Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove Styrke sjunger för en halv miljard människor

tove styrke cheezus!

Torsdag den 21 juni 19.30 2012 uppträdde Tove Styrke på Götaplatsen, Göteborg. Hundratals miljoner hushåll kunde se konserten i MTV när den sändes 24 augusti 2012.

Var det någon som såg eller hellre spelade in MTV-konserten i fredags? Här kan man åtminstone se Million Pieces (klipp nr 9) http://www.mtv.se/nyheter/16212-world-stage-goteborg-2012  Erik tipsar om att programmet går i repris: Tisdag 28 augusti kl. 20:55 och 01:35

Här är en kort video från MTV med Tove Styrke framför Kålle Med Torsken och över en halv miljard andra människor. Sista spelningen för i sommar.

Kolla in konserten hos MTV! Där finns bra bilder på Tove onstage.

Sanna tipsar om att Tove Styrke är klar för MTV World Stage i Göteborg den 21 juni. Tillsammans med bland andra Loreen ska hon ge en gratiskonsert som sedan sänds i MTV i höst och kan ses av hundratals miljoner hushåll. Det kommer även att vara internationell press på plats under konserten. Med den här konserten lanseras Tove inte bara i Tyskland, utan över hela världen.

Tove rockar! Hon är i Tyskland igen och tycker tyskar är bäst på att dricka öl.  Nu på fredag den 1 juni är Tove med i Rock am Ring 19.00-19.30. Kvällen avslutas med Toves bästa polare Motörhead och Marilyn Manson. Söndag den 3 juni gör trion om det, i Rock im Park. Här är en bild från Toves framträdande i Rock am ring. Här är en intervju med Tove från Rock am ring.

Tove i tyska wikipedia. Officiella Rock am ring om Tove Styrke. Beatblogger om Call my name.

Uppdatering 2 juni: Adam tipsar om två spelningar i augusti: Kalmar 11/8 och Trelleborg den 25/8!

Uppdatering 21 maj: Tove Styrke är i Umeå och myser på Scharinska Villan. (Umeås popscen som tycks vara hotad av nedläggning.) Tove Styrke ser fram mot sin första kommande spelning i Sverige. Det blir på Peace & Love 26-30/6.

Här är en intressant artikel om Tove Styrke och varför Sverige är överlägset Tyskland när det gäller popmusik. Schwedens-neuester-popexport-tove-styrke

Hur kan ett så litet land som Sverige vara så stort musikaliskt? Toves förklaring är att alla spelar något instrument, att svenskarna är bra på att nätverka musikaliskt och att de mörka vinterkvällarna inbjuder till jamsessions.

Det märks att det finns internationella webbplatser för Tove Styrke nu. Tove Styrke Bloggen får numera 90% av sina besökare från Sverige. Några kommer från Tyskland och Nederländerna. Sedan är det i princip enstaka besökare från alla tänkbara länder som Elfenbenskusten, Saudiarabien, Malta, Vietnam och Colombia. Något fler kommer från USA, Norge, Finland, Rumänien, Schweiz och Storbritannien.

.

.

.

En gigantisk scen i Tyskland. Tove sitter och sjunger ovanpå en röd Mercedes, omgiven av manliga dansare och kvinnliga catwalkmodeller. Bra avancemang från tiden som gatumusiker i Umeå. Och hon förtjänar det så in i h-e.

.

.

Zwei videon mit Die Tove auf Vimeo

Tove ist einfach genial

Tove Styrke has something for everyone.

20 minuten Tove Styrke

Warum Tove Styrke

Tove Styrke Stärke

Tove Styrke liebt Mega Plateau

Tove Styrke schönheit

Tove Party zone 14 april

Tove Styrke Soundcheck 14 april

Tove Styrke pophimmel

Tove Styrke (Den här texten har dom stulit från min gamla engelska sida. Smickrande!)

Sticks and stones Scandipop om Tove Styrke

Tove Styrke alles geklaut

.

Elsa tipsade om det här:

.

Mer nyheter

01 april 2012 - Posted by | Tove Styrke |

103 kommentarer »

 1. Intervju med Gnucci:
  ” – Jag träffade Tove i en hotell-lobby, och gillade henne direkt. Det var en sån där ’Vad rolig du är’ – ’Vad rolig DU är’ – ’Vi borde göra nåt ihop’. Vi hade båda ett sug efter att göra något oväntat.”
  http://www.alltomstockholm.se/klubbkonsert/article4063439.aos
  – – – – – – –
  Texten i det här blogginlägget är lite konstig nu efter senaste uppdateringen. Allt från ”Sedan blev Tove sjuk” hör till en äldre uppdatering. Det framgår ju rätt tydligt av Twitter att hon började jobba igen efter årsskiftet, och det är också vad rubriken säger.
  Jag blir faktiskt inte förvånad om det kommer en singel före sommaren.

  Kommentar av Erik | 18 april 2013 | Svara

  • Verksamheten på bloggen har i princip legat nere sedan i höstas och det här inlägget har blivit ett konstigt lappverk. Egentligen borde det här handla om lanseringen i våras, ett om att konserterna ställdes in och ett om att Tove är på väg tillbaka. Nu när jag till och med har fått en kommentar ska jag försöka fixa det!

