära” av innan hon har hittat sin egen nisch 😀

   Kommentar av Adam | 27 juni 2011 | Svara

   • Tror inte jag. Dessutom har hon redan en egen nisch.

    Kommentar av Newbie | 28 juni 2011 | Svara

 12. ”Bra, då är jag modern i år också!”

  LOLOLOL

  Rätt coolt att se Siw Malmkqvist och Andreas Johnsson och Lill-Babs mm som är ju rätt stora svenska artister på samma bild som Tove, haha

  Det här verkar vara lite som Så Mycket Bättre av det jag har läst. Inte helt såklart, men lite

  Kommentar av Sanna | 22 juni 2011 | Svara

 13. Ja det var nåt att bita i. 😛 Om man ska våga gissa så var det alltså förstasingeln från nästa album hon sjöng. Det passar ju bra att släppa den i samband med att programmet sänds.
  Det märkliga är att de redan har kunnat bestämma vilken låt som blir förstasingel. Arbetet med albumet måste ha kommit ganska långt.

  Kommentar av Erik | 22 juni 2011 | Svara

  • Det verkar onekligen så 🙂 Och mer nyfiken kan man väl knappast bli. Är datumen för när det går på tv fastställda så man vet när det är dags? 🙂

   Kommentar av Adam | 22 juni 2011 | Svara

 14. Haha, jag har alltid vetat att grejen på hennes huvud är en peruk liknande sak 🙂

  Kommentar av Sanna | 20 juni 2011 | Svara

  • Javisst är det en sorts peruk, ungefär samma typ som på P3 Guld, fast bra mycket snyggare. Peruker verkar vara Toves grej även vid sidan av scenen.
   Det är kul att se vilka reaktioner det väcker. Allt ifrån ”sååå cool” till ”hon ser inte klok ut”.

   Det är mycket TV nu. Idag var det inspelning i Orsa. Tove dök upp i en ballerinadress med brittan-tryck på tröjan, enligt Adam Tensta.

   Det måste ju vara Ola Salo själv som bjöd in henne till gårdagen. De har verkligen klickat. Jag skulle bli förvånad om de inte åtminstone gör ett försök att skriva musik ihop.

   Kommentar av Erik | 21 juni 2011 | Svara

 15. Recension Täfteåfestivalen:
  http://www.folkbladet.nu/258653/2011/06/19/styrke-gav-fansen-allt

  Enligt Toves twitter hade hon även en spelning idag. Någon som vet mer om den?

  Kommentar av Adam | 19 juni 2011 | Svara

 16. Tove ställer in kvällens spelning i Kramfors pga av sjukdom.
  http://kramforsstadsfest.com/?p=433

  En liten tanke som slog mig är att om t. ex någon i bandet blir sjuk, ställer man in spelningen då också eller är det bara om Tove är sjuk som man ställer in. Är ju andra eller tredje gången på kort tid som dem ställer in pga sjukdom så det vore ju mer troligt att det är olika personer som blir sjuk varje gång. Annars får Tove ta och bättre på sitt immunförsvar en smula 😀

  Kommentar av Adam | 18 juni 2011 | Svara

  • Det beror nog på. För Katrineholm talades det om matförgiftning, och nånstans såg jag en antydning om att det gällde Neverstore-Jacob. Om trummisen rasar ihop några timmar innan spelningen så är det nog svårt att hinna få fram en ersättare.
   Numera finns det ju musik förberedd för singback (som på RixFM) så det lutar åt att Tove själv blev sjuk.

   Konstigt att Tove inte säger något på Twitter eller Facebook. En liten ursäkt till fansen i Kramfors vore inte fel.
   I Marikas twitter finns bara en luddig formulering om ändrade planer, annars är det locket på.

   Kommentar av Erik | 19 juni 2011 | Svara

   • Mm, såg att det var ett par kommentarer på hennes facebooksida om hur några såg fram emot Kramfors spelningen så en liten ursäkt skulle väl kunna vara på sin plats, trots att hon inte kan rå för att hon blivit sjuk. 🙂

    Kommentar av Adam | 19 juni 2011 | Svara

 17. Såg Tove på fin spelning på Täfteåfestivaken (utanför Umeå) för 10 timmar sedan. Var bara tvungen att ta mig dit och se/höra henne i verkliga livet. Tove är överallt på scenen, bjuder på sig själv och sjunger som väntat kanon. Grymt! Har tyvvär inga bilder, men ni får tro mig. 😉

  Kommentar av caesofabius | 18 juni 2011 | Svara

  • Utan bilder kan vi inte lita på dig 😉 Hur många låtar körde hon? Enligt Marikas twitter så blev det lite problem på ”close enough”, var det något som du lade märke till eller var det bara dem själva som noterade det? 😉

   Kommentar av Adam | 18 juni 2011 | Svara

  • Jag tror på det. 🙂 Hon har verkligen utvecklat sitt scenspråk nu till sommarturnén, det ser man på den här bilden från Söderhamn: http://likesofiie.blogg.se/images/2011/dsc_2522-kopia_153057699.jpg
   Hon verkar prata mer med publiken också, stämmer det?

