Tove Styrke Bloggen

Still crazy after all these years

Tove släpper ”Shake it like a Diva.. 23 May” (?)

tove styrke

 

Tomas tipsar om att Tove skrivit: ”Shake it like a Diva.. 23 May”. Och sedan kan alla dra sina egna slutsatser.

Toves nya album verkar vara på gång …. läs Eriks kommentar!

Kristianstadsbladet recenserar albumet. Album i tiden. ‘Om feminism låter såhär låter den bra, ”F!” är kort sagt en värdig samling. Bästa låt: Tove Styrke: ”Borderline”. ‘

Aftonbladet om albumet: Artisterna som tar politisk ställning. ‘Tove Styrke som också är med på albumet menar att hon har tröttnat på att se på medan ”vi röstar in rasister och taktik­röstar ut feminister ur politiken”. ‘

Dubbel-CD:n där Tove Styrke medverkar släpptes onsdag den 23 april. Lyssna på Spotify!

Så här skriver Scandipop:

”Now, ‘Borderline’. It’s an electro reggae number that sees The Original Tove get a little bit more grown up, a little bit cooler, and a little bit more amazing. More ‘Bad Time For A Good Time’ than ‘White Light Moment’, but it’s a remix lest we forget – so it’s kind of pointless to analyse the sound too much. Basically she’s back, she’s still good, and so we can all sleep a little easier at night now, knowing that the full comeback is not too far away.”

Varför kommer den här skivan från FI nu? Det är valår och svårt att bara tänka på sommar, sol och dans. Därför försöker många göra vad de kan, när mörka krafter växer i vårt land och över hela Europa. Klimatet har hårdnat och det har skett en polarisering. Svenska folket som helhet är mindre rasistiskt nu än under 1990-talet, men samtidigt röstar tio procent på ett rasistiskt parti, som dessutom anser att männen är diskriminerade och förtryckta av kvinnorna. För några år sedan sade alla riksdagspartier utom Moderaterna att dom var feministiska. Nu talar media om för oss att feminismen är urspårad och det krävs ett visst mod för att kalla sig feminist.

Erik tipsar om att låtlistan på FI:s skiva, där Tove Styrke har med den nya låten Borderline, har släppts. Tove förklarar varför hon är med:

– (Därför att) Jag är trött på att stå och se på medan vi röstar in rasister och taktikröstar ut feminister ur politiken. Det är hög tid för en förändring, och det är självklart att jag vill vara en del av den när jag har chansen, säger Tove Styrke.

Här finns fans som följt Tove Styrke under den långa tystnad som nu brutits:

tovestyrke.tumblr

Facebook Vi som är fans av Tove Styrke

http://toveever.blogg.se/

Musik och politik

Det där med taktikröstning syftar på att en röst på FI är bortkastad om dom hamnar under 4% och inte kommer in i riksdagen. Av samma anledning taktikröstar nazisterna på Sverigedemokraterna. Men det tog 20 år innan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, eftersom rasister och nazister taktikröstade på till exempel Moderaterna (som stod längst till höger) och Folkpartiet (som gjorde ett utspel om språktest för invandrare). För ett litet parti gäller det alltså att folk törs tro på att tillräckligt många andra röstar på det. Kristdemokraterna startade som Pingstkyrkans mobilisering mot pornografi och moraliskt förfall 1964 – och det tog ända till 1991 innan partiet kom in i riksdagen med 7,1% av rösterna.

Under 70-talets vänstervåg var inget av småpartierna till vänster om VPK i närheten av att komma in i riksdagen. Vänstervågen var ett stort media- och kulturfenomen, men hade ingen motsvarighet i hur folk röstade. Troligen taktikröstade småpartiernas anhängare på VPK, eftersom det kunde bli en borgerlig regering om VPK åkte ut ur riksdagen.

Små partier blir alltid tokstämplade i början. Kristdemokraterna framställdes som frireligiösa fanatiker, Sverigedemokraterna som nazister (med viss rätt, eftersom den förste partiledaren kom direkt från Nordiska Rikspartiet) och  Miljöpartiet som ett verklighetsfrämmande parti för, av och med flumskallar. Feministiskt Initiativ kopplades till den extrema queerfeminismen och galna konspirationsteorier om satanistiska kidnappningar och rituella övergrepp.

Eftersom rasism och anti-feminism alltid går hand i hand, så börjar FI hitta ett koncept som kan tilltala vanligt folk som tröttnat på hatet mot invandrare, flyktingar, muslimer, homosexuella, kvinnor, funktionsnedsatta och andra som enligt den fascistiska människosynen är mindre värda bara genom att vara det dom är. Alltså inte genom att säga eller göra dumma saker, utan genom att vara det dom är.

Rasismen är inte bara ett hot mot folk av fel ras. Sverigedemokraterna/nazisterna har satt det i system att hänga ut folk som kritiserar dem på Avpixlat och sedan hota motståndarna och deras barn. Ett aktuellt exempel är att läkaren som försökte hindra Jimmie Åkesson från att komma in på en demensavdelning mordhotades och inte kunde fortsätta arbeta eller bo kvar i sitt hem. Därför är en del anti-rasister maskerade på demonstrationer. Rasisternas taktik är att skrämma motståndarna till tystnad och därför är det groteskt när liberala media säger att protestaktioner mot rasismen hotar demokratin. Det är rasismen som hotar demokratin och vi som vill ha kvar demokratin måste göra vad vi kan. Här är en föreläsning om fascisternas skrämseltaktik från Researchgruppen, som själva blivit hotade och förföljda av klientelet runt SD och Avpixlat.