   Kommentar av Roger Krook | 18 april 2013 | Svara

 2. Om man ska ha Toves Twitter som informationskälla så måste man ha en del fantasi. 😉
  Just nu får jag det till att hon har tillbringat veckan med Janne Kask (som är skåning).
  Väldigt lovande om det stämmer.

  Kommentar av Erik | 23 februari 2013 | Svara

 3. Tove är en intelligent människa med stor empatisk förmåga, så sympatier med SD är nog det sista vi behöver oroa oss för. 🙂
  – – – –
  Det är faktiskt inte mycket som tyder på det där med Straight Edge. Det är väl ändå en väldigt smal rörelse, även i Umeå. Vegan tycks däremot var och varannan ung umebo vara, särskilt i musikbranschen.

  Hur stilen blir på nästa skiva är däremot en öppen fråga. Tove hämtar ju influenser från så många skilda håll. Hon kom in på elektropop genom att Patrik Berger föreslog det, och sedan fick hon kontakt med tunga namn som Familjen och Stefan Thor. Men kom ihåg hur rockigt och punkigt det lät under turnén, även om sättningen var syntar i huvudsak.
  Jag är nyfiken på vem producenten Björn är. Finns studion i Umeå eller Stockholm?

  Kommentar av Erik | 10 februari 2013 | Svara

  • Jag tänkte också på att det verkade som om TS ville bli punkigare under turnén, så det är helt konsekvent om hon vill använda distade gitarrer nu. Jag tror hon var i Stockholm när hon skrev om jobbet i studion, men det skulle kanske behövas lite privatspaning? 🙂

   Kommentar av Roger Krook | 10 februari 2013 | Svara

  • Den mest kända producenten Björn kanske är Björn Yttling. Han, Amanda och Tove har samma management.

   http://www.budfox.se/

   Kommentar av Tomas | 11 februari 2013 | Svara

   • Det låter som ett spännande och hett tips. Han har producerat Amanda, Shout Out Louds och Lykke Li, och samarbetat med Marit Bergman (som Tove twittrade med häromdagen) så det finns alla möjliga kopplingar.
    Han är förresten från Västerbotten han också.
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rn_Yttling

    Egentligen är jag inte så nöjd med Bud Fox. Om man låter sin nittonåriga stjärna gå in i väggen så ska man nog fundera på hur man sköter sitt jobb.

    Kommentar av Erik | 11 februari 2013 | Svara

   • Det bekräftas på Bud Fox sida att hon jobbar med nytt material:
    ”Tove Styrke currently working on new material.”

    Om Yttling är med så borgar det för ny ljudbild, han är experimentell och ”het” just nu.

    Intervju med Filip Wilén på Bud Fox: Intressant att bara för att man är på ett majorbolag så betyder det inte att man har lätt att plockas upp av moderbolaget i USA för internationell lansering om man är exeptionellt bra. Så logiskt verkar det inte fungera, resurserna saknas väl för det nuförtiden:
    http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/svensk-pop-pa-export/

    Kommentar av Tomas | 12 februari 2013 | Svara

 4. Tanken att Tove är ”straight edge” tror jag nog vi kan sticka hål på, enligt instagram drack hon vin senast igår (och lyssnade på swing, inte punk). Alkohol är ett stort no-no inom den rörelsen.
  Och X-et nämndes väl efter refused-spelningen i Umeå, hade kanske med själva konserten att göra? Hon avslutade dessutom tweeten med ”tänder ett ljus och lyssnar på senaste Ström i P2”. Ström är ett program om uteslutande elektronisk musik, med bl.a. Andreas Tilliander (vars skiva Tove har i sin ägo, instagram för två dagar sen).
  Djurrätt, nykterhet, punk och politik behöver inte gå hand i hand. Okej då, djurrätt är ju politik, men ni fattar. Tilliander är också vegan.
  Jag tror (och hoppas) att Tove inte har vandrat iväg från elektropopen, även den sortens musik kan ha inslag som distgitarr.

  Kommentar av Tralala | 10 februari 2013 | Svara

 5. Nu vet jag inte riktigt hur, eller ens om, hennes sound kommer att vara nämnvärt annorlunda sedan sist, men elektronisk musik lär det vara. Så jag tänkte att I väntan på mer från Tove tänkte jag tipsa om det skotska elektroniska bandet Chvrches, som låter riktigt intressant. Sök dom på Ypoutube, det är mycket bra musik.

  Kommentar av plingplong | 08 februari 2013 | Svara

 6. Äntligen! Tove är i studion. 🙂
  ”Vi lägger riktig gitarr!!! Med dist!! #exalteradelektroungdom”
  ”Problematiken när man har skrivit hela låten på engelska men hooken råkade bli på svenska. Vad gör man liksom?”

  Förresten, vad ska man tänka om hennes förra status på Twitter? Ungefär: ”Jag är argare än ni tror, men det är lika bra att ni inte tror det.”