   Av Marikas twitter framgår att de hade repetitioner i Stockholm under veckan. Där kan det nog ha kommit till en del moves och mellansnack. Över huvud taget verkar det ha skett ett lyft sedan utomhussäsongen började.

   @Adam: Marika ”missade riffet in till sista refrängen”. Antagligen bara hon själv som märkte det – hon är säkert perfektionist när det gäller sånt.

   Kommentar av Erik | 19 juni 2011 | Svara

   • Den bilden hade jag missat, härligt att se att hon utvecklar sina framträdanden 🙂 Såg ett par klipp från bl.a Rix festivalerna och jag uppfattar det som att hon pratar mer. Har dock inte sett henne live ännu (långt väntan till 23 augusti:( ) på hennes sommarturné så jag kan ju inte uttala mig om hur det uppfattas live 😛

    Förmodligen är det väl så, dem flesta som håller på med musik är väl perfektionister och vill att allt ska fungera till 100 % och Marika är säkert inget undantag 🙂

    Kommentar av Adam | 19 juni 2011 | Svara

 18. Vem är årets artist? undrar Aftonbladet. Bilden ger en viss vägledning. 😉
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2011/article13185109.ab
  Det är alltså dags att nominera till Rockbjörnen. Värt ett eget blogginlägg om ni frågar mig. 🙂

  Kommentar av Erik | 16 juni 2011 | Svara

  • Kul! Jag bor typ 20 min från Trollhättan så då kanske man får åka dit och titta

   Kommentar av Sanna | 18 juni 2011 | Svara

 19. Fina bilder från Lycksele: http://www.tmslycksele.se/skolav11/fred/index.htm
  Marika var tydligen inte med. Någon som känner igen vikarien?

  Här är ett videoklipp också: http://www.youtube.com/watch?v=xRGeWndMd5U
  Det har tillkommit lite rökeffekter och nytt ljus tror jag. Kanske också förinspelade körer om man ska tro Marikas twitter.
  Lägg märke till nya tröjan! Det står ”Chaos” på framsidan och ”is a friend of mine” på baksidan. 🙂

  Kommentar av Erik | 12 juni 2011 | Svara

  • Tycker tröjan var riktigt bra, känner igen texten men kan inte komma på varifrån. Hursomhelst så är den ganska rolig 😛 Nu väntar man ju bara med spänning på när hon ska välja mitt förslag 😉 Vilka tröjförslag har ni skickat in?

   Kommentar av Adam | 12 juni 2011 | Svara

  • Här är ett till klipp från Lycksele:
   http://www.youtube.com/watch?v=bg5lUEAB-ZI (vid03.10)

   Vad ska man säga, oj vad fel det kan bli, men det kan hända även den bästa 😛

   Kommentar av Adam | 12 juni 2011 | Svara

   • Vad är det som blir fel?? Jag vill inte titta förrän jag vet. Second hand embaressment, haha

    Kommentar av Sanna | 15 juni 2011 | Svara

    • OK, jag såg på det ändå och vad menar du med att det blev fel?? Jag märker inget

     Kul att Minnah var där också

     Kommentar av Sanna | 15 juni 2011 | Svara

     • Haha, fasen. Visade för en annan Tove-entusiast och han märkte det inte heller först. Kanske bara är jag som lagt märke till det men vid 3:40 så hoppar hon från första versen till andra men det spelar ju ingen större roll. Vid 3:48 så ledde det dock att hon tar bort en hel rad från texten och bara nynnar ”dududu”. Jag kanske är extrem men jag lade märke till det ganska omgående 😛 Hur ofta händer det egentligen att artister sjunger fel, det är ju ingen stor sak men är det vanlig att det händer? 🙂

      Kommentar av Adam | 15 juni 2011 | Svara

      • Ja, det händer väl ibland. Inget märkligt med det. Björn Skifs är den första jag tänker på just nu, haha

       Men det är bra att dom inte visar det eller avsbryter det dom gör och bara kör på