Jag tror ett av de största hoten mot demokratin är att fascismen normaliseras när ett fascistiskt parti betraktas som ett parti som alla andra. Då tenderar media och makthavare att ställa sig på rasismens och fascismens sida. En rektor beslagtog skolelevers plakat med texten ”Alla är lika mycket värda” i samband med ett besök av SDU. En sjukhusledning förbjöd rockslagsmärken med texten ”Vårdpersonal mot rasism” när Jimmie Åkesson skulle komma. Expressen kallade talkören ”All makt åt folket” (definitionen av demokrati) i Kärrtorp för vänsterextremism och mer skrämmande än nazisternas överfall på en fredlig demonstration.

Om vi inte ser upp kan en odemokratisk och människofientlig syn bli rumsren och helt normal 2014, precis som 1933.

Det har aldrig handlat om att få en bättre migrationspolitik. SD vill till att börja med avskaffa alla åtgärder för integration och mot diskriminering, precis som man vill lägga ner all genusforskning och all verksamhet för jämställdhet. Man kan tycka vad man vill om migrationspolitiken, men frågan 2014 är om man vill att vårt land även i fortsättningen ska präglas av försök att leva upp till principen att alla är lika mycket värda – eller om man vill ha ett system där vissa är mindre värda och ska behandlas sämre.

Hem

30 mars 2014 - Posted by | Tove Styrke |

8 kommentarer »

  1. Hon skriver mystiska saker på sin FB också. Senaste inlägget: ”Shake it like a Diva.. 23 May”.
    Några inlägg innan dess som skulle kunna vara låttitlar kanske?
    https://www.facebook.com/tovestyrke

    Kommentar av Tomas | 16 maj 2014 | Svara

    • Tove är lite full i fan och har lagt upp liknande grejer förut. Jag kan bara tolka det som reklam för ett album. 🙂

      Kommentar av Roger Krook | 16 maj 2014 | Svara

  2. ‘Even If I’m Loud, It Doesn’t Mean I’m Talking To You’
    Härligt kaxig titel. Men jag undrar, är det inte mer en albumtitel än en låt?

    Den är ju bortplockad från CDON, och även från Bengans, men jag hann se att den kostade 99 kr eller liknande på CDON och ännu mer på Bengans. Något stämmer inte.
    Dessutom, allt fler släpper album på vinyl, men en singel på vinyl låter konstigt. En 45-varvare alltså?
    Så jag skulle inte bli förvånad om det nya albumet är på gång. Vi får se.

    Den officiella hemsidan är nu ersatt av en slags pausbild som känns väldigt mycket Tove och väldigt lite skivbolagets PR-avdelning. 😛

    Kommentar av Erik | 14 maj 2014 | Svara

    • Ja, 45-varvare låter konstigt! 🙂 I så fall verkar det vara ett album som blivit försenat? Kanske släpps det före eller efter sommaren?

      Kommentar av Roger Krook | 15 maj 2014 | Svara

    • Detta bekräftar att det faktiskt är en singel som släpps 23/5: https://www.wimpmusic.se/wweb/album/29485238

      Om den släpps på vinyl är mer tveksamt. Informationen hos CDON var ju fel gällande priset, så varför inte mediet också?
      Eller har det kommande albumet samma namn som singeln?
      Många frågor, men vi kan glädja oss åt att få höra ny musik från Tove om bara en vecka. 🙂

      Kommentar av Erik | 16 maj 2014 | Svara

  3. Hoppas vi får höra mer från Tove snart, speciellt nytt eget album.

    Just att det nu börjar bli accepterat, eller att SD själva säger att de måste respekteras bara för att de nu är invalda, är mycket oroande. Varför skulle jag vara mindre emot SD med dem i Riksdagen? Skillnaden mellan då och nu är att då var de rasister, nu är de rasister med makt. Alltså än mer anledning att motarbeta dem.

    Kommentar av plingplong | 21 april 2014 | Svara

  4. Nu är det officiellt. Tove medverkar på F!s valskiva med låten ”Borderline (Henning Fürst Remix)”.
    Hon är också den som citeras flitigast i tidningarna: ”…jag är trött på att stå och se på medan vi röstar in rasister och taktikröstar ut feminister ur politiken”.
    Skivan släpps 23 april.
    http://www.gp.se/kulturnoje/1.2337358-alla-artister-klara-till-fi-s-valskiva
    http://www.vk.se/1170311/tove-styrke-med-pa-valskiva-med-artistelit
    http://kulturbloggen.com/?p=82178

    Kommentar av Erik | 10 april 2014 | Svara

  5. Det visste vi väl 😉 underbart!! 🙂

    Kommentar av Camilla | 30 mars 2014 | Svara


Skriv en kommentar