  Kommentar av Erik | 30 januari 2013 | Svara

 7. Av Toves twittrande på sistone så verkar det som att hon är aktiv i Straight Edge-rörelsen. Vegan, nykter på krogen, och ”X” på händerna på konsert, är en del av Straight Edge.

  Kommentar av Tomas | 03 januari 2013 | Svara

  • Och punk (hardcore) förstås. Andra kännetecken för en del inom rörelsen är avhållsamhet, vänsterradikalism, kopplingar till Hare Krishna och djurrätts-rörelser. Oklart dock hur scenen ser ut i Umeå nuförtiden.

   Kommentar av Tomas | 03 januari 2013 | Svara

  • Det där med ”X” på händerna visste jag inte, men Umeå var känt för Straight Edge så när Tove blev vegetarian funderade jag förstås på det. Man måste väl säga det är goda nyheter om hon tar avstånd från droger, sprit och rökning. Det finns ju många unga artister som har trillat dit, men ingen har dött av att säga nej till sådant.

   Kommentar av Roger Krook | 03 januari 2013 | Svara

   • Hon skrev det i ett tweet för 17 dagar sedan. Wikipedia har ett stycke om X:et här:
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Straight_edge

    Kommentar av Tomas | 03 januari 2013 | Svara

    • Där ser man! För övrigt läste jag en intervju med Dennis Lyxén för något år sedan där han berättade om Straight Edge i Umeå. Minns ej var. Jag var lite djurrättsaktivist för 20 år sedan och då var det många punkare som var aktiva. Straight Edge var lite ett coolt sätt att marknadsföra djurrätt till ungdomar, som jag minns det.

     Kommentar av Roger Krook | 03 januari 2013 | Svara

 8. Verkligen härligt att höra henne igen 🙂 hon är en fin människa.. Hon kommer tillbaka 🙂
  men vi får ge henne lite tid. God fortsättning alla!!

  Kommentar av Camilla | 26 december 2012 | Svara

 9. Tove var med i en ”julpanel” i P4 Västerbotten i tisdags morse. De sista 5 minuterna av programmet talar de om året som gått och det som ska komma.
  Tove säger i korthet att året har varit lärorikt. Hon har tvingats stanna upp och tänka eftersom hon varit sjukskriven och inte fått göra något. Nu vill hon börja jobba igen. Hon börjar bli uttråkad och tror att hon är frisk nu.
  http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4320400&t=1475

  Hela programmet är värt att lyssna på. Härligt att höra hennes humor och värme och kvickhet igen! Och ja, hon är vegan.
  En fin bild också: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=284&artikel=5384940

  Kommentar av Erik | 20 december 2012 | Svara

  • Härligt att höra att hon känner sig bättre! 🙂

   Kommentar av plingplong | 30 december 2012 | Svara

 10. Tove får en fin julklapp av Stim idag. Call My Name är den 10:e mest spelade låten i radio i år.

  Svårt att säga hur mycket hon får dock. Stimersättningen verkar inte helt enkel att räkna ut. Det beror på var låten spelats. I P3 betalas ut 70 kr/minut. I Rix FM 1 kr/minut….

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article15929544.ab

  Kommentar av Tomas | 14 december 2012 | Svara

 11. ”Vi som är fans av Tove Styrke” skriver på Facebook: ”Toves producent skriver under rubriken ”News Fall 2012” att Tove jobbar på nytt material. Vi vet inte om den är uppdaterad för en vecka eller tre månader sen men det låter ju helt klart lovande!
  http://budfox.se/

  Verkar lovande, men lite väl lite info kanske.

  Kommentar av plingplong | 12 december 2012 | Svara

  • Producent är fel. Det är hennes management.
   Kul att läsa och klart lovande, men man får ta det med en nypa salt. Detta är vad Toves manager vill kommunicera ut just nu, inte mer än så.

   Något jag inte visste var att Amanda Jenssen har samma management. Och apropå henne, Pär Wiksten var inne och hälsade God Jul på Toves Instagram. Hmm…

   Kommentar av Erik | 13 december 2012 | Svara

 12. http://op.se/kulturnoje/kulturartiklar/1.4229740-det-har-hander-under-mellandagarna?articleRenderMode=image&image=0. Kan detta vara nu i år?? Eller är det en gammal artikel?

  Kommentar av E | 11 december 2012 | Svara

 13. Hmm något nytt om Tove? Nån annan som är lite bekymrad vad gäller hennes fortsatta musikkarriär? Har hon planer för att fortsätta eller vill hon göra nåt annat?

  Kommentar av plingplong | 02 december 2012 | Svara

  • Jag har då inte hört något nytt.. Kan ju tänka mig att hon känner att hon liksom har tappat bort sig själv lite under åren i rampljuset. I och med att hon flyttat tillbaks till Umeå tyder nog på att hon vill stanna upp och tänka efter lite. Men det är bara spekulationer. Har träffat henne 2 gånger, även fast man kan tycka att hon inte behöver ta sig tiden till att prata så gjorde hon det, grymt trevlig är hon iaf. Får hoppas hon kommer tillbaka, hon har säkerligen många fans som ”väntar” på henne.