       Kommentar av Sanna | 16 juni 2011 | Svara

       • Ja, om jag nu var ensam om att märka det så löste hon ju det ganska bra. 😛
        Live är det säkert ännu svårare att märka. Viktigast tror jag är att man inte blir ”försiktig” pga att man gör ett misstag och att man då blir rädd för att göra flera utan istället fortsätta ösa på som om inget har hänt, precis som Tove gjorde 🙂

        Kommentar av Adam | 16 juni 2011 | Svara

       • Det är nog jättevanligt, alla artister har säkert gjort det någon gång. Hon sköter det snyggt, bara blicken som stelnar lite ett ögonblick.
        Björn Skifs är en klassiker i sammanhanget: http://www.youtube.com/watch?v=75M4oneV9Us

        Ett klipp från Söderhamn: http://www.youtube.com/watch?v=EypDW2cQKD0

        Kommentar av Erik | 16 juni 2011 | Svara

  • Riktigt fina bilder.:) Tove är lika snygg som alltid.:) Diggar tröjan också.:)

   Kommentar av Jimmy | 13 juni 2011 | Svara

 20. Tove är klar för ett event i centrala Borlänge under Peace&Love som arrangeras av festivalen, men inte riktigt är den del av den.
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/peaceandlove/pressrelease/view/satsning-paa-borlaenge-centrum-under-festivalveckan-647202
  http://www.dalademokraten.se/sida/id/170564/
  Jag är fortfarande lite besviken på festivalbokningarna. Putte i parken och Storsjöyran är väl OK, men hon borde vara självklar på både P&L, Hultsfred och Way Out West.

  Kommentar av Erik | 10 juni 2011 | Svara

 21. Skit samma. Jag frågade om hon skulle vara med i Allsång på Saken i år och hon sa att hon och Angelica skulle vara med. Den blonda tjejen i Så ska det låta, hehe

  Tycker det är kul att hon svsrar när jag twittrar henne. Jag pratade lite med henne för några dagar sen också

  Kommentar av Sanna | 09 juni 2011 | Svara

  • *Skansen

   lol

   Kommentar av Sanna | 09 juni 2011 | Svara

 22. Marika twittrar rätt mycket om Allsång på Skansen nu. Kanske för att Tove ska vara med??

  Kommentar av Sanna | 09 juni 2011 | Svara

  • Så blev det ju inte, och det hade varit konstigt – andra året i rad. Jag tycker nästan det är bra att hon inte är med den här gången. Dessutom kommer hon ju ändå att dyka upp minst en gång i TV under sommaren ändå.

   Kommentar av Erik | 10 juni 2011 | Svara

 23. Tove repade ju för ”Moraeus med mera” på den där tågstationen. TV-inspelningen kommer att ske 20 juni i Orsa. Det går säkert att komma med i publiken om man är i närheten.
  http://svt.se/2.33557/1.2448302/har_ar_gastlistan_till_moraeus_med_mera
  http://svt.se/2.33557/1.2448279/kandistatt_i_kalles_tv-show

  Kommentar av Erik | 08 juni 2011 | Svara

  • Erik:
   Är du det som även varit inne och kommenterat på Nikeishas blogg på inlägget som handlade om kopiorna? 🙂

   Kommentar av Adam | 08 juni 2011 | Svara

   • Haha, javisst! De måste ju få lite feedback. 🙂

    Kommentar av Erik | 08 juni 2011 | Svara

    • Absolut, bra att du höll med om mitt förslag också 🙂
     /A.R

     Kommentar av Adam | 09 juni 2011 | Svara

 24. Jag har önskat Tove till Törebodafestivalen nästa år. Skulle vara sjukt kul ifall hon kunde ta sig hit och spela lite.:)

  Kommentar av Jimmy | 07 juni 2011 | Svara

 25. Här kan man skriva in vilka låtar Tove kört på spelningar som man har varit på. Någon har skrivit in låtlistan från Nalen-spelningen. http://www.setlist.fm

  Kommentar av Tomas | 05 juni 2011 | Svara

 26. Uppdaterar med lite nya klipp från diverse festivaler.

  Stalker från Eslöv

  MP från Falun

  H&L och WLM från Falun

  Love you and leave you från P3 Live Session.

  Kommentar av Adam | 05 juni 2011 | Svara

 27. Undrar om Tove ska vara med i Allsång på Skansen i år också

  Kommentar av Sanna | 02 juni 2011 | Svara

  • Det vore inte helt fel, för min kompis kan fixa VIP dit 🙂

   Kommentar av Erik2 | 02 juni 2011 | Svara

   • Och därmed har Erik2 utlovat att fixa VIP biljetter till hela Tove Styrke Bloggens Cvervakningscentral. JIPPIE 😀 😉

    Kommentar av Adam | 03 juni 2011 | Svara

    • Haha 😀 btw Adam. Det var vi som snackade om när du träffade Tove och ställde en fråga till henne 🙂 sen en till ball grej är att min morbror är med och anordnar schools out i Söderhamn. Vilket innebär lite fördelar när det gäller ”backstage”. Men tyvärr kan jag nog inte vara ledig då :/

     Kommentar av Erik2 | 03 juni 2011 | Svara

     • Haha, när pratade vi? Kommer inte alls ihåg 🙂 Nu blev man ju nyfiken:)Berätta!!! 😀

      Föresten så är det en stor dag för Tove Styrke Bloggen idag. I morse passerades gränsen 400.000 besökare för bloggen 😀

      Roger: Kan man se hur många unika besökare som det är. Annars blir det ju lite missvisande då man själv säkerligen har bidragit till några tusentals besök 😉

      Kommentar av Adam | 03 juni 2011 | Svara

      • Alltså här på sidan. Du berättade att hon blev intresserad när du sa att du spelade golf osv 🙂
       Fast blir nästan lite nervig av tanken på om jag skulle få gå backstage :p GAH!

       Kommentar av Erik2 | 03 juni 2011 | Svara

       • Jaha, du menar så 😛 Trodde vi hade träffats live 🙂

        Haha, jag förstår hur det känns 😛 Du får träna på att hantera nerverna 😀

        Kommentar av Adam | 03 juni 2011 | Svara

      • Nej, det går inte. Men jag tycker det är roligare med stamgäster än en massa unika besökare som tittar på sidan två sekunder och aldrig kommer tillbaka! 🙂

       Kommentar av Roger Krook | 03 juni 2011 | Svara

       • Håller med, stamgäster är alltid roligare 🙂

        Hur många är vi här på bloggen som länkar och kommenterar regelbundet? Vet inte var gränsen går för stamgäst men skulle väl gissa på 10 kanske?

        Kommentar av Adam | 04 juni 2011 | Svara

        • Ja, det är väl ungefär 10 som kommenterar regelbundet. Jag kartlägger inte besökarna, men jag gissar att hälften varje dag kommer via Google och att den andra hälften är sådana som har varit här förut.

         Kommentar av Roger Krook | 04 juni 2011 | Svara

  • Har dem presenterat några artister ännu. Om inte annat borde det ju vara hög tid för detta eftersom det drar igång snart 🙂

   Kommentar av Adam | 03 juni 2011 | Svara

 28. Pressmeddelande:
  ”Nu släpper Tove Styrke som första svenska artist någonsin en musikvideo som är helt skapad i TV-spelet Little Big Planet ™2. Låten i videon är en remix av den aktuella singeln ”High And Low” av den grammisnominerade gruppen Boeoes Kaelstigen.

  För att hitta en bra spelbyggare som även som skulle få uppdraget att bygga Tove Styrkes video utlyste Sony PlayStation® en tävling där man efterlyste Sveriges bästa spelbyggare.

  Vinnaren blev Sanna Nilsson som gjorde manus, byggde alla miljöer i spelet och sedan med hjälp av sin Sony PlayStation® 3 spelade upp alla scener. Dessa klipptes senare ihop till en färdig musikvideo tillsammans med redigeraren Jonathan Katzeff.”
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sonybmg/pressrelease/view/tove-styrkes-nya-musikvideo-skapad-i-tv-spelet-little-big-planet-2-642458

  Kommentar av Erik | 31 maj 2011 | Svara

  • Jag fattar inte. Nån har alltså bara gjort en musikvideo till en video spel och lagt in Toves låt?? Har Tove nåt med det här att göra?? Haha

   Kommentar av Sanna | 01 juni 2011 | Svara

   • Jag som trodde det var du som vann 😉

    Kommentar av Mattias | 01 juni 2011 | Svara

    • Haha, nääää. Jag heter Olsson i efternamn 🙂

     Kommentar av Sanna | 01 juni 2011 | Svara

  • Coolt att Tove är först med detta. Verkar ju som att Sony satsar på henne iallafall :D. Dock kan man ju fråga sig om Tove överhuvudtaget är involverar samt vilken funktion filmen ska fylla. Jag kan inte direkt påstå att den föll mig i smaken 😛

   Kommentar av Adam | 01 juni 2011 | Svara

  • Pressmeddelandet var väl inte glasklart. Det var alltså först en tävling i att bygga spel med Little Big Planet. Första pris var 10000 kr samt att få göra en musikvideo med samma verktyg till ”en svensk artist”, som alltså visade sig vara Tove.
   http://loading.se/forum.php?thread_id=93302
   Idén verkar ha kommit från speltillverkaren Sony Playstation. Tove har väl blivit tillfrågad och gått med på det hela. Säkert har hon också varit med och diskuterat utformningen av videon.