   Kommentar av E | 03 december 2012 | Svara

   • Nu är det här ett extremt långskott men är det någon som vet hur länge Tv4 kontraktet som alla idoldeltagare måste skriva på gäller? Hennes arbete kanske inte gick runt när Tv4 skulle ha sin del + Sony/Live Nation. Jag tror inte själv på att detta kan vara en anledning men man vet aldrig. De kanske har valt att vänta ut det kontraktet för att sen kunna göra en större vinst?

    Kommentar av Adam | 08 december 2012 | Svara

    • Jag tror det gällde tre månader efter att man åkt ut. Inget att roa sig för.
     Vinnarnas skivkontrakt var däremot långa och ofördelaktiga. Agnes kröp ur sitt efter två år genom en miss av Sony. Toves skivkontrakt har dock inget med Idol att göra, och med tanke på att hon hade en gammal musikräv som Anders till hjälp vid förhandlingen så är det säker inget fel på det.

     Kommentar av Erik | 09 december 2012 | Svara

     • Ok, en arbetskamrat trodde det gällde i tre år. Var därför man blev lite orolig 🙂

      Kommentar av Adam | 10 december 2012 | Svara

  • Jag har varit bekymrad sedan i juni. Flytten till Umeå bekräftar mina farhågor.
   Vi vet ju inte alls vad hon gör på dagarna (utom att extraknäcka som roddare åt pappa), men jag vill ändå tro att det är ett nytt album på gång. Det finns ju gott om kompetens i Umeå. Drömmen skulle vara ett producentsamarbete med Deportees som jag tycker har ett helt makalöst sound på sin senaste skiva.

   Kommentar av Erik | 09 december 2012 | Svara

 14. Grattis Tove på 20-års dagen.<3

  Kommentar av Jimmy | 19 november 2012 | Svara

 15. ”Hon tycks engagera sig i lokala frågor i Umeå och ska vara med i en jury av något slag.”
  Lite mer än så. Musikförläggarnas pris är ett av Sveriges mest prestigefyllda musikpris. För låtskrivare kanske rent av det största. Tove var själv nominerad i kategorin Årets genombrott förra året.
  Att Tove sitter i juryn före 20 års ålder är rätt anmärkningsvärt. Största nyheten sedan före sommaren!
  http://www.smff.se/?id=255&cid=4517

  Kommentar av Erik | 11 november 2012 | Svara

  • Gradvall twittrade precis:

   Detta kanske är t.o.m. ännu mer prestigefyllt. Kul.

   Kommentar av Tomas | 15 november 2012 | Svara

  • Jag hittade det här om Nordic Music Prize röstningsförfarande:

   Efter urvalet bjöd man in 80 personer från hela musikbranschen (musikjournalister från alla stora tidningar, radio och tv, utvalda arrangörer, skivbolag, förlag samt management) att rösta fram just de tio kandidater som representerar Sverige.

   http://www.svt.se/kultur/nordic-music-prize-verkar-inte-gilla-hiphop

   Ingen artist (åtminstone inte 2011).

   Kommentar av Tomas | 15 november 2012 | Svara

 16. Är hon igång och jobbar nu?

  Någon som vet vem han är? Har han gjort några kända låtar?

  Kommentar av Adam | 10 oktober 2012 | Svara

 17. Så var det de där med tobak igen…

  Kommentar av Adam | 29 september 2012 | Svara

  • Fyfy! Hoppas inte hon hamnar i ”fel” gäng. Tycker hon ser aningens sleten ut.

   Kommentar av S | 30 september 2012 | Svara

  • Fan också, och jag som trodde att hon hade slutat med rökningen. Man får hoppas att hon slutar med det.

   Kommentar av Jimmy | 03 oktober 2012 | Svara

 18. Om Tove jobbar med musik igen vet vi väl inte. Hon har i alla fall kommit igång med Twitter, och det framgår att hon har bott i Umeå efter USA-resan. Det finns förstås bra studios och producenter där också.

  Ikväll siktades hon dock i Stockholms tunnelbana.

  Kommentar av Erik | 24 september 2012 | Svara

 19. För två veckor sedan avslöjade programledaren i P4 Västerbottens ”Panelen” att Tove var i USA. I fredags var hon själv med som gästtyckare.
  Härligt att höra hennes röst igen! Hon var rolig och mysig och rapp i repliken, precis som vanligt.
  En liten nyhet var att Tove har blivit vegetarian.
  http://sverigesradio.se/sida/ljud/4134131

  Kommentar av Erik | 09 september 2012 | Svara

  • Vegetarian? Hon som hade hummersoppa som specialrätt. 😛

   Kommentar av Adam | 09 september 2012 | Svara

 20. Tove hemma igen.

  Kommentar av Adam | 31 augusti 2012 | Svara

 21. Enligt den här så är hon på semester
  http://www.finest.se/userBlog/?uid=52227&beid=2215209

  Kommentar av Tomas | 28 augusti 2012 | Svara

  • Det är nog en given slutsats om man kombinerar tweeten med det som sas i radio. En roadtrip kanske? Men den där bloggaren gissar precis som vi andra.
   Härligt med ett livstecken! Hon tycks må bra och har inte glömt oss. 🙂

   Nu såg jag MTV. Tyvärr var det bara en låt, MP. Och tja, Tove kan aldrig vara dålig, men glöden fanns inte riktigt där. Eller är det bara för att jag vet att det var hennes sista framträdande innan hon avbröt turnén?

   Kommentar av Erik | 28 augusti 2012 | Svara

   • När jag såg förvisningen med bara Loreen och Tove så fick man ju se henne på iallafall 3-4 låtar. Då reagerade jag på att både glimten och energin verkade borta + att hon såg väldigt liten (mager) ut. Paus var absolut helt rätt. Frågan är om hon tog beslutet helt själv eller tillsammans med skivbolagsfolket. Vore grymt starkt av henne att själv säga ifrån och ta 3 månader off när bolaget pushar för mer och mer 🙂

    Kommentar av Adam | 29 augusti 2012 | Svara

 22. Tove har skrivit ett twitterinlägg på Facebook.:) Kul att man får ett litet livstecken från henne.:)

  Kommentar av Jimmy | 28 augusti 2012 | Svara

  • Aha, nu såg jag att det redan hade uppmärksammats.:)

   Kommentar av Jimmy | 28 augusti 2012 | Svara

 23. Visar dom bara 1 låt med Tove på MTV?

  Kommentar av Elsa | 27 augusti 2012 | Svara

 24. Tove Styrke Bloggen är alltid vaken? Nja, nu har den allt nickat till lite. 😉
  Såg ni MTV World Stage? Jag missade, men som tur är finns repriser: Tisdag 28 augusti kl. 20:55 och 01:35

  Kommentar av Erik | 27 augusti 2012 | Svara

 25. Jag lyssnade på säsongspremiären av ”Panelen” i P4 Västerbotten för att höra om Anders kanske skulle säga något om Tove. Det gjorde han inte, däremot sa programledaren till Anders (om Beth Hart): ”Hon är ifrån den lilla staden där din dotter just befinner sig, Los Angeles” (16:55).
  Nu har ju Anders visserligen tre döttrar, men vi kan se det som en indikation i alla fall. I dagsläget får man ta vad man får.
  http://sverigesradio.se/sida/ljud/4108942?play=4108942&playtype=S%C3%A4ndning&t=1010

  Kommentar av Erik | 24 augusti 2012 | Svara

  • Vågar man gissa på att hon så smått har börjat jobba igen och kanske samarbetar med låtskrivare i LA inför nästa skiva? Eller så kanske hon bara är på semester 😉

   Kommentar av Adam | 25 augusti 2012 | Svara

  • Det kan förstås vara Malin som är med i nån dansshow, eller Lisa som är utbytesstudent till exempel. Tove kan vara på semester.
   Men det är fullt möjligt att hon är där för att jobba med ny musik. Frågan är varför hon skulle resa till LA när svenska producenter är världsledande på hennes typ av musik.
   Hon kan vara där för att träffa skivbolagsfolk också. I så fall måste hon ha återhämtat sig bättre än jag hoppades. 🙂

   Kommentar av Erik | 26 augusti 2012 | Svara

   • Jo, visst kan det vara så. Men brukar de inte prata om Tove ganska ofta på det där programmet? Programledarna nämner ju henne titt som tätt när Anders är där. Men allt vi kan göra är ju att spekulera. Tiden lär utvisa om vi var rätt ute eller inte 😛

    Kommentar av Adam | 26 augusti 2012 | Svara

  • Kanske hon är där på semester? Vet att hon tidigare sagt i intervju att hon ville semestra i Los Angeles.
   Hoppas att hon kan hämta krafter att komma tillbaka snart.

   Kommentar av Camilla | 26 augusti 2012 | Svara

   • Jaså har hon? Då är det nog det troligaste.

    Kommentar av Erik | 27 augusti 2012 | Svara

 26. Lär nog ta ett tag innan vi får höra något vettigt från henne antar jag..

  Kommentar av Erik | 05 augusti 2012 | Svara

  • Definera ”ett tag” 😉 Nytt material ska ju finnas och ett album är nog inte allt för långt borta. Ska man våga gissa på ett singelsläpp redan vid slutet av september kanske?

   Kommentar av Adam | 05 augusti 2012 | Svara

 27. Vad har hänt med Tove egentligen? Utbränd?

  Kommentar av plingplong | 03 augusti 2012 | Svara

  • Blev förmodligen för mycket med utlandslanseringen och hann inte få tillräckligt med vila. Borde dock börja jobba lite nu i mitten av augusti. Då har hon ju haft 2 månader off.