   Jag tycker den är rätt kul faktiskt, och framför allt är det ett nyskapande grepp som det kommer att pratas om. ”Fusionen mellan olika kulturella uttryck är ständig” kommenterade någon bloggare.

   Kommentar av Erik | 01 juni 2011 | Svara

 29. Huvudartisterna för årets Kringelfestival är bokade. Caroline af Ugglas, Burnt out punks och Södertäljes Johan Boding uppträder på fredagskvällen. Lördagen avslutas med Tove Styrke, Miss Li och Thomas Di Leva. Kringelfestivalen hålls 26–27 augusti i ett öppet festivalområde.

  Med eld, explosioner, akrobatik, Queen och Joplin inleds fredagskvällen, se bifogad artistinformation. I år hålls festivalen vid Maren i Södertälje centrum och utbudet är brett. Redan pådagen startar festivalen med musik, knallemarknad och aktiviteter för barnen. Nytt för i år är en marknad med lokala handlare.

  Bådadagarna sprudlar Södertälje av musik och liv. Utöver huvudscenen finns ytterligare en större scen på Politikertorget. Programmet arrangeras i samarbete med Södertälje Centrumförening. Arbetet med artistbokningarna fortsätter och snart presenteras övriga artister och evenemang.

  – Det känns som en stark blandning artister som når ut brett. Det blir också tufft med Burnt out punks visuella show vid Maren. Allt är fritt för medborgarna och utöver stora scenen så har vi ytterligare tre scener och massor av aktiviteter. Vi är nöjda och känslan är att vi lyckas lyfta det lokala, säger projektledaren Annika Eriksson.

  Kringelfestivalens webbsida: http://www.sodertalje.se/kringelfestivalen

  http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/tove-styrke-miss-li-och-thomas-di-leva-till-kringelfestivalen-i-soedertaelje-2011-642425

  Kommentar av Sanna | 30 maj 2011 | Svara

 30. Vi ses på fredag i Falun tove! ;)! haha

  Kommentar av Mattias | 30 maj 2011 | Svara

 31. Asså jag va på Tove Styrke när hon spelade i Hultsfred under turnén, sjuukt bra! Och det var några andra som spelade också innan henne. The Walk hette dom, också aas bra! Var dom på någon annan spelning med Tove också?

  Kolla in detta! http://www.facebook.com/thewalkofficial

  Kommentar av Mikaela | 27 maj 2011 | Svara

 32. Och här är lite från den där Friends grejen. Startar vid 3:32

  Kommentar av Sanna | 27 maj 2011 | Svara

 33. Tove på Rix FM festivalen. Inte så jätte bra ljud, dock

  Kommentar av Sanna | 27 maj 2011 | Svara

 34. Den som skriver detta är ingen mindre än Andreas Öhman, grammisnominerad 2011 för regin av långfilmen ”I rymden finns inga känslor” och 2011 för musikvideon till ”Area turns red” med Infinite Mass och Adam Tensta.
  Han har också gjort videon till Those Dancing Days’ nya singel: http://www.youtube.com/watch?v=6uBl4NB2A6c . Låten är producerad av Patrik Berger, så där finns en koppling.

  Härligt! 🙂 Men vilken låt blir det, och när släpps den?

  Kommentar av Erik | 26 maj 2011 | Svara

  • Rättelse: Han var förstås Guldbagge-nominerad för långfilmen.

   Kommentar av Erik | 26 maj 2011 | Svara

   • Låter ju jäkligt intressant. Jag skulle tippa på att om de ska släppa en ny singel (Chaos?) så blir det den som också får en musikvideo 🙂

    Tove nämnde väl att hon skulle släppa lite nytt material i höst så då kanske man kan förvänta sig att filmen ska vara klar. ”Nytt” kan ju även vara en redan befintlig låt men i ny tappning, precis som H&L.

    Kommentar av Adam | 26 maj 2011 | Svara

  • Åh! Jag hoppas på Chaos 🙂

   Kommentar av Sanna | 26 maj 2011 | Svara

  • Jag hoppas också på Chaos.
   Jag kan tänka mig att den släpps under juni faktiskt. Det är dags för en ny singel inför sommarturnén, och en video kan säkert produceras på några veckor.
   I så fall blir det nog en låt vi hört i alla fall. Det vore väldigt konstigt att släppa en förstasingel från nästa album så här tidigt – fast man vet ju aldrig med Tove. Om det handlar om långsiktig planering för en video som är klar i höst är det däremot troligen en ny låt.

   Kommentar av Erik | 27 maj 2011 | Svara

 35. Klipp från Skara

  Kommentar av Sanna | 25 maj 2011 | Svara

 36. Tove är med i Mix Megapol i helgen 14-18 på lördag och söndag där hon ska spela sina favoriter 🙂

  Kommentar av Adam | 24 maj 2011 | Svara

  • nej, bara i p3s musikguiden som dom får bestämma själva. färdiga spellistor på mainstream-kanalena. hörde hennes puff för det där idag, ”mina och era favoritlåtar i mix megapol, mer musik, bättre blandning”.
   men kul ändå, hon är bra i radio!

   Kommentar av newbie | 24 maj 2011 | Svara

   • Jaha synd 😦 Men Tove i radio är ju ändå härligt 😀

    Kommentar av Adam | 24 maj 2011 | Svara

 37. Tove ska vara med i Moraeus pratshow i höst:

  http://www.gp.se/kulturnoje/1.634692-adams-ray-till-moraeus-pratshow

  Kommentar av Adam | 23 maj 2011 | Svara

 38. Copy nr 7

  Älskar att dom lyssnar på Under Pressure med David Bowie och Freddie Mercury 😀

  Kommentar av Sanna | 20 maj 2011 | Svara

  • Just den låten vi diskuterade här för några månader sen. Vad är sannolikheten för det? Tove verkar mycket inne på Queen nu. Överraskande men kul.
   Det här var en bra copy igen!

   Kommentar av Erik | 21 maj 2011 | Svara

   • Tycker den här va den bästa copyn 🙂 visar mycket av Toves personlighet på nå vis. Gillar hennes spontanitet :p

    Kommentar av Erik2 | 21 maj 2011 | Svara

   • Ja, det kommer jag ihåg faktiskt! Det var jag som ville att nån skulle köra Under Pressure i Idol, typ Alice, hahahaha

    Kommentar av Sanna | 21 maj 2011 | Svara

  • Jag undrar lite vem den flintskallige snubben med skägg är för någon. Är han nån snubbe som bara hänger med på turnén eller vad?

   Kommentar av Jimmy | 24 maj 2011 | Svara

   • Undrar jag också. Han kanske är nån tekniker eller nåt. Det verkar som om han jobbar med dom i alla fall

    Och vem är Pär som dom pratar om hela tiden?! LOL

    Kommentar av Sanna | 24 maj 2011 | Svara

    • Jag tror dem nämnde att han(Emil?) var tekniker under någon av de tidigare kopiorna.

     Pär är väl deras chaufför? Så tolkade jag det som eftersom det kom upp en bild på en chaufför samtidigt som de pratade om honom 🙂

     Kommentar av Adam | 24 maj 2011 | Svara

 39. Tove Styrke HQ bootlegs:

  LIVE AT FONTANA I VASA, FINLAND (2011)
  format: mp3 @ 192-320kbps VBR
  download: http://www.mediafire.com/?5wnvra8d33w2wgz
  cover: http://i.imgur.com/uRLls.png

  Setlist:
  01. Beating On a Better Drum
  02. Million Pieces
  03. Stalker in Your Speaker
  04. Close Enough
  05. Bad Time For a Good Time
  06. Chaos
  07. Love You and Leave You
  08. High and Low
  09. White Light Moment

  P3 LIVE SESSION (2011)
  format: mp3 @ 192-320kbps VBR
  download: http://www.mediafire.com/?0ubyjad838szjkl
  cover: http://i.imgur.com/wMs9H.png

  Setlist:
  01. Beating On a Better Drum
  02. Million Pieces
  03. Love You and Leave You
  04. Bad Time For a Good Time
  05. Chaos
  06. High and Low
  07. White Light Moment
  08. Radio Ga Ga

  Kommentar av deepblue | 19 maj 2011 | Svara

 40. Tror ni detta fortfarande är aktuellt? 🙂
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4092&artikel=4397153

  Kommentar av Adam | 18 maj 2011 | Svara

  • Njaeaeee….. lol

   Kommentar av Sanna | 19 maj 2011 | Svara

 41. En Tove blogg? Galet fantastiskt! 🙂

  Kommentar av Nutte | 17 maj 2011 | Svara

  • Välkommen 🙂

   Kommentar av Adam | 17 maj 2011 | Svara

 42. HAL spelas mycket på radio nu. Den har smugit upp till plats 7 på Nielsen Music Airplay Chart (WLM verkar ha lämnat topp 10 någon gång under april).
  http://radionytt.se/nyheter/?p=8435