   Kommentar av Adam | 05 augusti 2012 | Svara

  • Hon tycks ha fått en allvarlig stressreaktion i alla fall. Det kan ha varit en kombination av allt resande och pressen att lyckas i Tyskland. Det som är positivt är att hon eller folk omkring henne ändå satte stopp relativt snabbt.
   Riktig utbrändhet kan vara väldigt besvärligt att komma över. Även om symptomen försvinner och man mår bra efter en tids vila så kan de snabbt komma tillbaka om man utsätts för samma stress igen. Många som drabbas tvingas faktiskt byta yrke för att hålla sig friska.

   Jag tror det bästa för Tove – när hon har återhämtat sig – skulle vara att gå in i studion och göra ny musik, utan något spikat releasedatum. Bara inte drivkraften och kreativiteten har drabbats alltför mycket.
   En fortsatt utlandssatsning dröjer nog tyvärr länge.

   Kommentar av Erik | 07 augusti 2012 | Svara

   • Japp, att få arbeta i tystnad medan vi fortfarande tror att hon har paus vore nog det bästa. Jobba efter ledorden att det får ”ta den tid det tar”.

    Kommentar av Adam | 10 augusti 2012 | Svara

 28. Idag visades ju konserten på MTV…någon som såg? 🙂

  Kommentar av Elsa | 15 juli 2012 | Svara

  • Jag såg. Du då?

   Kommentar av Adam | 16 juli 2012 | Svara

   • Nä gjorde ju inte det. Var det bra? Finns det på nätet nånstans? :p

    Kommentar av Elsa | 17 juli 2012 | Svara

    • Har inte letat så noga men någonstans lär det säkert gå att se. Nja det var väl helt okej. Varken mer eller mindre 🙂

     Kommentar av Adam | 20 juli 2012 | Svara

 29. Om man lägger till Tunewiki på Spotify så får man nu upp alla texter på de flesta låtarna. Såg dock att vår text låg på CMN. Någon som vet hur man ändrar där?

  Kommentar av Adam | 09 juli 2012 | Svara

 30. Hon ställer in hela turnén:
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/article15044231.ab

  Kommentar av Tomas | 28 juni 2012 | Svara

 31. Även Västerås är inställt.
  ”Enligt Kim Halling på Live Nation kommer artisten förmodligen att behöva ställa in ett par konserter framöver.”
  http://vlt.se/kulturnoje/1.1715620-tove-styrke-ar-sjuk-staller-in-vasteras-cityfestival

  Det låter inte bra. Hoppas det inte är något allvarligare än en rejäl förkylning.

  Kommentar av Erik | 28 juni 2012 | Svara

 32. Men här var en dålig nyhet, Tove ställer in Peace & Love på grund av sjukdom. Tråkigt! 😦
  http://www.metro.se/noje/tove-styrke-staller-in-peace-love/HdzlfA!BjGhfKh8iEq535ac0I1SKQ/

  Kommentar av Erik | 27 juni 2012 | Svara

 33. Tove presenteras tillsammans med Agnes som huvudnummer på Stockholm Pride (”Två av Sveriges största popstjärnor”).
  ”Jag har redan satt ihop en idé för hela grejen, och det kommer bli grymt!” säger Tove.
  Agnes ska premiärspela några låtar från sitt kommande album. Tänk om det kunde vara så även för Tove…
  http://www.expressen.se/noje/agnes-pa-scen-under-arets-stockholm-pride/
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/stockholm_pride/pressrelease/view/agnes-och-tove-styrke-kommer-till-stockholm-pride-769223

  Kommentar av Erik | 27 juni 2012 | Svara

 34. Har funnit massa fina nya bilder på Tove, kika in : här http://tovestyrke.tumblr.com/
  fler finns på: http://www.pysse.com/ som är fotografens hemsida 🙂

  Kommentar av tovestyrke.tumblr.com | 23 juni 2012 | Svara

  • Härligt! Hur hittar du alla bilder? Ser nya på sida i princip varje dag! 🙂

   Kommentar av Adam | 23 juni 2012 | Svara

   • Google, google! Finns mycket på flickr.com, instagram och rockfoto också.

    Kommentar av tovestyrke.tumblr.com | 25 juni 2012 | Svara

    • Haha, bra. Keep it up!

     Kommentar av Adam | 26 juni 2012 | Svara

 35. Är det någon som har hört något om ett nytt album från Tove?

  Kommentar av plingplong | 22 juni 2012 | Svara

  • Inte mer än att det finns nya låtar som är klara men att de väntar med de tills de är klara med den första utlandslanseringen i Tyskland. Skulle gissa på att de kommer till hösten.

   Kommentar av Adam | 23 juni 2012 | Svara

 36. Tekniken har väl gjort att man nuförtiden kan erövra hela planeten snabbt, om man förstår att utnyttja de sociala medierna. Det finns helt andra möjligheter än på Madonnas och MTV:s tid. (Hon försöker nu att återuppliva karriären genom att moona åt publiken så hon får många visningar på Youtube, men det var kanske inget lysande exempel…).

  Ett lysande exempel är däremot Maria Aragon, 10-åringen som i flera år lagt ut ett 70-tal covers på Youtube, menat för släkt och kompisar. I februari 2011 lade hon ut en avskalad cover på Lady Gagas Born this way, fem dagar efter att låten hade premiär. Perez Hilton såg klippet på kvällen och tweetade till Lady Gaga. Gaga tweetade under natten att ”She is the future” med en länk till klippet. Gaga har 14 miljoner följare på Twitter.