  Och apropå radio, en twittrare med det upplyftande namnet ”givesyoucancer” skrev igår: ”VARFÖR GÅR TOVE STYRKE PÅ ENGLESK RADIO? JAG VILL INTE HA DETTA”
  http://twitter.com/#!/givesyoucancer/
  Är det någon med twitterkonto som törs fråga om lite mer detaljer? 😆

  Kommentar av Erik | 16 maj 2011 | Svara

  • Jag har ju twitter, men jag vet inte vad jag ska fråga. Personen i fråga säger ju att hennes låt går på radio in England så då gör hon väl det. Eller??

   Kommentar av Sanna | 18 maj 2011 | Svara

   • Jag tänkte i första hand på vilken radiostation det var. Det är ju stor skillnad på en liten webbradiostation och BBC till exempel.
    Om du skulle få svar på det kan du väl fråga vidare om vilken låt, hur ofta o.s.v.

    Kommentar av Erik | 18 maj 2011 | Svara

    • Jag fick svar, och ja det var BBC 🙂

     Kommentar av Sanna | 20 maj 2011 | Svara

     • WOW! Eller nästan wow, ser att hon skrev ”det var typ bbc tror jag”. En riktig radiostation i alla fall.

      Kommentar av Erik | 21 maj 2011 | Svara

 43. Recension av EP:n från en person som upptäckte Tove efter idol:
  http://hardcore-pop.blogspot.com/2011/05/high-and-low-6_16.html

  En mindre bra recension av Norrköpingspelningen:
  http://www.folkbladet.se/kulturnoje/artikel.aspx?articleid=5641396

  Kommentar av Adam | 16 maj 2011 | Svara

  • Mindre bra i betydelsen mindre bra genomtänkt. Redan det där om att efterapa Robyn avslöjar ju recensenten som en ren idiot, för om produktionen på albumet möjligen kan föra tankarna till Robyn så finns det inte mycket kvar av det live.
   Jag såg faktiskt Robyns TV-sända konsert för några veckor sedan, och förutom att det förstås lät bra och var väldigt snyggt så slogs jag av hur mekaniskt och koreograferat allt var. Tove är väl däremot nästan lite väl ”slängig” och okontrollerad ibland. Recensenten borde förresten studera Copy 4 där 3-4 olika intron till Chaos har klippts ihop. De ser helt olika ut.
   Det finns allt en hel del pretto-fördomar och förutfattade meningar kvar att kämpa mot för Tove. 😡

   Jag har sett flera klagomål på ”dålig publikkontakt” vilket jag tyckte verkade konstigt ända tills jag förstod att de helt enkelt syftar på mellansnacket. Och det är klart, mellansnack är det inte mycket av. Hon verkar faktiskt lite blyg när det gäller det. Det kommer nog vartefter.

   Det enda jag själv kan tycka är mindre bra är att hon sjunger lite väl surt ibland. WLM i Nyhetsmorgon är ett exempel på det. Just det har faktiskt inte en enda recensent klagat på vad jag vet. 🙄

   Kommentar av Erik | 16 maj 2011 | Svara

   • Det har jag också reagerat på. Det var lite därför som jag ställde frågan om hur hon jobbar med att utveckla sin sång :). Får väl hoppas att recensenterna fortsätter att inte lägga märke till det 🙂

    Mellansnacket har nog bara med erfarenhet och rutin att göra så det kommer nog 🙂

    Kommentar av Adam | 17 maj 2011 | Svara

 44. Haha, tack 🙂
  Visst tog det en del tid. Först var det tänkt som en kul grej för att spendera några timmar men det visade sig bli ett två-veckors projekt istället 🙂 Dock gick större delen av tiden till att lösa alla problem med publicering (samt SME) men det gick ju bra tillslut.

  Nästan kuslig timing på copy 6. Först sitter jag och svär över dem och dagen efter så ser man deras copy 🙂 Tur att man inte var ensam om problemet iallafall 😛

  Visst gjorde hon det 🙂 Alltid kul att få feedback från någon som är kunnig inom ämnet 🙂 Måste passa på att berömma öppenheten som Tove och hennes ”team” står för. Ena dagen får man en pratstund med Tove och nästa dag så får man feedback från Nikeisha. Tror det lönar sig mycket i längden att vara så öppna och tillmötesgående som de är gentemot fansen 😀

  Kommentar av Adam | 16 maj 2011 | Svara

  • Oj, det blev ju lite fel där 🙂 Skulle ju varit ett svar på Eriks post 😛

   Kommentar av Adam | 16 maj 2011 | Svara

 45. Sista meningen i den här intervjun inför Örebro är spännande:
  ”– Men jag släpper nog något nytt material redan i höst.”
  http://meny.nu/musik/1.1204136-en-hardare-tove-styrke-moter-orebropubliken
  Första singeln från nya albumet eller en EP?

  Skulle det förresten inte vara bra med en fjärde singel nu till sommaren? Chaos är mitt förslag. 🙂

  Kommentar av Erik | 16 maj 2011 | Svara

  • Jag hade också valt Chaos men det skulle vara betydligt mer spännande om det är helt nytt material som hon släpper 🙂 Vore kanske det optimala att släppa material från nya albumet några månader före hon släpper albumet. Precis som Million Pieces släpptes några månader innan albumet 🙂

   Kommentar av Adam | 17 maj 2011 | Svara

 46. Roger: Du får gärna berätta var man kan se dina fanfilmer om Tove. 11 st gjorde mig lite nyfiken 🙂

  Kommentar av Adam | 15 maj 2011 | Svara

  • Om du väljer Video i menyn är de fyra sista mina egna. De sju andra gjorde jag mest för att lära mig editeringsprogrammet, men de är upplagda av samma användare och finns på Youtube. ”Tove Styrke Auditioner 2009” har blivit populärast, den har 51,756 visningar och 48 gillar. Ironi fungerar inte på nätet: Duetten med en jojkare har 294 visningar, 0 gillar och 3 ogillar. Ha ha 😀

   Kommentar av Roger Krook | 16 maj 2011 | Svara

   • Haha. Jaha, är det du som gjort dem 🙂 Dem har man ju tittat på ett antal gånger 😛

    Kommentar av Adam | 16 maj 2011 | Svara

 47. 5:e plats på Svensktoppen – inte illa!

  Kommentar av Mr. Big | 15 maj 2011 | Svara

 48. Äntligen!!!
  Nu har allt strul löst sig och filmen är uppe! Den blev blockerad igår när jag lade upp den men nu har jag redigerat den lite så nu borde den få stanna kvar 🙂 Jag tar gärna emot feedback 🙂
  Titta och njut 😉

  Kommentar av Adam | 13 maj 2011 | Svara

  • Riktigt bra.

   Kommentar av Jimmy | 14 maj 2011 | Svara

  • Haha, jag såg den igår, men hade ingen aning om att den var din. Den är jätte bra

   Kommentar av Sanna | 14 maj 2011 | Svara

  • Snyggt! Du måste ha lagt ner mycket tid på den.
   Det var ju ett lustigt sammanträffande att Copy 6 kom just när du hade haft problem med blockering. Tove har tydligen haft samma problem själv. 🙂
   Jag såg förresten att Nikeisha hade svarat på din bloggkommentar och gett feedback. Kul!

   Kommentar av Erik | 16 maj 2011 | Svara

  • Det som gör att videor blir blockerade är att Youtube kör igenom alla klipp och jämför mönstret i ljudet med en databas, på samma sätt som appen Shazam för iphone och android gör (man håller upp telefonen framför radion, så står det vilken låt som spelas)(bra trick vid Melodikrysset, hehe). Om man samplar om låten, tex sänker farten från 130 till 129 bpm, så kan inte dom känna igen mönstret, (bara den första sampeln stämmer, sedan blir det helt andra värden än originalet) och man slipper blockeringen. Men lyssnaren märker ingen skillnad.

   Kommentar av Tomas | 16 maj 2011 | Svara

   • Det kan vara bra att veta i framtiden 🙂 För mig fungerade det att ta musiken från andra youtubeklipp så det är ett annat sätt att komma runt systemet 🙂

    Kommentar av Adam | 16 maj 2011 | Svara

   • Funderar på att testa det där 🙂 Vilka program kan man använda för att sampla om låtarna?

    Kommentar av Adam | 19 maj 2011 | Svara

    • Jag använder något som heter Elastic Time i ProTools, men det programmet kostar massa pengar och tar lång tid att lära sig. Jag googlade lite och såg att det finns tex något som heter ”MP3 Speed Changer”. Det finns nog många andra. Tricket är att sänka eller höja tempot omärkbart utan att tonhöjden (pitch) ändras.

     Kommentar av Tomas | 21 maj 2011 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s