  I gryningen kom mediaanstormningen och överrumplade den fattiga fillipinska invandrarfamiljen. Klippet blev viralt (det mest sedda under mars 2011). Maria ringdes upp av Gaga under en radiointervju ett par dagar senare, och frågade om hon ville sjunga låten som en duett på hennes världsturné. Maria var sedan med överallt i världens alla gammelmedia. Debutkonsert (förutom skolaulan) inför 24.000 i mars 2011 i Toronto.

  10-åringen brejkade alltså genom att bara använda den nya tekniken. Klippet har nu 51 miljoner visningar, det åttonde mest sedda 2011. Hon har 40.000 följare på Twitter. Innan hon släppt en skiva. Tove har 3.800, Fondell har 646, och Amanda Jenssen twittrar inte alls vad jag vet. Inte bra, man måste vara aktiv i sociala media. Det är viktigt. Maria skriver minst ett inlägg per dag, det kan vara inspirerande funderingar: ”Never say sorry for saying what you feel. It’s just like saying sorry for being real” och en tvåvägskommunikation med fansen: ”Thinking of getting a good read today!! What book should I read? Tweet me!!”.

  Egenmarknadsföring och för att visa fansen att man finns. Intresset riktas så fort åt något annat håll nuförtiden.

  Vad har hänt Maria sedan dess? Jo, alla stora skivbolag ville teckna skivkontrakt direkt, men familjen tackade nej. Hon har däremot tackat ja till välgörenhetsgalor och liknande ädlare evenemang jorden runt. Hon har också sjungit på Googles firmafest och Google Zeitgeist i London, där stora hjärnor träffas privat och diskuterar samtiden.

  I stället för att släppa en skiva direkt med snabbproducerade låtar för att mjölka pengar, så har hon väntat tills nu, då ett album släpps i juli med låtar hon skrivit själv. Det verkar vara muskler och tanke bakom, då Narada Michael Walden (Whitney Houston, Maria Carey, Aretha Franklin) producerat.

  Hon har verkligen gjort så som du säger, trott på sig själv och sina drömmar. Hon pratar mycket om självkänsla. Här under två upträdanden vid en galamiddag för tusen politiker i Washington.

  Oj vad långt det blev. Jaja, det regnar ute.

  Kommentar av Tomas | 16 juni 2012 | Svara

  • Jag instämmer med föregående talare. 😉

   Kommentar av Roger Krook | 16 juni 2012 | Svara

 37. Turnéschemat verkar spikat nu. Pridefestivalen i Stockholm var sista nyheten. 11 spelningar blir det totalt.
  http://www.evenemang.se/nyheter/tove-styrke-p%C3%A5-turne-i-sommar.html

  Kommentar av Adam | 14 juni 2012 | Svara

 38. Loreen och Tove Styrke klara för MTV World Stage i Göteborg

  http://www.cisionwire.se/mtv/r/loreen-och-tove-styrke-klara-for-mtv-world-stage-i-goteborg,c9269419

  Kommentar av Sanna | 06 juni 2012 | Svara

  • Råmaxat!

   Kommentar av Tomas | 06 juni 2012 | Svara

   • Ja, det är nästan as-asbra! 🙂 Dessutom är det kanske extra kul för oss som trodde på Tove från första början att hon nu får ett sådant internationellt erkännande. Tove Styrke Superstar!

    Kommentar av Roger Krook | 06 juni 2012 | Svara

 39. Nya bokningar för sommaren. Kalmar 11/8 och Trelleborg den 25/8!
  http://gigguide.se/event/68836/
  http://www.trelleborgsallehanda.se/kultur-och-nojen/article1627713/Tove-Styrke-till-Palmfestivalen.html

  Kommentar av Adam | 01 juni 2012 | Svara

 40. @Roger – Har du några bra tips på internationella sidor. Vore kul att se hur de utländska fansen uppfattar henne 🙂

  Kommentar av Adam | 01 maj 2012 | Svara

  • Nej det har jag inte men det borde man kolla upp!

   Kommentar av Roger Krook | 01 maj 2012 | Svara

 41. Positiv text om Tove:
  http://www.mtviggy.com/articles/tove-styrke-has-something-for-everyone/

  Kommentar av Adam | 25 april 2012 | Svara

 42. Här finns uppträdandet från igår
  http://www.energy.ch/fashion-night/videos/

  Kommentar av Elsa | 22 april 2012 | Svara

  • Eller 2 uppträdande är det ju…kolla på Little Black Dress också

   Kommentar av Elsa | 22 april 2012 | Svara

 43. Sommarens andra Sverigebokning är i hamn. I slutet av juli intar hon Salafestivalen!
  http://salaallehanda.com/nyheter/kulturnoje/1.1623063-forsta-artisten-bokad-till-salafestivalen

  Kommentar av Adam | 19 april 2012 | Svara

 44. Det är väl till detta 😉
  http://m.youtube.com/watch?v=Gc63bkSFbGA

  Kommentar av Elsa | 14 april 2012 | Svara

 45. Tove verkar ha soundcheckat. Frågan är bara till vad:

  Kommentar av Adam | 14 april 2012 | Svara

 46. Det roligaste i videon är när dom snackar tyska och hon vet inte riktigt vad hon ska göra så hon börjar skratta :p kan förstå hur det känns 🙂

  Kommentar av Erik2 | 05 april 2012 | Svara

 47. Såhär fick jag ihop min text. Vissa delar var omöjliga att höra så där hoppas jag ni lyckas höra istället. Orden inom parantes är alternativa texter och är då tänkta att bytas med ordet eller orden framför.

  Sticks and stones
  Sticks and stones
  Sticks and stones
  Sticks and stones

  The sticks and stones are they happened when (happier than?) you know.
  Be careful what you throw, why can’t you just let it go.
  It may not shine, but if ……………………….
  It’s taking every blow, why can’t you just let it go.

  Put your hands up, if you wanna get there for me
  I can see it … believe. That you really want to get me.
  They thinks (fakes?) and show up
  But they want to pick a tap for me
  I’m not staying behind the scenes
  On my(the?) plane how to see
  Three, two, one, here come

  I don’t want to see too much
  But I think I hate your guts
  And your act must really suck

  The sticks and stones are they happened when (happier than?) you know
  Be careful what you throw, why can’t you just let it go.
  It may not shine, but if ……………………….
  It’s taking every blow, why can’t you just let it go.

  I’m just gonna keep quiet
  But my patience is very thin
  That I’ll go buy me a better skin
  It is the round you’re not gonna wi-i-in
  Now I don’t deny it
  You stabbed it really bad to me
  It was on my mind, I couldn’t sleep
  So you’re not giving up so easy

  I don’t want to see too much
  But I think I hate your guts
  And your act must really suck

  The sticks and stones are they happened when (happier than?) You know.
  Be careful what you throw, why can’t you just let it go.
  It may not shine but if ……………………….
  It’s taking every blow, why can’t you just let it go.

  I don’t need to sell them stress
  Unless I get some respect
  I may have to break your neck

  I don’t want to think (feel?) too much
  But I think I hate your guts
  And your act must really suck
  The sticks and stones are they happened when (happier than?) You know.
  Be careful what you throw, why can’t you just let it go.
  It may not shine but if ……………………….
  It’s taking every blow, why can’t you just let it go.

  The sticks and stones are they happened then (happier than?) You know.

  The sticks and stones are they happened then (happier than?) You know.

  Kommentar av Adam | 04 april 2012 | Svara

  • Jag älskar verkligen denna låt!

   Kommentar av plingplong | 06 april 2012 | Svara

 48. En intervju från Tyskland
  http://m.youtube.com/watch?v=RyF9zSk069I

  Kommentar av Elsa | 04 april 2012 | Svara

 49. Dasding gör ett genomgång av skivan. Någon som har Google Translate för videos också? 🙂
  http://www.dasding.de/#!http://www.dasding.de/musik/albumcheck/Tove-Styrke/-/id=366/vv=content/nid=366/did=496076/1gh15lc/index.html

  Kommentar av Adam | 02 april 2012 | Svara

 50. På Press Stop. Den kostade ungefär 200. Inget för fattiga studenter. 🙂
  http://www.press-stop.se/webbshop/produkt/last-magazine/
  Jag hade ju tänkt scanna och lägga ut den så där lagom efter att den hade sålt klart, men sedan glömde jag det.

  Kommentar av Erik | 02 april 2012 | Svara

  • Haha, men nu fick man å andra sidan vara nostalgisk 😉 Åfan, 200 för ett reportage är bra jobbat 🙂

   Kommentar av Adam | 02 april 2012 | Svara

 51. Hur lyckades du köpa den? Vad fick du hosta upp för den? Kul läsning! Kan vara bra att titta bakåt ibland också och inte bara försöka ta rygg på Toves enorma fart framåt 🙂

  Kommentar av Adam | 01 april 2012 | Svara

  • Att man aldrig lär sig när man skriver svar kontra ny kommentar. Svar på Eriks kommentar för er som inte hängde med 🙂

   Kommentar av Adam | 01 april 2012 | Svara

 52. Reichs-Käse? April april 😆

  Minns ni artikeln i The Last Magazine, überpretto New York-tidskrift, för ett år sedan? Jag köpte ju den för dyra pengar och hittade den häromdagen när jag städade.
  Jag tänkte jag skulle dela med mig. Vi kanske har blivit bortskämda med bra intervjuer och fantastiska bilder sedan dess, men detta står sig ganska bra. Formatet, som är dubbel dagstidningsstorlek och riktigt tjockt papper, får ni föreställa er.
  Artikeln: http://hem.bredband.net/b423161/img/thelastmagazine1.jpg
  Bilden: http://hem.bredband.net/b423161/img/thelastmagazine2.jpg

  Kommentar av Erik | 01 april 2012 | Svara


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s